pondelok 18. apríla 2016

5.narodeniny blogu


Srdečne Vás všetkých vítam pri tomto článku.😊 Chystám sa na neho už asi mesiac a konečne sa mi ho podarilo dopísať. Je to neuveriteľné, ale je to tak, môj blog oslávil už svoje 5.narodeniny.
Prvý článok, ktorý som napísala bol presne 20.01.2011. V aktívnom blogovom/zberateľskom svete som sa začala pohybovať a naplno venovať až v marci 2011.
Zberateľstvu bábik som sa začala venovať od jari 2010 a s príchdom prvej zberateľskej Barbie Basic 001 Model No.08 Mbili mojej Iman som už zberateľstvo naplno rozbehla.😀
Moja zbierka sa odvtedy už zmenila a pretriedila. Skoro väčšinu playline bábik Barbie som posunula ďalej do nových domovov, taktiež všetky moje 4 Monster High bábiky som predala.
Plno prírastkov za posledné 2 roky a pol som ešte nepredstavila na blogu, aj keď ich mám nafotené. Zo zberateľských Barbie som nič nepredala. Možno raz aj tam nastane nejaká zmena. Tie playline Barbieny, ktoré ostali v mojej zbierke Vám ukážem raz v jednom článku. Zatiaľ som spokojná s tým, čo mám z Mattel sveta.
Okrem Matteliek pribudli pred dvoma rokmi do zbierky prvé IT bábiky, z čoho mám určite najväčšiu radosť, pretože tieto bábiky ma posdné dva roky chytili veľmi za srdce a rada by som do zbierky uvítala aj nové.😊 Proste aj vďaka Fashon bábikám som sa naučila módu a jej trendy, ktorá má nesmierne baví.😃 Je to určite vidno aj na mojich článkoch za posledný rok na blogu.😃 Na tvorbu projektov obchodíkov so suvenírmi zo sveta som nezanevrela, len občas niečo do nich dokúpim. Dúfam, že sa konečne dokopem a dokončím tento rok aspoň jeden obchodík, ktorý mám najviac rozrobený.
Prvé narodeniny blogu som oslávila tu. Potom prešli ďalšie tri roky, vždy som si hovorila, že by som ich mala nejako osláviť a niečo ofotiť, ale nikdy som sa na to nedokopala. Až teraz, čo už považujem za malé výročie. Päť rokov je predsa krásny čas.
Aj v mojom osobnom živote sa toho dosť veľa za ten čas zmenilo. Presťahovala som sa z domu do bytu, spoznala som vlastného otca po 23 rokov a hlavne vďaka blogu som spoznala a našla veľa priateľov. Síce väčšinu z Vás poznám pri každodennom blogovaní, ale dvoch úžasných zberateľov som vlani v máji mohla spoznať aj osobne.😊 Myslím tým Ľuba a Nikky, ktorí boli dokonca aj u mňa doma na návšteve. O tom raz bude tiež na blogu ešte jeden článok.😄
Takže a dostávam sa k samej podstate tohto článku, kvôli 5. výročiu môjho blogu som sa rozhodla celkovo zmeniť jeho dizajn. Od jeho úplných začiatkov som sa snažila meniť jeho dizajn podľa ročných období + Vianoce. Len je to dosť veľký "žráč" času, kým som vždy všetko farebne a obrázkovo zmenila. Niekedy sa kvôli pozadiu zle čítal text na blogu, za čo sa Vám ospravedlňujem, ale ťažko sa mi hľadali správne obrázky, ktoré mali jemné farby a sedeli k samotnému ročnému obdobiu. Preto som sa rozhodla spraviť tento jeden, s ktorým Vám budem robiť radosť aspoň rok. Vyrobiť tento dizajn bola riadna fuška. Pre grafického laika ako som ja bol dizajn a tvorba vo Photoshope veľká novinka. Pozadie som už netvorila prostredníctvom rámikov v nastaveniach na svojom blogu, celková práca sa odohrávala vo Photoshope. Prvým krokom, ktorý som urobila bolo nafotiť nejaké pekné fotky, z ktorých potom vyberiem jednu fotku do záhlavia blogu. Ako väčšinou býva vo zvyku, aj pri tomto fotení som si nechala poradiť od mami. Keďže z oblasti módy milujem Boho štýl (je to štýl, ktorý má prepojené prvky s hippie), tak som chcela mať oblečené bábiky v tomto štýle.😃 Rozhodla som sa pre tri páriky, síce mám rada aj iné svoje bábiky, ale musela som si vybrať. Mužských zástupcov mám momentálne "len" 10 a z toho sú traja na Model Muse telách, preto pri ich výbere bolo ľahšie.


Chcela som byť multikúltúrna, mám rada aj iné rasy, preto som si vybrala najvýraznejšiu - černošskú.
Tretí pár sa skladá z černocha Brandona - Texas A&M University Ken. A za jeho partnerku pre toto fotenie Karu - S.I.S Babyphat Karu. Tú som vyberala z mojich 7 Mbilí. Iné typy černošských tvárí už nemám (okrem Stardoll černošky). Tú som vybrala, pretože mi najviac sedela k danému outfitu.
Druhý párik sa skladá z mojej Corie - Poppy Parker Corie Bratter Barefoot In The Park. Pôvodne som jej chcela vybrať za partnera jej vlastného Chipa, ale ten sa mi k vybranému oblečeniu vôbec nehodil. Vyzeral divne. Preto som vybrala môjho veľmi obľúbeného Kena Travisa - Four Divergent.
A tretí pár uzatvára môj najobľúbenejší Mattel Ken Johnny - Jack Sparrow Pirates of the Caribbean on Stranger Tides. A partnerku pri tomto fotení som vybrala moju obľúbenú Sophie - Barbie Hervé Léger.
Dievčatám som vybrala jednoduchšie outfity ako chlapcom, pretože tí majú slabší šatník.
Mami vymyslela nápad na čom sa budú fotiť. Sú to rôzne okná/dvierka, ktoré nám ostali z čajových krabičiek, ktoré sme postupne použili do obchodíkov so suvenírmi alebo do domov pre bábiky.


Fotenie toľkých "ľudí" naraz bolo troška náročné. Najmä pri fotkách, kde sú všetci spolu. Stále mi padali. Keď už dva páre samostatne stáli, tak ten tretí padol a pod. Našťastie sa mi po viacerých pokusoch podarilo urobiť aj tieto spoločné hromadné fotky.😊
Po vytvorení fotiek nasledovalo naštudovanie rôznych stránok a videí ako vytvoriť dizajn na blog a jeho vloženie na blog. Niektoré videá či články na stránkach boli menej zrozumiteľné iné viac, ale nakoniec sa mi to so systémom pokus a omyl podarilo. Čo môžete chvalabohu aj vidieť.😃
Vo photoshope som tento dizajn vytvorila celkovo 5 krát, z toho jeden pokus sa mi na jeho konci vôbec neuložil. Našťastie som to všetko úspešne zvládla. Mám tu ešte dosť chybičiek krásy, ktoré budem postupne ešte riešiť. Ako napr. základné názvy menu položiek, tie majú ešte starý dizajn. Takže majte so mnou troška trpezlivosť. Som na seba hrdá, pretože som sa opäť naučila niečo nové a zvládla som to, čo som si stanovila. Vždy som totiž obdivovala Hannetonine nádherné dizajny jej blogu.😊 Tak som rada, že som si niečo podobné v dizajne aj ja sama po rokoch vytvorila.😍




Prvý párik Johnny a Sophie.




Druhý párik Corrie a Travis.



Tretí párik Kara a Brandon.



Dievčatá samostatne.






Chlapci samostatne.






Corrie. Jej outfit sa skladá: top, nohavice a opasok sú od bábiky Bratz. Topánky sú od Mattela (som rada, že som našla aj Barbie topánky, ktoré jej sedia). Náušnice, náramky a kabelka sú moja ručná práca.



Travis. Jeho outfit sa skladá: top s bundou a nohavice sú z Fashionistas sady pre Kena a tenisky sú z inej staršej sady oblečenia pre Kena. Náhrdelník je moja ručná práca.



Sophie. Jej outfit sa skladá: blúzka, sukňa a čižmy sú od Barbie Teresy z Dream House. Náramky sú od Style Teresy z prvej vlny. Kabelka a náušnice sú moja ručná práca.



Johnny. Jeho outfit sa skladá: vesta je jeho vlastná "pirátska", topánky a nohavice sú z obleka od Fashionistas Ken súpravy. Náhrdelník je moja ručná práca.



Kara. Jej outfit sa skladá: blúzka od bábiky Bratz, červené rifle od Barbie Loves Angry Birds, nízke čižmy sú od Barbie Style z druhej vlny. Zlatý náramok je od Barbie James Bond Octopussy. Čelenka, kabelka a náušnice sú moja ručná práca.



Brandon. Jeho outfit sa skladá: tričko z jednej sady pre Kena, topánky z inej sady pre Kena a rifle sú od Barbie Basic Kena Model No.15. Hodinky sú od bábiky Justin Bieber. A náhrdelník je moja ručná práca.




A na záver sa chcem poďakovať všetkým návštevníkom môjho blogu, všetkým tým, čo podľa vyhodnotenie Top listu, ktorý mi každý týždeň podáva štatistiku blogu a podľa neho mi za týždeň chodí na blog priemere do 500 návštevníkov.
A teraz chcem ešte poďakovať samostatne pár zberateľom a zároveň aj blogerom za všetky ich úžasné komentáre:
Lenke/Nauriel (ďakujem za oficiálne prvý komentár na mojom blogu, samozrejme aj ostatné krásne komentáre tu aj pravidelne na Flickri a za spoznanie IT sveta bábik)
Ľubovi/lubino89 (aj on patrí medzi tých prvých návštevníkov, čo začali chodiť na môj blog a za všetky rady v oblasti zberateľstva bábik, taktiež som rada za priateľstvo a že sme sa mali možnosť spoznať aj osobne😊)
Pavla/hanneton (tiež patrí po Lenke a Ľubovi ako oficiálne tretia návštevníčka môjho blogu, tiež za milé mailové prekvapenia a skvelé, niekedy vtipné komentáre)
Nikky/nikusiksc (ďakujem za naše skvelé priateľstvo, maily, darčeky, som šťastná, že sme spoznali aj osobne😊)
Blanka/feskynadruhou (ďakujem za priateľstvo, komentáre, všetky krásne maily a za všetky pohľadnice😊)
Katka/zmrzlinka (ďakujem za priateľstvo a všetky úžasné šperky pre bábiky a iné drobnosti)
Terka/Lily Fashion (ďakujem tiež za naše krásne priateľstvo, maily a za všetky listy, darčeky a pohľadnice😊)
Šárka (ďakujem za priateľstvo, maily a všetky listy, pohľadnice a darčeky)
Peťka/valentina-panenky (ďakujem ešte raz za Barbie Tris)
Jitka/Jitacopi (ďakujem taktiež, že som mohla spoznať IT svet bábik a krásne komentáre)
Eďa/Edin (ďakujem za priateľstvo a aj za spoznanie svetu BJD bábik, ktoré majú tiež svoje čaro)
Heňa/HXM (ďakujem za priateľstvo a za rozumenie si aj v iných hobby oblastiach😃)
Ivka/babakat (ďakujem za priateľstvo, milé komentáre a veľkú štedrosť)
Nikol/nikol-barbie-doll (ďakujem za krásne komentáre)
 Nikola/rachelle-collection (ďakujem za milé komentáre)
Tereza/terradolls (ďakujem za krásne komentáre)
Lenka/nenauli (ďakujem za milé komentáre, strihy na šitie pre bábiky a stálu inšpiráciu😊)
Zuzka/baziliska2-barbie (ďakujem za nádherné komentáre)
Vlaďka/Ziza (ďakujem za nesmiernu inšpiráciu v oblasti fotenia bábik, tvorby pre ne, iných nielen kreatívnych oblastí a zopár veľmi krásnych komentárov na blogu😊)
Ruža/ruzena57 (ďakujem za náš výmenný obchodík a komentáre😊)
(ďakujem za pekné komentáre a stále spoznávanie IT sveta bábik😊)
 Petra/Madamerouge (ďakujem za krásne komentáre)
 Nina/Elea76 (ďakujem za pekné komentáre a spoznanie sveta BJD bábik)
Lucia/silkmilkdolls (ďakujem za pekné komentáre)
Míša/ha-misa (ďakujem za pekné pravidelné komentáre)
 Iveta/The-world-in-wonderland (ďakujem za pekné pravidelné komentáre)
Ivka/anawib (ďakujem za pekné pravidelné komentáre)
 Eva/myladies (ďakujem za pekné pravidelné komentáre)
Monika/panenky-barbie-monika (ďakujem za pekné pravidelné komentáre)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára