utorok 22. novembra 2011

Prvé room boxy


Stále je u nás zamračené počasie, tak som sa rozhodla ofotiť s bleskom pár maminých nových výtvorov. Tentokrát sa netýkajú bábik.Usmívající se

Keď sme s mamou cez leto pozerali nábytky pre Barbie a spol. a hľadali sme inšpiráciu, našli sme aj veľa amerických stránok zamerané na tvorbu ROOM BOXOV. Room boxy sú miniatúrne krabičky do ktorých sa tvoria rôzne miniatúrne izby, obchodíky, domčeky alebo sú zamerané na rôzne sviatky napr. Vianoce, Veľká nocSmějící se. Sú rozšírené najmä v Amerike a Kanade. Veľmi veľa je ich vo viktoriánskom štýle, ktorý Američania zbožňujú. Robia ich väčšinou v mierke 1:12, ale videla som aj menšie napr. do zápalkových škatuliek alebo do šálky od čaju. Na Barbie zameranie som videla len 2 stránky.

Mama si to túžila veľmi vyskúšať a tak skúsila vyrobiť prvý box ako darček k narodeniu dieťaťa. Ten sa jej až tak nepáčil, preto si urobila ešte jeden. A do tretice urobila svadobný. Všetky tri boxy vyrábala ich ešte v auguste po Barbie nábytkoch.


Prvý room box ako darček ku narodeniu chlapca. Rodinnej známej sa narodil prvý vnuk. Všetko sú materiály, čo "dom dal". Krabičky sú papierové z internetu. Fľašks na mliečko má špič zo sviečky na stromčke. Medvedíka šila mama sama z postupu na strih výroby medvedíka od Marušky.Usmívající sePrvý sa jej veľmi nepodaril, toho dala mačkám na hranie a tohto už nechala, aj keď sa jej zdá trochu veľký.Nerozhodný Základ boxu tvorí drevená krabička, ktorú na farbila na modro a vnútri otapetovala zvyškami klasickej tapety. Väčšinu vecí vytvorila z drôtov, korálkov a zbytkových látok.Usmívající se


Tento box by mala dosť moja druhostupňová sesternica, ktorej sa má narodiť dievčatko už teraz prvého decembraUsmívající se. Základ tvorí krabica od môjho macíka ME TO YOU. Skrinky sú zo zápalkových škatúľ, ktoré sú otapetované so samolepiacimi ružovými tapetami. Opäť použila rovnaké materiály ako u prvého boxa. Krabičky s kačičkami a obraz sú vytlačené z netu. Medvedíka si tentokrát už zmenšila.


Svadobný box je najmenší. Chceli sme ho poslať so svadobnou gratulačnou kartou, ale nakoniec sme to nechali tak pre zlú manipuláciu.
Základ boxu tvorí vrchnák z jednej krabičky, ktorý je zvnútra a zvonka otapetovaný rôznymi tapetami. S fotelou sa mama dosť dlho hrala, vyrábala ju z penových vypchávok. Opäť krabička a obraz je vytlačený z netu. Základ stolíka tvorí vrchnák od šampanského, ktorý je otapetovaný a prekrytý čipkovou látkou. Tento box je podľa mami aj mňa najslabší. Krabička je malá a mama nevedela do nej vyrobiť dostatočne malé nábytky. Bola by sa hodila radšej väčšia krabičkaNerozhodný.

Cez advent vložím mamin najnovší vianočný box, s ktorý je o 100% krajší ako tieto. Je aj väčší a vymakanejší, pretože mama sa s ním dosť dlho hrala.Smějící se

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára