piatok 21. júna 2019

Mood of the Summer Days


Dlhšie som nič nepridávala, najmä tento mesiac, keďže však oficiálne v strednej Európe začína leto, rozhodla som sa to zmeniť a naladiť všetkých svojich návštevníkov blogu na pravú letnú atmosféru. Usmívající se
Už zopár rokov robíme s mami dvakrát do roka takú akciu, pri ktorej všetky naše bábiky cez jeden deň (väčšinou víkendový) prezlečieme do letných alebo zimných outfitov.

S letnými outfimi to ide vždy lepšie, pretože máme širšie spektrum letných kúskov oblečenia ako pri zimných.
Z tohto dôvodu nás výber letných outfitov pre naše bábiky ešte viac baví. Príjemne sa pritom relaxuje.
Mami bola vlani veľmi nadšená, že ako sme ich všetky vyobliekali a chcela, aby som ich všetky vyfotila.
Fotenie vyzeralo spočiatku veľmi jednoducho. Rozdelila som 32 svojich dievčat po 10 skupinkách. Dve boli po štyri a osem po troch. S fotením som však začala niekedy koncom júla, keďže som bola v robote pracovne vyťažená s letnými tábormi a zároveň som fotila ešte fotky do A-Z fotografickej výzvy na Flickri.
Nefotila som ich naraz, ale postupne cez rôzne letné júlové dni.
V mojom obľúbenom obchode Kik mali v tom čase už letné výpredaje a podarilo sa mi v nich zohnať dve drevené kreslá v námorníckom štýle, kus 1€ a drevený dekoračný domček, ktorý tiež vidíte na fotkách. S tými stoličkami som troška váhala, pretože sú viac široké ako by pre bábiky Barbie bolo vhodné. Myslela som si, že by som ich dokázala zmenšiť, keby som dve drevené latky zhora i zdola dala preč. Lenže by to už bolo vidieť a neboli by kreslá esteticky pekné. Preto som si povedala, že ich nechám pôvodnom stave, lebo sú napriek troška väčšej veľkosti skvelé na rôzne letné fotenia, ktorých nie je nikdy dosť.Úžasný
Pri každej skupinke jedna bábika sedí práve v tom kresle, ostatné stoja, pri dvoch väčších sedí jedna na zemi. Na scéne pre doladenie letnej atmosféry je položený už spomínaný letný domček ako dekorácia, ktorá by sa však na fotkách stratila, preto som ju musela troška vyvýšiť.
Pózovanie bábik bolo miestami náročné, aby sa mi najmä tie, čo stoja udržali na nohách. Snažila som sa, aby každá mala aj inú pózu. Nakoniec sa mi fotenie skupiniek zdalo náročnejšie ako pri fotení nejakej zložitejšej scény.

Táto časť je úvodná, ukážem Vám spoločné fotky všetkých desiatich letných skupín.
Tí zberatelia, ktorí chodia do našej facebookovej skupiny Panenky Barbie a všechny druhy panenek alebo na mojom Flickri či Instagrame mohli všetky fotky už vlani vidieť.
Bohužiaľ kvôli tomu, že ma opustil v auguste vlaňajšieho roka môj starý PC, tak som všetky fotky dávala na sociálne siete cez mobil, ale na blog som ich nemala možnosť vtedy dať. A keď som už konečne mala svoj notebook, bol november a ja som sa chystala s článkami na Vianoce.

Preto si konečne môžete vychutnať fotky toto leto!Usmívající se
Postupne si jednotlivé skupinky ukážeme a opíšeme zvlášť.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára