sobota 19. októbra 2013

Barbie Dream Furniture Collection - Fashion Living room set (1982)


Dnes Vám predstavujem prírastok do sveta Barbie nábytku od Mattela. Jedná sa o pomerne už poriadny zberateľský kúsok. Nábytok má už neuveriteľných 31 rokov!Překvapený

Neviem koľkí z Vás zberateľov bábik pozná tento ratanový set nábytku.
Ja ho poznám ešte z detstva. Moja mama totiž mala vytrhuté rôzne stránky s hračkami z nemeckých katalógov, ku ktorým sa jej rodičia dostali od jednej známej.
Medzi týmito výstrižkami boli aj stránky orientované len na Mattel bábiky a ich nábytok a doplnky. A už vtedy moja mama túžila mať vlastné bábiky, ktoré nemajú detskú postavu, ale telo dospelej ženy. Tak isto sa jej páčil aj tento nábytok. Síce už nebola malé dieťa, navštevovala strednú školu, ale už vtedy inklinovala dizajnu a móde.
Nikdy by si nemyslela, že prejde 30 rokov a ona ho bude mať doma.Usmívající se
Mne tieto výstrižky darovala ako dieťaťu a ja som z nich tiež už vtedy obdivovala Barbie svet.

Tento ratanový set nábytku som opäť objavila vďaka môjmu zberateľstvu bábik Barbie.
Na Flickri, ale aj na rôznych zahraničných stránkach som sa s ním dlhšie stretávala.
No, nápad zaobstarať si ten vlastný prišiel až v auguste tohto roka.

U jednej talianskej zberateľky na Flickri, ktorá mala z 80. rokov plno druhov týchto nábytkov a dobre zachovalých, som ho opäť obdivovala. Ukazovala som ho mojej mame a spoločne sme si naň spomínali a vyprávali, že aký je krásny. Ten by sa nám možno aj hodil do domčeka pre bábiky.
To bol môj prvý impulz a ja som ho začala vyhľadávať na rôznych E-bayoch.
S mamou sme chceli oba kusy, veľké aj malé kreslo. Pre pochopenie - veľké kreslo/posteľ s kávovým stolíkom a kávovou súpravou tvorilo jeden set a maléstolička/pohovka s malým stolíkom a tiež s menšou kávovou súpravou tvorilo druhý set.
Na E-bay je možné nájsť všetko. A na naše veľké prekvapenie dosť veľa inzerátov sa dá nájsť s týmito nábytkami. Síce niekedy sú rôzne vykombinované s inými druhmi nábytku a doplnkov, ale dájú sa nájsť aj samostatné kusyUsmívající se.

Mojím veľkým favoritom za slušnú cenu, kde boli oba sety spolu spojené, som našla vo Francúzsku na jednej aukcii. Ale pani nezasiela samozrejme na Slovensko, len do Francúzska. Ja som sa jej spýtala, či by som sa nemohla zúčastniť aukcie, že som zo Slovenska a ak áno aká by bola výška poštovného.
Milá Francúzska súhlasila, výška poštovného bola okolo 10€ a ja som čakala na deň aukcie. Keď bola aukcia aktuálna, objavili sa na jej konci dva veľmi aktívny záujemcovia. Výška nábytku odrazu začala veľmi vysoko stúpať a s mamou sme boli už vopred dohodnuté do akej výšky môžme ísť. Keďže táto hranica už bola prekročená, ja som sa aukcie vlastne nezúčastnila. Nič som neprihodila.
Hneď po skončení aukcie som začala hľadať nábytok v iných ponukách. A za pár minút sa mi podarilo objaviť prevratný objav. Jedna Nemka dala pomerne nový inzerát, ktorý som predtým nevidela. Nebola to chvalabohu ani aukcia a nábytok s poštovným bol za veľmi skvelú cenu.
Hneď som sa spýtala mami, či ho kúpime. Mama ako ináč súhlasilaSmějící se.
A po týždni bol nábytok u nás doma a my sme tomu zázraku nemohli uveriť.Usmívající se


Nábytok je troška zažltnutý a malému kreslu chýba stolík, čo vôbec nevadí, hlavne, že máme ten veľký a veľký nábytok mal pôvodne obsahovať aj modrú čajovú súpravu, ktorá nám vôbec nechýba. Veď doma mám plno podobných Barbie doplnkov.Usmívající se
Na tomto nábytku môžete dobre vidieť akú mal Mattel úroveň výroby nábytkov. Nábytky sú v skutočnej veľkosti, ktorá je pre Barbie vyhovujúca, nie ako tie súčasné, ktoré sú pre bábiky malé a ťažko na nábytkoch vedia vôbec sedieť.Zamračený

Na tejto fotke sa pozeráte na modrú variantu madracov a vankúšov.


Ružová varianta.


Veľké kreslo/posteľ. Je vidieť, že dolná časť, ktorá sa vyťahuje je trochu krivá.




Zadná strana bola lepená, tie dva kolíčky dobre nezapadujú.




Stô na kávu, ktorý patrí k veľkému kreslu.





Stolička/pohovka.






A teraz fotky s Marisou, ktorá Vám predvedie nábytok v akcii a s doplnkami.Smějící se














Možno sa pýtate, prečo sme kupovali tento nábytok, keď firma "Matter" je šikovná a nábytky pre bábiky vyrába sama. Nuž, veď ani moja mama nie je až taká dokonalá. Zatiaľ nevie pliesť nábytky a asi by ťažko zvládla takýto úžasný.Usmívající se Tento nábytok sme si zaobstarali aj preto, že sme ho hneď videli v našej novej izbe pre bábiky v štýle Havaj.
Ešte som zabudla napísať, že tento nábytok je to najstaršie, čo od Mattelu doma máme.Úžasný

Našla som na nete aj fotky nábytkov v originálnych krabiciah.




Na úplný záver sa mi podarilo nájsť aj reklamu na tento set ratanového nábytku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára