streda 20. apríla 2022

Barbie 63rd Birthday Party 🥂🎈🎉🎁

 

Bábika Barbie každý rok po sviatku MDŽ oslavuje oficiálne 9.marca svoje narodeniny. Tento rok to boli už jej 63.narodeniny.🎉🎈🎂🥂🎁💐
Nezvykla som robiť špeciálne fotenia práve pre túto udalosť, ale v bábikovských zahraničných kruhoch sa medzi zberateľmi tento sviatok dosť oslavuje.😊
Ja som také fotenie robila prvýkrát v roku 2019, keď Barbie oslavovala svoje životné jubileum - 60. rokov.💟
Následne som si dala na dva roky "pauzu", avšak vlani som musela vystrojiť menšie fotenie pre Kenove okrúhliny, tiež nám chlapec už oslávil 60tku. 😁
Tento rok som si povedala, že to zmením a urobím fotenie i pre túto dôležitú udalosť.
Vznikla menšia scéna v typických Barbie farbách. Kto si myslí, že dôležitá je hlavne ružová, tak sa veľmi mýli. Keďže úplne prvá Barbie mala na sebe čierno-biele pásavé plavky, tak sa oslavy jej narodením medzi zberateľmi na Instagrame a Facebooku nesú i v týchto farebných kombináciách.
Fotenie som uverejnila v čase Barbie narodenín len na Istagrame, nevedela som sa dostať k tomu, aby som ich ukázala aj na iných platformách. Preto tento restík dobieham.🙈🙉🙊

Ružové pozadie a nápis na vlajkách "Barbie" som si vytvorila špeciálne práve na fotenie jej 60tky. Šachovnicovú podlahu som si zase vyrobila pre fotenie retro párty v štýle 50.rokov., ktorú som fotila vlani pre príležitosti osláv jednej zberateľky z Rakúska na Instagrame. 
Na IG medzi zberateľmi celého sveta bežne letia rôzneho typu párty, od narodením, po svadby či gender párty.😄
Skoro každý deň sa tam "hrá" u nejakého zberateľa nejaká oslava/udalosť, treba si len vybrať.
Ja chodím na tieto párty veľmi minimálne. Obsiahnem max. 3-5 párty za rok, najmä u tých zberateľov, ktorých viac poznám alebo obdivujem.

Najprv som si vybrala hlavnú "oslávenkyňu", chcelo to nejakú blondínku.
Voľba padla na zberateľskú Barbie z kolekcie BMR 1959, obľúbenkyňu Millie.
U mňa sa volá už Astrid.💗 
Keďže momentálne je už skoro 10 rokov oficiálna tvár práve Millie a na jej účte na Instagrame Mattel používa tiež len túto tvár, tak bolo i u mňa rozhodnuté.
Musím však povedať, že úplne najhlavnejšia je táto tvár využívaná hlavne vo verzii s otvorenými ústami. Táto BMR má zatvorené ústa.

Ako prvý nápad na scénku nás obe s mami napadlo použiť rôzne prvky typu Barbie hlava, logá či nápisy, darčeky, či iné doplnky, kde sa písmeno "B" alebo slovo Barbie nachádza.
Ďalšou fázou bolo ich niekde všetky esteticky umiestniť.😀
Najskôr nás napadol čierny stôl, ten som vyrábala vlani do diorámy pre účely mojich 30.narodenín.

Rozmýšľali sme, kde ešte umiestniť ďalšie veci, nakoniec sme došli na dva štvorcové rámiky kupované pred pár rokmi v Pepcu za super akciovú cenu 1€ a neskôr som sa vrátila i pre tie v šedej verzii.
Obe farebné kombinácie rámikov slúžia ako nábytok v jednej stálej dioráme/izbe.😎

Všetky kytice sú ručná práca mojej mami. Nachádzajú sa v dioráme svadobného salóna.
Dve ružové vázy sú vrchnáky z lakov na nechty, ale ešte som ich nalepila na podobnej farby gombíky.
Na podložky od piva, ktoré mi ostali ako kreatívny materiál z bývalej roboty, som nalepila ružový papier a objavila som pravé Barbie nálepky ešte z čias základnej školy.😊
Hneď som ich využila a nalepila na podložky, nakoniec vznikli pekné dva obrazy.

Dve papierové tašky na zemi pod čiernym stolíkom a narodeninový bledoružový darček sú od rôznych zberateľských Barbie bábik. Ja som sa k nim dostala počas výmenných obchodov so zberateľkou Iski/Monikou. Z rovnakého zdroja pochádza i ružová šperkovnica s baletkou a biely malý rámik s fotkou.💓

Druhá trblietavá šperkovnica je moja ručná práca.😉
Pink ružová šperkovnička v tvare srdca (položená na čiernom rámiku) a strieborný stojan s vínom sú z kolekcie Pretty Treasures od Mattela, ešte zachovalé z čias môjho útleho detstva. Rovnako ako vysoké ružové poháre, tie sú z doplnkov od bábike Glorii.

Srdiečkové napichovačky pochádzajú z Tedi a sú to napichovačky na jednohubky či chlebíčky, proste párty jedlo. Len samozrejme skrátené.
Biely nápis "LOVE", tak ten pochádza z jednej rozobratej bytovej dekorácie na visenie.
Ja som tú dekoráciu kúpila práve kvôli rozobratiu pre bábiky.😅
Ružové autíčko značky Hot Wheels som si kúpila ako "suvenír" na pamiatku výročia okrúhlej 60tky Barbie, ešte pred dvoma rokmi.🚗 Objavila som ho vtedy veľmi nečakane v obchode Tedi.

Strieborná Barbie hlava vo váze na stole a strieborné topánky ako dekorácia, tak tie oba prvky pochádzajú ako prívesky z náramku asi z Barbie starého časopisu. Topánky dostali o do mňa stojan z gombíka.

S výberom oblečenia, aby ladilo s Barbie narodeninami, plus s vyššou postavou tejto Barbie, boli troška problémy.🙆
Veľmi som chcela využiť toto púdrovo-ružové sačko z mojej vianočnej nádielky oblečenia pre bábiky, ktoré šila super šikovná slovenská krajčírka Elenka Motýľová.
Vyskúšali sme rôzne typy oblečení pod sačko, nakoniec mňa napadli tieto čierno-bielo-strieborné šaty od Barbie z kolekcie Stardoll blondínke Doll in Space.💓
A bola to najlepšia voľba. Konečne Millie boli nakoniec dobré i šaty, napriek už spomínanej vysokej postave, ktorá oblečie a najmä obuje len zopár vecí.
Takže som rada, že som si vlani kúpila novú sadu topánok pre rôzne typy Barbie chodidiel.
K celkovému outfitu som vybrala perlový náhrdelník od kamarátky Katky (uzmrzlinky.blogspot.com) a s perlovými náušnicami z mojej tvorby.😊











9 komentárov:

  1. Pěkně zpracované oslavení 63. narozenin.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Pavli, som rada, že sa Ti celá narodeninová scéna páči.🙂💗

      Odstrániť
  2. Krásný!!Tak všechno nejlepší Barbie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máš to opět moc krásné, scénka se mi líbí. Krásně jsi to vymyslela. Kruciš, i v těch svých 63 letech je ta naše Barbie fešanda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Verka, máš pravdu, Barbie môže každá žena závidieť ako vyzerá v tomto veku.😀😉💗

      Odstrániť
  4. Nádhera :-) Astrid ste krásne obliekli a nastylovali a všetky tie doplnky a dekorácie <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky, Astrid sa i u mňa stala veľmi populárnou Barbie v zbierke.🥰🙂😉

      Odstrániť
  5. Pěkné slavnostní diorama. Já tohle datum nějak neeviduju, tak jsem ráda, že mi to někdo připomene. Za chvíli to bude 65, to by chtělo nějakou výroční krasavici ;-)

    OdpovedaťOdstrániť