štvrtok 9. marca 2023

Happy Birthday Barbie! 🎉💐🎂


Naša sladko ružová a slávna blond módna ikona a vzor mnohých dievčat a aj dospelých žien po celom svete, oslavuje v mesiaci marec svoje 64.narodeniny. 💐🎉🎂🎁💗
Pri tejto príležitosti som sa aj ja aj tento rozhodla, že sa pripojím ku gratulantom a poprajem jej z celého srdca všetko najlepšie do jej plastového života snov v Malibu.😃🌴🌞
Nech nám všetkým zberateľkám a zberateľom robí naďalej radosť pri jej zbieraní, vytváraní outfitov a hraní sa s ňou. Veď je to spoločné hobby, ktoré zberateľov spája po celom svete.
Kto nevie, tento rok ide konečne do kín i dlho očakávaný film o tejto krásnej blond popstar.
Máme sa na čo tešiť.😊
Pre mňa ako zberateľa bábik Barbie je tento slávnostný deň som čuduj sa svete fotila zatiaľ len dvakrát, prvýkrát, keď Barbie oslavovala v roku 2019 svoje 60.narodeniny a druhýkrát vlani, pri jej 63.narodeninách. Teraz je to "len" tretíkrát, ale tejto nesmierne dôležitej udalosti sa už mienim zúčastňovať každé jej ďalšie narodeniny. 🥰

Priznám sa, že tento rok sme sa viac zamerali na sviatok MDŽ, ktorý sme fotili zase po prvýkrát.
Na ten sme sa kreatívne viac "naviazali" a možno aj "odviazali". Neviem, posúďte to už vy ostatní.😎
Mala som už od vlaňajška nápad, že by som si urobila kužeľový stromček, na ktorý by som navešala rôzne typické Barbie motívy - rôzne logá a prívesky z bižutérií, ktoré som poctivo zbierala a najskôr by som ho polepila bielymi pierkami.🤍
Bohužiaľ som si neuvedomila, že kužeľ z polystyrénu predávajú naše obchody asi len vo vianočnom čase. Takže tento nápad, ktorý som do posledku mala, padol ako domček z kariet. Bohužiaľ som ho nezohnala.
Nápad odkladám na neurčito.🙄

Ako to už u nás býva posledné dva roky vo zvyku, odkedy má i moja mami svoj instagramový a facebookový účet, je už plne samostatná osoba, ktorá sa rozhodla troška odo mňa odčleniť a ísť si svojou cestou.
Takže vymýšľame hneď dve témy pre dve osoby naraz.🙈🙉🙊
Moja mami našla pár zaujímavých fotiek na Pinterese, ten máme len jeden spoločný.
Z tých troch inšpirujúcich fotiek sa dala len jedna najrýchlejšie zrealizovať.
Bola ňou fotka tohto Look zberateľského šatníka, ktorý aj ja mám už pár rokov, dostala som ho na narodeniny v roku 2014, keďže sa dostal i do našich predajní Dráčik.
Považujem ho za svoj cenný kúsok,  ktorý je súčasťou mojej zbierky bábik.😍
Bohužiaľ mi rokmi ožltol najmä na otváracích skrinkách😥, pretože mi do diorámy zrejme niekedy v minulosti svietilo nejaké ranné letné slnko, aj keď zberateľskú izbu máme na severnej časti.
Budem ich musieť asi pretapetovať... No, mrzí ma to, už si dávam pozor a sťahujem poctivo žalúzie.

Na inšpirujúcej fotke bol šatník zaplnenými len ružovými šatami, topánkami, doplnkami, kabelkami a pod. a pred ním stála ešte zberateľská Barbie s ružovými vlasmi - Barbie Tarina Tarantino a pred šatníkom ešte stálo nejaké štýlové kreslo.
A tak som išla podľa tejto základnej inšpirácie.🤗 Hoci moja mami mi už pár rokov tvrdí, že som v našom svete bábik "zlikvidovala" všetky ružové plastové nábytky a aj oblečenie.🙆 Nemá však pravdu, síce ružové auto u nás už nenájde, rovnako ako plastové kabelky, či inak neprirodzene a detsky pôsobiace kúsky nábytku alebo oblečenia.😁
Barbie som mala už vybratú ešte počas výberu Barbie pre MDŽ.
Zvolila som si blondínku, ktorú som ešte pri tejto príležitosti nefotila - Barbie Keith Haring, moju Claire.💟
Milujem ten jej úžasne zapletený vrkoč. Tým sa od ostatných mojich bábik skvelo odlišuje.
Na inšpirujúcej fotke bolo ako pozadie šatníka použitá ružová varianta s písmenami "B" ako Barbie. 
Ja som si od začiatku nastavila čierno-biely vzor, pretože mi v dioráme, kde ho mám vyložený, viac sedí. Tretia varianta pozadia v podobe visiacich šiat a pod., tak tú asi nikdy nevyužijem. Je to pre mňa "divné".🤨

Pôvodne som Claire chcela obliecť z tých ružových outfitov typické čierno-biele dvojdielne plavky, ktoré mi ostali po výročnej playline Barbie, ktorá bola vydaná na jej 50.narodeniny.
Lenže sa mi to zdalo nevhodné, chcela som niečo luxusnejšie a plavky si nakoniec zobrala mami na svoje fotenie.📸
Vybrala som najviac ružový kúsok v šatníku mojich bábik a tým je pink blúzka so zaväzovaním okolo krku od playline starej Fashionistas Raquelle z roku 2011 a keďže pôvodné čierne kožené nohavice, čo k blúzke patria už nie sú vo veľmi v dobrom stave, rozhodla som sa pre čierno-biele nohavice od playline Barbie Style/Módnej ikony z druhej vlny.
Šperková súprava náušnice a náhrdelník sú ako obvykle z dielničky od kamarátky Katky G. (uzmrzlinky.blogspot.com).
Topánky sú z rovnakého outfitu ako nohavice.
Náramky sú oba zo zberateľskej doplnkovej sady z kolekcie Barbie Basic 001.

Ako taburetku som použila krabičku kupovanú vlani v Pepcu, ktorej som ja pridala zlaté korálky ako nožičky.🙂
Vedela som, že chcem použiť výrazný nápis "BARBIE", ktorý bol pôvodne visačkou na mojej novej taške, ktorú som kúpila v januári vo výpredaji na nosenie pre seba v obchode Sinsay.🎀

Do šatníka som pridala parfúmy z mojej dielničky, rovnako i biele zrkadielko, ktoré je mnou dotvorené. Taktiež i ružová flitrovaná šperkovnica a tácka na parfúmy sú moja staršia práca.
Všetky kabelky, topánky, kufor, slnečné okuliare, nákupné tašky, šatky, šiltu ,súpravy na golf a z doplnkov ružová šperkovnica v tvare srdca sú od Mattela.💗
Blúzka s ružovými dlhými rukávmi, trblietavé dlhšie sako/bolerko a pudrovo-ružové šaty s čipkovými rukávmi sú z dielničky od šikovnej krajčírky zo Slovenska - Eleny Motýľovej.
Šperky trčiace zo šperkovnice sú tiež od Katky G./zmrzlinky.
A všetky vešiaky boli súčasťou šatníka, okrem toho, ktorý visí bez šiat s logom Barbie, ten je od zberateľskej Barbie Top Model Summer.

Tácka a krabička/bomboniéra na taburetke sú moja práca.🙂
Fľaška je z magnetky v tvare dreveného boxu s vínami. Pohár je súčasťou sady pohárov, ktoré som raz dostala do daru na Vianoce od kamarátky Katky G. Podľa mňa je zdroj Aliexpres.

A za dva dni oslavuje Ken svoje narodeniny, ach uvidíme, čo stihneme, zatiaľ nemáme nič pripravené.😃
Nakoniec som ešte spravila také kratšie video, nech uvidíte detaily v scéne.

Pridávam i fotku od mami, ktorá je tá posledná v tomto článku. Mami si zase použila ružový zberateľský kúsok - gauč Barbie Jonathan Adler, ktorý navrhol tento dizajnér pri príležitosti 50.narodenín Barbie.
My ho už máme aj 10 rokov v zbierke.😎
Plavky som už spomínala, že sú od výročnej playline Barbie.
Ako blondínku Barbie sme najprv chceli dať blond kučeravú BMR 1959 Millie, ale tá síce do plaviek viezla, ale vyzerali na nej najmä spodnej časti nepekne a divne.
Nakoniec sme sa zhodli na Charlene (Barbie Basic 002).🌸
Potrebovala vymyslieť ešte nejaký nápad, ktorý by oživil gauč. Chcela najskôr ružový rámik, kde by vložila nejaký obrázok Barbie. Alebo chcela navešať na biele konáre z mojich naškrečkovaných Barbie motívov, ktoré som ja chcela dať na ten vytúžený stromček. Lenže tie jej pripadali malé a nevýrazné.
Ďalej ešte rozmýšľala, že by mohla dať venčeky z bielej čečiny, v ktorých by bol napr. ten Barbie nápis, ktorý som ja použila pri tomto fotení.
Nakoniec som jej ja dala nápad, že nech si urobí z ružovo-bielych zásob brmbolcov oblúk-girlandu.
Nechali sme sa inšpirovať s podobnou girlandou - narodeninovou sadou z Pepca, ktorú niekedy spracujem do článku. Odfotenú ju mám, ale fotky ešte čakajú na úpravu.🤔
Girlanda nakoniec nebola taká ťažká na výrobu, možno by sme potrebovali viac ružových brmbolcov. Nevadí, aj tak sa vydarila. Nápis "BARBIE" s vlajočkami som robila ja pre fotenie na jej 60te narodeniny.😊
A aby scéna nebola prázdna, tak sme pridali pudla Princa z 80.rokov od Mattela.🐩


























6 komentárov:

  1. Všechno nejlepší, Barbie! Vůbec na těch 64 nevypadáš... Celá scéna s šatníkem mi evokuje fotky, které dává moje ségra na IG - "Outfit na dnešní den" :-) E.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Upřímně závidím, ale PŘEJU sběratelský gaučík ADLER. Já mám bohužel jen ten mini růžový KLIPPAN z IKEA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Claire je úžasná bábika, ja ju úplne zbožňujem a máš pravdu, jej vysoký zapletený cop ju odlišuje od ostatných, vôbec nemám chúťky ho rozpletať. Obe scénky sú krásne a hlavne dodatočne Všetko najlepšie Barbie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak takový šatník by se mi taky líbil, samozřejmě i s tím obsahem ;-) Zdá se mi to, že nebo ty šuplíky nějak žloutnou?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bezvadný :-) Zmrzlinka

    OdpovedaťOdstrániť