sobota 22. apríla 2023

Cactus obsession 🌵💚🌱



Na 22.apríl pripadá svetový Deň zeme 🌍 a z tohto dôvodu som sa rozhodla spojiť dve témy dohromady, ktoré sa mi v priebehu pár od seba vzdialených dní, zbehli dohromady.😃

Hlavným dôvodom pre toto fotenie bola pondelková téma "Green" (zelená) #monday4dolls, ktorá sa hrá v komunite bábik na Instagrame každý pondelok. V tomto roku sa ju snažím absolvovať častejšie ako predošlé dva roky, niekedy zrecyklujem staré fotenia, ktorých mám za tie roky zberateľstva a tvorby už dosť veľa, ale rada si pridávam i nové témy.😎
Toto fotenie je veľmi výnimočné v jednej veci, zhruba 80% vecí ž pje ručne vyrobených mnou alebo mojou mami behom rokov.✅
Obe s mami milujeme už pár rokov kaktusy a to nemyslím len živé, ale aj na dekoračných predmetoch alebo i iných zaujímavých veciach.🌵
Doma máme vyrobených z papiera okolo 10 kaktusov, zopár som robila ja, zopár mami.
Ďalej máme 4 umelé dekoračné kaktusy v črepníkoch, dva tvare vázy, dve svietiace girlandy v tvare kaktusov a pod.😅
Ja mám ešte tričko s krátkym rukávom s motívom kaktusov.
Tie živé - reálne aktuálne nemáme. Pred pár rokmi sme mali, ale keď niektoré neprežili útoky našich mačiek alebo sami dobrovoľne odišli, tak sme ich viac neobnovili.
Posledné dva roky pestujem len sukulenty zavesené na garniži v obývačke.
Dalo by sa povedať, že kaktusovú obsesiu má ešte viac moja mami ako ja, tá je ešte viac do tejto tematiky pobláznená.🤪

Z tohto dôvodu sme nemohli vynechať túto obsesiu ani vo svete bábik.
Aj tie cítia rovnako ako my.🥰

Spojenie zbierky kaktusov a sukulentov, ktoré si naše bábiky pestujú vo svojom svete mi prišlo na tento deň veľmi vhodné, Takže týmto malým spôsobom oslávime dôležitý deň pre našu vzácnu planétu, ktorú si treba chrániť💚.♻✅.
🟢 Preto som pred tromi rokmi vyrobila dizajnovú stoličku "butterfly chair" (motýliu stoličku) s poťahom kaktusov. Látku som nabrala z maminho letného trička, ktoré sa viac roztiahlo a zničilo, tak som nemala problém ho druhotne použiť.
Pásavé dva vankúše som šila tiež ja zo starého šálu.
🟢 Veľké debničky z drevených paličiek som vyrábala pred 4 rokmi.
🟢 Zelená drevená debnička sa k nám dostala darom, pôvodne prírodnej farby, prefarbili sme ju kvôli projektu - írskemu obchodíku so suvenírmi.
🟢 Bledozelená poličková zostava je pôvodne otváracia krabička, ktorú som dostala ako suvenír z Indie od mojej bývalej šéfky. Ja som krabičku rozdelila na dve časti, ale dá sa spojiť opäť do pôvodného tvaru.
🟢 Prírodný koberec je pôvodne prestieranie zo súkromného obchodíka, ktorý žiaľ po 20 rokoch tento rok skončil. Radi sme tam obe s mami nakupovali, mám odtiaľ plno krásnych vecí i pre bábiky.
🟢 Tri malé kaktusy v hnedých črepníkoch som kupovala vlani v obchode Tedi.
🟢 Úzka malá debnička, v ktorej sú tie tri kaktusy, tú som vyrábala vlani.
🟢 Štyri typy kaktusov/sukulentov v bielych veľkých črepníkoch, tak tie sú z rôznych zdrojov. Myslím, že dva sú z Pepca a jeden z Kiku. Už si ich pôvod nepamätám, kupovali sme ich v priebehu viacerých rokov.
🟢 Päť kaktusov v žltých črepníkoch ušila moja mami vlani z filcu a majú pri tomto fotení premiéru.
🟢 V bledozelenej krabičke sa nachádzajú okrem piatich filcových kaktusov, aj dva plastové, ktorý bledozelený je od žabky z kolekcie My Littlest Pet Shop a druhý je tiež z nejakej hračky, neviem, oba som dostala od bývalej kolegyne, bol súčasťou balíka hračiek po jej dcérach.
🟢 Keramická miska na zemi, to je úplná novinka, bola súčasťou minulomesačného darčeka od kamarátky/zberateľky Ivky (Babakat). V nej tri zelené kamene z rôznych zdrojov.
🟢 Vogue časopis moja staršia tvorba.
 🟢 Vlajky s kaktusmi sú moja najnovšia práca, ktorú ma napadlo urobiť ešte pred týmto fotením, keďže vysnívané obrazy s kaktusmi som stále nevyrobila. Drevené kaktusy boli pôvodne na drevených štipcoch, ktoré som kupovala pred 3 rokmi v obchode Tedi.

Outfit:
 💚 Overal so šatkou v zelených tónoch s pásmi som šila už pred 7 rokmi do jednej súťaži na Flickri.
💚 Opasok je tiež moja práca, patrí k overalu.
💚 Dva korálkové náramky sú moja práca.
💚 Bledomodrý náramok (sada doplnkov Barbie) a topánky (Barbie Basic 002) sú od Mattela.
💚 Pierkové náušnice sú pôvodne dámske, 
len som im prerobila zapichovanie, aby sa dali použiť pre bábiky.

Modelku mi robila Penelópe (zberateľská Barbie Angelica podľa filmu Pirates of the Caribbean On Stranger Tides), ktorú som si už do tohto overalu obliekla na sezónu jar/leto 2023, tak som sa nehrala s tým, že budem niektorú inú vyberať.😊





















3 komentáre:

  1. Tak to je kaktusovo-sukulentová nádhera, to sa inak povedať nedá :-) Perfektné fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc krásné prostředí, super kaktusy, koukám, že některé jsou i filcové. Židlička je super, já jsem se k ni ještě neodhodlala, ale je fakt, že vyměníš potah a máš 100x jinou židli podle toho, kam ji zrovna potřebuješ. Celkově myslím, že tohle zelené téma se povedlo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkné :-) Zmrzlinka

    OdpovedaťOdstrániť