nedeľa 22. januára 2017

U - Urban Streetwear


Po dvojmesačnej pauze sa opäť hlásim s témami na A-Z výzvy na Flickri. Súťaž už 7. januára skončila, ale tu na blogu, či Facebooku chýba ešte šesť písmen = tém do jej konca, aby sme si ju konečne úspešne uzatvorili.Usmívající se
Na mesiac november sme dostali ako zvyčajne tri témy. Prvou z nich bola na písmeno U - Urban Streetwear (Mestké "uličné" oblečenie).


Túto tému som z novembrových robila ako poslednú, pretože
som chcela vytvoriť opäť novú scénu "z ulice" a potrebovala som na realizáciu čas.
Tento žáner mestký "street" štýl nie je moja úplná šálka kávy. Pretože hiphopový štýl, či raperský ja absolútne nemusím. Pre mňa je príliš neženský.
Lenže zberateľky zo zahraničia túto tému nezobrali veľmi vážne a išli štýlom, že všetko, čo je v súčatnosti moderné na oblečenie je vhodné i do tejto témy.
To vyzeralo nejako tak, že napr. krátke šortky, vysoké čižmy a elegantná blúzka sú proste "in" do tejto témy.
Nevadí, každý si to urobil tak ako sám cítil.

S mamou sme boli v novembri na návšteve jej sesternici dcéry Margarétky, ktorá je moja 2.stupňovej sesternica a máme ju veľmi radi. Je to poklad. Má tri deti. A stredné z nich, 11-ročný syn Damir má posledný rok veľkú novú záľubu - graffiti. Chodí i raz do týždňa aj na krúžok a počmára všetko doma, čo sa dá.Smějící se
A ja som dostala vtedy na návšteve jeden nápad. Trápila som si hlavu, že aké graffiti ja dokážem nakresliť, keď sa v tom vôbec nevyznám a neviem, či ich viem nakresliť. V hlave som vedela ako si predstavujem scénu z ulice a celkovú atmosféru.
Preto som požiadala Damira, že či by sme sa nedohodli na nejakom peknom graffiti obrázku. Slovo dalo slovo a nápad sa začal realizovať. Povedala som mu, že jediná podmienka je, aby to nebol žiadny vulgarizmus. Taktiež sme sa bavili na formáte a farbách. Stačila mi A4 a farba nemusela byť na pozadí, mimo písmen/slov,lebo aj tak si budem obrázok musieť prispôsobiť.Usmívající se
Síce obrázok som si objednala niekedy pred 10.novembrom, Damirko bol rýchly aobrázok aj nakreslil včas, lenže ja som si ho musela prísť i osobne vyzdvihnúť a z môjho časového hľadiska to bol termín až po 20.novembri. Vedela som, že aj tak mám ešte kopec času na celkovú realizáciu.
Vytvorila som realistický múr, ktorý som už plánovala aj dva roky.
Je z polystyrénu. z nejakého elektrického spotrebiča. Je to taký dlhý obdĺžnik, do ktorého som pomocou nožníc urobila motív tehál, ktoré som na záver nafarbila akrylovými farbami na šedo a obtiahla čiernou v miestach, kde sú ryhy/obrysy tehiel.Úžasný

Ako aktérov som vybrala svoj mladý párik Tris a Travis, ktorým sme s mami nakombinovali street outfity.
Tris má bundu, šortky s pančuchami, tričko, ružové návleky na nohy a topánky od Barbie Style z prvej i druhej vlny. Náhrdelník je z mojej dielne a šiltovka je od bábiky Justin Bieber. Náramky sú kombinácie Mattel a Liv bábik.
Šiltovky má po bábich Justin Bieber až tri, tak som ich proste musela konečne i využiť.Smějící se
Károvaná košeľa je od bábik Liv a kabelka z väčšej tubovej sady oblečenia Fashion Fever. Je taká športová, bola som rada, že aj ju konečne využijem, keďže bežne takýto štýl nepreferujem a nefotím.
Travis má na sebe bundu zo sady Fashionistas pre Kena, rifle od Fashionistas Hottieho, náhrdelník z mojej dielne a tenisky so šiltovkou už od spomínaného Justina Biebera.

Scénu okrem grafitti čierno-bieleho pozadia tvorí múr, červený hydrant z mojej dielne, ktorý som už robila prd 3 rokmi, modrý smetiak, to je miniatúr a z Kiku, ktorú mám už pár rokov doma.
Skateboard mám doma tiež už pár rokov, je to miniatúra na prstové skateovanie/hranie sa pre deti.
Tiež som ju kúpila v Kiku len za 10 centov.Smějící se konečne som ju aj úspešne využila.

Túto tému som nafotila mayimálne neskoro, pár hodín pre ukončením súťaže, neskoro večer, len , aby som stihla všetko zverejniť. A to z jedného dôvodu. Pár dní pred koncom novembra som chytila nejaký očný vírus, mala som toľko hnisu v očiach, čo som v živote nemala. Neviem vôbec ako som sa prekonala a dokázala som to všetko dohromady nafotiť a naaranžovať. Asi ma motivovalo, že všetky mesačné témy som nafotila a ani žiadnu som nevynechala, aj keď s ami mohla nepáčiť. Zhodou okolnístí som ho asi dostala od tejto sesternici dcérky, ktorá sa u nás bola hrať, aj keď tento vírus mala s antibiotikami pár dní za sebou, ale asi som ho predsa len od nej chytila. Aj mami to po týždni chytila odo mňa. Jednoducho neviem, dnes už ma to netrápi, dôležité je, že sme to prekonali a máme takúto negatívnu skúsenosť našťastie za sebou.Usmívající se

Prvá fotka je ako zvyčajne tá do súťaže.
Tu si pozrite fotky na ukážku s reálnymi modelkami, čo sme dostali.
A tu sú požiadavky a príkazy na túto street tému:
Majúci pôvod zo surfovania a korčúliarskej kultúry, mestské street oblečenie teraz obsahuje ďalšie charakteristické štýly ako hip hop móda, japonské pouličné móda, a dokonca aj moderné haute couture. Bez ohľadu na žáner oblečenia aký si vyberiete, uistite sa, že outfit Vašej bábiky kladie dôraz na uvoľnenú, komfortnú súčasť street oblečenia. Myslím, čiapky, mikiny, džínsy a tenisky. Žiadne plesové šaty nie sú dovolené!













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára