sobota 10. decembra 2011

Vianočné pohľadnice


Výroba pohľadníc je moja obľúbená činnosť, tak som samozrejme vyrábala aj tie vianočné.
Je ich dosť veľa, ale nie všetky som vyrábala v tento rok.Usmívající se

Táto je vyrábaná podľa jednej originálnej pohľadnice, ktorú sme dostali v minulý rok.
Vianočná guľa je vystrihnutá zo starej pohľadnice, ostatné materiály mám zo svojich kreatívnych zásob. Táto poputuje tento rok do Maďarska.


Táto je mojej mami najobľúbenejšia. Je robená tiež podľa originálu jednej staršej, ale ja som zdokonalila na viac 3DSmějící se.


Táto je zase moja srdcovka. Vyrábala som ju pred 3 rokmi pre mamu. Je podľa návodu z Lidl kreatívnej vianočnej sady. Zobrazuje môj obľúbený škandinávsky štýlUsmívající se. V minulý rok som ju posiela známej do Česka. Mnohí hovorili, že vypadá ako originálna.Smějící se


Táto je podľa knihy Pohľadnice s prekvapením. Robila som ju pred dvoma rokmi pre svoju mamu. Je z tých náročnejších pohľadníc, pretože je tam dosť lepenia a vystrihovania.


Po otvorení.


Ďalšia pohľadnica v škandinávskom štýle. Je ešte náročnejšia na výrobu ako predošlá. Kvôli úplne mikro vystrihovaným častiam. Tento rok ju dostane mama. Je z rovnakej knihy ako predošlá.


Po otvorení, text ešte dopíšem. Škriatkov má strašne rada.Smějící se


Ďalšia v škandinávskom štýle. Pozadie malo byť pôvodne biele, ale ja som pridala transparentný papier s motívom. Samotný sob vymodelovaný z drôtu bol najťažší na vyrobenie do samotného tvaru.Usmívající sePohľadnica je podľa knihy Darčekové pohľadnice. Je druhá najmenšia.


Pohľadnicu v tvare pepermitového lízatka som robila v minulý rok. Je podľa internetového zdroja. Prvýkrát som použila trblietky, ktoré sa rozsypú na lepidlo. Musela som dávať pozor aby sme od trblietok nemali celý domS vyplazeným jazykem, tak sa všade mrvia.


Teraz už budú len pohľadnice, ktoré som robila z kreatívnych časopisov Praktická moderní žena a Kreativ z roku 2008. Všetky pohľadnice sú z týchto časopisov štýlové a moderné. Hrozne ich mám rada.Usmívající se Táto pohľadnica je jediná neotváracia, pretože je najdlhšia.


Pančuchy. Jednoduchá, ale zaujímavá.


V notovom štýle. Papier notový nevlastním, tak som si musela noty stiahnuť z netu a vytlačiť ich. Táto patrí medzi moje obľúbené.


Biela krajinka. Najľahšie sa mi robila. Motívy krajinky som vystrihla zo starej pohľadnice.


Najmenej pekná. Je druhá najväčšia.


Najmenšia.


Opäť motív stromčeka. S predošlou sú vlastne také "sestry" rovnakého druhu. Tiež je z tých menších rozmerových pohľadníc.


Táto pohľadnica s imelom je jednoduchá na výrobu, ale skvele ukáže.


Druhá imelová. Je náročnejšia, pretože vetvičky sú robené z bužilkového drôtu (aby sa mi ich podarilo tvarovať), ktorý je obalený zeleným papierom. Je najväčia.


A na koniec pohľadnica s ilexom/cesmínou. Teraz som ju urobila najkrajšie, pretože sa mi podarilo zohnať tento rok zelený filc. Predtým bolo lístie vystrihnuté len z papiera, teraz je pohľadnica viac 3DSmějící se. Tento rok ide k známej do Česka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára