sobota 5. januára 2013

Čínske miniatúrne doplnky


Z nedávneho článku o čínskom paraváne sa dostaváme k článku v podobnom duchu. Tentoraz sa jedná o čínske miniatúrne doplnky, ktoré sme doma nazbierali.Smějící se



Budhu sme kupovali ako dekoráciu do chinese bedroom, ale nakoniec som ho zabudla pri fotení položiť do spálneRozpačitý.


Zadná strana Budhu.


Druhou čínskou miniatúrou je dekorácia v ktorej sú zaliate čínske motívy do skla (pagoda a pod.) a ktorú sme najmenej dva roky zháňali. Chystáme sa ju dať do čínskeho obchodíka so suvenírmi ako hlavnú dekoráciu obchoda.
Pred pár rokmi ju mal každý čínsky obchod,
ale posledných rokoch sa tieto typické čínske motívy vytratili.
Náhodou sme objavili jeden čínsky obchod s dekoráciami a rôznymi doplnkami do domácností, o ktorom sme si mysleli, že bol dávno zrušený, ale on bol len presídlený na horšom mieste. A keď sa opäť presťahoval na "strategickejšie" miesto my sme ho opäť objavili a našli dlho hladanú miniatúru.



Detail na čínske motívy v skle.


Treťou miniatúrou je čínsky drak. Pôvodne sme ho vôbece nechceli kúpiť. Ale pretože sme nevedeli zohnať hore menovanú dekoráciu v skle, rozhodli sme sa kúpiť draka aby v obchodíku bolo aspoň niečo v čínskom duchu.


Drak z druhej strany.


A Michelle sa rozhodla, že Vám dekorácie predvedie aj ona.Smějící se




P.S. Na výrobu čínskeho obchodíka so suvenírmi sa tak skoro nechystáme, pretože všetky doteraz vyrobené stavby sú stále ešte zničené po našom letnom sťahovaní. Najprv si ich chceme konečne upraviť do normálneho stavu a potom sa pustíme do nových.Usmívající se

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára