streda 1. januára 2020

Happy New Year 2020!


V prvom rade Vám prajeme úspešný, šťastný a pohodový rok s dvomi 20tkami v čísle!Smějící se
A teraz ešte krátka básnička ako mám vo zvyku:

Nech sa starosť všetka zruší a nech vládne pokoj v duši.

Čo boleleo nech sa zhojí, čo tešilo nech sa zdvojí.

Aby v novom roku iba slzy šťastia v oku.

Vinšujú: Mary/Mária, mami/Silvia a naše mačky.

Úžasný


Nápad na silvestrovské/novoročné fotenie som mala ako i po minulý rok jasný, chcela som využiť hlavnú diorámu z vianočného adventného projektu.
Keďže za tie roky, čo rôzne sezónne fotenia robím, vystriedalo sa u mňa veľa kombinácií. Už som robila prípitok s dvoma párikmi, novoročný koncert s trojicou alebo prípitok priamo na klzisku s krasokorčuliarmi.
Už zopár rokov mi vŕtalo v hlave urobiť menšiu silvestrovskú párty, viackrát som už podobné fotky medzi zahraničnými zberateľmi videla.
Presne som nevedela, koľko pozvem hostí.Smějící se Riadila som sa najmä s počtom oblekov pre chlapov. U žien mám pestrejší repertoár, predsa len kokteilových šiat mám viacej.
Išla som do párneho počtu hostí. Raymond si spolu so svojou manželkou Sorayou pozvali ešte dva páriky priateľov.
Moja mami bola počas môjho fotenia aj troška nespokojná, že by sa zmestilo viac ľudí a nemusela som sa držať len "párov".
Mne však 6 postáv absolútne stačilo na pózovanie. Vedela som, že dať do pohybu 6 postáv je ťažie ako jeden párik, ale trvalo mi to dlhšie ako som pôvodne očakávala. Raymond, aby stál poriadne na schodisku mi dalo dosť zabrať, taktiež padajúce rekvizity z rúk. Nemala som žiadnu obojstrannú pásku a lepiacu hmotu, ktorú som využívala počas celého fotenia adventného kalendára, s ktorou držalo väčšinu venčekov, mi ten zbytok niekde mami zapatrošila a do fotenia sme ju nenašli.Nerozhodný
Vlani som podľa youtuberky My Froggy Stuff urobila dve čiapky a trúbky na fúkanie. Keďže som vedela, že budem mať tento rok viac postáv, opäť na poslednú chvíľku som ešte dorobila 4 čiapky, dve menšie a dve väčšie a jeden cylinder. Taktiež som dotvorila 4 trúbky k tým dvom, čo som už mala.
Deň pred Silvestrom mi mami vraví, že by sa na stenu hodili i hodiny na stenu. Ja mám pre bábiky len dvojo stolných hodín.
Tak ma to nakoplo, že som sa rozhodla si vytvoriť jedny veľké nástenné. U niektorých zberateľov som v minulosti videla i také, preto som sa trocha inšpirovala.
Ručičku som zalepila presne na polnoc, ale mami mi na druhý deň vraví, že či na všetkých fotkách bude už hneď polnoc a či to nebude divné. Tak som sa rozhodla, že ich rýchlo zmením. Urobila som sekundovú ručičku novú a tá má možnosť sa pohybovať.
Mami mi rozložila občerstvenie, ktoré sme poňali v štýle švédskych stolov. Taktiež mi rozložila celú scénu s nábytkom, to mami ovládla najlepšie, je v tom i v reálnom svete odborníčka. I vianočné stromčeky zdobí najlepšie, je profesionál aj v tomto obore.Usmívající se

Hnedý gauč vystriedal krb, pretože krb sa nám už do tejto scény nehodil. Základ gauča robila pred pár rokmi moja mami. Mal byť robení do našej kaviarne pre bábiky, ktorú sme zatiaľ nedokončili. Gauč nebol úplne dobre urobený. Hnedá koža je príliš hrubá na potreby bábik. Musela som opraviť operadlá a s bledými koženými pásmi som gauč ešte olemovala. Nie je to veľmi tip-top, olemovanie mi s tavnou pištoľou nie veľmi drží. Budem to musieť opraviť s iným typom lepidla.Nerozhodný

Hhedý stôl a dve stoličky sú moja ručná práca, ktorú som robila už pred dvomi rokmi. Tvoria taktiež základ pre moju budúcu kaviareň. Len budem musieť zvládnuť urobiť ešte jeden rovnaký stôl a dve stoličky.
Zlatý konferečný stolík je pôvodne rámik na fotky, slúži ako polička v bábikovskom vianočnom obchodíku.
Veľká čierna polička je plastový rámik na fotky z Pepca.
Menší stolík na schodoch je japonskej značky miniatúr značky Re-ment. Dostala som ho do daru pred dvomi rokmi.

Prejdime na občerstvenie.
Vína pochádzajú z takých drevených debničiek, pôvodne sú to magnetky. Ja som vína odlepila z debničiek a u mňa tvoria samostatnú časť.
Šampanské som pred rokmi kúpila v Kiku, pôvodne sa jedná o sviečky do torty, ja som im však odstihla knót a roky ich používam ako vhodnú miniatúru pre bábiky.Smějící se
Jedlo, jednohubky, rôzne zákusky, za to vďačím kamarátke Katke z Čiech (zmrzlinka80.blog.cz), ktorá ma s nimi zásobuje a na rôzne sviatky mi ich dáva do daru.
Sú ručnou prácou nesmierne šikovnej a talentovanej autorky pod menom Kateřka Minijídlo.
Pár zákuskov je tam i značky Re-ment alebo konkrétne jedlo na ružovej tácke je od Mattela.
Značky Re-ment je aj etažér s dvoma taniermi. Ostatné taniere sú z rôznych zdrojov od bábiky Sindy, Liv a z Modern comfort jedálenského setu pre bábiky.
Za šetky poháre tiež vďačím kamoške Katke.Usmívající se

Zopakujeme si, že steny, okno a schodište som robila ja do nášho adventného kalendára 2019.
Mami urobila vianočnú girlandu, aranžmány a ozdobila vianočný stromček.
Vianočné gule na girlande i stromčeku sú ručnou prácou tiež mojej mami.

Prvý párik, ktorí pozval hostí je Raymond (Ken James Bond setu) a Soraya (Barbie James Bond Dr.No Honey Rider). Obaja sa zladili do tmavomodra.
Raymond má na sebe celý oblek z fashion packu od Kena.
Soraya má šaty a topánky od Barbie The Look Night out.

Druhý párik je Paul s Corie (Poppy Parker & Chip Farnsworth III ako Corie a Paul podľa filmu Barefoot in the Park Bratter Lovers).
Paul má celý outfit svoj vlastný.
Corie má šaty od Barbie The Look Red Carpet. Zlaté topánky z Barbie doplnkovej sady.

Tretí párik sú černošský pár Bryan (Ken AA Texas A&M University) so Sherrie (Barbie Basic 003 Model No.08).
Bryan má celý oblek z fashion packu od Kena.
Sherrie má červené šaty a čierne topánky od zberateľskej Barbie Natalii Vodianovej.
Všetky šperky, ktoré majú Barbie v ušiach a na krku sú ručná práca od našej dvornej šperkárky kamošky Katky.Úžasný


































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára