utorok 12. novembra 2013

Tajomný dom v Karpatoch po prvýkrát odhalený


Po ročnom sľubovaní Vám srdečne predstavujem prvý dom pre naše bábiky.Usmívající se
Pôvodne som chcela opäť odložiť fotky a článok o Barbie dome na dobu neurčitú. A to z dvoch dôvodov.

Prvý je, že dom ešte stále nie je dokončený a druhý, že sa ho cez tento týždeň chystáme prerobiť. Konkrétne celú jeho základnú stavbu - rozloženie regálov.

Pozor, dlhý text!!!

A teraz sa vráťme o rok dozadu ako to celé začalo.
S mamou sme sa cez minulý rok v auguste presťahovali z domu do trojizbového bytu.
Už dávno sme mali spoločný sen o vlastnom dome pre bábiky.
V hlave sme mali premyslené z čoho domček postavíme.
Najradšej by sme si dali urobiť ho na mieru od stolára, úplne podľa predstáv. Lenže to by bolo finančne dosť drahé. Preto sme si v Baumaxe vykukali odkladacie/úložné regále do pivnice, garáže a pod. Vybrali sme sa na osobnú návštevu Baumaxu.
Poprezerali sme si všetky ponúkané regály. Ani jedny nám nevyhovovali
Objavili sme jedny, ktoré boli najširšie, z umelej hmoty a dosť drahé. Ďalšie, ktorésme našli boli užšie a lacnejšie, tiež z umelej hmoty, ale do nich by sa nevošla ani jedna celá izba. Vôbec sme nevedeli, čo budeme ďalej robiť a či nejaké vôbec kúpime. Ani jedny sa nám nepozdávali.
Našťastie mama zbadala úplne na začiatku uličky v oblasti regálov akciovú ponuku na kovové úzke regále so 4 poschodiami. Ich cena bola výhodná, stáli aj o vyše polovicu menej ako vyššie spomínané typy regálov. Mama dostala nápad, že keď dva regále spojíme, dostaneme štyri prekrásne široké izby. Cenovo ušetríme a môžme využiť aj viac priestoru pre viacero izbieb.
Preto sme sa rozhodli kúpiť 6 regálov. Ďalší problém nastal pri ich odvoze domov.
Keďže nemáme auto, museli sme sa vynájsť. Zobrali sme po dvoch kusoch. Jeden ja a druhý mama. Zastávka od Baumaxu je troška od ruky. Vedeli sme, že sa musíme dvakrát ešte otočiť.
V septembri uskutočňuje každý rok naša autobusová prepravná spoločnosť Veolia Transport Nitra (dnes už Arriva) deň cestovania zdarma. Tento deň zhodou okolností padol na sobotu (čo nám absolútne vyhovovalo) toho istého týždňa ako sme kúpili prvý pár regálov.
Rozhodli sme sa, že po zvyšné regále sa vrátime až v sobotu, keď bude cestovné zdarma.
V sobotu sme sa dvakrát autobusmi otočili. Najprv doobeda sme zobrali ďalšie dva, dali sme si obednú pauzu a nakoniec poobede sme dokúpili zvyšné dva.
A tak sme mali základ domčeka už doma.


Nafotila som Vám ako regále vyzerajú po zložení. Mala som túto možnosť, pretože sme sa s mamou posledné dva mesiace dohodli, že máme málo priestoru pre našu tvorbu a postavíme si ďalší domček, v ktorom sa bude nachádzať okrem obytného priestoru aj 6 obchdoív.
Opäť sme kúpili po roku 6 regálov, ktoré budu tvoriť ďalší domček.
Regále majú 4 poschodia, ktoré sa dajú v rôznych výškach podľa potreby nastavovať.
Jeden samotný regál má šírku 30cm, dĺžku75cm a výšku, ktorú som si podľa seba na troch poschodiach nastavila je 41cm.


A toto je prerobená verzia regálov. Jednotlivé poschodia som znížila aby kovové tyče vytŕčali na vrchnom poschodí. Táto verzia regálov je pre nás lepšia, pevnejšia, stabilnejšia a výhodnejšia pre umiestňovanie stien najvrchnejších poschodí.


Na tejto fotke vidíte dva regále, ktoré sú spolu spojené.
Zmenila sa šírka izby z 30cm na 60cm. Predstavte si, že niekde aj táto veľkosť nám bola na naše potreby ešte malá.S vyplazeným jazykem


Teraz nasledujú prvé oficiálne fotky tajomného domu v Karpatoch.Smějící seSmějící seSmějící se
Na dome sa priebežne vždy niečo mení a niečo pribúda.
Niektoré izby prešli väčšou rekonštrukciou a úpravou cez toto leto. Napr. jedna izba sa zmenila na havajskú a pribudli niekde aj realistické dvere.



Dom má nadstavované tri balkóny pomocou rôznych valcov od tapiet. Prvé tri poschodia musia byť zavreté priesvitnou fóliou/obrusom, kvôli mačkám, ktoré by dom bežne navštevovali a ničili. Niekedy dostane Louis chuť a vie sa dostať do prvého poschodia a nič ho v tom nezastaví.


Ospravedlnťe kvalitu niektorých fotiek, ale v sobotu bolo u nás bohužiaľ zamračené počasie.Zamračený








A tu je pár fotiek pre lepšiu vizuálnu predstavu ako sa stavia druhý domček.Usmívající se
Fotila som túto poslednú sobotu. Mačky sa ešte vedia zatiaľ vrúbať do domu. Ross a aj Louis sa veľmi dobre zabávali.


Na stavbu stien domu potrebujeme veľmi veľa kartónov. Tie nachádzame vo vnútri predajni Lidl v ich kontajneroch na rôzne kartónové krabicové odpadky. Pri každom nákupe v Lidli si okrem nakúpeného tovaru odnášame rôzne kartóny. Niekedy sa už aj hambíme.Rozpačitý Poslednom čase sme mali najlepšie úlovky práve na Dušičky. Lidl predával rôzne kachance na veľkých papierových krabiciach, ktoré skvelo poslúžili na najväčšie zadné strany domu. Aspoň mama mala o robotu menej a nemusela spájať menšie dva kartóny spolu ako to robila pri prvom. V tomto domčeku budú už steny pevnejšie.Usmívající se


Ross.



Keď budú vrchnej časti steny dorobené, tak sa mačky už do domu nedostanú. Vymysleli sme aj nový spôsob uzatvárania izieb s priesvitnou fóliou.

Ako som už písala, v prvom dome sa chystáme, čo najskôr prerobiť regále aby aj najvrcnejšie poschodia boli pevnejšie, aby steny nedržali žiadne valce/rúry a prerobíme aj pôvodné balkóny. Jeden balkón asi presťahujeme na druhý dom.
Keď bude prvý dom prerobený, tak naň zavesím aj jeho názov, ktorý mám už dávnejšie hotový. Postupne začnem detailne fotiť aj jeho jednotlivé izby.
Všetko je otázka budúcnosti. Všetko má svoj čas.
Neviem, kedy najbližšie uvidíte ďalšie fotky.
Takže pevne dúfam, že do konca tohto roka Vám tieto budú stačiť.Usmívající se
Ak nie, máte bohužiaľ smolu.S vyplazeným jazykem

Ďakujem za pozornosť.Mrkající

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára