pondelok 26. októbra 2020

Y - Yearbook


Ako som už sľúbila, chcem A-Z bábikovskú fotografickú výzvu z tohto roka úspešne už konečne dokončiť nielen tu na blogu, ale aj na iných sociálnych sieťach, na ktorých som aktívna.
Preto sa dostávame konečne do posledného súťažného mesiaca, ktorý nám ponúkol opäť tri témy, aj keď nám z anglickej abecedy ostali len dve posledné písmená. Predposledné z nich bolo na písmeno Y - Yearbook (Ročenka).
Pravidlá pre túto súťažnú tému boli:
Ročenky sú plné školských spomienok - tých, ktoré si zachováte alebo tých, na ktorých by ste najradšej zabudli! To isté môže platiť i pre bábiky!
Zachyťte spomienku Vašej bábiky zúčastnenej na jednej jeho/jej obľúbenej stredoškolskej aktivite alebo na krúžkoch.
Bol on superhviezda debatného tímu alebo hrdý "hlupák v bande"?
Alebo bola Vaša bábika hviezda obrancov futbalového tímu alebo zbierala vyznamenania za geniálny vedecký experiment?
Možno ročenka učiteľského zboru vyfotila úprimné zábery Vašich bábik, ktoré sa utrhli na tanečnom parkete na maturitnom plese alebo sa flákali v školskej jedálni alebo možno a možno je deň fotenia a Vaša bábika je pripravená na jeho/jej portrét v šiltovke alebo v šatách.
Či sa chzstáte skosiť "A" v geometrii alebo alebo obliecť sa v školskom duchu,
uistite sa, že táto úloha je na čas!

Školská ročenka, tak to je téma zameraná na Američanov. Našťastie ja som vedela o čo sa "jedná". Z detských čias mám napozeraných plno amerických rodinných a iných filmov.
Ako prvé ma pri tejto téme hneď napadol môj outfit pre roztlieskavačku, ktorý som asi už pred 4 rokmi vymenila s Monikou (Iski).
Mám ho komplet (samozrejme bez bábiky😄) a je od jednej z trojice zberateľských Barbie Dallas Cowboy Cheerleader.
Síce tieto pom-pomy si už niečo odžili, snažila som sa ich nafotiť v lepšom svetle.😃
Nad iným zobrazením tejto témy sme sa s mami viac nezamýšľali, aj keď moja kamoška zberateľka Sara z Talianska, ktorá tiež súťažila, dala dvojicu bábik, z ktorej jednej urobila tiež roztlieskavačku, ale nás to neodradilo. Keď ste zvedaví, tak pozrite na jej fotku tu.
Ako modelku som vybrala zberateľskú Barbie Nataliu Vodianu, pretože v súťaži sa ešte neukázala a mala vhodné telo - Model Muse kĺbové, ktoré aj tento outfit oblečie.

Nápad na scénu bol taký, že "bohužiaľ" školské ihrisko som ešte nevyrobila, tak som sa snažila vymyslieť inú alternatívu. Ani školské lavice či triedu doma nemám vyrobené.
Mami chcela, že by sme mohli použiť drôtenú sieťku na zajace, ktorú máme ešte z čias rodinného kvetinárstva, kde sme ju používali na výplet a aranžmány kytíc.
Nakoniec som usúdila, že ten plot by bol zbytočný.
Takže základom bolo od začiatku "lavička". Ďalej som opäť použila moje najobľúbenejšie pozadie, ktoré som za posledných 4 rokov použila pri svojich foteniach už x-ráz. 
Aj keď som sa ho už "objedla", nestihla som si zatiaľ nejaké nové vymyslieť a vytvoriť.
Rozhodla som sa okrem lavičky pridať i letný strom, mami ho v scéne pokladala troška za zbytočný, ale nechala ma, nech si robím už ako chcem.
Strom pred rokmi vyrobila moja mami, mám takýto "letný" ešte jeden.
Chcela som, aby scéna pôsobila ako nejaký park, keď už nemám to školské ihrisko.😃

Natalii som okrem outfitu pre roztlieskavačku pridala náušnice od zberateľky Lenky (naurielpanenky.blogspot.com). Tie ako som spomínala som dostala tento rok od nej na narodeniny. 
Viac šperkov hádam uvidíte v inom mojom príspevku.
Zelená športová taška je z mojej dielne. Pred rokmi som ju vyrábala pre moju prvú Made to Move Neko ku jej jogovému outfitu. Návod ako ju vyrobiť mám tiež z youtube kanála od MyFroggyStuff.
Okrem tašky som pridala ešte mobil a modrú fľašku.
Ako súťažnú fotku som vybrala tú, kde Natalia leží na lavičke.😊

Túto súťažnú fotku mi nevybrali, máme tu ešte dve posledné témy...
Nabudúce príde s fotkami menší "výlet.😉
















10 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka. Zajtra i pozajtra je pokračovanie súťaže.😊

      Odstrániť
  2. To se mi moc líbí, krásné fotky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Roztleskávačka k ročence určitě patří. A je dobře, že jsi tam ten strom dala, jinak by to bylo takové holé... ;-) Vidíš, jak sis poradila i bez hřiště a lavic ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lenka, som rada, že si ma s tým stromom pochopila. Možno raz vytvorím i to ihrisko, predsa len mám inšpiráciu u Froggy.😉😊

      Odstrániť
  4. Dobrý nápad, líbí se mi jak Ti na fotkách krásně "pracují" stíny, vypadá to hodně realisticky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi pekné fotky. Ten strom je tam super :-)

    OdpovedaťOdstrániť