piatok 20. júla 2018

M - Minimalism


Po krátkej prestávke sa vraciame do A-Z výzvy na Flickri. Dostávame sa už konečne do aktuálnejšieho časového obdobia - do júna a začíname písmenom M - Minimalism (Minimalizmus).
Týmto mesačným témam som zatiaľ venovala najmenej času, pretože som riešila vtedy dôležitejšie veci vo svojom živote a nemala som veľmi chuť a náladu kreatívne niečo vyrábať. Vlastne som aj niečo predsa len vyrobila, ale nebol to už veľký karaván.Smějící se

Pravidlá, ktoré sme pre tému minimalizmus dostali:
"Je tu mnoho básnických podstát v minimalizme, ktoré sú o nápadnej rovnováhe medzi plným a prázdnym".
Jennie C. Jones, umelkyňa

Websterský slovník definuje minimalizmus nasledovne. Štýl alebo technika je charakterizovaná podľa extrémnou riedkosťou a jednoduchosťou.
Pre túto tému muste vytvoriť fotku s osobnosťou "držať to jednoducho".
Ako pristúpite k tejto téme je úplne na Vás, ale udržujte ozdobné doplnky na minimum.
Myslíme negatívne miesta fotografie alebo izbové dekorácie.
Myslíme jednoduchú módu s klasickými púzdrovými šatami, bezchybným copom a perlovými gombíkovými náušnicami.
Ukážte nám, že Vaša bábika vie, že niekedy je menej viac.

Pre nás bola práve táto téma zatiaľ najnudnejšou v celej A-Z druhej sérii súťaži.
Minimalizmus nie je naša šálka kávy. My sa potrebuje s mami vždy kreatívne vyblázniť v rôznych oblastiach. Pre nás je smutný a príliš nudný. NIč pre nás.

Na začiatku mesiaca sme si s mami pozreli nejaké inšpirujúce fotky pre minimalizmus na Pinterese.
Na Instagrame na mňa vyskočila jedna zaujímavá fotka, na ktorej bola modelka v červeno-bielych plavkách, v rukách mala listovú kabelku v červenej farbe a išla po schodoch vzadu, z ktorých bolo vidno len predná biela stena a na prednej časti fotky bola ďalšia biela stena s rovnakými schodami. Na scéne boli ešte dva kvetináče, ktoré boli položené vľavo na prednom schodisku a z fotky len pretŕčali.
Chcela som túto scénu vytvoriť s bábikou. Nič lepšie ma nenapadlo. Z časového hľadiska som sa do žiadnej výroby schodiska alebo aspoň stien v prvej polovici mesiaca nepustila. Mami mi povedala, že nech sa už nič nechystám robiť, lebo to nemá význam, treba to niekedy zobrať ľahšou cestou, veď môžem vytvoriť aj celú ZOO do súťae a ocení sa skôr fotka, kde je do tváre krásna bábika. Mala pravdu, preto sme a pokúsili vymyslieť do tejto témy niečo iné, čo by sme spojili do nejakej scény.

Pri tejto téme som mala chvíľkami pocit, že ju vynechám, lebo som bola v stave negativizmu z toho, že žiadna zaujímavá inšpirácia stále neprichádzala.Zamračený Polovica mesiaca jún bola za nami a nič sme nevytvorili.
Desať dní pred koncom mesiaca sme sa schopili a hovorili sme si rôzne varianty, kde som buď s niečím nesúhlasila ja alebo moja mami alebo obe sme nakoniec dospeli k záveru, že to nie je vhodný minimalizmus.
Nakoniec sme aspoň vybrali modelku. Stala sa ňou Barbie podľa módnej návrharky Diane von Furstenberg, pretože ako sme usúdili v tejto sérii A-Z súťaže sa zatiaľ neobjavila.

Ďalší pozitívny krok nastal, keď sme konečne vystavali jeden minimalistický outfit a začali sme na ňom pracovať aj scénicky. Kto nevie, ale som to už určite spomínala alebo aspoň na fotkách ste mohli vidieť, že naša zberateľská izba je zároveň vydekorovaná v námorníckom štýle. V izbe máme aj jednu krásnu dekoráciu v podobe dekoračnej loďky, ktorá je vlastne stojaca polička na zemi. Chceli sme ju využiť ako diorámu, lebo je celá biela, dali sme jednu kratšiu najvyššiu poličku dole, aby sme si vytvorili priestor. Keďže sa jedná o minimalizmus museli sme sa veľmi krotiť. Diane som dala červenú sukňu a modro-červeno-biele tričko so zaväzovaním okolo krku. Je to už starý outfit od Mattela, ktorý mám ešte z detsta. K outfitu som rozmýšľala, aby to nebolo predsa len veľa, že topánky jej nedáme, ale pásavé modrobiele náušníce s guličkou jej dám, aj keď mami sa to nepozdávalo.
Mala pritom sedieť na bielej drevenej krabičke, na ktorej sme jej dali bielomodrý pruhový vankúš z Barbie námorníckej izby. A vedľa mal byť položený záchranný kruh - červenobiely s modro-bielym špagátom.
Prepojenie týchto troch farieb ako celku na bábike a dioráme bolo pekné, ale mami povedala, že to asi nie je typicky "čistý" minimalizmus oproti ostatným zberateľkám, ktoré na 90% pochopili túto tému tak, že obliekli svoju bábiku do nejakých nóbl bielych šiat a pozadie tiež bolo vo väčšine prípadov biele. Táto téma mi vďaka ich výberu a celkovej atmosfére pripomenula tému tiež na písmeno M - monochromatický, ktorú sme mali v prvej série súťaže pred 2 rokmi.

Tak sme sa rozhodli uchopiť túto tému iným koncom. Vymysleli sme si pre Diane (tú sme si už ako modelku pre túto tému rozhodli ponechať) nový outfit a nové prostredie. Zvolili sme strieborno-čierne elegantné šaty, ktoré som šila ja minulý rok pre inú súťaž a tému. Doplnky nemala mať žiadne. Veď je to predsa minimalizmus, nie? Smějící se Ako prostredie sme zvolili čiernu stoličku, na ktorej mala sedieť a dva oválne čierne stĺpy. Jeden veľký, ktorý je stojanom na naše nože v kuchyni. Vlastne práve on mami inšpiroval, aby ho použila, keď sa naň zadívala. Druhý oveľa nižší stĺp bol pôvodne boxom na cigarety, ktorý ostal po mojom dedkovi. Dobrý materiál, ktorý tiež nebol ešte do diorám využitý.Smějící se
Ako pozadie a podlahu sme chceli využiť dve kuchynské dosky v striebornej farbe, ktoré nám ostali pred pár rokmi po našej kuchynskej linke, lebo my sme si dokúpili ešte krajšie pôsobiacu dosku v jednom spojenom diely.
Nakoniec i keď sme mali aj v tejto druhej verzii všetko pripravené na fotenie, rozhodli sme sa ju nefotiť, lebo mami mami nakoniec tiež vyhlásila, že s porovnaním iných súťažiach a inšprirujúcich fotiek na PInterese je aj táto varianta slabá a nevhodná.

Nemali sme odrazu opäť žiadnu scénu a outfit, len nahú modelku. Mami však dostala rýchly nápad. Využiť plavky, ktoré som chcela použiť ešte úplnej verziipodľa inšpirujúcej fotky z instagramu a pásy, ktoré tvorili nápad pri námornickom štýle, ktorý sme sa Diane dávali pokúsali v poličke tvare loďky dať.
Žltej farby som mala ako tvrdých papierov dosť veľa, tak som urobila dva, ktoré som pomocou obojstranneej pásky provizórne nalepila na latkovú bielu stenu. Tá je novinka mám ju 2x (stena a podlaha), mala pri tomto fotení svoju premiéru. Jedná sa o moderné obrazy, ktoré mali motív hlavy jeleňa namaľovaného striebornou farbou. Kúpila som ich vo výpredajoch v Kiku. Vyčkala som si až tri etapy zľacnenia, aby boli moje.
Kvôli tejto téme soms sa dokopala pomocou pilníka dať strieborné obrázky preč, čo bolo mojím zámerom odkedy som vedela, že ich potrebujem ako pozadie pre fotenie mojich bábik.Úžasný

Istý čas sme sa pohrávali aj s myšlienkou použiť naše žlté steny v našej vlastnej africkej obývačky.
Diane sme obliekli žlté plavky od Barbie z kolekcie Basic 003 plavkovej série. Tieto plavky som konečne po rokoch odkedy ich mám konečne aj využila. Sú krásne a neustále moderné.Usmívající se Taktiež som jej dala žlté letné topánky, ktoré týmto plavkám patria. Dopriala som jej ešte aj biele slnečné okuliare bielym rámom a žltými sklami, ktoré mám od playline Barbie Raquelle z prvej série kolekcie Style, aby ladila s celkovým prostredím.
Mami napadlo použiť žltú zmrzlinu, čo bol základným prvkom a nápadom nakoniec našej zrealizovanej témy, aby predsa len samotná téma minimalizmus už nebola úplná nuda.
Zmrzlinu celú robila moja mami pre iný letný tohtoročný projekt, ktorý ako dúfam uvidíte do konca tohto leta, lebo ho ešte nemám dokončený a vhodný na prezentáciu.Usmívající se

Ako súťažnú fotku som vybrala hneď prvú v úvode článku. Veľa som tohto nenafotila, lebo nie je ani čo pri takejto téme. A okrem toho nám zatepľujú bytovku a už to pomaly budú dva mesiace, čo nám "zobrali" balkón a ja s tým trpím skrz moje stále balkónové fotenia s bábikami, pretože tam mám ja svoj vlastný fotoateliér.Smějící se
Musím improvizovať a využívať slnko, ktoré k nám prichádza len v určitom čase, konkrétnev popoludňajších hodinách do našej obývačky. Fotím na zemi, kde dopadá slnko najviac. A samozrejme ma tento spôsob fotenia obmedzuje a vadí mi. D/fam, že sa vynoveného balkóna/lódžie už na budúci týždeň dočkáme.
Na poslednej fotke som nakoniec využila i čiernu stoličku na "rozbitie" z predchádzajúcej čierno-šedej varianty nápadu.
Len do témy sme sa ju báli vybrať ako hlavnú súťažnú fotku.
Je to však teraz jedno, lebo túto súťažnú fotku mi nevybralii do top 5-tky.Nerozhodný Ujavne som to ani nečakala, aj keď sme sa farebne odlišovala od ostatných súťažiacich, nikto žltú farbu nepoužil a rozhodne sme tému splnili lepšie ako veľa ostatných súťažiacich, ktoré si vážne mysleli, že pod pojmom minimalizmus majú celú scénu zladiť len do jednej farby - bielej.
Nabudúce už príde oveľa zaujímavejšia téma. Máte sa načo tešiť.Mrkající








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára