streda 7. februára 2018

9.kolo - Ladies


Predposlednou témou súťaže u Nikol - Miss Sweet Love bola téma Ladies (Dámy).
Táto téma ma veľmi neprekvapila, keďže Nikol má rada eleganciu a noblesu, ktorú jej obľúbené bábiky ľakrát Integrity Toys veľakrát majú a ich outfity taktiež. Usmívající se


Bolo mi od prvej chvíle po prečítaní témy jasné, kde budem fotiť. Dôležité bolo už len vybrať vhodný outfit pre pravú dámu.

V skratke zhrnutie pravidiel:

- dobré svetelné podmienky (denné svetlo, bez blesku), fotografia mohli byť upravená
- fotografia musela byť farebná, ale mohla byť i upravená
- fotiť sme mohli na výšku i na šírku
- outfi: mali sme vyfotiť svoju bábiku ako dámu z vyššej spoločnosti - také dámy majú svoje outfit dokonale sladené od rúžu až po topánky. Voliť sme mali jemné farby vhodné pre pravú dámu. Nemali sme využívať žiadne kriklavé a prekombinované outfity, honosné plesové róby (spoločenské šaty mohli samozrejme byť) alebo divoké vzory. Elgantnou sukňou, šatami či kabátom by sme nemali nič pokaziť. Typické sú pre tieto dámy šperky, perly, kožušiny, kľudne i klobúky, rukavice - žiadne veľké lacné výstrihy či krátke sukne.:-)
- bábiku sme mohli nafotiť s akýmikoľvek rekvizitami, ak sme ich mali, čim viac tým bolo pre nás lepšie. Mohli sme použiť čokoľvek čo sa nám mohlo hodiť, kľudne sme bábiku mohli nafotiť spolu s nejakou diorámou. Použiť sme mohli kľudne umelé zvieratká (psy, kone, mačky) - primerane svojej bábike samozrejem, vázy s kvetinami, ak sme mali mohli sme vyutiť i akýkoľvek nábytok pre Barbie - pohovky, leňošky. Skrátka čokoľvek čo nás napadlo a čo malo pôsobiť ako zo života v blahobyte.
- bábika mohla byť na obrázku v akejkoľvek polohe, mohla ležať, sedieť i stáť, nemusela sa pozerať do objektívu
- fotiť sme mohli v interiéri i exteriéri

Ako svoj interiér som si vybrala našu elegantnú diorámu, ktorú s mami familiárne nazývame "buržuj izba", vlastne všetko, čo je elegantné nazývame slovom "buržuj".Smějící se
Keďže je to bola hlavne módna súťaž a dôležitejšie ako dioráma bola samotná modelka, nemohla som fotiť celú izbu, preto som si vybrala len pre mňa najpodstatnejšie nábytky a doplnky, ktoré tvoria časť izby.
Boli nimi krb od bábike Gloria, na niektorých fotkách som zaradila i malý stolík s lampou z tejto sady a taktiež vysoká hnedá skriňa/vitrína s doplnkami.
Na krbe som nechala dve sošky anjelikov, pridala som dva svietniky z jedálenského setu od bábike Sindy, obraz a bronzová váza na krbe sú darčekom od Ivky/babakat na Vianoce 2016.Usmívající se
Bledomodré ruže sú tie, ktoré som spomínala v predošlom 8.kole Flower Power, kde na pergole nakoniec skončili fialové a ako vidíte neprešlo ani jedno súťažné kolo a hneď sme s mami využili i modré.Smějící se
Mami ich naaranžovala ešte z nejakými zelenými listami a vytvorila určitý tvar pre samotné aranžmá.
Zrkadlo sa anjelmi na stene, veru to si už nepamätám, kde ho mami pred rokmi zohnala. Anjelikov na krbe viem isto, tí sa dali pred rokmi kúpiť v ozdobnej papierovej taške do 1€ po kuse v Kiku.
Miniatúrnu sošku Venuše mám od maminej tety, keď som ju už v detstve vypýtala pre svoje bábiky. Biely stĺp som dodala k Venuši až v zberateľskej ére. Je to pôvodne dekoračný stĺp na svadobn torty.
V dioráme mi na tomto mieste všetky tieto nábytky stoja na stálo na týchto miestach.
Jedálenský stôl so stoličkami, či strieborný gauč s oknom v tejto sérii fotiek neuvidíte.
Zábery sú dosť rovnaké, na niektorých fotkách som zabrala i krbové náradie alebo stolík s lampou.

Bola som si istá, že použijem i psíka, pretože ich dosť mám a dokonca aj takých "buržuj" štýle.S vyplazeným jazykem
A teraz sa dostávame k samotnému outfitu. Bola to troška dilema, ktorú sme riešili.
Lebo mám dvoojo úžasných elegantných krátkych šiat nad kolená od zberateľských Barbie Birthstone Beauties.
Lenže sú vo farbách granátu a smaragdu a aby som neurobila žiadnu chybu a išla podľa inšpiratívnych fotiek, ktoré nám Nikol zadala, rozhodla som sa radšej neísť do týchto výrazných farieb.
Inak by som jedny z tých Birthstone šiat použila, pretože sú pre mňa luxusnejšie ako tieto, ktoré som nakoniec použila.
Jedná sa o šaty, ktoré som vlani v marci šila do súťaže na Flickri na tému Metal (túto súťaž ste ešte na blogu nevideli, tak dúfam, že ju čoskoro zverejním po roku i tu na blogu).Usmívající se
Kúpila som si pred rokom vo výprdaji dve metalistické ramienkové tričká vo väčších rozmerov v obchode s oblečením - New Yorker, aby som si ušila nejaké večerné šaty, pretože metalistické oblečenie je stále trendy.
Vtedy som však netušila, že ich ušijem tak skoro. Prvé, ktoré vidíte na Sorayai sú z bledoružovo-striebornej látky, druhé sú zo strieborno-čiernej látky, ale obe majú rovnaký strih. Dlhšie sme s mami váhali, ktorú farebnú variantu použiť, nakoniec som vybrala púdrovú.
Potrebovali sme ešte kožuch, či kožušinu. Nevedela som, kde ju nabrať. V látkových zásobách som mala fialovú, krémovú, nekvalitnú bielu kožušinovú látku, najkrajšia bola čierna, ale to by k týmto šatám bolo ako päsť na oku Nevedela som, či zmeniť šaty na tie strieborno-čierne s čiernou kožušinou, ale v tých sa mi zdala Soraya veľmi smutná. Neskôr všatk prišla inšpirácia a mňa napadol zbytok kožušiny, v ktorej mi kamoška Terka (lilyfashion.blog.cz) poslala jeden darček k narodeinám - zrkadielko a aby sa nerozbilo, zabalila do tejto koožušiny, ktorú vidíte nakoniec ako pelelínu na Sorayae.
Má ju upevnenú na ruke z druhej strany vďaka malému štipcu.
Mami jej spravila účes v štýle podľa vlasových návodov, ktoré rada pozerá na internete a ktorých je v súčasnosti neúrekom.
Perlové "ďobky" do uší si požičala od Barbie Dolls of thw World Filipíny.
K nim som jej spravila náhrdelník a náramok z perlových korálok.
Dlhšie som sa trápila, pretože som jej spravila i jednu inú veriu náhrdelníka - "diamantovú", ktorá sa mi nakoniec zdala prehnaná a rozobrala som ju, aby som sa nakoniec vrátila prvej v podobe k jednoduchého perlového náhrdelníku.Smějící se

Táto téma mi pripomenula i moju babku (maminu mamu) za mladi, keď sa takto podobne ako pravá dáma obliekala do divadla v Budapešti, kde chodila so svojimi sestrami. Prvú fotku v tomto článku som nakoniec vybrala i ako súťažnú.Usmívající se












Kďže sme mali v pravidlách, že máme fotiť bez blesku a na dennom svetle, tak som si zobrala stolnú lampu, ktorú som položila na náš rebrík, keˇže práve táto dioráma je vo výške. Samozrejme, nebolo by fotenie, v ktorom by sa nezapojili i mačky.Smějící se Louis rebrík využil a nedal si proste povedať, musel aj on pózovať do tejto "Ladies" témy. Je to taký malý žiarlivec.S vyplazeným jazykem Hneď po urobení dvoch fotiek s ním, som ho odtiaľ vykopla.
Takže máte i bonusovú fotku na záver.Úžasný

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára