utorok 3. septembra 2013

We love Hawaii


Dnes Vás chcem navnadiť na dlho sľubovaný havajský projekt - obchod s havajskými suvenírmi. Ten som pred dvoma týždňami konečne dokončila podľa mojich predstáv. Keďže moje tempo je slimačie, s Havajom sa budete u mňa stretávať až na konci leta.Smějící se Už ho treba len dofotiť, ale pri tomto depresívnom a zamračenom počasí neviem, kedy to bude.Nerozhodný

V tomto článku Vám ukážem 3 druhy havajských suvenírov, ktoré som vyrábala a šila najdlhšie.
Všetky suveníry som začala vyrábať asi od júna.


Ako modelky som potrebovala kĺbové dievčatá, no a voľba padla na Angelu, Jacqueline a Sharon (zľava do prava).Usmívající se
Ako prvé som sa rozhodla vyrobiť ukulele podľa návodu na gitaru z mojej najobľúbenejšej tvorivej stránky: MyFroggyStuff. Len samozrejme som gitaru zmenšila na potrebnú veľkosť pre ukulele. Nápad to bol dobrý, len realizácia bola dosť náročná a ja som si nastavila ešte vyššiu latku.


Základ ukulela tvoria dva menšie vrchnáky od mlieka, na ktoré som nalepila vystrihnuté "osmičky" z prednej a zo zadnej strany a jeden dlhší pás, ktorý lemuje okraj ukulele. Tieto spomínané časti sú vystrihnuté z gumovej peny v dvoch rôznych hnedých farbách.
Tmavohnedé paličky sú skrátené lekárske paličky do hrdla, ktoré som prefarbila na hnedo. Najhoršia práca bola so strunami. Stále sa hýbali, krivili, na jednom ukulele som pracovala až tri hodiny. Nálepky havajských kvetov som mala z Hannah Montany Surf Shopu.
Nakoniec som na každú nalepila kamienky v modrej a žltej farby z domácich zásob.


Angela.


Jacqueline.


Sharon.




Ako druhú vec som šila tričká podľa strihu od Marušky.
Šitie tričiek na stroji som si vyskúšala po prvýkrát. Ešte som ušila dopredu tri tričká pre účely ďalšie projektu.
Na tričká som po spoločnej konzultácii s mamou vybrala tri havajské motívy, ktoré som nakoniec nažehlila.


Ako tretie som šila tašky. Vymyslela som ich dosť zložité, tak mi ich výroba trvala dlhšie ako šitie tričiek. Spravila som si vlastný strih a tiež som na ne nažehlila vybraté havajské motívy z oboch strán tašiek.


Predná strana.


Zadná strana.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára