sobota 16. novembra 2019

C - Camouflaged


Treťou a zároveň poslednou témou pre mesiac október bola na písmeno C - Camouflaged (Maskovaný).
Väčšinou to pri tejto súťaži vždy býva, že jedna z troch tém je taká viac jednoduchá, ale zároveň je zameraná na umeleckú stránku fotografie, ktorú ja menej obľubujem, ale otvára mi to iný svet a pohľad na fotenie, ktoré by som ja bežne nefotila.😊
Pravidlá pre túto súťažnú tému boli:
Vidíš ma? Pre túto tému musíte vytvoriť fotografiu, v ktorej sa maximálne Vaša bábika/y musia splývať s pozadím pomocou sfarbenia alebo vzoru. Lepšie povedané ako Vaša bábika bude centrom ohniska fotky, on/ona namiesto toho pomáha dokončiť fotografiu. Nemusíte mať po ruke vojenský pracovný odev poruke - nechaj Tvoju kreativitu a umelecké majstrovstvo rozkvitnúť pre túto tému. Napríklad, možno sukňa Vašich bábikiných červených šiat sa stráca do červeného gauča, na ktorom leňoší. Možno jej kvetovaný kvitnúci klobúk a róba splývajúca s kvetinovým pozadím alebo kvetinovou záhradou. Vzory a farby nemusia byť presne zhodné, ale oni musia byť dostatočne blízko, aby Vaša bábika/y zostala "stratená" vo fotke. K tejto téme pristupujte podľa vlastného uváženia, ale uistite sa, že sa Vaša bábika splýva s prostredím.

Mne táto téma pripomína niečo zo starších tém M - Monochromatic (Monochromatický) z prvej série A-Z alebo M - Minimalism (Minimalizmus) z druhej série A-Z.
Predchádzajúce dve, najmä minimalizmus nás vtedy veľmi vytrápil, aby sme ho vymysleli k celkovej spokojnosti.
Pri tejto téme nás s mami hneď napadli vzorované čierno-biele nohavice od jednej Barbie Módnej ikony, ktoré sú takmer totožné so samolepiacou tapetou, z ktorej som si pred rokmi urobila pozadie.
Už vtedy pri kúpe Barbie Módnej ikony mi tento fakt udrel do očí.👀
Dokonca ja som si kvôli kĺbovému Fashionistas telu kúpila túto Módnu ikonu dvakrát, tak i oblečenie mám dvakrát rovnaké.
Mami chcela jedny nohavice obliecť bábike na nohy a z druhých vyrobiť top. Top však veľmi nedržal, ale nakoniec sme použili čienro-bielu šatku z doplnkovej sady Barbie Basic, ktoré majú celkom zaujímavú vzorku.
Z nej som dosť rýchlo vytvorila podprsenkový top.

Mami vybrala z našich bábik Keiko, potrebovali sme Barbie s telom Made to Move.
Ja som si i pri tejto téme hľadala inšpiráciu na Pinterese.
Tam som vo väčšine prípadov videla modelky v šatách, ktoré mali rovnaký alebo podobný vzor ako pozadie.😎
Na jednej fotke stála modelka pod nejakým oblúkovým výrezom alebo druhá modelka vystupovala z nejakých dverí v rovnakej farbe ako jej outfit.
Mňa to veľmi zaujalo, lebo mi prišlo troška nudné, aby bábika stála v šatách so vzorom vedľa rovnakého alebo podobného pozadia ako sú šaty. Preto som trocha mami otravovala, či ju nenapadne niečo vymyslieť, z čoho by naša bábika vystupovala. Mňa napadlo len to, žeby držala v rukách kruh, aby som fotku oživila.
Mami môj nápad prišiel divný, vravela, že to je také nesplývavé.
Našťastie ju napadol umelohmotný rám z rámika na fotky, ktorý sme pôvodne mali ako okno na druhom dome pre bábiky. Keďže sa nám takéto typy okien zdali veľmi neprirodzené, rozhodli sme sa ich premeniť na drevené. Preto nám plastové rámy ostali voľné. Z jedného sa urobil napr. jedálenský stôl.
Ako som už písala vyššie, máme ich viacej, jeden nám aktuálne visí na vchodových dverách, mami doň vytvorila jesenné aranžmán.
Nám však stačili dva, ktoré sme spojili, aby naša Keiko vystupovala z rámov von. Preto bol výber bábiky s telom MTM.
Keiko vybrala mami, pretože má čierne vlasy, ktoré splývali lepšie s celkovou scénou a červené pery, ktoré scénu troška "rozbili".😊 Vlasy má v cope ešte od leta, nechali sme jej ich, aby nám zbytočne nezavadzali. Náušnice sú z dielne kamošky Katky (zmrzlinka.blog.cz), dostala som ich myslím do daru minulé Vianoce.😊
Pri úprave fotiek v notebooku sme sa nevedeli nakoniec rozhodnúť, ktorú z dvoch favoritiek vybererieme. Prvá voľba, ktorá bola aj s úmyslom na súťaž robená, je aj v tomto článku prvá. Druhá je tá, kde má už troška jednu nohu vonku z rámu.
Nakoniec sme ostali pri pôvodnom zámere.
Troška som musela dávať pozor pri pózovaní, pretože tento strih veľmi nesedí tomuto telíčku a padajú jej nohavice zo zadku.😄 Našťastie to Keiko ustála.

V tomto mesiaci ma nevybrali, ale ja som bola nesmierne šťastná, že napriek technickým problémom, ktoré sa mi minulý mesiac vyskytli a ja som mala témy veľmi rýchlo nafotené, som ich uverejnila na Flickri všetky naraz, ako sa hovorí "v hodine dvanástej". Organizátorky súťaže Leslie a Audra sa už báli, že tento rok sa nezúčastním z dôvodu nedostatku času. Vraj bez nás by táto súťaž nemohla byť, tak si nás obe vážia!😍 Nehovorím, že táto súťaž neberie čas, ale pretože ju milujeme a robí nás šťastnými, určite budeme robiť všetky témy na A-Z 3.0.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára