streda 3. júna 2020

Alisha


BMR 1959 Biker Shorts

2019



Ako to už zvyčajne býva, aj tento rok patrí 1.jún nielen oslave MDD, ale aj mojim narodeninám.
Tento rok som dostalaod mojej mami ako narodeninový darček túto krásku a tým som sa i ja pridala k zberateľom z našich dvoch krajín, ktorí podľahli Barbie bábikám z prvej série kolekcie BMR 1959.
Do istej miery môže k popularite tejto kolekcie v našich končinách slúžiť dva fakty - dostupnosť v e-shopoch a prijateľná cena za zberateľskú Barbie.
Ešte si pamätám ako som z prvých promo fotiek tejto novej kolekcie BMR bola dosť zhrozená. Našťastie všetko sa postupom času zmenilo. Od začiatku som však vedela, že je pre mňa z prvej šestice táto kočka úplným favoritom a má i najlepšie znesiteľný outfit.😊
Kto nevie, poďme si túto kolekciu bližšie predstaviť. BMR 1959 je skratka celého mena slávnej bábiky Barbie - Barbie Millicent Roberts s rokom jej uvedenia na trh. Kolekcia má zdávať holt 90.rokom a hip-hopu.
Bábiky dostali super pohyblivé telo Made to Move (Mbili má klasickú výšku) a vďaka tomu uzreli svetlo tieto telá konečne i u Kenov, po ktorých zberatelia dlhé roky túžili.
Autorom celej kolekcie je obľúbený návrhár Carlyle Nuera.😀 Táto bábika je v mojej zbierke po Holiday Hispanic 2017 druhá, ktorú mám z jeho tvorby.
Má moju najobľúbenejšiu černoškú tvár Mbili 2001 a tentokrát vo veľmi zaujímavej exotickej podobe, ktorá je jedinečná po vizuálnej stránke. Zobrazuje černošských a zároveň ázijských predkov, preto ten zaujímavý celkový vzhľad.
Vlasy sú úžasné dlhé, zapletené do dredov a na vrchu moderný drdol.
Na tváry má namaľované vlasy tzv. baby hair. Nie som fanúšička maľovaných vlasov, mám k nim viac neutrálny vzťah.
Mala ich aj moja Barbie z kolekcie S.I.S Baby Phat Kara, tam som sa s týmto trendom po prvýkrát stretla.
Veľmi sa mi okrem vlasov páči i jej znamienko krásy nad ľavou časťou pier, tyrkysové očné tiene (touto farbou si dlhé roky maľuje oči i moja mami, preto som na tento odtieň už zvyknutá) a krásne červené pery, ktoré sú jedinečné a zaujímavé tým, že nie sú namaľované presne do kútikov úst. Nie je to chyba, každá Mbili z tejto kolekcie to tak má, je to moderný štýl. Nehovorím, že som toho tiež fanúšička, ale sa mi tento štýl páči viac ako baby hair kreslené vlasy.😎
Proste sa mi táto zberateľská Barbie páči od hlavy až k pätám. Je pre mňa dokonalá. Už máloktorá zberateľská Barbie ma posledných rokoch takto zaujala ako Mbili. Made to Move telo je jej ďalším bonusom.
Najmenej som nadšená štýlom oblečenia. Ja nie som vôbec fanúšička športového typu obliekania, takže je to u mňa úplne prirodzené. Našťastie pre mňa práve Mbili dostala najpriaznivejšie a najviac využiteľné oblečenie zo všetkých 4 dievčat z tejto kolekcie.
Žltý top sa mi najviac páči, dá sa vykombinovať i v inom outfite. Bicyklistický overal, no, ten vidím už menej použiteľný.😕
Ľadvinka, to je módny trend už druhým rokom, tiež nie som fanúšička ľadviniek. Najviac mi vadí, že je plastová. Tento fakt mi však ešte viac vadí pri šperkoch - troch prsteňoch a náušniciach, ktoré pre mňa automaticky pôsobia pri zberateľskej Barbie lacným dojmom. Ešte horšie plastové šperky však vyznejú pri tohtoročných vianočných Barbie. Takže si už nebudem sťažovať.😄
Na najväčšom prsteni je tiež skratka BMR 1959 tejto kolekcie, rovnako je to pri tope i ľadvinke.
Tenisky sú ružovej farby, mohli byť i viac farebne vypracované, ale za tie peniaze by som od Mattelu chcela už veľmi veľa.Smějící se Nechápem, prečo musia byť tak odlišnej farby od zvyšného outfitu - pink! Ako "Monkovi" mi to vadí, neviem sa až takto odviazať.😕 Športovej obuvi majú moje bábiky málo, takže potešila. Dokonca odzrkadľujú i ony moderný trend vďaka tvaru, ktorý je teraz v móde "in".
Veľmi sa mi páči i tento "eko" vzhľad krabice, ktorý mne osobne na prvý pohľad evokuje krabicu od topánok.Smějící se A aj pri vnútornom rozbaľovaní mi tento nápad neodíde z hlavy, pretože predtým ako konečne bábiku uvidím, musím najskôr odhrnúť na nej hodvábny papier s motívom BMR 1959. Na vrchu krabice vždy vidíme skicu danej bábiky s podpisom návrhára Carlylea Nueru.
Opäť i tento nápad veľmi chválim. Skratkak BMR 1959 sa vyskytuje i na samotnom stojane, ktorý nemá klasický kruhový tvar, čo ma tiež veľmi priaznivo potešilo na tejto kolekcii.😊

Teraz ešte "krátky" príbeh ako som sa musela nakoniec komplikovane k bábike dostať.
Trvalo mi dlhšie, aby som sa konečne rozhodla bábiku kúpiť. Začiatkom marca som bola už pevne rozhodnutá, že si ju objednám. Predtým som celú partičku BMR bábik stretla ešte v hračkárstve Alltoys. Čo čert nechcel, všetko skomplikovala situácia okolo šialenosti korony, všetko sa začalo zatvárať a ja som už nemala odvahu objednávať si žiadnu bábiku.
Keď situácia troška ustúpila a ja som zistila, že Mall a Alza dali BMR bábiky do akcie ešte s priaznivejšou cenou, bolo konečne rozhodnuté o mojom tohtoročnom narodeninovom darčeku.
V našej bábikovskej skupine som sa pýtala ako funguje taký Mallbox, ktorý sa mi zdal v tomto období a aj cenovo najvýhodnejší. Nič zložitého na Mall či poštovom boxe nie je.
Odhodlaná som si ju konečne objednala v druhej polovici apríla aj ja.
Celá natešená, že za dva dni bábika príde do Mallboxu, ktorý vlastne je poštovým boxom Slovenskej pošty. Vravela som mami, že tento box, na ktorý som si ju dala poslať je pri našom Hypermarkete Tesco a zároveň, keď po ňu pôjdeme, si aj nakúpime potraviny a nebudeme dvakrát chodiť von v tomto období.
Človek mieni pán Boh mení...
Na druhý deň po mojej objednávke a jej zaplatení mi v mojej super múdrej hlave zasvietila jedna kontrolka.
Ja som na tom Malle zabudla prepísať svoje telefónne číslo!!! Hrôza, tak dávno som na Malle nič nekupovala, že som zabudla na to, že som si pred troma rokmi menila mobilného operátora. Samozrejme bolo už neskoro, číslo som prepísala, ale zobrali moje staré. Mňa to číslo nenapadlo, lebo po odoslaní objednávky som videla len moje meno a adresu, ktoré moja mallová schránka vygenerovala automaticky a mňa "múdru" nenapadlo si rozklikať i moje ďalšie údaje.😕
Vedela som, že toto moje zlyhanie musím nutne riešiť. Čakala som, že mi mailom príde informácia o stave zásielky.
Bábika prišla do boxu až na tretí deň od mojej objednávky. Samozrejme kód zásielky mi poslali len vo forme sms na moje už neexistujúce číslo. Čo urobiť? Napísala som mail Slovenskej pošte, čo však bolo zbytočné. Preto oveľa efektívnejšie bolo, že som na ďalší deň doobeda zavolala na info linku Slovenskej pošty. No, zavolala, hrali mi hudbu a oznamovali, že mám čakať alebo lepšie zavolať neskôr. Tak ja som to behom dvoch hodín skúšala asi 4 krát, keď mi to konečne zdvihla jedna pani.
Tej som vysvetlila situáciu a ona mi oznámila, že dokedy bude moja zásielka v balíkoboxe a spätne, keď ju nikto nevyzdvihne, tak ju vyzdvihnutý zamestnanci pošty a tí ju vrátia na pobočku hlavnej mestskej pošty.
Pôvodne som dlhé roky patrila do tejto pošty, keď sme bývali v dome.
Tak som sa v ten deň rozhodla, že si ešte musím overiť osobne na pošte informáciu, či sa nedá nejakým spôsobom získať ten kód z sms správy, ktorý mi poslali. Samozrejme mi túto informáciu milá pracovníčka nevedela poskytnúť, keďže bol automaticky vygenerovaný. Bol štvrtok a bolo mi povedané, že mám prísť zase poobede v pondelok, keď sa zásielka vráti k nim na poštu.
Pondelok som čakanie v rade a výlet do centra mesta opäť zopakovala, ešteže bolo prekrásne slnečné a teplé počasie. Rad bol oproti štvrťkovému dňu pomerne krátky.
Na pošte som sa dostala k tej istej pani ako vo štvrtok, ktorá mi však povedala, že nemá pre mňa dobrú správu, chvíľu som sa zľakla, čo sa ešte mohlo s balíkom udiať? Vysvetlila mi, že v balíkoboxe cez víkend niekto niečo pokazil a že ani samotní kuriéri sa doň nevedia dostať a musia to prenechať na technikov. Super, nemohla som sa rozčulovať, predýchala som to pomaly. Pani poštárka mi radšej dala ešte i telefónne číslo na balíkové oddelenie, aby som sa uistila na druhý deň, či sa kuriérom podarilo konečne dostať k zásielkam v balíkoboxe. To bol pondelok. Výlet v rovnakom štýle som si mala zopakovať i nasledujúci deň v utorok.
Overila som si však príchod zásielky na poštu z balíkoboxu pri sledovaní zásielky na webovej stránke pošty. Nemusela som už volať. A výlet som si v priebehu 5 dní zopakovala po tretíkrát. Opäť som si vystála radu na pošte a tentokrát konečne úspešne, pomerne rýchlo som získala svoj vytúžený balík.
Tieto výlety mali i svoje pozitívne stránky. Konečne som sa rozhýbala po dlhom pobyte a sedení doma.
A hádam som i schudla, keďže som vvšetko absolvovala peši.😀
Doma som bola šťastím bez seba a nevedela som sa vynadívať na jej krásu, že konečne ju držím i ja vo svojich zberateľských rukách po toľkých zbytočných peripetiách, čo som si zažila.😎

Meno Alisha som vybrala zo svojho zoznamu afro-amerických ženských mien, ktoré som si už pred rokmi raz vypísala, že sa mi páčia. Moja mami pozrela ešte na internete i orientálne mená, tie však všetky idú viac do ázijsky znejúcich mien a mne predsa len afro-americké ide lepšie do mojich uší.

Bohužiaľ napriek všetkým pozitívnym veciam, ktoré má táto bábika, ani u mňa sa nevyskytol úplne bezchybný kus.
Moja Mbili má svoje ľavé obočie natlačené akoby dvakrát, táto chyba ma až tak netrápi. Viac som sklamaná z malej "diery"/bodky, ktorú má pri svojom hornom pravom čele. Zjavne, keď jej napichovali vlasy, asi ušla ihla i niekde inde...
Takéto nepodarky by nemali prejsť kontrolou... Tieto dva nedostatky som si všimla až o dva dni neskôr, až keď som začala bábiku fotiť.😔
Napriek tomu ju veľmi milujem a nevzdala by som sa jej. Tieto nedostatky sú našťastie nepatrné na väčšine fotiek.

Rada by som uvítala z tejto kolekcie blond kučeravú Millie, ktorá je po Mbili moja druhá favoritka z prvej vlny BMR 1959.
Aj som sa istú chvíľu rozhodovala, či nekúpiť ako prvú Millie, ale predsa len je Mbili krajšia tvár a rozhodne je to exotický zjav, s ktorým moju zbierku bábik obohatí určite viac.😊

Síce športové oblečenie nie je moja šálka kávy, ale presne som ešte aj pred jej objednaní vedela, že do ktorého postredia ju nafotím. Moje exteriérové prostredie - stena s červenými kachličkami a grafitami.
Plus si Alisha zajazdila na skateboarde a hádzala si do basketbalového koša.😎
Ten a pozadie som vyrábala ja. Basketbalovú loptu mám zo setu Happy Family AA Alan & Ryan Birthday party.
Skateboard a šedý hydrant sú jedna súprava, kúpila som ich raz v zľave pred pár rokmi v Kiku.

Pohľad na krabicu a jej celkové balenie.



Otvárame konečne obsah krabice.


A tu je naša krásna Ashanti! Konečne ju vidíme-


Na stojane.


Certifikát pravosti.


Dizajnovo zaujímavý stojan. Nezvyknem stojany bežne fotiť, ale tento je vážne veľmi skvelý.Usmívající se





Pohľad na drdol.


Jej super dlhé a husté dredové vlasy. Také dlhé vlasy mala naposledy u mňa asi len moja plavková Barbie Manuella z detstva.Usmívající se


Pohľad na plastové náušnice a baby hair vlasy.


Žlté tričko so sieťkovaným rukávom.


Modrá ľadvinka.


Všetko sa zapína na suchý zips, čo ma tiež troška sklamaním pri zberateľkých bábikách.

ň
Bicyklistický overal, ten má priehľadné ramienka, čo ma zase pozitívne prekvapilo.


Pohľad na plastové prstene a tyrkysové nechty. Moja prvá Made to Move, ktorá má namaľované nechty.


Ružové tenisky.


Majú i logo "B" na podrážkach.


A teraz už samotné fotky prekrásnej mojej Alishe v exteriérovej scéne.Úžasný











Konečne bez vrchného žltého topu.



Detailné fotky do jej tváričky, pohľad na krásne tyrkysové očné tiene, úzke oči, znamienko krásky a červené pery.



Tu si bodku môže na pravej časti horného čela pozrieť.


A ešte akčnejšie fotky. je ich veľa, ale nevedela som si vybrať len zopár...















1 komentár: