pondelok 30. marca 2020

F - Frozen


Pokračujeme treťou témou z A-Z mesačnej fotografickej výzvy na Flickri ešte pre mesiac november.
Téma na písmeno F - Frozen (Zmrznutý).
Celkom jasná a jednoduchá téma, ktorá nás s mami veľmi neinšpirovala. Aj keď bola u nás zima, ale bez snehu a to som vtedy nevedela, že sneh u nás uvidím, tak dvakrát za celú zimu, čo sa mi za môjho života stalo po prvýkrát. Keďže v našom meste sa zima prejavila akurát zamrznutými chodníkmi.😔
Pravidlá pre toto súťažné kolo boli:
Brr. Baby, vonku je zima! Táto téma je úplne o preciťovaní ochladenia zo zimy.
Ukážte Vašu bábiku robiacu jeho alebo jej najlepšie vychutnanie v zamrznutých teplotách vonku s aktivitami ako sú krasokorčuľovanie alebo lyžovanie.
Myslíme foteni časopisov uvádzajúce sviežu pánsku módu medzi snehovými prikrývkami krajiniek a sivomodrej oblohy alebo zachytenie čara sezóny s ľadovými hradmi a make-upom snehovej kráľovnej v úvodníkoch.
Od nepriehľadných okien chaty k lesknúcej ľadovej jaskyne, snehuliakovi a polárnych medveďov, tu je plno skvelých možností pre túto tému.

Nás táto téma z dvoch dôvodov nelákala. Po prvé, u nás nebol vôbec žiadny sneh a po druhé, všetky zimné aktivity sme plánovali predviesť vo vianočnom adventom kalendári.
Medzi prvými nápadmi bolo klzisko, ale to som sa chystala fotiť do adventného kalendára, nechcela som zbytočne opakovať a vôbec som vtedy nemala náladu túto obrovskú stavbu zo skrini vyťahovať.
Aj keď si organizátorka súťaže Leslie myslela a tipovala, že sa u mňa pri tejto téme práve objaví moje "známe" a obľúbené klzisko.
Troška sa však zmýlila. Ktovie, čo by sa bolo dialo, keby som to tejto témy išla s klziskom. To je však už nepodstatný detail a hlbokú minulosť.
Preto sme si s mami opäť pozreli náš obľúbený Pinterest a fotky na tému "Frozen". Aby sme sa inšpirovali a kopla nás nejaká múza.😊

Od začiatku mi prišli do hlavy myšlienky ako budú spolusúťažiace zberateľky fotiť. Krásna a elegantná bábika od Integrity Toys v luxusných snehobielych či modrých šatách alebo radšej klasická portrétovka krásnej "zmrznutej" bábiky.
Proti týmto dvom faktorom sa snažím vždy odosobniť. No, nie vždy sa mi to darí.
Mohla som si ušiť nejaké biele dlhé šaty á la snehová kráľovná, ale nemala som na to ani čas a ani sa mi vôbec nechcelo, lebo môj model by ťažko prekonal dokonale vypracované šaty/outfit od Integrity Toys.
Bolo potrebné vymyslieť niečo iné. Iný smer zobrazenia "pani" zimy.

Na Pintereste sa mi na túto tému najviac páčili rôzne zamilované fotky. Napr. keby bol reálny sneh, tak by sa dalo nakresliť do snehu a v strede by bol zamilovaný pár.
S mami sme tento nápad i detailnejšie preberali. Že by sme na bielom podklade z niečo iného vyskladali srdce. Nebolo to by to však to "pravé".
Medzi inšpirujúcimi fotkami boli i zimné fotky na saniach.
Tento nápad ma zaujal, keďže moje bábiky majú okrem klasických malých sánok i väčšie sane, ktoré som pred 5 rokmi kúpila práve za týmto úmyslom v Lidli. Slúžili ako vianočná dekorácia.
Odstupom času som zistila, že sú v rozmerovo pre veľkosť Barbie malé a bábikám sa do nich poriadne nezmestia nohy.
Preto som i pri výbere vhodnej modelky hľadala vo vodách bábik, ktoré majú u mňa telo Made to Move.
Lepšie a esteticky v sánkach pôsobí podľa môjho názoru len jedna bábika, opticky je to lepšie ako dve.😕

Z tých 6 Kenov, čo v zbierke mám, voľba padla tentokrát na Travisa (Divergent Ken - Four) a ako partnerku sme mu pridelili Deborah (Barbie Basic 002 Model No.14), celkom sa nám zapáčili ako párik. Tris sa však nemusí obávať, že príde o svojho stáleho partnera.😃

Keď sme mali vybratých adeptov, nasledovalo ich obliecť. Vybrali sme im "ľahšie" kúsky, keďže výber oblečenia v šatníku mojich bábik je lepšie orientovaný na letné obdobie. Nechceli sme využiť typickú zimnú bundu (mám aj tak len jednu), či kabát, tak sme im obom dali svetríky. Aj tak sme ich plánovali zabaliť do hrubej deky.
Vyberali sme si asi z troch typov látok, nakoniec sme usúdili, že k obom outfitom sa viac hodí jemne pastelovo fialová. Pôvodne sveter, ktorý som dostala za účelom materiálu na svoje tvorenie.
Celý sveter však to takých malých saní nebolo samozrejme treba, ostala časť i ako prikrývka do spálne v provensálskom štýle.

Mami k bielemu svetru urobila Deborah z farebnej bavlny čelenku. Dokonca spravila až dva typy, mohla som si i vyberať.😁
Náušnice má z dielne Katky (uzmrzlinky.blogspot.com).
K saniam bolo treba ešte vyrobiť i nejaký záprah. Zobrala som hnedý hrubší špagát a na jednej časte som ho obalila s tenkou kožou pre lepšie chytenie do rúk bábiky.

Mami vymyslela biele umelé konáre ako vytŕčajúce stromy. Tie sme získali vlani v januári kúpou umelého bieleho stromčeka v povianočnej akcii v Tescu len za niečo vyše 3€. Kupovali sme si stromček presne i s týmto kreatívnym účelom.
Sneh je biela látka a plus som použila rozsypaný umelý dekoračný sneh z Kiku.

Na začiatku fotenia, pri prvých fotkách som zistila, že pocit zimy ešte viac vyvolám, keď sneh rozsypem i na vlasoch bábik či na hrivu a chvost koňa. Tak som zase posypala na ich všetky tri hlavy sneh a mohla som prvé fotky fotiť ešte raz.

S výsledkom sme obe spokojné. Podobnú scénu, ale s inými bábikami a odlišným pozadím sme použili i vo vlaňajšom adventom kalendári v poradí 6.dni. Pravidelní návštevníci blogu či fanúšikovia mojich fotení si tohto detailu isto môžu všimnúť.😊 Ako súťažnú fotku som vybrala tú z diaľky, kde sa nebozkávajú a priamo hľadia na cestu zimnou krajinou.😎

Za mesiac november mi žiadnu fotku nevybrali, aj keď som sme s mami veľmi túžili, aby fotku na tému 80.roky dali do užšieho výberu - top 5tky fotiek na danú tému.
V začiatkom decembra nám bolo oznámené, že v tomto mesiaci bude od A-Z výzvy prestávka, najmä kvôli vianočným sviatkom. Pokračovať budeme teda logicky až v januári, ako to bolo vyhlásené.

Ďalšia téma sa bude zameriavať viac na prírodu. Máte sa na čo tešiť.😍😍























Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára