utorok 29. novembra 2022

Tintin 🐿


Srdečne Vám predstavujem nového člena zvieracej rodiny mojich bábik. Volá sa Tintin.🧡
Začiatkom júla som objavila v obchodíku Tedi v kreatívnej časti rôzne zaujímavé miniatúry od malej loďky po kráľovské kreslo, ktoré sa však veľkosťou hodia pre miniaturistov do ich domčekov.
Medzi týmito miniatúrami boli i gumené postavičky veveričiek.
Jedna držala v ruke orech, druhá stála na konári a tretia bola samostatne bez "rekvizity". 😊
Tú tretiu, keď som ju zbadala, vedela som, že ju budem potrebovať pre svoje bábiky a hneď sa mi pri nej v hlave premietli rôzne jesenné fotenia.🍁🍂
Pár minút som ešte váhala,  keď som sa prechádzala po predajni, ale nakoniec som ju pri výslednom nákupe samozrejme zobrala.😁
Vedela som od samého začiatku ako veveričku pomenujem.
Posledných 5 rokov sledujem na Instagrame účet dánskeho pána, ktorý sa volá Decan a chová veveričku/chlapca menom Tintin. Meno má podľa animovanej komiksovej postavičky detektíva Tintina - Tintinove dobrodružstvá.🔎
Veveričku zachránil, keď ju našiel ako maličkú vypadnutú z hniezda.
V Dánsku sú veveričky zákonom chránené a nemôžu sa chovať v zajatí ako domáce zvieratká.
Preto pred troma rokmi dostal Decan špeciálne povolenie, lebo Tintin by vo voľnej prírode už nedokázal sám prežiť. Bohužiaľ je to smutné, lebo ja som ich začala sledovať ešte v čase, keď ho chodil každý deň venčiť na špeciálnom vodítku. Po pár rokoch mu to dánske úrady zakázali. Tak sa už venčí len na ich malej záhradke pred dvorom, kde však chodí sám, bez obojka a vodítka.
Tento pán Decan (40tnik na invalidnom dôchodku) vedie Tintinovi video denník, v ktorom každý deň ukazuje jeho život v zhrnutí krátkeho videa.
Chová s ním i mačku Marbel, zopár rokov s nimi žil i kocúr Tiger, ale ten ich žiaľ začiatkom tohto roka nečakane opustil. 
Kto by mal záujem a je na IG, tu je ich účet: @tintin_the_squirrel
A preto odvtedy, čo sledujem tento účet, volám každú veveričku, čo uvidím menom "Tintin".

Nevedela som ako svojho malého Tintina vyfotím. Vedela som, že potrebujem lavičku so svojim jesenným stromom.🌳🍂
Pripravila som si jednu bábiku, svoju Barbie Leu z kolekcie Fashion Fever a obliekla som ju do ponča z mojej tvorby. Vytiahla som na svetlo "božie" svoj skoro 10 ročný projekt park s bielym plotom a machom. Pár rokov som ho už nepoužila, tak bolo konečne na čase.
Použila som ešte na dotvorenie atmosféry reálne kamene a rozhodila zopár listov na zem.
Tie mám od kamarátky/zberateľky Katky G./zmrzlinky (uzmrzlinky.blogspot.com).🍁
Bohužiaľ len pár mám na "rozhadzovanie" a zvyšok som dala na jesenný strom, ktorý mi pár rokov dozadu vyrobila moja mami.
Všetko som si prichystala a išla som jeden pekný jesenný deň fotiť, bola vtedy dosť zima, začalo strašne fúkať, padala mi bábika a listy mi lietali všade inde po lódžii, nie však na danej scéne.
Potom ma ešte vytočilo, že slnko odišlo za oblaky a ja som sa nakoniec naštvala a celé fotenie som zabalila.
Nechala som Barbie tak, čakala som na kvalitnejšie počasie.🌞
Medzitým prešli i 2 týždne, keď sa vyhlásila nová téma Orange/oranžová do pondelkovej hry #monday4dolls nehodilo sa mi to. 🤷‍♀️
Chcela som vytvoriť opäť fotenie 2v1, ale celkom mi už veverička do toho nezapadala.
Mami mi vraví, že prečo nevyužijem ten oranžový kabát, ktorý je najviac oranžovým kúskom v šatníku mojich bábik. Na čo som ho vtedy vymenila s jednou zberateľkou, keď ho nepoužívam.
Dala som si znovu poradiť, zamyslela som sa a napadlo mi zmeniť samotnú pôvodnú aktérku, ktorú som vymenila za Alishu (Barbie BMR 1959 z prvej série).🧡
Tej tento "uletený" oranžovo-tyrkysový outfit totálne sadol až natoľko, že v ňom už bude sedieť celú túto sezónu jeseň/zima.
Aj pôvodná Barbie bola černoška, lebo zobrazuje hlavnú postavu z Disneyho skoro 20 rokov starého hraného seriálu That´s So Raven Pridala som k outfitu ešte kabelku zo svojej dielne, ktorú som už vyrábala pred takmer 7 rokmi a do ruky som jej vložila kávu v prenosnom poháre.
Vymyslela som si už pri prvej verzii, že bude kŕmiť orechmi veveričku.
Orechy sú moje najmenšie drevené korálky.🌰
Samotný nápad s kávičkovaním v parku pri veveričke vznikol podľa kreslenej fotke z Pinteresu, kde sa zvyčajne rada a často inšpirujem.🙂

Veverička síce nie je napr. nemeckej značky Schleich, ale je veľmi pekne a detailne vypracovaná, vrelo odporúčam. Teraz v jesennom obodbí boli už veveričky v Tedi vypredané, takže som rada, že som tú svoju ešte v lete hneď kúpila.
A tak majú moje bábiky ďalšieho netradičného domáceho maznáčika.😂


























5 komentárov:

  1. Zase se potvrdilo, že maminky mají vždycky pravdu :-) Všechno nádherně ladí - Barbie Alisha, oranžovotyrkysový outfit, doplňky a jako třešnička na dortu veverka. Za mě je to jedno z tvých nejpovedenějších focení vůbec (palec nahoru). Zdravím Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veverka je překrásná a vytvořila jsi jí skvělé fotky v akci. Je skoro jako živá.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veveričiak je úžasný, ale tá kabelka, to je dokonalosť. Nádherná scénka a perfektný nápad na jesenné fotenie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veverka je naprosto kouzelná. Je dobře, že jsi neváhala a koupila ji. Parádně celé diorama oživuje, přeci jen je to hned veselejší, když člověk někde vidí hopkat veverku ;-)

    OdpovedaťOdstrániť