štvrtok 1. decembra 2022

1.adventný deň - Otvárame kalendár 🎉



Milí návštevníci a čitatelia môjho blogu, ktorí ešte vôbec existujete 😀, aj tento rok sme s mojou mami vytvorili adventný kalendár s bábikami, už je to v poradí náš 6.ročník.😍
Vianoce ako aj obdobie pred nimi veľmi obľubujeme a tak isto ako vo veľkom, tak samozrejme aj v miniatúrnom svete.🤗💗🎄
To pred 6.rokmi stačilo k tomu, aby sme sa odhodlali k 1.ročníku ani si neuvedomujúc, aké je to náročné najmä na čas (až natoľko, že je to niekedy i na úkor vlastného spánku).
Každý rok sme pridávali nové scény a diorámy, rekvizity, ktoré sme si za behu vyrábali. Viackrát sme s tým už chceli skončiť (najmä posledné dva roky), nakoľko odozva v porovnaní s vynaloženým úsilím bola slabá, no vždy prišiel nejaký impulz v podobe krásnych slov, ktorý nás zase povzbudil v tom pokračovať. 
Samozrejme okrem spätnej reakcie to robíme aj preto, že nás to veľmi baví a máme už veľkú zásobu vianočných mini rekvizít.😊
Po prvýkrát sa budem snažiť nahrávať i krátke videá z celkovej scény, pretože v dnešnej instagramovej dobe "fičia" už viac ako rok len videá, ktoré sa nazývajú "REELS" pred klasickými fotkami.
A keď chce človek, aby si ho trošku i všimli, musí sa prispôsobiť vždy novým trendom, v tomto prípade má robiť viac videí ako klasických fotiek.
Rada by som video urobila každému dňu, ale nič nesľubujem.
Tento rok s fotením najviac zaostávam, všetky scény sú vymyslené, rekvizít a diorám vyrábame za posledných predošlých 4 kalendárov asi najmenej, tak by nemalo v hladkom pokračovaní nič brániť. Už len treba fotiť a editovať.

A tak, poďme na 1.adventný deň: "Otvárací ceremoniál"
Penelópe so svojou dcérkou Giou sa konečne dočkali a nastavujú nám na adventnom kalendári 1.deň.
Počúvali pritom vianočnú klasiku It´s Beginning to Look a Lot Like Christmas
v podaní kanadského speváka Michaela Bublého.

Otázka 1.dňa adventného kalendára je:
Aj u Vás doma mávate adventný kalendár alebo si nejakým spôsobom odrátavate dni do Štedrého večera?

Scéna:
 Pôvodným nápadom bolo vytvoriť väčší nástenný kalendár s číslami, v ktorom by bol zavesený vianočný menší venček na postupné posúvanie.
Rozmýšľala som, že kúpim číselné samolepky na DIY kalendáre v Kiku, síce doma máme už po toľkých ročníkoch aj 3 typy adventných číslic, al boli na tento účel priveľké. Neskôr mami síce chcela využiť práve tieto domáce zdroje, ale názor sme zmenili, keď sme na našich predvianočných potulkách narazili v obchode Tedi na tento krásny číselník v tvare dvoch kociek uložených v okienku so Santom Clausom.
Už vlani ho v Tedi mali, ale nezobrala som ho, pretože som si nevedela predstaviť využiť hneď dvojicu čísel do každej adventnej scény. Tentokrát sme si s mami povedali, že číselník využijeme bez dreveného okienka každý deň.
S klasickým číslami mi to bolo v rámci tejto scény kontraproduktívne a nepekné.
Takže Vás v každej scéne tento rok čakajú dve kocky. Sama som zvedavá ako budú kocky v jednotlivých scénach vyzerať.
S mami sme sa "pohádali" a vlastne sa stále nevieme spolu zhodnúť, pretože ona tvrdí, že farba číselníka s oknom a Santom je do ružova a ja tvrdím, že je to bledočervená.
Kto má z nás pravdu? Ja mami vravím, že nevie rozoznávať farby, ale nakoniec som ustúpila a preto sme celú scénu ladili do ružových odtieňov a nie do červených.😂
S oblečeným malej Gii nie sme obe veľmi spokojné, ale čo už, keď mami sa nedarilo ušiť pekný outfit na tieto maličké Shellinky a ja som nemala na takúto drobnú tvorbu čas, tak sme museli ísť  z domácich zásob našich Shelliniek a ich malého šatníka.
Túžili sme s mami, aby boli obe dievčatá viac s oblečením doladené. Mami mala taký sen, že by mala dokonca podobnú blúzku/tričko s týmito modernými "puf" rukávmi ako má Penelópe.😎
 
Rekvizity:
krb a stojan s narezaným drevom - vyrobila mami
strieborno-ružová girlanda - vyrobila mami
bielo-strieborné čižmičky - moja práca
ružový drevený stromček - obchod Kik
číselné okno na odrátavanie - obchod Tedi
malé drevené sánky - kupované v súkromnom obchodíku
kovový nápis X-mas - pôvodne bol nalepený na vianočnej dekorácii
 z Kauflandu, ja som z neho urobila stojaci nápis
- biele drevené stromčeky boli súčasťou vlaňajšieho vianočného darčeka 
od kamarátky/zberateľky Vlaďky z Čiech, ja som im urobila drevené stojany, 
aby vedeli stáť.

Aktérky/bábiky:
Penelópe (zberateľská Barbie Angelica Pirates of the Caribbean On Stranger Tides)
Gia (Shelly Club: School Bunch Gia)
Carmen: gumená mačka z môjho detstva

Outfity:
Penelópe 
- biela blúzka od krajčírky Elena Motýľová
hnedé nohavice od krajčírky/zberateľky Ivany Kuciánovej
náhrdelník & náramok od zberateľky Katky G./zmrzlinky
zlatý náramok - Barbie Style/Módna ikona
Gia 
- tričko jej pôvodné
tutu žltá sukňa - neznámy pôvod
žlté topánky - Shelly z letného outfitu od Mattela z môjho detstva








Pieseň: It´s Beginning to Look a lot Like Christmas (Začína to vyzerať ako Vianoce)
Interpret: Michael Bublé



9 komentárov:

  1. Krásné, doufala jsem, že letos zase budete dělat:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ivka, som rada, že si sa na neho tešila.😘💙😊

      Odstrániť
  2. Vánoce sice "nedržíme", ale na vaše dioramata jsem se už moc těšila. Rozumím tomu, že očekáváte větší odezvu, ale jsem přesvědčená, že se sem chodí kochat spousta Barbie fanynek, i když komentář napíše jen málokdo. Mějte se s maminkou moc hezky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentárik, ten vždy poteší a človek vidí i odozvu.🥰💕💖 Ja to chápem, že už blogovanie je zastaralé, mierila som to najmä do FB skupín, kde príspevky pozrie xy veľa ľudí a nedá si tú námahu, aby vôbec niekedy dali nejaký lajk...🙄
      Tento rok sa nám však ozvalo pár ľudí, ktorí vraveli ako majú kalendár radi ako sa naň tešia každý rok.😊 Máme jeden nápad na budúci rok, trocha inovatívny, tak uvidíme, či pôjdeme tým novým smerom.🙂

      Odstrániť
  3. Paráda - moc moc hezké. Přečetla jsem si celý článek - nejvíce se mi líbí jak jsi rozepsala z čeho se skládá scénka a co mají tvoje holky na sobě. Dobrý nápad to napsat takto pod sebe. Video s panenkou je moc pěkné a písnička se mi taky moc líbí. Budu muset s přípravou na Adventní kalendář 2023 začít co nejdříve - letos jsem to fakt nedala. Nemám dodělaný gauč, okna, koupelnu. Takže jsem sáhla po Advent. kalendáři z roku 2019. Nu což, alespoň jsem využila fotky z roku 2019.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Věrka 🥰💛🙂, neviem, či sa budem až tak rozpisovať v budúcom roku, predsa je rýchly život, tak treba i stručné popisy.🤨 To veru musíš, my sme to tento rok tiež prehnali, urobili sme ho s odretými ušami. Začali sme len začiatkom novembra, to bolo neskoro, lebo väčšinu dní som fotila daný adventný deň, ktorý som potom zverejňovala večer... Tento fakt musím zmeniť. Keďže sme už vo vianočnej forme, normálne by sme teraz dali fotky na budúci kalendár.😃 Držím palce, nech Ti to budúci rok už s kalendárom vyjde podľa predstáv.😉

      Odstrániť
  4. Jsem ráda, že v adventním kalendáři pokračujete i nadále. První den se povedl, ladění do růžova je krásné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Pavli💕, aj my sme radi, lebo Vianoce, výzdobu a všetko s nimi spojené milujeme.😊

      Odstrániť
  5. Po prvom prečítaní ešte v decembri mi hneďnaskočilo také to sebecké, že vy "nemôžete" prestať, čo je samozrejme hlúposť, prestať môžete, dokonca, ak to raz dôjde do bodu, že to viac berie ako dáva, by ste aj mali, ale to nechajme tak a ja sa budem opäť tešiť na ďalší ročník :-)
    Scéna je krásna, mne sa to ladenie do ružova veľmi páči, tiež hlavné aktérky :-)

    OdpovedaťOdstrániť