sobota 26. februára 2022

Vianočné pohľadnice 2021 od Ruženky a babi Věrky 🎄🎁

 

Na tento článok som sa chystala už začiatkom tohto januára, ale ako vidíte, dostala som sa nakoniec k nemu až teraz. Tu je dvojica vianočných pohľadníc od dvoch zberateliek bábik, ktoré ku mne prišli pred Vianocami 2021.😊 Pokračujeme vianočnými darčekmi a prekvapeniami, ktoré ku mne chodili v decembri a januári.🎁

Žiaľ, nevedela som, že keď budem nakoniec písať tento "bežný" článok, aké to bude pre mňa"ťažké".
Tento týždeň sa naša malá československá komunita bábik dozvedela strašnú správu, ktorej stále nemôžem uveriť.

18.02.2022 nás však navždy opustila zberateľka a pre mňa už pár rokov i virtuálna kamarátka Ruženka Šimková ❤❤❤, ktorú iste poznajú moji pravidelní návštevníci blogu ako osobu, ktorá komentuje príspevky a ukazovala som od nej vždy darčeky. Patrila medzi tých posledných blogujúcich mohykánov a jej blog má názov ruzena57.blogspot.com.
Ešte minulý týždeň v piatok (v deň jej úmrtia) jej vyšiel článok na jej blogu.... A ešte mi stihla na Valentína komentovať valentínsky článok. Bol to deň predtým ako ju zdravie zradilo...

Nikdy by som si nemyslela, že takýto text/článok budem niekedy písať.
Najmä preto, že odišla z tohto sveta veľmi skoro (je rovesníčka môjho otca, 64 rokov) a náhle, zradilo ju srdiečko.😌😥😢 Bola ešte mladá, keď rátam nejakú "štatistiku" priemerného veku dožitia ľudí v Česku a na Slovensku. Minimálne tých 15-20 rokov tu mohla s nami byť.....

Myslím, že dôvod, aby som článok nepísala v januári a aby mi ostal v "zálohe", bol riadený "zhora".
Moje podvedomie už vedelo asi viacej ako ja...
Ako som sa aj nedávno náhodou dočítala v rok starom článku u Peťky (valentinapanenky.blogspot.com), Ruženka s blogovaním začala v roku 2014.
Od toho roka navštevovala pravidelne aj môj starý blog a potom prešla pred rokom a pol aj na tento, čo bolo samozrejmosťou, keďže aj Ruženka si musela preniesť svoj starý blog na nový, keďže blog.cz v auguste 2020 úplne skončil svoju činnosť.

Ruženka bola pre mňa blogová "istota" posledných 3-4 rokov. To znamená, že ak som vydala nový článok, bolo isté, že ho aspoň jedna osoba okomentuje a tou bola Ruženka.
Neberte to milý pravidelní návštevníci v zlom, ale blogovanie už rozhodne posledných 4-5 rokov nie je o tom, čo bývalo.
Ja sa snažím stále blogovať.
Asi aj z dôvodu, že ma baví písanie a najmä je to taký archív mojich fotiek a práce.

Ruženka bola nesmierne milá, láskavá, tichá, slušná, ochotná a štedrá osoba.💓💗💖 Charakter s veľkým "CH", stará škola ako my s mami hovoríme. 
 Aspoň, tak som ju ja virtuálne vnímala prostredníctvom internetu.

Okrem toho, že sme si vzájomne chodili na blogy, sme si prvýkrát na jar 2016 urobili jeden spoločný obchodík.
Ja som v Kauflande vo vianočných výpredajoch kúpila dve bábiky s názvom Ori Princess kvôli tomu, že mali rozkošné outfity a milých mackov pri sebe.
Bábiky boli asi o 1 cm nižšie ako sú Barbie, takže outfity nie síce na 100% úplne sedia, ale dá sa to ustáť.
Keďže som to vtedy spomínala v našej najväčšej skupine o bábikách na FB, Ruženka sa toho chytila a chcela vyššie spomínanú bábiku.
A tak sme urobili obchodík. Ruženke som poslala bábiku s darčekom a ona mi poslala peniažky naspäť v obálke tiež s nejakým darčekom.

O ďalší rok, v 2017 sme urobili podobný obchodík. Vtedy ma Ruženka poprosila o bábiku Liv. V skupinke frčalo, že bábika Liv Alexis v takých červených šatách je vo výpredaji v našich Dráčikoch v SR i ČR. Keďže Ruženka nemala možnosť stretnúť bábiku osobne, rozhodla sa na mňa obrátiť, lebo som tiež vtedy v skupinke písala, že som ju videla i u nás.
V tomto obchodíku som jej ja tu bábiku kúpila a ona mi naspäť v obálke poslala peniažky.
Nasledujúce roky sme si už začali posielať vianočné pohľadnice.

Okrem blogu sme sa stretávali v skupinkách o bábikách na FB, to ste už asi pochopili a samozrejme som ju/mám ešte vo svojich priateľoch na mojom osobnom Facebooku. 
Kvôli obdobiu kovidka sme sa za posledný rok a pol zblížili ešte viac.
Začala som hrať jednu hru na mobile, kde hľadáte ako pri osemsmerovke rôzne slová, bez toho, aby ste vedeli aké máte hľadať. Hra má vždy tri kolá a potrebujete k nej spoluhráča. A takto sme sa s Ruženkou spoločne hrali. Raz boli tri kolá v slovenskom jazyku a mala som výhodu ja, na druhýkrát bola hra automaticky v českom jazyku a mal výhodu zase ona.
Poviem Vám, tá hra ako aj všetky iné na internete, či mobile, je závislosť.
Ruženka v nej bola úplná profíčka, keby ste videli koľko ona mala tých bodov už nazbieraných.
Lebo okrem hráčov, ktorých vyzvete zo svojich osobných FB priateľov, väčšinou hráte s náhodnými hráčmi, ktorých Vám náhodne vyberú.
Ja som na hru odkedy som robila vianočný projekt nemala čas, tak sa Ruženka musela pohrať i s náhodnými hráčmi.
Posledný krát, čo som s ňou hrala bolo niekedy v januári. No, nestíhala som už hrávať, mám na to menej času a vyberám si zo svojho voľného času, na čo ho vždy najlepšie využijem.

A takto sme ešte vlani vo februári urobili náš tretí, to som však netušila, že to bude už posledný obchodík.
Opäť po rokoch som v Kauflande kúpila bábiky. Tentokrát také malé typu "Shelly", ktoré samotný Kaufland vyrába. Ako ste iste pochopili, kúpila som ich vo výpredaji kvôli oblečeniu pre moje pravé Shellinky. Najskôr som kúpila tri. Dve blondínky a jednu hnedovlásku. Neskôr som dokúpila ešte štvrtú blondínku. Ruženka sa toho chytila a chcela o do mňa dve kúpiť. Dohodli sme sa na jednej blondínke a druhej hnedovláske.
Bábikám som nechala ich pôvodné topátočky a obliekla som ich to elastických overalov, ktoré šila do jedného adventného kalendára moja mami. Keďže overalov som mala rovnakých až 4 a nechcela som bábiky poslať nahé.
Ruženka mi vtedy písala, že jednu si nechá a druhú asi daruje svojej jedinej vnučke.
Tentokrát bola už po rokoch i ona modernejšia a peniažky mi poslala na účet.
Písali sme si i súkromné správy, v ktorých mi poslala obe vnúčatká s narodeninovou tortou a pod.
Z nich sa veľmi tešila.😊

Poslednýkrát sme si súkromne písali ešte v polovici januára.
Ja som kvôli projektu - adventnému kalendáru s bábikami nestíhala vyrábať vianočné pohľadnice a kvôli náhlej mojej strate jednej mojej mačky, ktorá nás opustila ešte v závere roka 2021, som nemala najskôr čas a potom ani náladu vyrábať pohľadnice. Vlastne, keď sa tak zamyslím, tak mi len dve pohľadnice prišli pred poslednými Vianocami načas.😔
Ruženka si musela na pohľadnicu bohužiaľ počkať. A keďže som jej chcela urobiť radosť, tak som pribalila k pohľadnici jednu maličkosť. Bola to malá látková bábika, keďže viem, že Ruženka zbierala najmä menšie bábiky. Nešila som ju ja, také bábiky som kúpila v obchode Tedi pre svoje bábiky.
Zároveň som vedela, že to je skvelý darček pre zberateľky/kamarátky bábik.
Ruženka sa veľmi prekvapeniu potešila. Posielala mi ešte fotku inej, podobnej látkovej bábiky, ktorá tiež mala hlavu z drevenej korálky a telíčko je vyrobené z látky.
Len tá bola ešte väčšia ako tá o do mňa.
Som nesmierne rada, že som jej ešte stihla urobiť radosť a aj ju s niečím prekvapiť.💟
Viem, že milovala moje ručne vyrábané pohľadnice. Ešte viem ako som sa tento rok rozhodovala, ktorý motív vianočnej pohľadnice ešte nemala, keďže nechcem ľuďom dávať rovnaké motívy každý rok, veď nech majú pestrú zbierku mojich pohľadníc, že?😀

Ruženka zbierala okrem rôznych typov bábik ešte aj zvončeky. Neviem, čo sa stane s jej rozsiahlou a vzácnou zbierkou rôznych bábik. 
Možno mi je to aj jedno, ale ani to nám ju do reálneho sveta už bohužiaľ nevráti.
Posledná rozlúčka s ňou bude presne 1.3.2022.
Drahá kamarátka, RIP, odpočívaj v pokoji, mám Ťa rada.💔

Prepáčte, ale musela som sa prostredníctvom tohto článku takto vypísať. Nebudem potláčať to čo cítim.

Tu je posledná vianočná pohľadnica, ktorú nám poslala. Mám od nej asi 4 vianočné pohľadnice, jeden háčkovaný stromček, dva háčkované venčeky a jedného dreveného anjelika.
Raz ich ešte nafotím spoločne a vytvorím jeden článok na jej pamiatku.💗
Minulú nedeľu som fotila zbierku vianočných malých stromčekov, chcela som ich ofotiť predtým ako ich do nasledujúcich Vianoc schovám do skrinky. Vravela som si, že budem mať dopredu pripravené fotky. A fotila som medzi nimi i ten háčkovaný od Ruženky, vtedy som ešte nevedela, že nasledujúci deň sa dozviem tú hroznú správu...


Prepáč Věrka (babivera8.blogspot.com), že som Tvoju pohľadnicu spojila s Ruženkou, ale ja som pohľadnice fotila spoločne ešte začiatkom januára tohto roka, aby som mala vianočné pohľadnice v jednom článku. 
Keďže babi Věrka mi pred Vianocami poslala vianočnú pohľadnicu, aj keď mi najskôr tvrdila, že nestíha a žiadnu mi nepošle.😅 
Jej šikovná švagrinka mi spravila krásnu na mieru robenú vianočnú pohľadnicu s oknom a mačkou. Krásna je, že? Ja sama rada vyrábam oknové pohľadnice, obzvlášť tie vo vianočnom štýle a to už dlhé roky.💗


Pohľadnica má dokonca i vnútorné zdobenie, tak som Vám ho aj nafotila.😎 Ja vnútorné zdobenie pohľadníc bežne nerobievam.

7 komentárov:

  1. Úmrtí Růženky bylo nečekané a je to velmi smutná událost. Bude všem moc chybět. Obě pohlednice jsou krásné od babi Věry je velmi nápaditá.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milá Mary, vlastně jsem ráda že jsi obě pohlednice spojila.
    Krásně jsi to napsala, Růženka nám všem bude moc chybět.
    Děkuji za pochvalu pohlednice, švagrová bude mít velikou radost.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Byla moc milá,.. navštěvovala blogy pravidelně :-(( ach jo, nečekané.. Pěkné pohlednice

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mary, napísala si mi to úplne z duše. Tú slovnú hru som s Ružičkou tiež hrávala. Strašne mi chýba a odmietam tomu stále uveriť. 😢😢😢😭😭😭
    Bola úžasné ❤️ a verím, že na nás dozerá. Tiež sme tento rok dostali pohľadnicu od nej z dielne obdarených umelcov, kto mohol tušiť, že je posledná 😢😢
    Pohľadnica od Věrkinej svagrinky je krásne dielo, vnútorné zdobenie sa mi veľmi páči

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc mě to s Růženkou mrzí. Je hezké, že jsi na ni takhle vzpomněl, když se znáte blíž.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásné pohlednice, to je jasné. Růženka byla skvělá, měla jsem ráda její články. Přiznávám, že to pro mě byl šok, když jsem to na FB četla...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Růženka mi moc chybí, když něco hledám ve starších článcích, narazím často na její komentář. Byla to moc milá paní.

    OdpovedaťOdstrániť