štvrtok 11. marca 2021

Happy 60th Birthday Ken! 🎈🥂🎉


Pred dvoma rokmi oslavovala Barbie svoje okrúhle výročie - 60te narodeniny, ktoré som patrične vo veľkom oslávila. Už vtedy som vedela, že sa musím o dva roky pripraviť i na rovnako okrúhle narodeniny, ale pre Kena.😎
Chudák Ken, viac-menej je vždy v úzadí Barbie. 
Námet na fotenie sme s mami preberali ešte v januári tohto roka. 
Mala dva nápady, jeden bol v štýle zásnub, kde by mal Ken nad hlavou nejaký odkaz/bublinu a pýtal by sa jej otázku, či si ho konečne zoberie za manžela.😁
Druhý bol niečo v tom zmysle, že by sa oň ho pobili dve Barbie, každá by ho ťahala z inej strany rúk.
Do týchto nápadov sa mne nechcelo vôbec ísť, chcela som nejakú klasiku, ktorú sme na rýchlo vytvorili.
Inšpiroval nás nečakane nový čierno-pásavý gauč, ktorý som vyrobila, ale pôvodným zámerom nebol určený pre moje bábiky. Nakoniec som si ho rozhodla nechať.
Narodeniny Barbie sú každým rokom fenoménom v komunite zberateľov bábik.
Tento sviatok sa oslavuje vo veľkom štýle rovnako ako je Valentín, či Halloween.
Priznám sa, že ja oslavy narodenín Barbie som po prvýkrát fotila na jej 60.narodeniny.
Vlani som tiež túto udalosť nefotila, tento rok som využila príležitosť Kenových narodenín a spravila som pár samotných fotiek i na počesť tejto našej celosvetovej hviezdy.😃

Zberatelia, keď fotia svoje Barbie pri príležitosti jej narodenín, často používajú čierno-biele pásavé rôzne typy oblečenia, najčastejšie sú to šaty v rôznych dĺžkach. Alebo často využívajú samozrejme obľúbenú ružovú farbu na outfitoch.
Ja som túžila mať čierno-pásavú látku už pred dvoma rokmi a ušiť z toho nejaké krásne šaty práve na okrúhle výročie Barbie. Keďže som žiadnu nezohnala, rozmýšľala som, že by som investovala do playline Barbie, ktorá mala krátke čierno-biele pásavé šaty a vyrobili ju práve na toto významné výročie.😊
 Na koniec som si to však rozmyslela, žiadnu Barbie nekúpila, potrebovala som aj tak len tie šaty a fotenie som si vymyslela inak s domácim zdrojom oblečenia.

Preto z tohto dôvodu nás inšpiroval nečakane tento pásavý gauč, ktorý vytvoril základ tohto fotenia.
Plus to bol u mňa super používaný čierny oblek s bielymi bodkami a s ružovou košeľou.
No, proste sme toto fotenie poňali opäť klasicky "Mattel" štýle ich ružového sveta.
Nechceli sme však poukázať s fotením, že Ken je gay.😄
Ako hlavného oslávenca nebolo až tak ťažké vybrať. Keď som vylúčila dedka, potom Kena Jamesa Bonda, černocha AA Texas University (predsa len som chcela belocha, ktorý bol prvý vymyslený), ďalej som vylúčila ešte Johnnyho Deppa (aj keď moja mami ho najskôr chcela vybrať, až potom si uvedomila, že predsa je zástupcom menej "klasického" Kena), tak ostal náš veľmi často používaný Ken - Four Divergent, ktorý sa u nás volá Travis.😊
Za partnerku sme mu potrebovali vybrať typickú Barbie blondínku. Tu bol však problém, pretože žiadnu typickú Barbie tvár momentálne nemám s kĺbmi. Millie vôbec nemám zbierke, jediná s tvárou Superstar je z kolekcie Dolls of the World a má hrdzavé vlasy, potom mám síce ešte tri blondínky s tvárou Mackie, ale nemajú kĺby. A zabudla som dodať, že mám síce ešte dve krásky s tvárou GG, obe nemajú kĺby a jedna z nich je opäť z kolekcie DOTW a má hrdzavé vlasy.😕
Tento "problémik" som preto pri Barbie 60.narodeninách vyriešila tak, že som si na fotenie požičala kĺbové telo pre Barbie DOTW Francúzsku, ktorá samotnú veľkú narodeninovú párty ukážkovo zvládla odprezentovať ako sa patrí.😊
Takže zo všetkých týchto vylučovacích metód som vybrala nakoniec Barbie Basic 002 blondínku Teresu - Amandu, ktorá má kĺby a je pre mňa tá "pravá" od Mattela.
Ďalší "problémik" nastal, čo kráske dať na seba?
No, väčšinu vecí hneď odsúdim, že som "XY" už fotila, potom bola ďalšia kategória, na ktorú som povedala: "To sa nehodí do scény a ani ku Kenovi a k jeho outfitu". Nakoniec som použila klasiku, ktorá nikdy neomrzí a hodila sa hlavne k scéne i k Travisovi.
Sú to čierno-strieborné šaty s mašličkami a s bledoružovým sakom od Barbie Stardoll Doll in Space.
K šatám a saku sme pridali pink lodičky a náušnice z mojej dielne. Plus dostala ešte i kabelku a dva plastové náramky z doplnkovej sady Barbie Basic 001.😊

Dosť rýchlo sa nám podarilo vymyslieť i zvyšok scény.
Vankúše som si požila z parížskej posteli pre bábiky, pretože som zatiaľ nestihla ušiť na tento gauč vlastné vankúše.
Konferenčný guľatý sklený stôl je pôvodne stojan na sviečku. Mám ho už 8 rokov.
Kyticu ružových ruží sme naaranžovali do strede stola. Do nich som ja vystrihla ružové srdce a mami napísala striebornou fixkou 60tku. Pri samostatnom fotení Barbie, tam sme srdce vymenili za číslo 62.
Ďalej sme využili dve bomboniéry, keďže žiadne špeciálne torty nemáme, viac sme orientovaní na iné pokrmy a jedlá.😕
Veľká strieborná bomboniéra pochádza z môjho detstva z kolekcie doplnkov Fashion Avenue.
Ružová maličká v tvare srdca je miniatúra značky Re-ment.
Ružové srdce pod stolom, tak to je taká šperkovnica z môjho detstva z kolekcie doplnkov tiež Fashion Avenue ešte z 90.rokov.
Z rovnakej série pochádza i strieborný stojan na víno. Víno pochádza z magnetky.
Poháre sú z nábytku baru Gloria.
Sviečka, ružový malý darček a dve narodeninové tašky mám od Iski Kavickej, ktoré som dostala v rôznych balíčkoch našich spoločných výmen.
Menšia taška je od Look kĺbovej Kayly.
Veľký darček s bodkami, tak to je krabička na šperky. Ja som ju kúpila pre svoje bábiky do parížskej spálni, dosť mi už vybledla, pôvodne vola oveľa viac krabička ružová.
Mami sa rozhodla využiť ružové srdiečka na napichovačkách, ktoré máme vo valentínskom obchode pre bábiky. Troška sme ich veľkostne skrátili.
Obe ružové vázy sú vzácne miniatúry od bývalej zberateľky Terky, s ktorou som sa pred pár rokmi kamarátila. Teraz už nezbiera, študuje VŠ a vo svojom živote sa zamerala inými smermi.
Kytica je ručná práca mojej mami, robila ja pred pár rokmi do svadobné salóna pre bábiky.
Pôvodne mali byť vázy položené na zemi, ale mami napadol využiť tento servírovací stolík z nábytku Modern Comfort. Bolo to tak lepšie, je ich aspoň zreteľnejšie vidieť.
Pod servírovacím stolíkom sú čokoládové keksíky z jedného jedálenskej Mattel súpravy a miniatúrna šperkovnička, ktorú raz mami dotvorila. V tomto prípade má zobrazovať krabičku s ružovými cukríkmi.

Milý náš Ken, prajem Ti do ďalších 10 rokov, aby sa Ťa Mattel konečne začal viac vážiť, aby Ti prestal vyrábať raz a navždy gumové vlasy a aby Ti konečne doprial viac významných zberateľských Kenov v každom roku, nech konečne ustúpi pred tým "Barbie" feminizmom.
Všetko najlepšie!!!!😎💗🎉🎈🎂

























6 komentárov:

  1. Vypadá to úžasně je to propracované do sebemenšího detailu. Krásné fotky :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máte to všechno krásně barevně sladěné, černá s růžovou si dobře rozumí 👍 Líbí se mi, jak máte opět vše vymazlené do detailů, myslím, že si Ken své jubileum opravdu užil 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásná narozeninová oslava.Fotky dokonalé a diorama jako vždy do všech detailů,velmi krásný pokojík.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherné fotky. Krásna kombinácia troch farieb :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Scéna je nádherně propracovaná a k tomu přání není co dodat - víc Kenů s negumovými vlasy to by si přála i spousta sběratelů :-)

    OdpovedaťOdstrániť