pondelok 14. februára 2022

Valentine´s Day 2022 💞💟💘


V prvom rade Vám chcem popriať krásneho a romantického Valentína!🥰😜💖
Veď nič krajšie vo svete nie je ako to, že sa všetci máme radi. Či je to láska partnerská, rodičovská, priateľská....👪👫, tento svet stojí jednoznačne na láske. Všade, v akomkoľvek vzťahu, kde sa vytratí slebo je jej nedostatok, nie je už dobre. Takže sa musíme mať všetci radi, buďme empatický a láskavý ku každému, nech sa k nám správa akokoľvek, lebo práve láska je to, čo nás všetkých na celom svete spája.💕
Toľko ku krátkemu môjmu úvodu. Teraz prejdime k tohtoročnému valentínskemu foteniu, ktoré som za pomoci mojej mami vymyslela a nakoniec aj nafotila.
Sv. Valentín patrí medzi tie sezónne sviatky, ktoré každý rok už skoro 10 rokov pravidelne fotím.
Je z roka na rok komplikovanejšie prísť s niečím novým a jedinečným nápadom.
Pokračujeme i po Vianociach v štýle mojej novej izby s oknom, kde som lokalizovala tohtoročnú valentínsku scénu.
Keďže som celý január ešte žila v duchu Vianoc aj z toho dôvodu, že mi chodili oneskorené dva vianočné balíčky z Čiech, prerobila som konečne celý svoj starý projekt - vianočný obchodík, vytvorila som v tomto kreatívnom rozpoložení plno nových vianočných dekorácií a urobila dva nové vianočné stromčeky.😂🎄
V rámci tvorby vianočných dekorácií, ku ktorým ma inšpiroval práve jeden z mojich oneskorených vianočných darčekov, som začala tvoriť i iné miniatúry pre bábiky.
Začala som sa orientovať konečne i na jarný dekor a zahrnula som troška i ten Valentín.
Vytvorila som dva nápisy z drevených písmen, ktoré som si vlani zakúpila v Kiku. Je to taký balíček drevených písmenok, každé písmeno z abecedy sa v ňom nachádza v počte osem kusov.
Z vybratých písmen si vytvorím nápis, ktorý nalepím na drevenú paličku. Predtým obe časti namaľujem.
Vytvorila som dva valentíske nápisy LOVE a XOXO 
(skratka pre objatie a bozky).👄😊💕
Okrem písmenok som použila červené drvené srdcia v dvoch veľkostiach, ktoré som dostala od kamarátky Vlaďky v už spomínanom oneskorenom vianočnom darčeku.
Okrem iného i kopu iných kreatívnych vecí.

Tento rok som nemala náladu nič nového šiť. Pôvodne som už od balíčka s oblečením pre bábiky, ktoré som si nadelila pod stromček, som si myslela, že použijem krásnu blúzku z dielne Elenky Motýľovej, ktorá má červenú farbu a s čiernymi bodkami. 
Nakoniec mi však štýlovo a materiálovo nesadla ku srdcovému kreslu.👀
To som spravila už pred dvoma rokmi, keď som prerábala starý projekt - valentínsky obchodík Sweet Valentines a špeciálne preň som kresielko vyrobila.
Vždy sa mi páčili rôzne srdcové kreslá a gauče, ktoré som pre bábiky videla v minulosti.
Dokonca i môj druhý pamätník zo školských čias, ktorý bol s motívom Barbie, tak na ňom bola napózovaná Barbie sediaca kresle v tvare srdca.

Nápisy a gauč boli v scéne isté, bolo sa treba odraziť ešte od outfitu.
Postupnou dedukciou sme sa dopracovali k outfitu typu župan.😄
Tie mám pre bábiky celkom tri. Jeden je typicky "županovský", proste nič sexy, druhý je sexy a je od Barbie James Bond Chobotničky a tretí je tento na fotkách, krásny čipkový, zatiaľ som ho fotila len raz, do súťaže A-Z bábikovskej výzvy na Flickri, pred 2 rokmi.
Mám ho od zberateľky Moniky/Isky, pochádza z čias našich spoločných výmenných balíčkov.
Pôvod nepoznám, nemám šajnu, či je od Mattela.😕
Keďže saténový župan, ktorý mám od Barbie Chobotničky som použila na valentínske fotenie v roku 2017 a je príliš dlhý, rozhodla som sa využiť tento druhý.
K nemu som len pridala ružové spodné nohavičky od mojej bývalej Barbie Top Model Summer Hair Wear, jej outfit mám dokonca v šatníku dvakrát.
Takto som sa opäť raz vyhla šitiu nejakej spodnej bielizne, už pár rokov sa chystám ušiť nejakú podprsenku pre bábiky. Keďže od Mattela a ani od firmy Integrity Toys nemám nejakú super erotickú spodnú bielizeň ako majú iní zberatelia bábik.😁
Outfit som doplnila o červené lodičky z Barbie Basic doplnkovej sady a o náušničky tvare červených srdiečok, ktoré som si robila pre minuloročný Valentín.

Medvedíka a dva vankúše tvare srdca som už šila pred 10 rokmi pre účely nášho valentínskeho obchodíka pre bábiky. Rovnako i papierovú krabičku som si požila z obchodu.
Päticu červených sviečok sme s mami vytvorili pre Valentína v roku 2018.
Plastovú bomboniéru i s bombónami mám ešte z detstva, bola sade doplnkov s názvom Barbie Bonanza.
Poháre s červeným vínom a víno mám od kamarátky - zberateľky Katky G. (uzmrzlinky.blogspot.com), darovala mi ich pred 3 rokmi na narodeniny.
Strieborný stojan, v ktorom je uložené víno, pochádza tiež z môjho útleho detstva, je z Barbie sady s názvom Pretty Treasures.
Stolík je provizórny. Vrch je zrkadielko z Kiku, ktoré som si koncom roka kúpila pre účely prerobenia kozmetického stolíka v parížskej spálni pre bábiky.😊
Zlatá noha stola je pôvodne stojan na plastovú sviečku na baterky. Bola to vianočná dekorácia ešte z 90.rokov, ktorú sme dostali do daru. Sviečka po rokoch nesvietila, vyhodila sa, stojan ostal, lebo vyzerá veľmi zaujímavo na tvorenie. Zatiaľ je z neho provizórna váza na kvety do interiéru pre bábiky.
Zlatá váza je miniatúra japonskej značky Re-ment, ktorú som pred rokmi dostala do daru. Len je otočená "chrbátom", pretože má "ázijské" zdobenie, ktoré sa mi do tejto scény nehodilo.
Červené papierové ruže boli raz kupované v Kiku i s ružami v iných farebných prevedeniach.
Bielu sviečku sme s mami odlievali tento rok a ja som ju len esteticky dozdobila.
Pred fotením sme pridali flitre najskôr sme mysleli, že použijeme len perleťové srdiečka, ale na podlahe boli trochu fádne, tak sme ich rozbili i s červenými.😍 Tieto všetky flitre mám tiež od kamarátky-zberateľky Vlaďky, ale z balíčka, ktorý mi darovala pred 5 rokmi.😊

Výber modelky bol tentokrát menej náročný. Vyberala som ju s vylučovacou metódou typu, ktorá bábika vyzerá na takéto fotenie "vyzretejšie" a ešte počas posledných rokov nefotila práve valentínsku tematiku. Do karát zabralo, že má vyriešený originál účes a červené pery. Je ňou Milagros (Barbie Holiday 2017 hispánska verzia).
A bolo vymaľované. Išlo sa fotiť. 
Ešteže bol celý posledný víkend u nás tak nádherne slnečný, pre mňa z počasia už cítiť prvé jarné dni.🌞
























10 komentárov:

  1. Opět krásně zpracované valentýnské téma. Mám ráda tyto tvoje tematické projekty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Pavli❤️, to vieš, že sezónne a "sviatkové" fotenia veľmi rada vždy robím.😃

      Odstrániť
  2. Opět krásné fotografie k svátku zamilovaných.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásna romantická scénka. Super sexy župan sa modelke úžasne hodí. Veľmi sa mi páčia tie sviečky a tá bonboniéra :-) A ďakujem za vyčerpávajúce komentáre na mojej stránke :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Heni, nemáš zač, to ja som si dala čas, aby som si články ešte raz prešla a pridala i komentáre, lebo mám rada Tvoje články a obdivujem Tvoju tvorbu.😊💗

      Odstrániť
  4. Krása, to jsi se zase vyřádila. Já sice Valentýna neslavím, ale ráda se koukám, jak ho kdo prožívá a zejména ve světě panenek ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lenka, ani u nás sa tento sviatok neslávi. Slavili sme ho v rámci kvetinárstva formou "biznisu" a odkedy tzbieram bábiky, tak ho oslavujeme len prostredníctvom ich sveta.😀😊💕

      Odstrániť