pondelok 30. januára 2017

Y - Yarn


Predposledná téma a zároveň druhá decembrová téma A-Z súťaže na Flickri je na písmeno Y - Yarn (Priadza).
Tentokrát podľa názvu je táto téma dosť výstižná, zadanie tiež jednoduché a myslím hodiace sa i pre tento zimný čas.Usmívající se

Táto téma sa dala zobraziť vážne dosť jednoducho. Stačilo si vybrať len nejakú časť oblečenia pre bábiky, ktorá je z priadze ako to urobilo 90% zberateľov, ktorí túto tému fotili a zúčastnili sa jej.
Lenže opäť tá jednoduchá cesta sa zdala byť pre nás nudná a chceli sme sa jednoducho povedané odlíšiť. Preto sme sa rozhodli ísť inou cestou.
Mami dosť rýchlo napadla scéna - mačky a klbká. Tieto dve veci sa dosť často od nepamäti spolu spájajú.
Nápad tejto témy bol vytvoriť scénu, kde sa mačky hrajú s klbkami na štrikovanie, ktoré rozhádzcali po izbe svojej chovateľky/paničky. A tá sa práve vrátila domov a nezbedné mačky odhalila, preto sa zvrieskla, zľakla sa a svoj potravinový nákup rozhádzala po celej izbe.
A mami povedala, že Barbie si musí pritom držať ruky na hlave a byť z toho neporiadku zhrozená.Smějící se
Ja som z tejto jednej fotky urobila viacero a vlastne som z neho vytvorila taký mini príbeh bez slov.Usmívající se
Ako Barbie sme vedeli od začiatku, že musíme vybrať takú, čo má super ohybné nové telo od Mattela - Made to Move, ktoré zvládne i náročnejšie pohyby, čo táto scéna vyžadovala.
A keďže bábik na tomto tele máme zatiaľ len tri, vedela som hneď, že voľba padne na náš novší prírastok, ktorý som dostala na posledné meniny - Made to Move Kaylu, ktorá má zároveň aj svoju premiéru.Usmívající se

K tejto scéne trebalo dorobiť len pár nerozbalených klbiek a tie, ktoré sú namotané do gulí a zároveň sú aj troška odmotané, pretože sa s nimi mačky už "hrajú". Zopár tých, ktoré už boli namotané do gulí sme už mali urobené, rovnako ako ihlice na štrikovanie. Všetky robila mami rovnako aj ihlice.
Kožený hnedý gauč robila tiež mami, je novinkou z novembra vlaňajšieho roka a za účelom posedenia do novej kaviarne pre bábiky.
A aby tej priadze nebolo málo, mami rozstrihala svoj starší šál, ktorý bol stále pekný, ale mal už dieru a šál už pár rokov nenosila, pretože sa jej nehodil k vetrovke, ktorú v súčastnosti nosí. Preto sa rozhodla z neho urobiť deku.
Okrem toho Kayla dostala i nový sveter, ktorý som kúpila pre bábiky do šatníka ešte vlani v lete. Pochádza pôvodom od Barbie Cali Girl Summer.
Neónové ružové nohavice sú od bábiky Bratz, náušnice sú z mojej dielne a topánky sme vybrali také, ktoré majú bambuľky na topánkach a hodia sa preto do tejto témy.Usmívající se
Košík, v ktorom sú uložené klbká, tak ten som robila veľmi dávno, pred rokmi.
A aby vyzerala izba viac útulná a zabývaná, z Barbie domu som si z africkej izby požičala obraz. A ten mi pri fotení robil najväčšiu starosť, keďže bol len prilepený obojstrannou páskoua a stále padal, lebo bol ťažký. Je to vlastne fotorámik, v ktorom je sklo a preto je ťažký, keď nie je zavesený na nejakom klinci.Nerozhodný

Pre tentokrát je súťažná fotka až tá tretia v poradí. Na Flickri medzi zahraničnými zberateľmi má táto súťažná séria z posledných tém najväčší úspech. Asi je to aj preto, že veľa zberateľov bábik, čo má tento koníček chová i mačky, ktoré majú veľmi radi, preto sa vedeli s touto témou lepšie stotožniť.Usmívající se
Rovnako ako my, ktoré máme inšpirácie doma neúrekom.S vyplazeným jazykem

Tu si pozrite fotky na ukážku s reálnymi modelkami, čo sme dostali.
A tu sú požiadavky a príkazy na túto tému:
Jednoduchý nápad s mnohými možnosťami! Pre túto výzvu, treba zahŕňúť priadzu niekde vo fotografii. Dalo by sa použiť módu (sveter, šatka), mať ho v dioráme (výzdobu izieb, deku na gauč), alebo ukázať svoju bábiku ako nakupuje v kreatívnom obchode alebo mu/jej pletie projekt. Dalo by sa dokonca tkať priadzu do vlasov Vašej bábiky pre redakčné portrét. Buďte kreatívny!

Na budúce už úplne posledná téma tejto mesačnej výzvy/súťaže!Úžasný






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára