piatok 2. marca 2012

Breakfast at Tiffany´s black dress



Keď u Elei vyhrala téma maškarný ples na február veľmi som sa potešila. Hlave som mala zrazu plno nápadov, len ktorý zrealizovať. Pôvodne som chcela ušiť klasické večerné šaty, ktorým by ladila škraboška, ale keďže sa mi to nezdalo až tak maškarné, rozhodla som sa svôj nápad zmeniť.

Našla som na internete skvelý strih na kimono a v tom čase som pozerala aj film Gejša, tak ma tento nápad dosť dostal. Ale nastal problém pri výbere látky. Doma žiadnu vhodnú nemám, v textilnej galantérii sa ťažko nájde lesklá látka s kvetinovým vzorom. Mama mi poradila, že by som mohla skúsiť hľadať medzi návlečkami na vankúš alebo niaky vzor v čínskom obchode. Prešla som celú NItru, samozrejme nič som neobjavila. Len jednu návlečku, ktorá bola podobná mojím predstavám, ale bola dosť predražená a ešte k tomu poškodená. Bohužiaľ som musela tento nápad zavrhnúť. Čo ma aj dosť mrzeloZamračený. Druhým nápadom bola brušná tanečnica, ale pri prehľadaní domácich zásob s látkami som opäť tento nápad zavrhla.Nerozhodný
Ešte pri kimone som sa zahrávala s myšlienkou obliecť bábiku podľa niakeho filmu. Hneď ma napadla moja obľúbená herečka Audrey Hepburn. Síce som s ňou videla len tri filmy: Raňajky u Tiffanyho, Prázdniny v Ríme a ešte jeden, len názov už neviem. A videla som aj sfilmovaný životopis o Audrey.
Raňajky u Tiffanyho ma až tak obsahovo nenadchol, ale hudba (prekrásna pesnička Moon river), prostredie a samotná Audrey je v ňom úžasná.Usmívající se
Šaty som šila podľa Barbie originálu - Audrey Hepburn - Raňajky u TIffanyho.
Mala som dobrý strih a myslela som si, že všetko rýchlo ušijem, ale mýlila som sa. Kúpila som si čiernu lesklú podšívkovú látku, ktorá bola lacnejšia ako čierno-strieborný satén. Síce tá druhá látka by sa podobala viacej k originálu, ale nič sa nedá robiť.



Vrchná časť je vypodšivkovaná, ale mala som s ňou problém. Podarila sa mi až na tretí pokus, keď som si upravila ramienka na strihu. Pretože lesklá látka sa mi stále párala a ťažko sa mi pri malej diere na ruke zohýbala. Nakoniec sa vrch podaril. Nasledovala sukňa, tiež sa mi podarila podľa prestáv až na druhý pokus. Zle som ju nazberkala a musela som ju druhýkrát prerábať. Ale to som ešte netušila, že to najhoršie ma ešte len čaká.Nerozhodný


Štóla je krémovej farby, vo filme je biela a dlhšia. Dĺžku som zistila až neskôr, ale to mi tak nevadí. Kabelku som tiež robila dvakrát, prvý raz som mala zase problémy s páraním.
No, najhoršie a najdlhšie som robila rukavice! Mala som strih na rukavice, samozrejme nie na ruky tela Model muse. Marlene má každú ruku inú.
Keď poviem, že 8krát som ušila nepodarky, ktoré boli malé alebo sa nakoniec rozpárali, je to asi malý počet...Křičící Našťastie po zvládnutí prvej rukavice sa druhá podarila oveľa rýchlejšie.


Minulú sobotu som sa hrala posledným bodom modelu, s náhrdelníkom. Mám doma plno perál, rôznej farby a veľkosti. Ale nie až tak malej ako má originál od Mattela. A keď už som vyhrabala tie menšie, bolo ich málo. ZamračenýMusela som vymyslieť ako ich nakombinovať. Pôvodne som ich perly navliekala na nilónovú niť v rôznych kombináciách, ale najmenší rad vždy neprirodzene trčal. Tento proces ničenia nilónovej nite som robila asi 6krát až napokon ma napadol drôt.
Proste najlepšie nápady ma napadnú ako posledné.Rozpačitý
"Diamantovú" tiáru som robila z malých šedých korálkov a dvoch väčších kryštáľových korálkov pomocou drôtu a nilónovej nite. Pôvodný náhrdelník má mať v strede ešte diamantovú brošňu alebo niečo podobné. Ale ja nič podobné doma nemám, tak zostal klasický perlový.
Cigáru som ešte dorobila pred samotným foteným. Je vyrobená zo špáratka, ktoré som nafarbila na čierno a čiastočne obalila čiernou a bielou plastelínou do potrebného tvaru.

A teraz už ničím nerušené fotky Marlene ako Holly Golightly z filmu Raňajky u Tiffanyho
Usmívající se




Okuliare sú zo sady Barbie Basics, rovnako ako lodičky.
















Cigára.


Kabelka.


Rukavica.




Zadná strana šiat.


Náhrdelník


"Diamantová" tiára.


Účes. Lepšie už nešiel urobiť drdol.


A ešte samotná scéna. Ľavý a pravý výklad máme ešte z projektu "Parížska oslava", kde bol vytvorený butik a stredný výklad so šperkami, konkrétne šperky sme vyrábali na projekt "zlatníctvo". Obidva projekty sú rozobrané a v budúcnosti ich chceme úplne prerobiť.


Nápis Tiffany som písala výlučne pre toto fotenie.


















Obidvoje šiat šila dávno mama.




Náhrdelníky na čiernych stojanoch som robila kedysi ja. Všetky šperkv v zlatých rámoch robila zase mama.


Prstene, prívesky a náušnice.

ččč



A originál film.
Posledné dve fotky z internetu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára