štvrtok 14. júna 2012

Naše stavby zo sveta - naše začiatky


Vaše diskusie u Ľuba, s ktorými ste vnikli do hlavy mojej mami a mňa, ma zaujali na toľko, že som hľadala fotky našich starých projektov, ktoré sme začali robiť od roku 2006 a oskenovala som ich. Každý rok sme spravili dve stavby. Jeden na moje narodeniny a druhý na moje meniny.
Tu Vám ponúknem ľahôdku, aby ste vydržali do nového projektu AustráliaSmějící se.
Kto by sa chcel detailnejšie dozvedieť ako sme s tvorbou krajín začali, pozrite si tento starší článok.

Austrália - 3.projekt, meniny 2006
Tu mám len jednu fotku samotnej stavby.
Barbie má na sebe ušité šaty od mojej mamy (vtedy som na Barbie ešte nešila), podľa Australian Barbie 1993.
Samotná stavba bola najväčšia akú sme kedy robili. Ale veľkosťou zbytočná a najmenej pekná. Mame som vtedy povedala, že musíme urobiť Sydney operu. Pri jej tvorbe, cez letné prázdniny, mamu skoro trafil šľak, pretože to bol dosť veľký oriešok. Stavba je už dávno rozobraná a zrecyklovaná. Niektoré suveníry uvidíte v novej stave. Kenguru ste už mali možnosť vidieť v článku s Kylie/Barbie Australia 2012.
Súčasné stavby budú mať veľkosť ako Írsko. Je to lepšie aj na našu manipuláciu a aj na umiestnenie v izbe.


Holandsko - 2.projekt, 15. narodeniny, 2006

Troška som prehodila poradie. Z tohto projektu mám tiež len jednu samostatnú fotku. Fotili sme so starým klasickým Kodakom a s bleskom.
Predajňa tentoraz nie je obchod so suvenírami, ale kvetinárstvo v tradičnom holadnskom veternom mlyne. Mama ušila šaty podľa Duch Barbie 1994. Všetky kytice vyrobila tiež mama, rovnako aj stavbu v tvare mlynu. Tak a teraz už chápete, prečo potrebujeme DOTW Holandsko.Mrkající Stavba je tiež už rozobratá, pretože veterné latky na kolese sú krátke a obchod chceme orientovať aj na suveníry. Stavba by mala byť otvorenejšia aby kvety a suveníry boli vo vnútri a nie vonku.


Čína - 4.projekt, 16. narodeniny, 2007

Táto stavba už tiež neexistuje. Má zobrazovať tradičnú čínsku pagodu v ktorej je obchod so suvenírami. Mama nebola spokojná s tvarom striech a suveníry boli dosť nepekné. Vyrábala som plno lampiónov, vejárov a krabičiek čaju, ktoré ešte ostali do novej stavby. Môžete ešte vidieť plyšové pandy alebo papierové klobúky. Mama ušila kimono podľa Chinese Barbie 1994. Kvôli tomuto projektu som dostala na narodeniny Fashion Fever Leu. Aby sme mali pravú Číňanku.
Čierne nábytky sme presunuli do Chinese bedroom. A preto túžime po DOTW Číne 2012.
Stavba by mala byť menšia a okrem suvenírov by v nej mala byť menšia čajovňa.



Hollywood - 5.projekt, meniny 2007

Túto stavu sme minulý rok rozobrali na recykláciu. Jej premena nás najmenej láka. Stavba je vlastne šatňa herečky Hilary Duff (ju som si vybrala preto, lebo som mala viacero FF oblečení, ktoré niesli jej meno a ostalo mi aj veľa jej fotiek z krabíc od oblečenia a je aj pre mňa pekná). Oblečenie má od mojej Movie star Barbie/Gabriela. Na celej stavbe boli fotografie všetkých známych hercov a herečiek (hlavne amerických), z rôznych období. Mama vyrábala aj tvz. "režisérsku" stoličku. Okolo stavby môžete vidieť aj chodník slávy, na ktorom sú hviezdy s ozajstnými menami osôb, ktoré ju dostali.


Francúzsko - 6. projekt, 17. narodeniny, 2008

Táto stavba už tiež neexistuje. Má zobrazovať butik s oblečením a doplnkami v Paríži. Dôvod jej recyklácie je, že chceme urobiť obchod s francúzskymi suvenírmi a žiadny butik.
Mama ušila kankánové šaty podľa French Barbie 1997. Bohužial nám šaty aj s jednou mojou plavkovou Barbie 1996 ukradli, keď bola ako výzdoba v rodinnom kvetinárstve. Mamu krádež veľmi mrzí, lebo tieto šaty považuje za jedny najkrajšie aké kedy ušila.Zamračený V butiku šaty a doplnky robila mama. Šaty neboli nositeľné, len boli vytvarované a našité na figuríny do výkladou.A do poličiek boli naukladené len ústrižky látok, ktoré mali byť rôzne časti oblečení.
Eiffelova vežu na streche, je moja stavba (samozrejme tú som nerozobralaSmějící se).
Zrecyklované diely ako napríklad bočné výklady, ste už mohli vidieť ako použité výklady v Happy Easter shop.
Francúzsko je moja srdcová záležitosť a preto dúfam, že Mattel na budúci rok urobí novú DOTW Francúzsko.



Grécko - 7. projekt, meniny 2008

Táto stavba je tiež zrecyklovaná. Patrí medzi naše najvyššie. Vrchná časť kupoly je rovnaká akú sme použili pri svadobnom altánku. Mama ušila klasické antické šaty podľa vlastnej predstavy. Stavba má zobrazovať tie biele stavby s modrými strechami a je to samozrejme opäť obchod so suvenírmiUsmívající se.
Vyrábala som amfory z umelohmotných pohárov, na ktoré som ešte modelovala z plastelíny rôzne vzory a ušká. Veľká amfora je pravá z Grécka, ktorú priniesla maminina teta. Ešte môžete vidieť na paličkách delfíny, ktoré sú vlastne fosforejúce nálepky na stenu, ďalej sošku delfínov, na stenách časopisy o Grécku, rôzne mušle a pod.
A tu s mamou tiež dúfame, že Mattel opäť urobí DOTW Grécko.




Anglicko - 8. projekt, 18. narodeniny, 2009

Teraz Vás poteším, táto stavba ostala nedotknutá.Usmívající se Zobrazuje anglickú telefónnu búdku a v nej je obchod so suvenírmi. Mama sa s ňou dosť natrápila a považuje ju za jednu z najlepších, aké do teraz spravila.Usmívající se Keďže Anglicko nemá typický kroj, mama Barbie obliekla do jedných červených večerných šiatNerozhodný. Aj keď sa mi tento nápad veľmi nepáčil, vtedy som ešte nešila. Určite v budúcnosti niečo vymyslím a ušijem. Mama chce zmeniť interiér stavby ja chcem zase pridať a zmeniť pár suvenírov. Nebudem Vám suveníri teraz rozpisovať, počkáte si, keď príde na Anglicko čas. Možno až na budúci rok. Ktovie.Mrkající Síce anglická kráľovná oslavovala pred týždňom svoje 60.výročie vládnutia, tak by to malo byť ešte v tento rok.



Mexiko - 9. projekt, meniny 2009

Takže ďalší projekt, ktorý nie je rozobratý je obchod so suvenírmi v Mexiku. Pre moju mamu, ale aj pre mňa patrí medzi vydarené stavby.
Suveníry a stavbu detailnejšie nebudem rozoberať, lebo s mamou dúfame, že sa k nám dostane nová DOTW Mexiko a túto stavbu s ňou troška prerobíme a doplníme so suvenírmi.
Mama šila kroj podľa Mexican Barbie 1996.


New York - 10. projekt, 19.narodeniny, 2010


Táto stavba má na mojom blogu vlastný článok. Momentálne je tiež už zrecyklovaná. Chcem ušiť zaujímavé šaty (mám saténovú látku s americkým motívom a pôvodne mal New York moderné šaty od Mattela), ďalej chceme prerobiť stavbu na menšiu a dorobiť alebo zmeniť suveníryUsmívající se. New York súčasné šaty od Mattela

Taliansko - 11. projekt, meniny 2010


Taliansko patrí tiež medzi projekty, ktoré som uverejnila na blogu.
Pre tento projekt som ušila kroj už sama, podľa Italian Barbie 2010. Táto stavba zobrazuje obchod so suvenírami v Benátkach. Gondolu sme nezohnali a ani sa nám ju nepodarilo vyrobiť. Asi sa v budúcnosti obchod prerobí na menší a bude sa orientovať na celé Taliansko. Aj keď suveníry boli zamerané nielen na Benátky. Túžime s mamou aj po novej DOTW Talianke.Usmívající se

Egypt - 12. projekt, 20. narodeniny, 2011


Egypt má tiež na blogu samostatný článok.
Egypt ako obchod so suvenírami čakajú len menšie úpravy stavby a doplnenie suvenírov. Šaty patria tiež do kolekcie, ktoré som šila ja, podľa Princess of the Nile 2002.
Toto bola posledná stavba, ktorú sme robili kvôli sviatku narodenín alebo menín.
Dnes už robíme pre seba, vlastnú radosť a samozrejme pre Vás všetkých, ktorí môj blog navštevujete.Usmívající seSmějící seMrkající

Z prvého projektu India/orient a z druhého Severní Indiáni nemám samostatné fotky stavieb. Orient bol najtrápnejší, pretože bol prvý a nebol to obchod so suvenírmi, ale len taká izba pre princeznú Jasmínu z Aladina.
Indiáni mali vlastní stan, doplnky a ušitý kaktus od mamy, ktorý môžete vidieť v Mexiku. Mama ušila aj indiánske oblečenie.

Kroje/oblečenie, ktoré šila moja mama, pofotím a dám na blog.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára