sobota 8. októbra 2011

Školská uniforma


Ďalším modelom, ktorý som ušila v rukách je školská uniforma. Inšpirovala ma k nemu hlavne károvaná látka ku ktorej som sa náhodou dostala.Usmívající se

Pretože som už dlho mala vytlačený strih na školskú uniformu od Marty, vedela som, že látka sa hodí práve na ňu. A tak som minulý rok v novembri začala šiť na stroji školskú uniformu. Látka sa mi dosť ťažko šila na stroji, pretože je hrubšia. Ušila som len základné stehy na sukni, keď sa mi zlomila ihla tak potom som šitie nechala s tým, že hádam cez Vianoce ju došijem. A tak prešli Vianoce, jar, leto a až teraz som sa k nej dostala. Keďže stroj nemám opäť som šila v rukách, okrem dolného lemovania sukne.
Strih nájdete tu.
Ja som si svojej uniforme vymyslela aj tašku/kabelku, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou každej študentky. Batohy už nie sú v dnešnej dobe veľmi moderné u dievčat. Hovorím z vlastnej skúsenosti.
Uniforma je dosť podobná originálu. Zmenila som opasok a golier saka. Opasok som zvolila do čiernej farby. Je urobený z pravého opaska, ktorý nosila moja mama ako mladá. Je síce dosť tvrdý, ale voľako som to s ním zvládla. Použila som ho aj na a ramienka tašky.
Károvaná látka je z vánkuša, na ktorom boli nalepené dekoračné mačky, ktorý mi zničili moje vlastné živé mačkySmějící se. Mačky sa mi podarilo odlepiť, ale na niektorých miestach ostalo lepidlo a tie časti som musela pri strihaní látky obchádzať.
Biela látka pochádza z môjho starého malého trička.Usmívající se
Náhrdelník, ozdoba na tašku a pracka na opasku sú zo starého náhrdelníka od mami.
Topánky sú z jednej FF súpravy.


Fotky som fotila dvoch etapách. Prvá je bez blesku. Kvôli príchodu upršanému jesennému počasiu som fotila aj s pár fotiek s bleskom. A hlavná modelka/vysokoškolská študentka Christelle.Smějící se




Teraz pár fotiek "v škole".







A nakoniec je tu tretia časť fotiek.


Celý model je šitý na telo Belly Button, tak niekde je Christelle veľký.






Štipec do hlavy si Christelle požičala od mami.


A teraz bez saka.Smějící se



Sukňa a opasok.


Podkolienky.


Taška má jedno dlhé ramienko, ktoré sa dá odmontovať a dve menšie ramienka. Zipsov máme doma plno, tak som sa rozhodla jeden červený použiť. Prívesok/ozboba na tašku je korálka tvare kvetiny.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára