štvrtok 16. januára 2020

Vianočné darčeky 2019 od Klárky


Asi týždeň pred Vianocami som dostala správu do messengera od zberateľky Klárky z Prahy.Usmívající se Písala mi, že mi posiela balík, ale istila si moju adresu. Balík mi posiela nie cez "slávnu" Českú poštu, ale cez Zásielkovňu, s ktorou sa balíky dajú posielať do niektorých krajín EÚ.


Mňa prekvapenie v podobe balíka veľmi prekvapilo, takto som ju prekvapila ja pred dvoma rokmi na Vianoce.
Zásielkovňa bola pre mňa nová skúsenosť. Nikdy predtým mi cez ňu nikto nič neposielal a ani ja som cez ňu nič nepodávala. V našej veľkej zberateľskej skupine na Facebooku som len čítala, že je finančne výhodnejšia ako ich Česká pošta. I Klárka ma ubezpečila nech ju vyskúšam, že je to skvelá vec.

Mala som si vybrať ešte odberné miesto v mojom meste, kde mi zásielka príde.
Vyberala som si medzi troma, ktoré mám najbližšie k svojej adrese.
Dve z nich boli na rovnakej ulici, ja som vybrala tú s číslom 7, že šťastné číslo.🤔
Troška som sa však prerátala. Mala som byť informovaná formou sms a emailom.
V piatok 20.decembra mi ráno prišla sms, že moja zásielka je v mojom meste, ale na výdajnom mieste, ktoré som si vybrala je dovolenka a zásielku dostanem až 7.januára!
To ma fakt veľmi vytočilo, išla som si pozrieť na internet, že aké výdajné miesto to vlastne je, čo za obchod.
Bol to obchod, v ktorom tlačia na objednávku rôzne podtlače na tričká, tašky, šálky a pod. Zistila som, že mi zásielkovňa poslala ten istý text i na môj mail.
Na internete písali, že v ten deň je stále otvorená až do 19:00 hod. a 23.12. (čo bol v pondelok) sa dá po dohode tiež ešte zájsť do predajne. Našla som tam telefónny kontakt, na ktorý som poslala sms, že čo to má znamenať, keď sú oficiálne otvorený, že prečo si zásielku nemôžem prezviať, keď je to vianočný súkromný darček.
Spätne mi volal majiteľ predajne, ktorý sa ospravedlňoval, že s tým nič nemá a že balíky zo zásielkovne sú tam uložené v predajni ešte do 12:00 hod. a keď mám heslo zásielky, určite mi ju vydajú.
Bolo 11:00 h. a ja som mala prvý deň dovolenku. Rozhodla som sa tam rýchlo ešte vybrať, namaľovať sa a obliecť do zimného.
Chvíľku som uvažovala, že či pod heslom myslel číslo zásielky, ale nemala som čas sa opýtať v skupinke na Facebooku s bábikami, či mi nevedia poradiť aký je rozdiel medzi heslom a číslom zásielky.
Prišla som tam za 10 minút 12:00, tam mi slečna, ktorá má na starosti uložené zásielky zo Zásielkovne, mi povedala, že jej mám dať heslo a vysvetlila mi, čo som už asi tajne tušila, že číslo zásielky nie je heslo. Takže som sa mohla otočiť na zad domov. Stavila som ešte v Hypermarkete Tesco, nech moja predvianočná vychádzka mala ešte nejaký zmysel.

Na druhý deň, vlastne podvečer okolo 17:00 h. mi prišla sms a zároveň i mail od zásielkovne, že moja zásielka bola presmerovaná na iné výdajné miesto a posledný možný termín vyzdvihnutia zásielky bolo 23.12. v pondelok.
Aj som sa potešila, že moje rozčuľovanie malo nejaký zmysel. Bola som však šťastná, že budem mať zásielku ešte na Vianoce pod stromček.Usmívající se
Musela som však odhaliť na internete, kde sa nachádza nové výdajné miesto. Zistila som, že sa jedná o také väčšie nákupné centrum s rôznymi obchodmi, najmä s nábytkami typu Jysk a spol., ale konkrétne ja som mala hľadať predajnu s farbami a lakmi.
Vedľa sídli i obchod Mobelix s nábytkom, ktoré som sa chystala aj dva roky navštíviť, odkedy ho pred tromi rokmi otvorili.
Tak som sa aj potešila, že si spravíme výlet a dve veci dáme do jednej.
Mala som ešte jednu obavu, či je tam aj chodník pre chodcov, lebo tá adresa/cesta je smerom na výpadovku do Bratislavy.
Autobus mestskej dopravy stál za tým niekde pre mňa neznámom mieste, auto nemáme, tak sme sa tam rozhodli s mami zájsť peši, lebo sme cez mapu na internete videli, že to od nášho domova nie je tak ďaleko.

Keďže sme 23.decembra mali obe dovolenku a ja som ešte fotila a spracúvala posledné dva dni adventného kalendára s bábikami, nejako som ten čas nezhliadla. Mami mala nejakého "ciťáka" a pýtala sa ma, či ešte tento posledný predvianočný deň sú tam otvorený do 19:00 h. večer. Kontrolovala som si tento fakt na internete, lebo zásielkovňa mi otváracie hodiny výdajnej predajne nenapísalo. Na internete nenapísali, že by neboli otvorený do zvyčajného termínu, tak som ostala kľudná.
Išli sme tam pred 17:00 hod., prekvapilo nás, že toto nákupné centrum je dosť blízko, troška viac ako 20 minút cesty pešo.
No, keď sme prichádzali a videli sme prvé silulety centra, zbadala som, že v predajni s farbami sa ako jedinej nesvieti. Bolo okolo 17:30 h. Na dverách predajne bolo napísané, že zatvorili v ten deň už o 17:00 hod. Veľmi som sa rozčúlila, že mi to po druhýkrát s týmto balíčkom nevyšlo a musela som sa vyrovnať, že na Vianoce žiaľ balíček nebudem mať. Vynadala som sebe aká som sprostá a pod.
Takže sme aspoň navštívili spomínaný Mobelix, ale nerobil mi pobyt v ňom radosť, lebo som bola znechutená a nevedela som sa sústrediť na celkovú predajnu a tovar.

Písali mi v tej sms, že ak nebudem môcť si balíček vyzdvihnúť, mám ich o tom informovať. Čo som samozrejme neurobila, lebo som čakala, že ho vyzdvihnem.

Klárke som radšej nič nenapísala, aby nebola nešťastná, že balíček nemám.
Vedela som, že predajňa otvorí až 2.januára. Radšej som 26.decembra poslala mail do zásielkovne, že ako mám ďalej postupovať, keďže balíček som nedostala z dôvodu neočakávaného zatvorenia predajne/výdajného miesta.
Pani zo zásielkovne mi i cez sviatky odpísala, že nech nemám obavy, na tom istom výdajnom mieste bude až do 10.januára.
Samozrejme, že sme pre balík i s mami, ktorú som opäť pozvala na výlet, išli hneď ako v novom roku otvorili - 2.januára.
Našťastie už žiadne komplikácie s balíkom nenastali a tak som si úspešme vyzdvihla na tretí pokus môj vianočný balíček.Usmívající se
S mami sme si tentokrát urobili výlet do predajní s nábytkami, ktoré sme nepoznali, bola tam i predajňa s domácimi potrebami, obchod pre zvieratká a aj Jysk, Mobelix sme však už vynechali.

Moje skúsenosti zo zásielkovňou sú dosť rozpačité. Neviem, či by som práve cez ňu chcela niekedy posielať balíček (najskôr v mojom prípade) do Čiech. Veď som na ňu i viackrát zanadávala...Nerozhodný
Nikdy, nehovor nikdy. Bohužiaľ i Slovenská pošta v kombinácii s Českou doručila Klárke môj balíček pre ňu ešte neskôršie ako ten môj. Síce odišiel zo Slovenska veľmi neskoro 23.decembra, ale aby sa tam pohyboval a prišiel na Troch kráľov, tak to tiež nie je žiadna výhra.Zamračený
Dosť môjmu dlhotánskemu pokecu, kto to prečítal dokonca, tak mu srdečne gratulujem. Dala som si v novom roku nepísaný záväzok, že budem na blogu v článkoch a vo svojich príspevkoch na Facebooku písať už konečne menej, aby to prečítali viacerí ľudia.Smějící se Zjavne sa mi to nepodarilo.

1.vianočná pohľadnica

Celý balíček bol okrem 100% chránenia ikrásne zabalený. V ružovej malej taštičke, ku ktorej bola pridaná vianočná pohľadnca s motívom zimnej krajiny. J.Ladu. Stále ju mám vyloženú ešte na chladničke. Krásna zimná krajinka. Mami si spomína ako v detstve tieto maľby obdivovala, lebo boli omnoho krajšie ako iné ilustrácie v knižkách., ktoré mala.Usmívající se


2.Drevený malý vianočný stromček

Mini dekorácia, korá vytvorila v balíčku tú správnu vianočnú atmoféru. Škkoda, že som ten balíček nestihlamať i prene na Vianoce pod strmoček.tento kúsok využijeme určite v novom adventnom kalednári s bábikami v tomto roku.


3.Papierová taška/kufrík

Papierový kúok, ktorý sa dá i otvoriť. Zatiaľ je som ho vyložila v Barbie butiku.


4.Tenisky

Známe tenisky, ktoré v bábikovskom svete v našich dvoch krajinách preslávila krajčírka a zberateľka Janka Edrová. Sú prekrásne realisticky prepracované, ale veľkostne troška nadrozmerné na Barbie nohy. Najviac sedia Poppy Parker bábike, ktorá má širšie chodidlá. Tá sa vytešuje, že na Vianoce po čižmách, ktoré som jej urobila ja, druhých čo dostala od Katky G. má i nové tenisky do blížiacej sa jarnej sezóny.

6.Turban

Pre mňa taký zvláštny kúsok, turbany na hlavu pre bábiky doma máme, lebo sme ich potrebovalai do témy T - Turban do A-Z súťaže na Flickri pred dvoma rokmi. Tento je taký elegantný. Je kombináciou aténu s filcom.


8.Outfit top a sukňa

Tento outfit ma obzvlášť potešil, lebo elegantnejších kúskov v šatníku mojich bábiky je stále menej oproti prepchatej "street" módy. Púzdrová bordová sukňa a topík okolo krku s motívom sovy.
Vyfotím, vidím to skôr však na jar.Usmívající se

9.Kaskádové bledomodré šaty

A posledným kúskom a pre mňa absolútnym top one kúskom balíčka sú tieto kaskádové "poschodové" bledomodré šaty.
Ja sa netajím, že tento typ šiat proste milujem a svojim bábikám som podobné šaty už na leto ušila, ale zďaleka neboli, tak dokonale vypracované. Vrchná časť na prsia je vypodšívkovaná a šaty majú až 5 poschodí orpoti mojim, ktoré majú "len" tri.
Moja mami povedala, že šaty lepšie šijú ako reálne šaty pre ľudí v bežných módnych reťazcoch.Smějící se
Sú veľmi dlhé, súdim, že boli šité pre bábiky Integrity Toys, mojej Poppy sú však dlhé, keďže Poppynky majú ploché nohy a oproti ostatným IT bábikám sú najnižšie. Preto najlepšie ešte sedia Barbie bábikám so zberateľskými kĺbovými telami typu Pivotal, MM kĺbové a pod., ale i tým sú ešte o chlp veľké.
Ofotím ich na bábike modelke až pred letnou sezónou. Uznajte, že v tomto období rozhodne nemám chuť niečo letné fotiť.Nerozhodný

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára