streda 8. augusta 2018

P - Pets


Pokračujeme prvou témou pre mesiac júl, ktorou bola P - Pets (Domáce zvieratá).
Pre mňa jedna z najkrajších tém z tejto série A-Z výzvy na Flickri.Usmívající se

Pravidlá, ktoré sme dostali pre túto tému boli:
Hovorí sa, že pes je najlepší priateľ človeka.Toto je tiež pravda v živote bábik!
Od psov a mačiek po ryby a leguány, naše domáce zvieratá sú ako členovia rodiny!
Ukážte nám ako Vaše bábiky rozmáznávajú svoje chlpaté (alebo nie tak chlpaté) bábätká!

Ako som už napísala na začiatku, táto téma bola niečo pre nás. Síce veľmi výstižná, vôbec nie komplikovaná a pri ktorej sme hneď vedeli, čo budeme robiť.Usmívající se
Moje bábiky majú plno prekrásnych a realistických psov. Z toho 5 veľkých a asi 6 malých plastových. Majú tri kone, 4 papagáje, dva zajace, škrečka, korytnačku a okolo 15 mačiek.
Pekný počet, nie?Smějící se
Myslím, že na mojich bežných fotkách je často vidno, že domáce zvieratká sú členmi rodiny doslovne.
Pre mňa papagáje, škrečok, korytnačka, zajace a kone boli hneď vylúčené. Hre ostávali psy a mačky.
Asi je väčšine z Vás jasné, prečo sme si vybrali mačky, aj keď psíkovia mojich bábik sú rozhodne krajší a realistickejší ako všetky mačky, ktoré sú len gumové alebo plastové.

Od témy L - Let´s Do Lunch (Poďme robiť obed!) sme mali v hlave nápad, že túto tému sme mohli zobraziť tak, že jedna z našich bábik by kŕmila mačky cez obed vo svojej kuchyni. Lenže od totho nápadu sme vtedy upustili, lebo sme si vraveli, že predsa zvieratá sa na obed nekŕmia. Nerátam žobranie a pod. taktiky.Smějící se
Z tohto dôvodu sme sa rozhodli uskutočniť tento nápad v tejto téme.

Fotila som ju ako úplne poslednú za mesiac júl a to minulý pondelok večer, takže máte len týždeň staré "najčerstvejšie" fotky.
Vysvetlím dôvod. Naše bábiky majú dve kuchyne/diorámy. Jednu v jednom dome a druhú v druhom dome. Je to dosť logické.Smějící se V prvom dome máme červenú kuchynskú linku známu v bábikovskom svete ako "Modern Comfort" a už som ju viackrát v živote fotila. Poznajú ju aj na Flickri, dokonca aj v tejto súťaži, lebo v jej prvej sérii som ju už fotila, preto som sa nechcela opakovať a rozhodla som sa použiť tú druhú novšiu, ktorú zatiaľ nikto nepozná,lebo nebola dokončená podľa našich predstáv, aby bola viditeľná pre "verejnosť".

Táto pink kuchyňa je obdoba našej červenej Modern comfort, len je v inej farbe, s dvomi chýbajúcimi funkciami zvukov a s pár zmenenými nepatrnými detailami. Kupovali sme ju už dávno, cez leto 2015. Odvtedy som sa ju stále chystala nafotiťa odprezentovať v jej originálnej podobe, aby sme ju potom mohli prerobiť po svojom.
V dioráme mala kuchyňa už od jej príchodu stále miesto a skombinovali sme ju s oranžovou jedálňou, ktorú som sa začiatkom tohto rozhodla predať a tým ju úplne zmeniť. Vo februári som vytvorila kuchynský ostrovček, ktorý môžete vidieť na fotkách. Taktiež sme vytvorili nový jedálenský stôl (pôvodný bol príliš malý s 2 stoličkami) s lavicou, ešte nám chýbajú 3 stoličky, ktoré už máme napozerané na E-bayi. Stôl s lavicou na týchto fotkách neuvidíte, lebo nie je podstatný do tejto súťažnej témy.
Kuchynskú linku sme nad rozdiel od červenej oddelili po dvoch častiach a do stredu medzi ne sme pridali skrinku, ktorá je pôvodne čajová skrinka. Na skrinku sme umiestnili okno. Podobné poličky sú dokonca dnes moderné v reálnych kuchynských linkách i také, kde je len spodná časť kuchynskej linky a vrchnú časť tvoria iba otvorené poličky.
Našu kuchynskú linku sme ešte vypodložili, pretože aj napriek tomu, že ju považujem jednu z najlepších kuchýň aké sa dajú pre bábiky zohnať, aj keď je troška nízka.Nerozhodný
Moja mama odkedy sme kúpili túto kuchyňu vedela ako ju musíme prerobiť, aby bola realistickejšia. Dôležité bolo v prvom rade prekryť obrázky a nálepky s motívom jedla, tanierov, hrncov a pod., ktoré boli na všetkých častiach na zadných stien. Okrem toho sme chceli nalepiť na kuchynskú linku nejaké kachličky, len sme nevedeli si presne predstaviť aké. Rozmýšľali sme len nad motívami v oblasti samolepiacich tapiet. Z domácich dlhoročných zásob sa nám žiadna nehodila tejto farebnej kombinácii a u nás meste sa tiež nenašla žiadna vhodná tapeta.
Netlačili sme na pílu a tak prešlo aj pár rokov.Smějící se
Konečne intenzívnejšie sme to začali riešiť posledný rok. Najmä začiatkom tohto roka. Mali sme tri nápady.
Prvý nápad byčajný papier s nejakým motívom neprešiel najmä u mňa, nebolo by to s ním pekné.
Druhý bol kartón z krabíc od vajíčok, lebo tento materiál využívajú miniaturisti často na tvorbu kachličiek, len mami sa tento spôsob na taký malý priestor zdal neforemný.
Tretí nápad súvisel s malou mozaikou, ktorú som kúpila už možno aj pred 8 rokmi v Lidli. Veľa som z nej nevyrábala, set obsahuje viacero druhov mozaík v rôznych tvarov, farieb, sú matné alebo lesklé, ale z každého druhu je len malý sáčok.
Aj tá najmenšia mozaika, čo tento balík obsahuje, bola veľkosťou pre túto kuchyňu veľká a farbou sa nám tiež nehodila.

A tak prešlo pár mesiacov, až prišiel koniec júna a my sme navštívili náš druhý Kik v meste, ktorý nie je v lokalite, ktorej bývame a ten sa veľakrát líši s tovarmi, ktoré sú v zľavách. A náhodou mi v kontajnerových zľavách padli oči na veľmi maličké miniatúrne mozaiky v troch farbách (v zelenom, modrom a šedom odtieni) za 1€. Ani som nevedela, že Kik niečo podobné predtým predával. Poznala som len set s väčšími mozaikami, ktoré boli mixované v rovnakých odtieňoch.
Samozrejme sme ich tam nemohli nechať, vedeli sme, že je to presne tá "vec", ktorá nám chýbala, aby sme našu kuchyňku mohli konečne dokončiť.Úžasný Vybrali sme set so šedými tieňami, obsahuje štyri farebné kombinácie: tmavošedú, bledošedú, čiernu a bielu mozaiku.

Z tohto dôvodu nám veľmi dobre padla táto súťažná téma a náš nápad, pretože nás to zároveň aj dokopalo k tomu, aby sme kúpené mozaiky nalepili a prelepili obrázky na bielo.
Z časového hľadiska som túto tému odkladala stále na poslednú, lebo som nemala čas najskôr ofotiť po rokoch kuchyňu v jej originálnej podobe a následne ju prerobiť, dostala som sa k tomu až posledný júlový víkend. V sobotu som kuchyňu ofotila a v nedeľu večer sme ju spoločne prerobili. Mami nalepila všetky mozaiky a ja som zase odstránila kreslené obrázky, ktoré som prelepila bielym kancelárskym papierom.

Predposledný júlový večer som konečne išla fotiť. Zistili sme, že sme zabudli pri prerábaní prelepiť samolepiacou mozaikovou tapetou pracovnú dosku nad myčkou riadu a okolo umývadla. Tak sme z našich zbytkových tapiet vybrali vhodnú šedú mozaiku, ktorú mama okolo umývadla pekne zostrihala. Ďalej pred fotením sme ešte zistili, že nám chýba garniža nad oknom. Ja som chcela fotiť aj bez nej, ale mami rýchlo zobrala drevenú paličku a napadla ju tyrkysový kúsok čipky, ktorý farebne zladila s kobercom v rovnakom odtieni. Aj konce oboch strán garniže bola rýchla akcia, 4 stojany v dvoch odtieňoch na torty a dve tyrkysové korálky. Konečne sa mohlo ísť fotiť.Smějící se

Už od začiatku som vedela, že rolu majiteľky mačiek dostane moja Corie (Poppy Parker).
V súťaži už raz bola v téme D - Door/Doorway (Dvere/vchod), ale vtedy nebola sama, ale s partnerom Paulom.
Z tohto dôvodu potrebovala aj ona samostatnú prezentáciu.

Deň pred fotením sme jej ešte zostavili outfit.
Dostala nové tričko s obrázkom Hello Kitty, ktoré pochádzajú z nového setu oblečenia, ktoré som dostala na narodeniy z tohtoročnej kolekcii Hello Kitty fashion pre Barbie.Usmívající se
Šortky sú tiež od Mattela, rovnako ako čierne baleríny. Náušnice som robila pred 2 rokmi do jedného retro fotenia v štýle 60.roky.
Dva plastové náramky sú tiež od Mattela.

Osem gumových mačiek zo zbierky mi ostalo z detstva. Ďalšie som dostala na svoje 18.narodeniny v špeciálnej kytici, v ktorá obsahovala 18 rôznych vecí s motívom mačiek.
Čiernobiela (najdoternejšia z tohto príbehu) mačka menom Zafiro mám z Barbie kuchyni z detstva, ktorú som už ako zberateľka pred pár rokmi predala, ale nechala som si z nej veľa doplnkov a aj túto mačku.
Všetky mačky, ktoré mám pre bábiky som však teraz nezapojila do príbehu, museli sme ich s mamou vytriediť, lebo tie čo ležali neboli vhodné a dostatočne "akčné" a "drzé".Smějící se

Krabice s granulami pre mačky som si už pred rokmi vytlačila zo stránok miniaturistov.
Tyrkysové misky sú od Mattela. Ružová a modrá sú od bábiky Steffi Love. Zeleno-hnedé misky sú z Polly Pocketov z môjho detstva. Dve konzervy mi ostali po mojej Barbie z detstva, ktorá chovala mačky a mala pre ne vlastný kočík.Smějící se Tú už nemám, ostali mi po nej len doplnky pre mačky.
Kuchynské miniatúry sú značky Mattel, Re-ment, od bábiky Liv alebo boli súčasťou ako príslušenstvo tejto kuchyne.
Cestoviny v sklených nádobách sú moja práca.
Dekorácia machový zelený kruh a visiace kvetináč vyrobila moja mama.
Kuchynský ostrov a aj okno sú moja práca.

Pri fotení vznikol mini príbeh bez slov ako Corie pripravuje jedlo a kŕmi svoju malú "ZOO" mačiek.
Kto hádal, že som sa nechala inšpirovať so svojim životom a s mojimi mačkami, mal samozrejme pravdu.Smějící se

Ako súťažnú fotku som vybrala 5. zhoru, kde pripravuje Corie jedlo z mačacích konzerví.
Napriek tomu, že sa táto séria veľmi fotiek ľúbila organizátorke súťaže Leslie, ktorá mi v komentári opísala svoje skúsensti kŕmenia mačiek, keď sú jej svokrovci odcestovaní a chovajú 4 mačky, mi túto fotku nevybrali.

Nabudúce nás čaká troška "divokejšia" téma. Nechajte sa prekvapiť.Mrkající


















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára