streda 8. mája 2019

Rande v Provensálsku



Na tento článok sa chystám už veľmi dlho a rovnako dlho sa na jeho uverejnenie veľmi teším.
Minulý rok v júni som dostala od kamošky Katky (zmrzlinka80.blog.cz) na narodky rôzne darčeky. Bližšie sa môžete pozrieť v tomto článku. Medzi nimi bol vínový set s s drevenou táckou, na ktorej sú vynikajúce delikatesy v podobe hrozna, syrov a pod. Musím sa priznať, že tento set je z jednou najlepších vecí, ktoré mi Katka darovala pre moje bábiky.Usmívající se

Nechcem tým uraziť jej tvorbu šperkov a kabeliek. To sú samostatné kategórie. Ja skôr myslím tie darčeky, ktoré kupovala a nevyrobila.
Ja mám aj z detstva plno pohárov rôznych typov. Pri svojich rôznych foteniach boli vždy prázdne, čo je neprirodzené a najmä, keď už sa vždy snažím všetko vylepšovať, aby pôsobili veci a situácie, čo najreálnejšie.Usmívající se
Z tohto dôvodu som bola šťastná ako blcha, lebo tento set s pohármi a vínom je veľmi dokonale vypracovaný. Poháre sú krajšie ako tie všetky, ktoré mám a najmä išlo o samotné červené víno v nich. Fľaše s vínami mám plno, rôzne druhy červeného i bieleho vína. Bonusom v tohto setu bola tácka s delikatesami.

Vedela som, že tento set potrebujem nutne nafotiť do predstavovacej scény, aby ste ho mohli krásne okukať a zároveň, aby som Vám ja ukázala jednu z mojich predstáv ako celý set scénicky využívať.Smějící se
Nevedela som ako ho nafotiť, ale netrápila som sa s tým, nechala som to plávať, bolo leto, mala som plno iných vecí či záujmov na starosti. Najmä pri bábikách som vlani "žila" súťažov A-Z fotografickej výzvy na Flickri.
A z jednou z tém bola na mesiac august na písmeno S - Spiral (Špirála).
Na túto tému sme vtedy s mami vymysleli scénu, kde špirála bola vytvorená v piesku s mozaikovými kachličkami vo fialových tónoch. Bola to krásna scéna, ku ktorej sme vytvorili i príbeh, kde hlavná hrdinka ide po stopách špirály, na ktorej ceste sú rozhádzané srdcia a na konci nájde zásnubný prsteň.

Keďže sme sa touto scénou natrápili, mami mi položila otázku, že či nechcem ešte niečo v tejto krásnej scéne nafotiť. Rozmýšľala som nad touto otázkou a za krátky čas som našla aj odpoveď. Vravím si, veď mám set s vínou a táto scéna si priam pýta ďalšie romantické fotenie!Smějící se
Naskytla sa mi však ďalšia zaujímavá otázka. Aký stôl so stoličkami použijem, aby sa do scény hodil?
Nič z tohto čo som mala doma mi nevyhovovalo. Pretože v diorámach mám hlavne samé gauče a postele. Druhou vecou je, že ten kaviarenský set, čo som vyrábala tiež pre účely A-Z súťaže do témy B - Beatnik sa mi vôbec nepáčili, keby mali aspoň inú farbu, ale aj tak by nikdy nedosiahli tú romantiku, čo tento set na fotkách.

Z tohto dôvodu sme urobili dve veci. Po prvé sme prikryli piesok s mozaikou tvrdými kartónmi, aby ho mačky nezničili. Tak si predstavte menší obývačkový stolík, na ktorom je táto scéna a mačky, ktoré poň skáču.
Druhou vecou bolo urobiť nový set nábytku. Moja obľúbenkyňa Froggy robila na jar minulého roka krásnu malú romantickú izbičku, kde okrem postele umiestnila i stôl s jednou stoličkou.
Už vtedy sa mi veľmi páčil, nevedela som, že ho za taký krátky čas začnem robiť pre seba.

Podľa jej návodu som presne urobila tento set. Základom všetkého je môj obľúbený kartón, ktorý som vrstvila u stoličkách najskôr do vyššieho a nižšieho obdĺžnika a potom ešte dva menšie štvorce, všetko som spojila s tavnou pištoľou dohromady.
Na operadlá a sedadlá som umiestnila vypchávky. Potom som stoličky obalila bielou "plyšovou" látkou, ktorej sme mali minulosti celé balenie. Mami ho raz kúpila vo výpredaji Jysku. Ovtedy sme ho už dosť minuly, ostalo už ozaj málo, čo mi ešte na dve stoličky látka stačila.
Ušila som na stroji dva pásy, ktoré som nazberkala a v podobe volánov nalepila na stoličky. Nakoniec som stoličky ozdobila na zadných stranách fialovou čipkou, z ktorej som spravila i mašličky.Usmívající se

Horšie to bolo so stolom, plyšová látka sa nám na stôl nepáčila, tak sme vymýšľali iné alternatívy. Jednou z nich bola látka, ktorú som v júni použila tiež do A-Z súťažo do témy N -Not sold in the Stores. Tam som s ňou obalila krabicu môjho zberateľského setu snov.
Je to látka zo šiat, ktoré som úplnou náhodou získala vďaka tomu, že boli krabičke od topánok, ktorá bola námorníckom štýle vyhodené blízko nášho baraku a veľmi sa mi páčila.
Bolo veľkým prekvapením, keď som doma objavila krabici šaty. Trhala sa im už podšívka, preto ich vyhodili.
Niekedy je to zázrak, že Vám príde vec, čo nutne potrebujete, je to taký malý zásah z nebies.Úžasný
Stôl je vytvorený tiež z kartónu, obalila som ho ho s veľkým kruhom, ktorého okraje som zahla ešte na stroji.
Na vrch Froggy dávala ešte menšie prestieranie z inej látky.
Ja som rozmýšľala, že doma takú plátenú vzorovanú nemáme. Mami mi poradila vo fialovom tóne len čipku, ktorá sa však bola úzka, tak som ostrihala dva pásy, ktoré som rukách spojila do jedného celku.
Stôl sa dá prikryť do budúcna i inou látkou. Vrchnú čipku som len nalepila obostranou páskou v prípade potreby.

Do stredu stola som okrem vínového setu dala svietnik z jedálenského setu od bábiky Sindy a strieborný príbor s taniermi, ktorý mám z prvej polovici 90.rokov ešte z môjho detstva od Mattela.

Do stredu stola ma mami nútila použiť ešte vázičku s ružou, ale jej argumenty, že sa to tak bežne robí u mňa neobstáli. Veď ten stôl nie je taký veľký, aby sa tam všetko umiestnilo. Dôležitý bol však samotný set s vínom.

Výber aktérou do tohto fotenia bol veľmi jednoduchý. Rozmýšľala som aké mám doma páriky. Keďže mám momentálne len 6 Kenov, išla som vylučovacou metódou. Túto dvojicu som ešte poriadne nefotila. U mňa tvoria oficiálny pár.
Tým párom je Soraya s Raymondom. Keďže táto zberateľská Barbie s tvárou Daria patrí u mňa v zbierke medzi najobľúbenejšie mala logicky u mňa protekciu získať aj partnera v podobe Raymonda, ktorého ste nedávno mohli vidieť ako pár so Cynthiou (Cinderellou/Popoluškou) v tohtoročnom veľkonočnom fotení.
Soraya i Raymond majú ešte jednu spoločnú vec. Oboch spája James Bond. On je pôvodne samotný agent 007 a ona zobrazuje Honey Rider z bondovského filmu Dr.No.Úžasný

Soraya má na sebe outfit, v ktorom bola oblečená minuloročnú jarno-letnú sezónu. Pozostáva z kvetinovej sukni od zberateľskej Barbie z kolekcie The Look Sweet Party - Karličky, z fialovej blúzky z fashion malého tubového Fashion Fever Hilary Duff pack, ktorý mám ešte z detstva. Zlaté náušnice sú tiež od Katky, zlatý náramok je od nejakej Basic kočky a fialové topánky mi ostali po Barbie z kolekcie So in Style Babyphat Marisy.
U Raymonda to bola jednodšie, zladil sa s partnerkou a dostal troška menej formálny oblek, s ktorým ladí aj kvôli fialovej kravate.Smějící se

Celá scéna je taká fialová, víno a syry a mne v hlave hneď vznikol nápad v podobe príbehu: rande v Provenálsku. Nádherná a romantická oblasť na juhozápade Francúzska. Francúzi sú fajšmekery, ktorí milujú víno a dobré jedlo. A nakoniec som to všetko spojila do jedného celku a voilá vznikli tieto fotky!Úžasný

Veľa zberateľkám bábik som na Facebooku už aj vlani gratulovala jednou z týchto fotiek.
Našťastie sa mi podarilo vtedy do týždňa set s nábytkom vyrobiť, pretože napriek tomu, že scéna podlahy bola krytá kartónom, mačky po nej už dosť poskákali a dlhší čas neviem, či by sa udržala.
























Fotky môjho romantického setu s nábytkom.


Stoličky.


Zadná strana stoličiek.


Stôl, tentokrát i s ružičkou.Smějící se


A samotný set s červeným vínom a táckou s lahôdkami, ktorý ma inšpiroval k celému foteniu a nakoniec i vytvoreniu nového setu nábytka pre moje bábiky. Má krásne balenie s ružičkovým papierom.Úžasný


Fľaša s červeným vínom.


Poháre s červeným vínom.


A samotná drevená tácka do najmenších detailov vypracovaných miniatúrnych syrov, hrozna a pod. Normálne by som ich mala chuť zjesť. Ja totiž zbožňujem všetky druhy syrov už od malička.Smějící se

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára