sobota 3. apríla 2021

Hoppy Easter 2021! 🐰

 


Ani sme sa nenazdali a máme tu ďalšie sviatky, konečne prišla oficiálne jar a s ňou i Veľká noc.
Tento rok som si ťažkú hlavu s veľkonočného fotenia nerobila, vôbec som sa naň nesústredila, keďže bohužiaľ kvôli súčasnej situácii som sa s veľkonočnou výzdobu stretla vďakabohu aspoň v Kauflande, ale odolala som a nič som v 1€ kontajneroch nekúpila, keďže mám ešte zopár dekorácií, ktoré som s bábikami zatiaľ nefotila.😎

Najskôr však naše malé prianie:

Milý zajko ráno vstal,
na vajíčkach si pochutnal,
korbáčik si vyleštil a veľmi sa potešil.
Hurá - je tu Veľká noc, práce bude moc a moc.

Krásne a pohodové veľkonočné sviatky!

Praje Mary a mami🐰🐣🐇


Začiatkom veľkonočného týždňa som vedela, že už ma to tlačí, aby som niečo vymyslela, ale keď ja asi po prvýkrát v živote mám najmenší pocit, že nejaké veľkonočné obdobie vôbec "je"....😱
Takže podľa počasia malo byť u nás najteplejšie a najslnečnejšie práve na Zelený štvrtok, vravela som si, že fajn, to budem doma a niečo aj nafotím. Vedela som, že na ďalší deň má byť už len polooblačno. Lenže človek mieni a pánboh mení, prišla mi jedna nečakaná návšteva a všetky moje veľkonočné plány sa zrazu pomenili.👀

Mami som sa sťažovala, že ja vôbec nemám na tohtoročnú Veľkú noc absolútne žiadny nápad a plány.😩
Mala som v hlave, že mám také väčšie keramické plyšové vajce v mentolovej farbe, ktoré sa mi vlani po prvom "vypustení" do obchodov podarilo kúpiť v obchode Tedi len za 10 centov.
Čo však s ním urobiť. V roku 2019 som zase v Tedi kúpila dvoch menších keramicko-chlpatých dekoračných zajacov v ružovej a žltej farby. 
Tieto tri dekorácie som chcela použiť.😊
Najskôr bolo treba vybrať adeptky na fotenie. Vlastne párik Ken a Barbie som nechcela, tých som fotila minulý mesiac na Kenove okrúhle narodeniny a mám nachystané s ďalším párikom ešte jedno výnimočné fotenie. Tak som sa rozhodovala, či je lepšie fotiť len jednu bábiku alebo dve. Poprípade som mala nápad, či ofotiť len Barbie s nejakou Shelly.
Mami povedala, že budeme Shelly fotiť na Deň Matiek, vtedy je to vraj vhodnejšie.😎
Minulý rok som na Veľkú noc ofotila staro-nový projekt - prerobený veľkonočný obchodík Hoppy Easter pre naše bábiky.
Rok 2019 sa zase niesol v znamení špeciálnej veľkonočnej diorámy, prvýkrát som Veľkú noc fotila ako "interiér". A prial ju po prvýkrát i zamilovaný párik.
V roku 2018 som zase fotila po prvýkrát dve Barbie, ktorým som ušila z rovnakej pastelovo-károvanej látky outfity. Fotila som dva protiklady - dve kučeravé Barbie - kamošky belošku a černošku.
Obe boli v mojej exteriérovej dioráme.
Roky predtým som vždy fotila len jednu bábiku, raz na hojdačke alebo druhýkrát na lavičke. Oba fotenia boli vždy v exteriérovom štýle na trávičke.💚

Tento rok sme s mami nakoniec vybrali opäť dva protiklady - belošku a černošku.
Do očka mi najskôr padla BMR Millie, môj prvý vianočný prírastok, ona je taká romantická a nežná, presne vhodný typ na jarné fotenia, ale povedala som si, že ju stále niekto fotí, s jej fotkami je preplnení celý bábikovský Instagram😏, kde je vo veľkom obľube a keďže sa chystám niektoré z týchto fotiek poslať do hry, ktorá sa hrá každý pondelok na Instagrame , u @bella_belladoll, tak som chcela vybrať menej opozerané Barbie.
Voľba padla na môj druhý vianočný prírastok Barbie Keith Haring, chúďa síce už u mňa po 2x fotí, ale stále som jej nevybrala ešte meno.
A ako kamošku som jej vybrala Barbie Basic 2.5 Mbili - moju Shade. Keďže je z mojich černošských bábik málo fotenú a celkom sa mi i s maľbou ku Keith hodila.

A tak sme po nečakanej návšteve išli fotiť, najskôr sme sa však ešte vyhrali s ich outfitmi. Vybrali sme obom po kratšej úvahe dvoje kvetinové šaty. 
Pohrali sme sa dosť aj so šperkami.
Neboli sme úplne spokojné, lebo sme stále ešte nevedeli ako bude vlastne celá veľkonočná scéna vyzerať.👀
Pôvodne som si myslela, že by bola lepšia interiérová scéna, nakoniec som však vypratala svoju stálu diorámu - patio, kde som zobrala jednu polovicu umelej kobercovej trávy.
Vybrala som aj mentolové veľké vajíčko, ktoré som vlani kúpila v Tedi.
Ďalej paletový gauč, ktorý som si vlani cez jarné "zavreté" obdobie konečne dorobila.
Lenže nejako mi do exteriéru nesadol, aj keď je ladení do fialovo-kvetinova, ktoré zase ladilo s líčením Keith a s kvetinovými šatami, ktoré som vybrala zase pre Shade.
Nakoniec sme s mami vybrali taký kvetináč s nasadenými brezovými konármi s mentolovým plotom, ktorý pred 2 rokmi vyrobila mami. Má aj nápis Easter. 
Mami mala od samého začiatku cieľ - využiť náš malý plyšový zajačí párik🐰, ktorý sme mali kúpený ešte z čias nášho rodinného kvetinárstva. Dobrých 15 rokov...😀
Po vlaňajšom fotení bábiky s medveďom mi mami vraví, že fotenie s romantickými a plyšovými zajačikmi zaujme a chytí za "srdce" takmer každú zberateľskú dušu.

Konečne som všetko vyložila na našu lódžiu, slnko mi už odchádzalo, ja som sa ponáhľala, aby som niečo stihla ešte cvaknúť, keďže som sa obávala, že na Veľký piatok už žiadne slnko nebude.
Začala som fotiť, lenže nejako sa mi tá scéna nepáčila, ktorú sme v rýchlosti dali dohromady.
Plyšové zajace sa s outfitmi vôbec obom kráskam, ktoré mali na sebe elegantnejšie kvetinové šaty nehodili.
Nakoniec sme hľadali nejakú inú alternatívu, čo bábikám dať do ruky. 
Dostali teda naše najmenšie dekoračné vajíčka, ktoré vidíte i na týchto fotkách, ale tá scéna sa nám obom stále nepozdávala. Proste nesadla ako riť na šerbli...😳

Nebolo to ono, ani po výmene vajíčok za menej prezdobené, ktoré boli zase troška veľké. Proste tá celá scéna bola nejaká divná.
Viem, že väčšine zberateľov by sa i tá scéna a dioráma páčila, ale jednoducho v našich očiach nebola tá zladenosť akú sme mi pri našich diorámach a foteniach zvyknuté.
Tak mi mami vraví, že nech ju už nefotím, lebo to nie je dobré. Musíme ju zmeniť, bábiky prezliecť a vymyslieť niečo iné.😒

Mami cez večer išla hľadať veľkonočnú inšpiráciu na náš obľúbený Pinterest. Tam v rôznych veľkonočných dekoráciách a mini roomboxoch a s nimi spojených miniatúrach si uložila rôzne roztomilé fotky.😍
Neviem, či nás práve tie dokázali inšpirovať na vytvorenie novej scény, ale určite nám pomohli.
Odrazili sme sa nakoniec od oblečenia, ktoré má náš plyšový párik na sebe.
Keďže šiť som sa pre tohtoročné veľkonočné fotky nechystala, čas už nebol, museli nám stačiť domáce zdroje. Žiaľ riflové dlhé a ani krátke traky nemáme, rovnako ani riflové šaty pre bábiky, vymysleli sme to nakoniec inak.😊

Základom bola modro/tyrkysová košeľa od bábiky Liv, ktorú som pred 7 rokmi dostala ako darček.
Tú dostala Keith a k nej sme dali ramienkový čierny top s modrou čipkou od bábik My Scene.
A šedé rifle od Barbie Módnej Ikony Raquelle z prvej vlny.
Síce sme si vraveli, že Keith s ružovým líčením sa viac hodili tie šaty z prvého fotenia, ale už sme ju nešli meniť, keďže mala pre nás zase veľmi vhodný účes - zapletený cop.
Mami černoške Shade zaplietla zase 4 vrkoče, ktoré spojila do dvoch.
U nej sme sa troška outfitovo pohádali. Najprv sme jej skúšali riflovú košeľu od Barbie Módnej ikony Raquelle z druhej vlny a k tomu som ja chcela dať károvanú sukňu a mami zase rifle.
Nakoniec sa nám tento výber vôbec nepáčil. Potom sme rozmýšľali, že konečne využijeme sukňu od Barbie Dolls of the World Austrálie, no mne sa nepozdávala.
Až sme sa nakoniec vrátili k bodkovaným šatám na bielom podklade. 
Tie majú strih ako má plyšová zajačica riflové šaty. Lenže šaty sú od takej bábiky, čo si hovorila Ori Princess, mala menšie prsia a bola nižšia. Najlepšie sedím u nás Fashionistas Kire, ktorá má nízke telo. 
Nedali sme sa a vyskúšali sme šaty i na Shade, ktorej nakoniec prekvapivo sadli, lebo jej kĺbové telíčko má menšie prsia. Možno sú šaty pre ňu troška "kratšie", lebo je vyššia ako Ori Princess, ale nám to vôbec neprekážalo, lepšiu variantu outfitu sme už pre ňu nevymýšľali.
Obe kočky dostali kovbojské čižmy. Čierne sú z Mattel doplnkovej sady a hnedé patria bodkovaným šatám, tak to mala k nim i bábika Ori Princess.
K outfitom sme potrebovali náušnice, ktoré by neboli po prvé zlaté a po druhé ani elegantné.
Nakoniec nám najviac sadli naše dva páry pierkových náušníc ladených do hnedých tónoch.

A teraz pre vysvetlenie nášho celkového zámeru a druhého pokusu o tohtoročné veľkonočné fotenie.
Nielenže sme bábiky ladili k obom zajacom, ale chceli sme, aby bolo celkové fotenie vo farm house štýle = farmárskom/vidieckom štýle.😄
Takýto štýl veľkonočných dekorácií je dosť populárny v zahraničí.
Je pravda, že ja mám najradšej veľkonočné dekorácie v pastelových farbách ako je bledoružová, bledomodrá, bledožltá a mentolová.
Dúfam, že si kúpim v týchto farbách niekde i nejaké malé vajíčka, aby som mohla i v tomto štýle urobiť veľkonočné fotenie.😊

A čo ešte dodať. Zopár faktov o dekoráciách a celkovej scéne.
Vozík/fúrik, tak ten som pred pár rokmi kúpila cez jesenné obdobie v mojom obľúbenom Kiku, ktorý mi v tejto dobe veľmi chýba... Aj s Tedi dohromady.😥 Potrebujem už nutne i "reálne" inšpirácie na tvorbu, nielen tie "virtuálne".
Všetky debničky som vyrobila sama, sú z drevených "nanukových" paličiek.
Palety sú stojany pod poháre a kupujem ich v mojom druhom obľúbenom obchodíku Tedi.
Miniatúrne veľkonočné vajíčka sú z dreva a sú zo starej ruskej výroby. Proste vzácnosť. Máme ich okolo 30 kusov. 3 máme ešte veľké a jedno strednej veľkosti. Len tieto najmenšie sú pre bábiky veľkosťou najlepšie.
Mala ich ako dekoráciu vo svojom dome mamina teta, ktorá viedla rodinné kvetinárstvo. Keď umrela, tak sme ich my zdedili.
Doma sme mali len tri malé "vlastné" a tie sme vždy dekorovali bábikám v mojom detstve do ich domu.
Takže toto dedičstvo ma potešilo. 😍
Zajačika z polystyrénu mám ešte od útleho detstva od dedkovo kamaráta, ktorý emigroval do Švajčiarska a po páde komunizmu chodil na Slovensko na návštevy. A ten zajačik bol súčasťou nejakého balíčka od neho.
Kovové vedierka. Tie veľké som kúpila vo výpredaji v Baumaxe, predtým ako ho u nás na SR zrušili.
Malé kýbliky, tak tie som kupovala myslím v Kiku, už s nimi nie som si istá.
Zelenú kovovú konvu máme tiež z čias kvetinárstva, rovnako ako mini mrkvičky. Boli v rôznych dekoráciách, ktoré moja mami rozobrala na tvorbu do suchých aranžmánov v našom kvetinárstve.
 Drevený rebrík som kupovala vlani v januári v obchode pre zvieratá, slúži ako hračka pre vtáčiky alebo papagáje.
Hnedá vtáčia búdka pochádza z jednej našej starej veľkonočnej dekorácie, ktorá sa už rozpadla.
Žlté kuriatko pochádza z krabičky, kde bolo až 6 kuriatok. Vlani sa mi ich rovnako podarilo uchmatnúť v Tedi ako to mentolové vajíčko, ktoré som Vám spomínala. Stáli len 10 centov.
Košíky bez rukoväte som robila pred pár rokmi ja zo špagátu.😎
Prútený košík s rukoväťou, tak ten je z jednej vianočnej dekorácie, ktorú sme dostali, len sme nejaké kvety vybrali, lebo sme chceli, aby bábiky mali len košík.
Biele a žlté kvety, ktoré majú niektoré kovové kýbliky nasadené, tak tie som zase vlani kúpila v Pepcu vo veľkonočných dekoráciách. Boli v pastelových tónoch, teraz som využila len dve farby. Do scény sa mi zvyšok veľmi nehodil.
Celú scénu sme ešte vyzdobili machom, ten bol kupovaný v Kiku, ale predávajú podobný i v Tedi, ale určite sa dá aj inde zohnať.
A veľký drevený peň. Ten má viac ako 30 rokov, moja babka na také narezané pne robila veľké vianočné svietniky v našom kvetinárstve. Neskôr už používala len polystyrén a zopár pníkov nám ostalo. Dnes ich využívame výlučne na domácu výzdobu.😊


















10 komentárov:

  1. Krása,jako vždy.Tleskám...Tobě i Tvé mamině také přeji krásné,pohodové velikonoční svátky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Miška. My sme mali pohodové sviatky vo dvojici.😊 Dúfam, že i ty s manželom ste mali pekné sviatky jari.

      Odstrániť
  2. To je krása. Taky přeji krásné Velikonoce:-).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dokonalosť :-) Krásne sviatky. Tá károvaná košeľa je úzasná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky. Tú košeľu od Liv mám rada, len ju málo fotím. Mojej mami sa nepáči, tento štýl nie je jej obľúbený.😀

      Odstrániť
  4. Krásné jarní fotky. Já jsem letos taky měla plány, ale nakonec z toho sešlo...
    Líbí se mi ti zajíčci, ani nevypadají, že už jim je 15 😉
    Já jsem na palety zatím neměla štěstí, ale třeba to ještě klapne. KIK a Pepco už mi taky chybí...
    Holkám to sluší, zejména ty puntíkaté šatečky 👍😊

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Je to krásná jarní scénka a zas něco jiného. Myslím, že nakonec po všech peripetiích, které popisuješ, se dílo zdařilo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásna scénka ako vždy. Fascinuje ma ta stena. Keith vyzerá ako ty :D

    A vďaka za sériu komentárov u mňa na webe... až sa divím, že ťa wordpress neblokol ako spam :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, možno sa v niečom podobá, ja mám však aj ofinu a kratšie vlasy. Raz som snívala, že moje mini me by mohla byť The Look Aprodité v modrom overale, pretože má ofinu.😀

      Á nemáš zač, rado sa stalo. To sú resty ešte od vlaňajšieho októbra. Väčšinou som postupne články čítala, ale nekomentovala. Lenže voľný čas spojený zlou psychikou a tým, že som nevedela spať spôsobili, že som niekde hľadala niečo pekné na upokojenie a našla som to v Tvojich článkoch s krásnymi vecami a tcorbou.🙂🤗💖

      Odstrániť