nedeľa 25. marca 2018

C - Cocktail dress + Clutch


Treťou témou na mesiac február a na písmeno C bola Cocktail dress + Clutch (Kokteilové šaty + kabelka do ruky).
Táto téma bola jednoznačne najľahšia z pvej súťažnej trojky, ale zároveň pre mňa najmenej inšpiratívna.Smějící se

Pravidlá pre súťažné kolo C - Cocktail dress + Clutch:
Jednoduché! Ukážte nám svoju bábiku, ktorá nosí jej obľúbené kokteilové šaty a vybavte ho doplnkami s jej obľúbenou kabelkou do ruky. Či už je so spolupracovníkmi na pracovnej večere, slávi romantickú noc alebo sa chválite najnovším lookom na dráhe v roku 2018, všetky ostatné podrobnosti sú úplne na Vás!
Tu si môžete pozrieť koláž s fotkami pre prvú mesačnú výzvu.

Dôležité a prvoradé bolo vybrať kokteilové šaty. Keďže sme nechceli splynúť s davom v štýle bábika + šaty + kabelka, rozhodli sme sa i do tejto témy niečo extra vymyslieť.
Preto sme sa sa museli najskôr niekde inšpirovať. Mami si pozerala fotky na Pinterese. Zadávala si rôzne odkazy typu: party, cocktail party, bar, cocktail dress, retro party a pod.
Chceli sme vytvoriť hlavne nejaké zaujímavé párty prostredie. Z fotiek mami našla dve, čo sme sa nám zdali zaujímavé a zároveň sme si vedeli predstaviť ako ich znázorniť. Prvá, ktorú som si myslela, že najskôr znázorníme bola s dvomi postavami. Dvaja pri bare. Muž za pultom baru, ktorý mieša kokteil a oproti nemu žena, ktorá sedela na tom barovom pulte.
Chcela som použiť barovú časť z modern comfort oranžvo- bielej jedálne, aby na pulte sedela nejaká moja Barbie s Made to Move telom, ale nejako som s tým nebola vyzroumiteľná, tak som išla podľa druhej inšpirujúcej fotky.Usmívající se
Na nej tancovala jedna žena na stole plnom jedla. Táto scéna sa mi zdaal živšia a výraznejšia.

Ako modelku sme po krátkom uvážení zvolili Sophie - Barbie Hervé Léger. Pôvodne od samého začiatku po prečítaní témy som vedela, že konečne použijem kokteilové šaty s tmavomodrými flitrami, ktoré mi ostali od Barbie Look Mbili Night out. ktorú som kupovala ako darkyňu tela.
Lenže pokiaľ som sa rozhýbala túto tému ofotiť a to som bola pri tejto téme rýchla a bola úplne prvou, s ktorou som zahájila túto súťaž, tak ma zberateľak Sara z Talianska predbehla. Tieto tmavomodré šaty od Look dala Look Aphrodité City Shine (tá čo má hrdzavé husté kučery) a spolu ešte s inou Barbie tiež v kokteilových šatách ich dala vo svojej súťažnej téme kokteil dress.
Síce som mohla šaty zopakovať a zasadiť ich do nášho vymysleného prostredia, neurobila som to z dôvodu, aby som nebola tá čo "opakuje" alebo, aby si ma nemýlili. Sara má totiž dosť často kreatívne postupy a nápady podobajúce sa našim a taktiež má zbierke hlavne Barbieny od Mattela.Usmívající se

Šaty som našťastie mala za čo vymeniť. Nové šaty, ktoré doniesla do domu Barbie Natalia Vodianova sú božsky vypracované, preto boli jasná voľba. Jedno ramienko sme mierne popustili. Pôvodne som chcela tieto kokteilky dať na valentínske fotenie, lebo sú červené, ale ako som napísala vyššie hore, zberateľka Sara nám to troška skomblikovala.
K samotným šatám sme dali i pôvodné čierne lodičky a pridali ešte zlaté elegantné náušnice od zberateľky Katky (zmzlinka.blog.cz), ktoré som dostala z jednych prvých darčekových várok od nej.
K zlatým náušniciam bolo treba vybrať ešte kabelku do ruky. Tú sme vyberali z dvoch najviac hodiacich sa. Vyhrala ju malá zlatá z Fashion Fever fashion packu so zlatými šatami ešte z mojich tínedžerských čias.
V mojom prípade bola menej podstatná, lebo skončila položená na stole.Smějící se
Ako stôl sme tesne pred fotením vybrali spolu s dvomi stoličkami z jedálenského setu od bábiky Sindy, ktorý som už pred pár rokmi kupovala na anglickom Ebayi. Pôvodne má sada až štyri stoličkami, ale pri tejto téme stačili úplne dve.
Už len trebalo nájsť i nejaké občerstvenie s alkoholom.
Vybrala som priehľadné poháre a pár zákuskov, ktoré mám tiež od Katky.
Na zadnom tanieri bol mamin prvotný pokus o urobenie malých zákuskov z ozajstného cesta, ktoré nechala stvrdnúť.
Ako víno som vybrala jedno z drevenej debničky, ktorá bola pôvodne magnetka a mám až dva kusy.
Sú krajšie a oveľa reálnejšie ako vína pre Barbie od Mattela.
Po vybratí dezertov a príborov mi mami ešte urobila z papierových stužiek užšie menšie, aby bola žúrka na párty ešte reálnejšia. Taktiež sme samozrejme zopár vecí nechali ležať na stole a pod stolom ako spadnuté.
Konečne som mohla ísť fotiť. Sophie sa mi pri fotení dosť odviazala a poriadne si po stole zatancovala.Smějící se

Dnes by sme už túto tému robili klasickejšie, bez tancovania bábiky na stole. Zjavne mi na tejto celkovej kompozícii niečo vadilo. Najviac asi pozadie, ktoré bolo rýchlym riešením a dosť krátke. Bohužiaľ som si nemala z čoho vyberať, snažím sa do budúcna nejaké vyrobiť.
Proste táto téma z prvých troch nás bavila najmenej.








Počas fotenia vyšlo aj slabšie slniečko.



A aby sa nepovedalo, aj ja som musela urobiť klasickú a detailnú fotku šiat a kabelky v ruke.Úžasný


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára