nedeľa 16. októbra 2016

Stav mojej zbierky - jeseň 2016


Už od tohto leta som mala v hlave urobiť hromadné fotky mojej celej zbierky bábik. Tento rok v nej nastala asi najväčšia zmena, rozhodla som sa, že sa konečne na to dokopem, keďže pár zberateľov sa ma pýtalo, čo u mňa ostalo a čo odišlo.Smějící se Takže aj im som konečne vyhovela.Usmívající se

Celkový počet mojej aktuálnej zbierky od Mattela je 71 kusov.
Zdalo sa mi to pred fotením, keď bábiky boli ešte porozhadzované v domoch troška menej, ale stále je to podľa môjho úsudku dosť veľa.
Nechce sa mi ani veriť, že je to už 5 rokov, keď som si kúpila svoju prvú zberateľskú Barbie. V septembri 2009 som začala objavovať prvé české zberateľské stránky, v roku 2010 som si tak sama pre seba povedala, že vďaka svojej zbierke bábik z detstva som už aj ja vlastne zberateľka a rozhodla som sa opäť si kupovať ďalšie bábiky. V roku 2010 som začala okukávať a pravidelne sledovať ďalšie zberateľské blogy a stránky. V júni tohto roka som si kúpila svoju prvú Barbie na tele Model Muse a so stojanom za maturitu. Bola to moja Topmodelka Summer Hair Wear Miranda.
A ani ma nenapadlo, že zakrátko si kúpim aj svoju prvú zberateľskú Barbie z kolekcie Barbie Basic 001, ktoré som okukávala a prvýkrát videla u Vlaďky na jej blogu, keď jej prišla v januári 2010 celá kolekcie Basic 001 zo zahraničia. Vtedy som si vravila, že kiežby som aj ja mala aspoň jednu.Usmívající se Veď také sú úžasné a nádherné.
A v júli 2010 som skoro padla na zadok, keď som uvidela v našom Alltoyse šesť krások z kolekcie Barbie Basic 001. Oči mi padli hneď na černošku = Model No.08 Mbili, u mňa je to Iman, ktorú som hneď schmatla do svojich rúk a viac nepustila. Stále ju mám nesmierne rada.♥
Krátky čas na to som dokúpila z tejto série ešte ďalších päť.
A na ďalší rok, keď som už začala medzitým aj s blogovaním, som si v júni 2011 dopriala aj svoju prvú Gold Label - Diane von Furstenberg na svoje životné jubileum - 20.narodeniny.
V roku 2012 som začala zbierať aj kolekcu Dolls of the World, ktorú priniesli tiež aj na Slovensko do nášho Alltoysu, pre mňa veľmi výtuženú a dlhé roky obdivovanú z mojich detstkých čias.Usmívající se
A ako zázrakom v tom istom roku priniesli k nám aj kolekciu Pirátov z Karibiku: Jacka Sparrowa a Angelicu, ktorí sa stali mojím hlavným romantickým párikom snov.Smějící se Vtedy som netušila, že Jack Sparrow môj malý Johnny Depp bude takým vzácnym kúskom mojej zbierky v rámci Mattel bábik.

A vďaka maminmu životnému jubileu - 50.rokov k nám pribudli aj dvaja zástupcovia Integrity Toys bábik, dlho vytúžená Poppy Parker s partnerom Chipom podľa filmu Bosé nohy v parku - Corrie a Paul Bratterovci, ktorí sa stali najväčšími pokladmi zbierky. Zatiaľ sú jediní zástupcovia IT bábik, ale pevne verím a viem, že nie ani poslední, pretože bábiky od IT mi za tie roky nesmierne učarovali a vidím v nich ďalšie pokračovanie mojej zbierky. S Mattelom samozrejme nekončím, ale predsa len posledne je viac bábik od IT ako od Mattela, čo sa mi páči.Úžasný

Nesmiem zabudnúť, že som si v roku 2011 zakúpila aj prvé Monsterky, ktoré u mňa bývali v počte 4 kusy, ale ku ktorým som si nevytvorila taký vzťah, nehodili sa ku mne. Fantasy svet nikdy nebol v obľube ani detstve. Monsterky stále obdivujem a rada si pozriem u iných zberateliek, pretože sa mi páčia, Mattel ich charaktery má fantasticky vypracované do najmenších detailov a ich svet je rozhodne krásny a zaujímavý. Ale nie natoľko, aby som si nechala. Časovo by som sa im asi nikdy poriadne nevenovala, mňa viac baví skutočný život a svet, ktorý rada vytvorím v malom pre svoje bábiky.

Ale niektorí možno neviete, že v roku 2013 ma chytili za srdce ešte iné bábiky ako sú Mattel, či IT.
Kúpila som si hneď za krátky čas 3 Liv bábiky - Alexis, Danielu a Hayden od anglickej firmy Spin Master.
Tieto bábiky s realistickými očami a s kĺbovými telíčkami mi učarovali natoľko, že ich stále mám v zbierke a to aj po vyradení aj niektorých zberateľských Barbie od Mattela. V tomto prehľade som ich síce nezahrnula, ale časom ich na blogu ešte určite predstavím.Usmívající se

V roku 2014 som sa rozhodla, že viac ako polovicu svojich playline bábik, ktoré zahŕňajú aj bábiky z môjho detstva predám a pošlem ďalej, nech robia radosť iným. A tak sa aj stalo, za vyše roka sa mi to nakoniec aj podarilo. Nechala som si pár výnimiek, ktoré som v tomto roku ešte tiež pretriedila a poslala preč. Z môjho detstva mi ostala až jedna - Fashion Fever Lea.

Spočiatku som ako zberateľka nechápavo krútila hlavou nad inými zberateľkami, ktoré prekĺbovali svoje zberateľské bábiky. Nechápala som, prečo ich ničia, keď ich zberateľské telá napr. MM sú také pekné a na stojanoch vyzerajú tak prekrásne a honosne. Ale postupne som dospela k uzáveru, že bez kĺbových tiel to jednoducho vôbec nejde. Najmä nie pri štýle zbierania ako mám ja. Pre tých, čo zbierajú bábiky len na poličky, či do vitríny je to super a nádherné, keď pozeráte na všetky tie úžasné kúsky na stojanoch, ale pre mňa nesmierne tvorivo zameraného človeka je to niečo iné. Ja potrebujem, aby moje bábiky "žili" svoje životy a aby som sa s nimi mohla hrať. Vždy sa mi páčil u Vlaďky (ziza.blog.cz) názov pre bábiky, s ktorými sa hrávala a bavila - "Hrací parta panenek", ktorú som u nej obdivovala a v nemom úžase sledovala. A vtedy by som určite neverila, keby mi niekto povedal, že o pár rokov budem mať takú vlastnú doma aj ja.Smějící se
V roku 2013 som zmenila názor a postupne som pochopila, že keď má bábika kĺbové telo je to veľké plus. Najmä, keď som videla pri svojom fotení tie rozdiely a možnosti pózovania, čo pri klasických telách nejde.
Preto v roku 2014 sa začali postupné prekĺbenia niektorých mojich obľúbených bábik za čo vďačím hlavne mojej mami, ktorá sa do menenia hláv a telíčok tak vložila, že ju to aj dokonca v súčasnosti aj dosť baví.Ja mám zatiaľ pred prekĺbovaním rešpekt.
Myslela som si vtedy, že ich bude len zopár, ale mýlila som sa. Bábiky Dolls of the World a Barbie Basic boli pre mňa "sväté grály" a nedotknuteľné, ale vždy u Basic u mňa hlodalich reálneho malého sveta.
Barbie Hervé Léger Sophie som mala prekĺbenú na Fashionistas telo už skoro rok, ale túžila som pre ňu mať ešte lepšie telo, keďže je to jedna z mojich dvoch Gold Label bábik. Na bazoši sa v apríli tohto roka objavil inzerát, v ktorom zberateľka Monika hľadala MM telo vhodnej farbe pre jednu svoju zberateľskú Barbie. Ja som v tom čase mala v pláne dať kĺbové telo pre svoj vianočný darček James Bond Laru z filmu Live and let die a tak som mala toto telo naviac. Preto som sa jej na inzerát ozvala a slovo dalo slovo a uskutočnili sme výmenu tiel. Dostala som kĺbové Pivotal telo pre Hervé Léger. Bola som veľmi spokojná.Usmívající se
Asi o dva mesiace neskôr sa mi Monika ozvala opäť s tým, že jej prišli ďalšie nové zberateľské Barbie s kĺbovými telami a či nemám opäť záujem o výmenu. Ja som odpísala, že momentálne už nemám žiadne voľné MM telo, pretože Basic kočky nepredávam a tie, čo sedia v Barbie domoch majú už kĺbové.
Lenže niekedy Vás aj životná situácia doženie niekde úplne inde. V hlave som si to nechala viackrát prejsť a rozhodla som sa pre veľkú zmenu, ktorá mi veľmi aj finančne padla vhod. Vybrala som si tie Basic, ktoré sa mi najviac páčia a tým pádom dostanú kĺbové telá. A tie ostatné o do mňa odídu. Monike som ako prvej ponúkla na výber z tých, čo som predávala, či chce kúpiť. Vybrala si asi 4 Basic kočky, plus som jej predala aj MM telá, ktoré ostali po prekĺbených Basic a dve MM telá som vymenila za Pivotal zberateľské telá. Našťastie vďaka telám z domácich zásob a dvom vymenením Pivotal sa mi podarilo vykombinovať jednotlivé Barbie medzi sebou, len dve veľmi bledé Basic kočky museli čakať na nové Made to Move telá. Jedna ho hneď v rámci normy dostala, druhá si naň ďalší mesiac počkala, takže sú všetky moje Basic už teraz v celku.Smějící se Ešte jeden adept čaká na nutné prekĺbenie a je ním Ken Basic Model No.15 u mňa Orlando. Neviem, ale pevne verím, že sa mi naskytne zázračná kúpa tohto tela v rámci nášho trhu.

Fotila som v interiéri u nás v obývačke, na našom menšom stole, keďže bábik je množstvo a počasie je typické pre ročné obdobie jeseň, ktoré má viac tmavých a pochmúrnych dní. Všetky sú žiaľ fotené bleskom mojím dobrým kompaktným fotoaparátom Olympus.Usmívající se S mami sme rozmýšľali ako túto skupinku ofotiť, aby ich bolo všetkcýh dobre vidno a hlavne, aby sa nám všetci do záberu zmestili, keďže sme ako do správnej rodiny nesmeli pri fotení zabudnúť aj na všetky domáce zvieratká.Smějící se V júni sme bábiky spolu s mami všetky krásne letne obliekli a vytvorili im každému na mieru letný outfit. Bolo mi aj z tohto dôvodu ľúto nezvečniť, keďže momentálne už prešli do jesenno-zimných outfitov.
lani sme si kúpili v Kiku dva dekoračné šuplíkové "schodiskové" skrinky, najskôr jeden biely v pôvodnej cene, ja som mala už od začiatku úmysel ho použiť do butiku pre bábiky a druhý v šedej farbe, ktorému som neodolala vo výpredaji, keďže bol troška poškodení.
Takže dve skrinky sú otočené vzadom, bábiky na ich schodíkov, zopár sa ich opiera a zvyšné sedia na vytiahnutých šuplíkoch, ktoré nie je na fotkách takmer vôbec vidno pri ich počte.
S mami sme si bábiky postupne jeden jesenný podvečer všetky priniesli, najmä mami ich všetky napózovala a usadila, ja som nakoniec robila tú jednoduchšiu činnosť - fotenie.Smějící se

A teraz dosť zdĺhavého textu a ideme na fotky, kde pokračujú potrebné informácie a identifikácie mojich bábik v zbierke.Smějící se

Zľava doprava:
Captain Jack Sparrow and Angelica Pirates of the Caribbean on Stranger Tides (Pink Label) - Johnny a Penelópe
Barbie Basics 001 Accessory Pack 02 (Black Label) - čIvava Chloe
Poppy Parker and Chip Farnsworth III Bratter Lovers - u mňa Corrie a Paul Bratterovci
Šedý kocúr - Emílio z gumennej detskej sady


Hore kučeravá blondína:
Barbie Basic 002 Model No.03 s tvárou Steffie (Black Label) - Charlene na Fashionistas tele od Style Barbie
Pes afgánsky chrt Lacey od playline Barbie Glam Groom
Dole nižšie:
James Bond Barbie Octopussy s tvárou Daria (Black Label) - Sanaya na Fashionistas tele od Style Barbie
Perzský kocúr - Markos z gumenej detskej sady


Zľava doprava:
Barbie Basic 002 Model No.15 s tvárou Harley (Black Label) - Orlando
S.I.S Chandra Ballet Dance Set tvár Mbili (playline) - Chandra
Barbie Basic 002 Model No.11 s tvárou Teresa (Black Label) - Amanda na Fashionistas tele od Style Barbie
Bábätko - Lilien zo sady nábytku Barbie Nursey set
Happy Family Grandmother (playline) - Elizabeth
Winter Fun Tommy - Tommy


Happy Family Grandfather (playline) - Gordon
Midge Life in the Dreamhouse s tváou Steffie (playline) - Midge
Style Midge s tvárou Steffie (playline) - Melisa


Hore čiernovláska:
Barbie Diane von Furstenberg s tvárou Lara (Gold Label) - Diane von Furnstenberg na tele od Barbie Look Urban Jungle Millie
Írsky seter - Ruby od playline Teresy Glam Groom
Dole nižšie:
Barbie James Bond Dr. No s tvárou Daria (Black Label) - Soray na zberateľskom Pivotal tele
Perzská mačka - Elizabeth z gumennej detskej sady


Zľava doprava:
Texas A&M University Ken (Pink Label) - Brandon
Barbie Stardoll Pretty in Love (playline) - Deidrea na tele od Fashionistas Artsy
Perzská mačka - Milady z gumenej detskej sady
Happy Family Neighborthood Ryan (playline) - Ryan
Barbie Stardoll Doll Space (playline) - Hailey na tele od Midge Life in the Dreamhouse
Balinenská mačka - Carmen z gumenej detskej sady
S.I.S Zahara Ballet Dance set (playline) - Zahara
Pony Riding Susie/Marisa (playline) - Susie
Barbie Stardoll Bonjour Bizou (playline) - Roxy na tele od Barbie Style
Shelly club - Nikki Babysitter (playline) - Nikki
Schleich figúrka nemecká doga - Armani


Zľava doprava:
Barbie James Bond Live and let Die s tvárou Lara (Black Label) - Madison na tele od Barbie Style
James Bond Ken s tvárou Tango (Collector) - Ryamond
Shelly club 5 - School Bunch Shelly (plaline) - Kelly


Od blondínky zľava doprava:
Cinderella Wedding Day vlastná tvár (playline) - Cynthia na tele od Style Raquelle
Ken DIvergent Four tvár Tango (Black Label) - Travis
Barbie Divergent Tris tvár Kayla/Lea (Black Label) - Beatrix na tele Barbie Style







Zľava doprava spodný rad:
Americká krátkosrstá mačka - Grasiella
Kólia - Turquise
Schleich Husky psíkovia - Noel a Dakota
Afgánsky chrt - Beauty
Zlatý retriever - Orion
Camping Family Skipper - Vivien
Pudel - Prince


Zľava doprava vrchný rad od hnedovlasej černošky:
S.I.S Babyphat Marisa tvár Mbili (playline) - Marisa
Mainská mývalia mačka - Camil
Pudel - Korinka
Barbie Basic 001 Model No.05 tvár Kayla/Lea (Black Label) - Keiko na tele od Made to Move Neko

Zľava doprava stredný rad:
Shelly 5 club - School Bunch Melody - Melody
Camping Family Shelly (playline) - Tiffany

Zľava doprava spodný rad:
Camping Family Stacie (playline) - Mirabel
Pes Oliver z nábytkovej súpravy Refrigerator and Cart Kitchen playset
Shelly Club 5 - School Bunch Gia - Gia


Zľava doprava horný rad:
Barbie Basic 002 Model No.14 tvár Louboutin (Black Label) - Deborah na tele Made to Move Neko
Barbie Basic 003 Model No.02 tvár Lara (Black Label) - Priscilla na tele Barbie Fashionistas
Barbie Hervé Léger (Gold Label) - Sophie na Pivotal zberateľskom tele
Selkirx rex kocúr Smokie
Shakira Rockin´concert (playline) - Shakira na tele od Fashionistas Teresy

Zľava doprava dolný rad:
Shelly Club - Tennis Lorena - Lorena


Zľava doprava od černošky:
Barbie Basic 2.5 Model No.08 tvár Mbili (Black Label) - Shade
Barbie Basic 001 Model No.08 tvár Mbili (Black Label) - Iman na tele Fashionistas od S.I.S Babyphat Grace
Európska barma mačka Leila
Barbie Basic 003 Model No.08 tvár Mbili (Black Label) - Sherry na tele od S.I.S Babyphat Kary





Zľava doprava:
Barbie Basic 002 Model No.04 tvár Goddess (Black Label) - Charlotta na Pivotal zberateľskom tele
Bernský salašnícky pes - Mona Lisa
Hunger Games Catching Fire Katniss vlastná tvár (Black Label) - Megan
Barbie Basic 2.5 Model No.04 tvár Goddess (Black Label) - Shania



A toto je v poradí 72 člen zbierky Louis.Je Platinum Label, veľmi vzácny kus štvornohého dravca, ktorého prvé "promo" fotky zverejňujem ja.S vyplazeným jazykem
Louis sa mi vopchal do každej fotky, kde som fotila v zábere celú zbierku, takže si ho môžete všimnúť hneď na prvej hromadnej fotke. Nechýbal ani na jednej hromadnej, nedalo sa vybrať z fotiek, všade proste bol.Smějící se



Prechádzame na čisto zberateľskú časť, tvz. posledný mohykáni na telách Model Muse a na stojanoch. Tieto som fotila až ďalšie dni. Neviem, či upíry u mňa ostatnú, predsa nie som taký fanúšik tejto ságy, bábiky nemajú ani vlastné tváre a až tak mi srdcu neprirástli. A JLo by som raz rada v budúcnosti vymenila za tú druhú herečku, ktorá sa podľa mňa omnoho viac podobá na ozajstnú Jennifer Lopez.Usmívající se

Zľava doprava:
Twilight Edward and Bella (tvár Mackie) - Breaking Down (Pink Label) - Edward a Bella
Audrey Hepburn Romain Holiday vlastná tvár (Pink Label) - Audrey Hepburn
Jennifer Lopez World Tour vlastná tvár (Black Label) - Jennifer Lopez






A samostatná kategória vyzbieraných posledných súčasných Dolls of the World. Je ich presne 12 kusov. Nechceli sa mi mestiť do záberu, tak mi mami poradila nech postavím do kruhu, takže sa nejako nakoniec pomestili.Usmívající se
Bábiky z kolekcie DOTW som nikdy nemyslela predať, pretože sú pre nás s mami jedinečné hlavne kvôli naším projektom - obchodíkom so suvenírmi pre každú z týchto krajín. Tie samozrejme nemáme všetky dotiahnuté do konca, tak dúfam, že sa v ďalšom roku konečne zadarí a ja nejaký opäť dokončím do úspešného konca.Usmívající se

Zľava doprava:
Australia tvár Aphrodité - Kylie a koala Euca
Ireland tvár Generation Girl - Shannon a írsky seter Bono
Argentina tvár Teresa- Consuela a puma Missoula
China tvár Kayla/Lea - Sulyn a panda Lian
Mexiko tvár Tango - Rosario a čivava Bonita
Hawaii tvár Kayla/Lea - Luana a morská korytnačka Ohana
Holland tvár Carnaval - Anneke a zajac Benny
India tvár Goddess - Sharaya a Lekisha
France tvár Mackie - Brigitte a pudel Korinka (zvieratko so mnou pridané)
Canada - Dakota a orol (zvieratko so mnou pridané)
United Kingdom tvár Mackie - Harriet a britská mačka Emílio (zvieratko so mnou pridané)
Philippines tvár Goddess - Alyanna a papagáj Rio (zvieratko so mnou pridané)
Všetky DOTW sú z kolekcie Pink Label.Úžasný











A na záver máme dlho utajovaný ďalší zberateľský kúsok, ktorý sa Mattel rozhodol v limitovanej edícii vydať ešte tento rok a tým obnovil opäť bábiky Dolls of the World. Je ním Dolls of the World Slovakia Ross ako reprezentant Slovenska, ktoré to po dlhých rokoch konečne dokázalo sa opäť dostať do tejto kolekcie, ale teraz už ako za éry samostatnosti.S vyplazeným jazykem A toto sú opäť jedinečné "promo" fotky.
Ross sa rozhodol si najkôr pochnutnať na lykovej sukničke u Luany. Našťastie si dal nakoniec povedať a rozumne sa nakoniec odfotil.Smějící se



Do budúcna plánujem v rámci Mattelu získať ešte chýbajúce krásky z tejto série Dolls of the World, ktoré sme s mami spočiatku nechceli kvôli tomu, že nemáme meisto pre ďalšie obchodíky, ale potom sme zistili, že život predsa nekončí a vždy sa nájde riešenie a nejaké miesto pre ďalší projekt.Smějící se
Chýbajú nám Brazília, Čile, Maroko a Španielsko. Ľutujem, že som Španielsko nekúpila, keď sa u nás v Alltoys, či na jednom z internetových hračkárstiev predávalo.Nerozhodný

Ďalej by som rada doplnila zbierku celebritných bábik, ktoré by boli u mňa čisto vitrínové kúsky ako sú napr. Marilyn Monroe, Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Cher, Elvis Presley, Frank Sinatra, kráľovský svadobný anglický pár Kate a William alebo Scarlett a Rhetta Butlera z Odviate vetrom, čo je zase najmä mamin zberaeteľský sen a pod.Usmívající se

Inak by som si priala ešte nejakú zberateľskú s exotickým výrazom Goddessku, ktorú by som okĺbila a dala do civilu alebo napr. nejakú zástupkyňu tváre Marisa, či nová Nichelle, ktoré by som tiež dala do civilnej podoby a moderného stylingu.Smějící se

A ako vidíte z fotiek úplne najviac potrebujem a to nutne zberateľských Kenov!!!! Zbierke ich mám len 7! A k pomere dievčatám je to už dosť málo. Proste hrôza.Smějící se
Ktorí majú krásne reálne vlasy a kĺby ako sú napr. chlapci z Hunger Games FInnick, Peeta, či Gale, ale nebránim sa napr. takému Tango Kenovi zo setu Tango, či Tim McGraw a pod.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára