pondelok 2. apríla 2018

Easter 2018


V prvom rade Vám chcem zapriať všetkým krásny a pohodový Veľkonočný pondelok. Usmívající se
Keďže som túto Veľkú noc nestihla skôr sa ku všetkému dostať, čo ma samozrejme veľmi mrzí, ale časovo som sklze a jednoducho nestíham.Zamračený Uprednostnila som tentokrát pred veľkonočným fotením inú kreatívnu tvorbu v podobe tém A-Z súťaže, ktoré boli v marci viac náročné a ja som si latku náročnosti nastavila sama veľmi vysoko. O tom až v inom príspevku/článku.


V hlave som mala už od minulej jesene odkedy sa mi dostala do rúk krásna pastelová károvaná košeľa, že z nej ušijem určite na nasledujúcu Veľkú noc krásne šaty. V tomto nápade ma držal aj fakt, že na zadnej strane košele bol obrázok/obrys modrého zajačika.Smějící se A tento nápad sa mi v hlave stále držal.
Jeho zrealizovaniu došlo až cez tieto víkendové veľkonočné sviatky.
Pred týždňom som nemala ani šajnu aký strih šiat si vyberiem. Nechcela som nič veľmi letného, keďže väčšina strihov na šaty pre bábiky, ktoré doma vlastním je najvhodnejších na letné obdobie. Potom som si však spomenula na môj jeden veľmi obľúbený strih spred pár rokov od zberateľky/krajčírky mojej menovkyni zo Slovenska Márii (barbie-marimoda.blog.cz), ktorá už pred rokmi, keď bola ešte na svojom blogu aktívna uverejnila strih na tuniku podľa prvej Barbie Fashionistas Artsy, ktorú som i ja mala dávnejšie v zbierke a ostala mi po nej práve táto tunika.
Tento strih na tuniku patril medzi tie prvé veci, na ktorých som sa učila šiť na svojom šijacom stroji.Usmívající se
To znamená, že som ju asi 4x v živote šila a bola som si už istá do čoho sa pustím.

Posledné tri Veľké noci som mala fotenie len s jednou bábikou. Tento rok som to už konečne chcela trošku zmeniť a vedela som, že chcem použiť dve bábiky. Jednej z nich som chcela dať outfit s ružovým tričkom so zajačikmi a károvanou áčkovou modrou sukňou, ktorý mám originál od Mattela a fotila som v ňom už pred 2 rokmi bábiku práve na Veľkú noc. Lenže mami mi poradila, aby som tričku spravila rovnakej látky ako budem šiť šaty i sukňu, ale aby bola zároveň podobného strihu ako tá originál k tričku.
Najprv sa mi to nezdalo, pretože som si vravela, že nemám strih na krátku sukňu a nemám ešte čas hľadať na internete nejaký nový, ale mala som šťastie a kreatívny nápad. Vo svojej zbierke strihov na bábiky som objavila jeden na poschodovú dlhú sukňu a z neho som použila len prvý vrchný diel ako strih na krátku sukňu.
Sukňu som ušila dosť rýchlo, s tunikou som sa ešte viac potrápila, šitie rukávov je vo väčšine prípadov u mňa vždy problematickejšie.Nerozhodný
Odkedy som vedela, že budem šiť tuniku, chcela som ju nejako inovovať s čipkou na konci lemu rukávov a okraju šiat. Veľmi vhodnú som však nemala, pripravila som si bielu, keď som sa zrazu opäť hrabala vo svojich stužkových materiáloch a objavila som kúsok bledomodrého pásu čipky. Žiaľ bolo jej určite viac, len ju mama použila pár mesiacov predtým na ručne vyrobený vianočný darček. Nevedela som ju či ju mám použiť na tie plánované rukávy, keď mi mami vraví, aby som ju prišila namiesto zvyčajnej saténovej stužky, kde je i riasenie pod prsiami. Dĺžkovo sa mi čipka hodila už len tam a predsa mi ešte nejaká časť ostala.
Sukňa sa mi zdala od ušitia dosť chudobná, niečo mi na nej vadilo. Keď už som mala skoro všetky veci na šitie zbalené, napadlo ma primerať ten kúsok bledomodrej čipky okolo pása sukni a čo sa nestalo? Skoro na chlp mi ten kúsok dĺžkou sadol na pás sukne. Asi päť milimetrov na jednej strane chýba, ale keďže je to vzadu, tam sa nikto nebude veľmi pozerať.Smějící se

Keď bolo všetko ušité, napadlo ma, že plánované zajačie uši, ktoré som chcela bábikám použiť mám už len jedny. Stále som bola v domienke, že mám dve také čelenky. Vyrábala som ich z filcu už pred dvoma rokmi na dané veľkonočné obdobie.
Musela som sa donútiť si vyrobiť pred fotením ešte jedny, aj keď to bolo z celého fotenia to najľahšie na výrobu, už sa mi do toho jednoducho nechcelo, vedela som, že s tohtoročným veľkonočným fotením proste meškám.

Ako aktérky tejto veľkonočnej fotiecej akcii som vybrala Charlene, lebo mama ju už má v tom originál outfite s tričkom so zajačikmi a s mojimi vyrobenými zajačími ušami vyloženú s jarno-veľkonočnou výzdobou už od januára.
Keďže je kučeravá, napadlo ma hneď ako jej parťáčku - jej protipól pri fotení využiť Sherry černošku, ktorá má tiež poriadne kučeravé vlasy, aj keď na Charlene s kučerami až tak nemá. Ona je svojimi vlasmi jednoznačná bohyňa s veľkým "B"!Smějící se A tak som vytvorila dvojicu dvoch "baránkov" ako som si ich ja pracovne pred dvoma dňami nazvala.Úžasný

Obe kočky dostali zajačie uši, blondínka Charlene je zberateľská Barbie z kolekcie Barbie Basic 002 na kĺbovom tele Fashionistas. Dostala ušité nové šaty, náramok z jednej Mattel sady doplnkov, topánky z pôvodne naplánovaného outfitu so zajačím tričkom od Mattela, keďže topánky majú taký "brmbolec" a k zajačiemu/jarnému outfitu sa veľmi hodia, musela som práve ich použiť.
Náušnice si vyskúšala nové vo farbe mentolu od zberateľky Katky, ktoré som dostala v kope šperkov od nej posledné Vianoce. Majú taký oválny tvar, s ktorým nám pripomínajú vajíčka, takže sa veľmi do outfitu hodili.

Černoška Sherry je zberateľská Barbie z kolekcie Barbie Basic 003, má na sebe už spomínanú sukňu z mojej dielne, rovnako i zajačie uši, náušnice sme vybrali také, aby ladili čo najviac k Charlene. Výrabala ich mami už pred dvomi rokmi do jednej súťažnej témy, keďže majú v sebe farbu žltého pastelu, k farbe sukni sa úplne hodili. Dva náramky sú z mojej dielne. Jediné topánky v tomto odtieni ružovej mám od zberateľskej Barbie The Look Sweet Tea, známej zberateľských kruhoch ako "Karličku". Krátky ružový svetrík mám z outfitu od jednej Barbie Fashion Fever Teresy.
Mami mi k tomuto outfitu poradila nejaké biele tričko, keďže Sherry mala práve toto biele tričko v inom outfite práve na sebe, nemenila som ho. Je od bábiky Liv Alexis It´s my Nature.Usmívající se

Obe veľkonočné kočky držia v ruke vlajky s nápisom Spring (jar), ktoré som pred pár rokmi vytlačila z jednej stránky miniaturistov na internete. Vlajky slúžia ako tovar v našom veľkonočnom obchodíku pre bábiky Happy Easter shop.

Vytvorenie veľkonočno-jarnej scény bolo pre nás pred samotným fotením už veľmi jednoduché.
Keďže moja mami si tento rok povedala, že sa jej neľúbia už naše rôzne veľkonočné ozdoby v klasických žlto-oranžovo-zelených farbách, rozhodla sa byť konečne "in" a veľmi moderná. Preto sme poňali všetko moderných pastelových farbách v tónoch mentolu a bledoružovej, ktorá sa nám obom už oveľa viac páči ako vyššie spomínané farebné kombinácie. Tieto farby sú maximálne moderné i v zariaďovaní interiéru a home dekorácií už aj 2 roky.
Mami (aj za mojej pomoci a asistencie) si vyrobila rôzne jarno-veľkonočné dekorácie do našej útulnej kuchyne, ktoré Vám ešte určite nafotím a zverejním ako sme mali ozdobenú tento rok kuchyňu. Usmívající se

Najskôr napríklad urobila strom s ružovými kvetinkami, ktorý je vlastne dva v jednom. Ona ho využije ako jarnú dekoráciu a ja pre svoje rôzne realistické fotenia s bábikami.
Mami uvidela v rôznych svojich obľúbených Youtube videí, kde ukazujú čo všetko sa dekoruje v rôznych štýloch na jar, Veľkú noc a pod., že najnovšia novinka, čo nutne ona ešte pri svojich nových dekoráciách potrebuje je stojan/tabuľka/smerovačka so šípkami, ktoré majú na sebe napísané rôzne odkazy.
Vtedy sme riešili malý problémik, z čoho ju vyrobiť. Mala mami šťastie, pretože ja som si už pred pár rokmi kúpila v Kiku také 2 drevené malé napichovacie ploty slúžiacie na rôzne záhony a pod. v Kiku. Kedže ako vravím napichovacie, plot mal dve dlhšie časti, ktoré sa mali pichať do zeme. Keďže som ja kupovala ploty s iným úmyslom, že sú skvelé a realistické pre moje "exteriérové" fotenia s bábikami, mami mi tie dve časti na zapichovanie odstrihla. Na konci mali tvar "šípky".
A aké šťastie mala, lebo ja som si dokúpila vtedy ešte jeden, takže z dvoch plotov získala 4 drevené časti - šípky.Úžasný Pomaľovala si ich na mentolovú a bledoružovú farbu. Vymyslela drevenú časť stojanu z konca nevyužitej garniže, ktorú nafarbila na šedú. Pôvodne chcela maľovať fixkou, či nejakým perom rôzne jarno-veľkonočné nápisy na tie dosky, ktoré si z rôznych Youtube videí opísala. Zistila, že by to nebolo extra pekné a či by jej to i chytilo. Tak som našťatie ja mala a ponúkla jej nápisy z môjo jedného veľkonočného papiera s motívmi veľkonočných nápisov, ktoré sa jej práve do toho úplne hodili. Podarilo sa mi nájsť 4 vhodné, keďže z papiera som ja predchádzajúce roky i strihala na svoje rôzne ručne vyrábané veľkonočné pohľadnice. Túto časť smerovača som dokončila pre ňu ja, doplnila som i s peknými veľknočnými motívmi napr. vajíčka a v zladených farbách v podobnom duchu.Usmívající se

Hnedý fúrik mám ako dekoráciu kúpenú pre bábiky pred rokmi v Kiku. Mami si doň nadekorovala malé krémové a ružové ružičky, ktoré vložila do nejakého vrchnáku, ktorý si sama obalila ozdobným papierom z mojich zásob.
Vedľa vo fúriku je ešte stojan na vajíčka v ňom dekoračná guľa.

A aby sme si i s mami urobili radosť, tak sme v obchode Pepco pred pár týždňami neodolali a kúpili sme si dvoch malých keramických zajačikov v našich obľúbených moderných jarno-veľkočnočných farbách - mentol a bledoružová.
Stále mi totiž niečo výrazné do môjho veľkonočného fotenia chýbalo a boli to práve títo zajaci, čo mi nielen do mojej scény, ale i do našej moderno vyzdobenej veľkonočnej kuchyni sadli ako uliati.Smějící se

Verte mi, že fotenie bola už len tá najmenšia námaha oproti samotnému vyrábaniu dekorácií a šitiu šiat pre bábiky.
Strom, smerovač, fúrik a ostatné vyrobené veci máme vydekorované na našej okenici v kuchyni.Usmívající se

Fotila som scénu u nás na kuchynskom stole, ktorý je veľký na moje interiérové fotenia najlepší, plus kuchynská stropná lampa mi spoločne s dvomi stolnými lampami dobre pomáha pri osvetlení scénok, keďže pravé jarné a slnečné počasie nám nepraje a jarné slniečko sa nechce konečne ukázať v plnej paráde ako sa pri skutočnej jari patrí, musím si pomáhať s umelými osvetleniami. Učím sa a stále sa zdokonaľujem i v tomto smere práce.Usmívající se


















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára