nedeľa 27. novembra 2022

Brown coat 🤎

Konečne sa dostávam k zverejneniu jesenného fotenia, ktoré som robila ešte v októbri do instagramovej pondelkovej hry #monday4dolls na tému "BROWN" (hnedá).🤎
Tejto témy som sa spočiatku netešila, pretože v priebehu 5 pondelkových tém to bola už v poradí tretia na tému "farby", čo mi pri autorke tejto hry Izabelle dosť vadí..., že jednoducho nemá vôbec žiadnu kreatívnu fantáziu a témy po skoro 3 rokoch už len fláka a opakuje.🙄
Pre túto jeseň som mala naplánované tri fotenia, ktoré som nakoniec i úspešne zvládla.
Prvým fotením bola urobiť jesenné fotky s novou hnedou skladanou sukňou.
Druhým plánom bolo nafotiť nový hnedý kabát 🧥, ktorý rovnako ako sukňa bol súčasťou môjho vlaňajšieho vianočného darčeka a autorkou oboch kúskoch je talentovaná krajčírka zo Slovenska Elenka Motýľová.😊
Oba kúsky som si odkladala na fotenie pre tohtoročnú jeseň🍁🍂🎃, lebo s farbami a materiálom látok sa mi jednoducho do tohto obdobia najviac hodia.

Pri mojom aktívnom kreatívnom živote som zabudla, že kabát, ktorý chcem ešte na jeseň fotiť má hnedé odtiene.
Keď som na to nakoniec prišla, veľmi som sa potešila, že môžem opäť raz spojiť dve fotenia tzv."2v1".
Hnedý kabát s leopardím lemom + téma hnedá farba pre @bella_belladolls pondelkovú tému.

Potrebovala som ešte vymyslieť celkový outfit. Padla mi vhod "šuštiaková" sukňa od Barbie The Look Urban Jungle Millie, ktorá je v podobných tónoch ako kabát.
pridala som pod kabát čierny rolák z mojej staršej tvorby a navliekacie sieťovky od Barbie Módnej ikony/Style Raquelle z druhej vlny. Čierne nízke čižmy pochádzajú z doplnkovej sady od Mattela z čias môjho detstva.🙂
Čierna veľká kabelka je od zberateľskej Barbie Monte Carlo, ktorú som však nikdy nemala v zbierke, ale pred rokmi som kúpila od jednej zberateľky zo Slovenska obe kabelky, ktoré tejto bábiky patrili.
Pôvodným zámerom bolo urobiť ku kabátu filcový hnedý klobúk.👒 
Pred 6 rokmi som urobila tri v červenej, bledomodrej a bielej farby. Táto paleta mi však nevyhovovala a pred troma rokmi som si kúpila hnedý filc práve na tento účel, že z neho spravím klobúk. Teraz prišiel vhodný čas. 
Žiaľ po dvoch nevydarených pokusoch, som klobúk vzdala.😢 Hnedý filc bol zjavne horšieho typu ako tie, z ktorých som robila spomínanú trojicu.
Ešte mi polovica ostala, takto nevzdám a pokúsim sa vytvoriť na tretí pokus druhý klobúk.
Bola som z tohto kreatívneho nepodarku troška sklamaná, lebo som mala naplánový outfit určitej predstavy. Nakoniec som sa inšpirovala módnymi influcerkami, ktoré sledujem na IG a do svojich jesenných outfitoch často používajú baretky.
Baretiek majú moje bábiky najmä pletené a čiernu, ktorá je súčasťou typického francúzskeho outfitu u Barbie DOolls of the World France.
A keďže je čierna, najlepšie sa mi do výsledného outfitu s kabátom hodila.
Zlaté náušnice s  kamienkom, tie vyrábala kamarátka/zberateľka Lenka/Nauriel (naurielpanenky.blogspot.com).

Outfit bol na svete, bolo treba vymyslieť už len jesennú "lokáciu".😀 Niekedy ma už nebaví fotiť pozadie "biela tehla", ktorú som si pred rokmi vyrobila a využívam ju do exteriéru a rovnako i do interiéru.🙈🙉🙊
Mami mi poradila, či nevyužijem diorámu s vchodovými červenými dverami, ktorú som vyrábala do minuloročného adventného kalendára. Vraj, na čo som ju robila, keď ju chcem používať len raz do roka a to na Vianoce. A mala opäť raz veľkú pravdu, preto som sa ju rozhodla ukázať i inom svetle.
Na miesto vianočného venca na dverách, som ho vymenila za jesenný, ktorý mi pred rokmi mami vyrobila pre účel súťaže na Flickri.😊
Pridala som dekorácie v podobe tekvíc rôznych farieb a veľkostí.
Tie väčšie som kupovala pred rokmi v obchode Kik a maličké, z ktorých jednu drží na niektorých fotkách v ruke, tak tie pochádzajú z jedného záhradkárskeho obchodu.
Nápis Fall som vyrábala na začiatku tohto roka, keď som mala "záchvaty" inšpirácie výroby dekoračných sezónnych miniatúr.
Drevené pne som kupovala tento rok a doma ich využívame aj na vlastné dekoračné účely. Sú také atmosferické, dajú sa využívať na všetky ročné obdobia.

Ako modelku som vybrala Iman (Barbie Basic 001 Model No.08), pretože vždy mi sedí kombinácia černoška + leopardí vzor. A tento mestský "urban" štýl sa jej podľa môjho názoru veľmi hodí.😊🧡

Keďže Instagram stratil svoju normálnu podobu, zhruba vyše roka už na ňom frčia iba samé videá, ktoré sa nazývajú "REELS", čo je súčasný módny trend, s ktorým napodobňujú sociálnu sieť Tik-Tok, kto nerobí už videá akoby na Instagrame ani nebol....🤦‍♀️🤷‍♀️
Takže po minuloročnom prvom mojom halloweenskom videu, ponúkam po roku konečne ďalšie.😁
Rozhodla som sa, že sa pokúsim krátke videá urobiť i pri každom adventnom dni do tohtoročného adventného kalendára s bábikami.
Bude moja obrovská nová "výzva".  Tak mi držte palce, aby som ju aj splnila!🤗


























2 komentáre:

  1. Držím palce s klobúkom, ty to zvládneš :-) Mami Ti dobre poradila s dverami, sú perfektné a modelka sa k zvieracím motívom perfektne hodí, proste dokonalosť.
    Videjká sú teraz hit, takže super, že si sa na to dala tiež :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Každý jiný (rozuměj já) by vzal panenku na zahradu a neřešil to. A ty uděláš takové krásné fotící prostředí, no prostě přesně ve vašem duchu. Krásná podívaná :-)

    OdpovedaťOdstrániť