piatok 3. augusta 2018

N - Not Sold in the Stores



Pokračujeme druhou témou pre mesiac jún na písmeno N - Not Sold in the Stores (Nepredajné v obchodoch).
Táto téma sa mi oproti minimalizmu zdala úžasná a veľmi som z nej vytešovala. Z tohto mesiaca sa stala asi aj moja najobľúbenejšia, keď sa na to takto spätne pozerám.Usmívající se

Pravidlá pre túto druhú júnovú tému, ktoré sme dostali:
Pripravte sa na vytvorenie vlastnej bábiky!
Pre túto tému ukážte ako by ste obliekli a zabalili bábiku, ak by ste vytvorili ďalší exkluzívny darčekový set pre významnejšiu bábikovskú spoločnosť ako sú Integrity Toys alebo Mattel. Vy môžete predviesť Vašu bábiku(y) ako nové v boxe alebo ako prototypy/propagačná fotka.
Bez ohľadu na to ako sa rozhodnete pristupovať k tejto téme, uistite sa, že vidíme všetky obsahujúce dobroty!
Je Vaša vysnívaná bábika diva s množstvom topánok, majstrovskými róbami a batožinou pre jej ďalšíe zvolené tryskové dobrodružstvo Je Vaša bábika fotografkou z Paríža, ktorá nikdy neopustí domov bez jej fotoaparáta, baretky a fľašky Chanelu No 5? Snáď je Vaša vysnívaná bábika inšpirovaná folklórnymi príbehmi o morských pannách, škriatkami alebo upírmi. Táto téma je celá o Vašej vízii.
Jednoducho ukážte jeho/ju ako NRFB (Nikdy odstránený z krabice) alebo ako prototyp, pretože ešte nie je on/ona predaná v obchodocch!

Táto téma bola dosť stručná a jasná. Nedalo sa v nej príliš niečo vymýšľať. Trebalo ísť jedným smerom.Usmívající se
Svet fantázie som hneď vylúčila. Páčia sa mi síce aj také bábiky, ale nie je to väčšinou to, čo ma vie úplne nadchnúť.
Móda, to je ten svet, čo ma baví po všetkých stránkach, napĺňa ma a umožňuje mi kreatívne sa naplno vyblázniť.
Preto môj výber bol úplne jasný. Vytvoriť si nejaký bohovský fashion set.
Medzičasom som čakala ako túto tému vytvoria ostatné súťažiace akým štýlom bábiky nafotia a tak som čakala na prvé fotky.
Zdalo sa mi divné robiť nejaké promo fotky pri nejakej jednofarebnej stene a pod. Síce Mattel napr. pri Silkstonkách často dáva aj nejakú fototapetu, pripadalo mi to až príliš obyčajné. Preto sme sa rozhodli s mami ísť do krabice.
Len som čakala na nejaké fotky od ostatných súťažiacich. Dočkala som sa. Napr. jedna zberateľka vytvorila Alica v krajine zázrakov a moja obľúbená kamoška Sára z Talianska si vytvorila set v štýle "I want to be film director" (Ja by som chela byť filmový režisér) s dokonalou kamerou, s režisérskou stoličkou a pod.
Konečne som mala v tejto téme úplne jasno. Keďže to mal byť darčekový set, vyžadovala táto téma veľkú krabicu. Mohla som dať nejakú priehľadnú, kde by som bábiku vložila aj pod "fóliu", ale tie mám všetky menšie a taktiež by sa do niektorej z nich ťažko vkladali všetky tie doplnky, miniatúry a pod.
Preto som rozmýšľala medzi dvomi veľkými krabicami, ktoré vlastním - buď od Gold Label Diane von Furstenberg, ktorá sa dá vyklápať ako darček zhora, má zvlášť vrchnák alebo ešte o pár cm väčšiu krabicu rovnakého otváracieho typu máme od nášho milovaného zberateľského setu Poppy a Chip zo setu Bosé nohy v parku od Integrity Toys.
Nakoniec vyhrala krabica najväčšia od Poppy a Chipa.Smějící se
Vrchnák mi bol v obchoch prípadoch úplne zbytočný, vlastne pri Diane ani nie, lebo mal priehľadnú fóliu. Krabica od Poppy a Chipa však nemá.
Krabica bola vybraná, ale aký módny set, z ktorého všetci padnú na zadok vytvoriť? To bola silná otázka. U mňa by vyhralo uričte nejaký v štýle boho ako sú posledné Hippies bábiky Poppy Parker. Áno, taký typ a kombinácia bábiky ako je Poppy v štýle Hippie je pre mňa úplne božsky splnený sen.Usmívající se
Len ja sa nechcem stále s boho štýlom opakovať a viem, že všetci nie sú takí jeho fanúšikovia, preto to chcelo vymyslieť niečo iné.
Mňa dosť rýchlo napadol Chanel. Proste vytvoriť set, v ktorom by bola bábika oblečené do Chanel kostýmu a všetky doplnky by boli orientované do tohto parížskeho štýlu.
Už vlani v súťaži u Nikol som nad týmto outfitom pri téme Outfit dňa rozmýšľala, ale nakoniec som vtedy zvolila iný.
Pri Chaneli som mala i úplne jasno, ktorá bábika prevezme rolu tej "vysnívanej" krásky. Stala sa ňou moja milovaná Daria Dr. No Honey Rider. Má to hneď tri dôvody. Po prvé Daria - moja Soraya je elegantná dáma, ktorá sa k Chanelu viac hodí ako ktorákoľvek iná z mojej zbierky. Po druhé ona sa tejto súťaži ešte nezúčastnila a po tretie Daria je moja najobľúbenejšia tvár pre belošské bábiky od Mattela.Usmívající se Z toho vyplýva, že do setu som preto nemohla vybrať žiadnu inú krásku.
Na tomto nápade so Chanelom som pracovala až takmer do konca sama. Mala som presnú víziu, po ktorej som išla.
Napadla ma totiž moja obľúbená zberateľka Sandra (bonequea.com) zo Španielska.
Tá robí božské diorámy, scény a módu s bábikami. A vytvára a aj dáva voľne dostupné miniatúry na tlačenie. Má rada rôzne módne značky, medzi nimi je samozrejme aj Chanel. Vytvorila už pred 3 rokmi papierové tašky s nápismi Chanel, neskôr aj krabičky s parfémami Chanel No 5.
Tašky som už mala v minulosti vytlačené a použila som ich vtedy pri fotení a predstavovaní svojej Barbie Hervé Léger. Tie tašky som medzičasom však darovala alebo s nejakou Barbie aj predala. Dlho som si nové nevytlačila. Až niekedy vo februári sa v robote pokazila tlačiareň. Kúpila sa nová s vyššími pixelmi a kvalitou tlače. To ma nakoplo si pár svojich súkromných vecí vytlačiť. Medzi nimi boli aj tieto Chanel nákupné tašky, ale aj iných značiek ako sú napr. Dior či Moschino. Tie sa určite pri nejakých iných foteniach u mňa ešte vyskytnú.Usmívající se
Krabičky Chanel No 5 som si tiež vytlačila a k nim patrili aj nápisy na samotné parfémy. Tie som si však musela vyrobiť. Vyzeralo to spočiatku, že budú len tie krabičky bez vnútorného obsahu. Mala som však šťastie a našla som z nejakého rozpadnutého náramku dva širšie čierne lesklé korálky oválneho tvaru, ktoré sa chvalabohu aj veľkosťou do krabičiek zmestili. Na čierne korálky som ešte musela nájsť dve, ktoré tvoria hrdlo a vrchnák parfému. Čierne korálky sú však len dve a krabičky tri, ale to nevadí, hádam sa budúcnosti dostanem ešte k nejakým, lebo na jednej stránke A4 sa vytlačí až 9 krabičiek. Krabičky sa po zlepení ešte obalia lepiacou páskou, aby pôsobili viac realistickejšie.
Vo svojom vysnívam sete som vedela, že použijem aj náhrdelník a náušnice s Chanel logom, ktoré som dostala na posledné Vianoce od zberateľky Katky (zmrzlinka80blog.cz).
Lenže som bola veľmi prefíkaná.Smějící se Náhrdelník s malými motívmi loga Chanel som nechala ako originál, ale náušnice, ktoré majú vo väčšej verzii logo som využila inak. Jednu z nich som dočasne rozobrala, aby som následne logo Chanel nalepila na jednu kabelku.
Najskôr som si ešte jeden večer pozerala inšpiratívne obrázky na Google a PInterese s outfitmi Chanel. Vedela som už predtým, že toto bledoružové sačko od Barbie Stardoll určite do Chanel outfitu zahrniem. Otázkou bolo však čo k tomu?
Chvíľku som rozmýšľala, že ušijem úzku sukňu nad kolená v čiernej farby, pretože tento typ je asi najviac používaný v typickom outfite v Chanel štýle. Bohužiaľ takú sukňu v šatníku moje bábiky majú len jednu, ale s leopardím vzorom, čo vôbec v tomto prípade nebolo vyhovujúce.Nerozhodný Preto som išla iným smerom. Vytvorila som si tri možnosti v tomto outfite s bledoružovým sačkom.
Prvý bol, že som svoje jediné malé čierne (little black dress) šaty chcela dať pod sačko, lenže ostali mi akurát tie, ktoré majú jeden dlhý rukáv. Ten pod sačko ani nenavlečiem. Tak som špekulovala a rukáv som strčila za chrbát, nebol by vidieť, lebo by bolo na ňom to sačko, ale nebolo to správne riešenie.
Druhý bol použiť pôvodné šedo-čierne šaty s troma bielymi mašličkami, ktoré sú viac mini. Nie som ich veľká fanúšička a nechcela som tento outfit vyskladať presne tak ako bol v originálnom prevedení na Stardoll bábike.
Všetkým trom možnostiam som vždy dávala sieťové pančuchy od Barbie Dolls of the World Argentíny, lebo predsa pravá Chanel dáma nemôže chodiť s holými nohami.Smějící se
S tretím nápadom som sa nechala inšpirovať opäť zberateľkou Sandrou, ktorá pri jednom predstavovaní svojich ručne vyrábaných Chanel parfúmov mala outfit s kocokovou čierno-bielou rozšírenou sukničkou a s baretkou od Barbie Dolls of the World Francúzsko, ktorú mám aj ja.
K saku, sieťovým punčochám a rozšírenej čierno-bielej pásavej sukničke od jednej playline Barbie Style som pridala čierne body na ramienka od Barbie The Look Urban Jungle, ktoré dosť často využívam, lebo je to dobrý "basic" kúsok pri zostavovaní outfitov.Usmívající se
Hlavný outfit som mala vystavaný. Saku som ešte odpárala takú umelohmotnú striebornú mašľu, ktorá sa mi na ňom nikdy nepáčila a vedela som, že raz to aj urobím.
Vybrala som krajšie zberateľské topánky so špičkou a strieborným zdobením z doplnkov Barbie Basic 001.
Dilemu som riešila ešte pri výbere kabelky.
Pravá Chanel kabelka má totiž retiazku na ramienka. Moje bábiky majú dosť elegantných kabeliek, ale tie majú vo väčšine prípadov dve ramienka. Potom mám menšie do ruky alebo iného typu na leto a pod.
Ja som sa však vynašla. Asi pred 2 rokmi sa mi podarilo kúpiť od zberateľky Evky tri kabelky. Dve z nich v tomto sete vidíte.
Veľká na "dokumenty" je od zberateľskej Barbie Monte Carlo a tú čo Soraya drží v ruke je zo setu dvoch bábik Never Ordinary Eden and Lilith od firmy Integrity Toys.
Táto kabelka je však troška iného typu, ale ja som na ňu dočasne nalepila logo Chanel a vložila som zlatú retiazku ako ramienko.
Soraya dostala aj na seba šperky od našej dvornej šperkárky Katky a zlatý náramok od jednej plavkovej Barbie Basic.
S výberom šperkou som si nechala však poradiť od mami. Vyberali sme z rôznych typov retiazok, kde boli perly, ktoré sú typické pre tento štýl. Nakoniec sme vybrali set s bledoružovými perlami na zlatej dlhej retiazke a s menšími náušničkami.
Do setu ešte dostala Soraya už spomínaný Chanel strieborný náhrdelník a zlatý s perlami od Katky a náramok s krémovými perlami z mojej dielne.
Najprv som rozmýšľala či jej do hlavy nedám aj baretku, ale v Chanel outfitoch preferujú viac také menšie a elegantnejšie klobúčiky, ktoré ja však nemám. Videla som u jednej Barbie Silkstone v Chanel kostýme mašľu vo vlasov, tak som si povedala, že to je ešte tá jedna vec, ktorá jej do outfitu chýba.

Do setu som musela dať okrem troch parfúmov aj kozmetiku v podobe 2 rúžov a dvoch kozmetických štetcov.
Taktiež v 21.storočí nesmie chýbať predsa aj skvelý smartfón.Smějící se Tento zlatý smarfón je od zberateľskej Barbie The Look Night out.
Aby set náhodou nebol príliš prázdny, dostala aj druhé topánky od zberateľskej Barbie Diane von Furstenberg. Sú z mojej zbierky topánok jedny z najluxusnejších, pretože sú ako jediné vyfarbené až 3 farbami, čo je u Mattelu najvmä v dnešnej dobe dosť nezvyklé.Smějící se
Spomenula som si neskôr, že som pred 2 rokmi som si vytlačila od Sandry aj dosť strán rôznych mini časopisov a aj kníh a medzi nimi bola kniha aj o Chanel. Len veľmi málo časopisov a kníh som aj nakoniec dokončila. Väčšina mi trčí v skrini.Nerozhodný
Vždy som urobila hlavne tie pre kamarátky-zberateľky do daru a nie pre seba. Budem to musieť konečne napraviť.
Tak som sa dokopala urobeniu aj knižky.

Od začiatku môjho Chanel nápadu som vedela, že do setu strčím aj mini Eiffelovku. Nakoniec sme s mami dali až dve v rôznych veľkostiach. Proste Eiffeloviek nie je nikdy dosť.Smějící se Obe Eiffelovky pochádzajú z bižutérie ako prívesky na retiazky, ale u mňa slúžia ako dekorácie do spálne v parížskom štýle pre bábiky.Usmívající se

Taktiež som vedela, že Soraya si zoberie do setu i psíka pudla s menom Prince.
Princa mám 6 rokov a raz som vydražila v aukcii na E-bay, asi prišiel z Anglicka, už si nepamätám.
Je to už starý kúsok z 80.rokov, patrí medzi tie najstaršie veci čo v bábikovskom svete mám.
Obojok s mašľou je jeho pôvodný, druhý čierny obojok a vodítko som mu spravila, keď ku mne prišiel ako nový.
Baretku od Francúzsky nakoniec dostal on na hlavu. Nevedla som mu ju na tú jeho hlavu poriadne nastrčiť, ale mami sa to nakoniec podarilo.Smějící se

Krabicu od Poppy a Chipa som deň pred fotením tejto témy vystlala krásnou púdrovou látkou, ktorú som do krabice nalepila obojstranou páskou. S mami sme si potom spoločne večer sadli a rozmiestnili sme jednotlivé veci od bábiky po doplnky akoby mali byť v sete umiestnené. Rozmýšľali sme aj chvíľku od cestovateľsom kufre od zberateľskej Barbie Diane von Furstenberg. Lenže už sa nemal kam umiestniť, lebo pes Prince bol v tomto prípade pre mňa prioritou.Usmívající se

Niektoré zberateľky, ale bolo ich hádam asi len 3, si bábiky a doplnky ešte buď priviazali alebo pridrôtovali o svoje krabice. Myslím však, že to nebolo až tak podstatné. Pôvodne sme rozmýšľali i o pridaní stojanu, ale ten nakoniec tiež nevyšiel a bol pre nás menej podstatný.

Fotila som túto tému až dvakrát. Najprv som fotila len set v krabici, lebo nebolo poriadne slnko a opäť som v tom čase bola obmedzená kvôli neprístupnosti lódžie. Preto som fotenie Sorayai mimo krabice fotila pri 3 žiarovkách a bez blesku. Pri spracovaní fotiek v PC som zistila, že fotky fotené pri umelom osvetlení mi opäť raz veľmi nevyšli, boli divné a neprirodzené. Ja som sa vtedy ponáhľala, lebo som s témami meškala, bol skoro už koniec mesiaca a čakala ma ešte jedna téma. Našťastie sa mi podarilo fotky na druhý deň prefotiť, svietilo mi konečne v obývačke poriadne slnko. Tie môžete samozrejme vidieť v tomto finálnom spracovaní.Usmívající se

A taká pikoška ako som sa dostala k tej púdrovo ružovej látke. Pred našími kontajnermi niekto položil takú roztomilú menšiu krabicu od topánok, ktorá mala motívy v námorníckom štýle a nápis Mary (asi nejaký názov neznačkovej firmy vyrábajúcej topánky). Veľmi ma zaujala, tak som si ju odniesla domov, že do nej niečo zatiaľ uložím a v budúcnsoti ju môžem aj kreatívne nejako využiť. Až doma som zistila, že v nej je ešte sáčok a v ňom boli púzdrové šaty v púdrovo ružovej farby. Vyzerali celkom pekne, mami do nich aj vliezla, ale nebol to jej štýl a až potom sme zistili, že majú rozstrhanú celú podšívku, preto sa ich nejaká pani týmto spôsobom rozhodla zbaviť a myslela si, že ich môže ešte niekto vynostiť. Ja som šaty rozstrihala a použila ako vnútornú "výplň" pre môj vysnívaný bábikovský set. Po tomto použití som si šaty nechala už ako materiál na šitie. Rozmýšľala som aj o tom, že by som z nej ušila tú úzsku sukňu, ale to by potom celkom neladila k saku, ktorý má iný materiál a kostýmy sú šité vždy z rovnakej látky. Určite raz zo šiat ešte niečo pre svoje bábiky ušijem.Usmívající se

Tento môj vysnívaný set som nazvala Chanel Fashion Fan set (Chanel módny fanúšikovský set). Urobila som z neho koláž, aby bolo Sorayu s Princom lepšie vidno a túto kolážovú fotku som poslala aj do súťaže.
Fotky majú veľký úspech na mojom Flickri i Instagrame. Bohužiaľ napriek tomu, že som bola presvedčená, že mi konečne vyberú práve túto fotku, mi ju nevybrali. Bola som z toho veľmi nešťastná, lebo patrila medzi tie najlepšie z tejto témy .Zamračený
Ďalšia téma bude veľmi aktuálna pre letné obdobie.Mrkající

Kto by chcel si vytlačiť Chanel tašky, tak klikne tu. Ja tlačím na kriedový alebo foto papier ako Sandra, aby boli nákupné tašky krajšie. Môžete však tlačiť aj na obyčajný papier A4, ale nech je troška tvrdší ako bežný kancelársky papier. V tomto prípade Vám stačí aj obyčajná čierno-biela tlačiareň.
To isté platí i pre Chanel No 5 parfémy. Kliknite tu pre tlačenie. Len potrebujete v tomto prípade už farebnú tlačiareň.
A ešte Vám pridám odkaz na celkovú sekciu stránky tlačenia miniatúr od Sandry ako sú časopisy, knihy, bomboniéry a pod. Pre zobrazenie kliknite tu.

Fotky samotného setu v krabici do detailov.







Fotky Sorayai s Princom mimo krabice.









Fotky bez Princa.





Samotný Prince.



Doplnky: Chanel kniha, malá a veľká Chanel nákupná taška, Chanel strieborný dlhý náhrdelník, 2 parfémy a 3 krabice na parfémy Chanel No 5 a samotná kabelka na zlatú retiazku.Usmívající se


Pokračovanie doplnkov. Druhá čierna taška, druhé topánky, zlatý smartfón, perlovo-zlatý náhrdelník, perlový náramok, malá a veľká dekoračná Eiffelovka, 2 rúže, 2 kozmetické štetce a make-up so zrkadielkom.


A tri bonusové fotky. Takto to u nás vyzeralo pred fotením Chanel setu prvý deň. Na fotke je Tiffany.Smějící se


A posledné dve fotky patria Rómeovi počas druhého dňa fotenia bábiky mimo krabice.Smějící se Keďže slnko v obývačke svieti hlavne nižšie až na podlahu, tak posúvam aj svoj PC stôl, aby som mala poriadne veľký priestor na fotenie, keď sa slnko postupne pohybuje po miestnosti.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára