nedeľa 31. októbra 2021

Happy Halloween 2021 👻🎃💀


Vitajte v mojom malom halloweenskom projekte. Ako každý rok, ani tento rok som nemohla vynechať tento úžasný sviatok, ktorý je pre mňa hneď po Vianociach druhý najviac inšpirujúci.😊😎😜

Aj keď v našich dvoch krajinách nemá tento sviatok korene, ale mne to vôbec nikdy neprekáža tomu, aby som ho oslávila aspoň vo svete mojich krásnych bábik. Však oni samotné pochádzajú z USA, tak by bolo divné, že by ho neoslavovali.😁

Napriek tomu Vám všetkým prajem prekrásneho Halloweena!!!👻💀🎃
Či ho oslavujete alebo nie. Vždy je lepšie sa z niečo pekného tešiť, keď je príležitosť a aj možnosti.😊
Nápad na tohtoročné halloweenské fotenie som mala hlave niečo vyše mesiaca, keď sa začali objavovať nejaké prvé halloweenské fotky na Instagrame vo svete bábik i miniaturistov.
Zdrojom mojej inšpirácie je dlhodobo Pinterest a posledné dva roky Instagram. Ten čím ďalej, tým ešte viacej, keď objavujem stále ďalších a ďalších nesmierne talentovaných ľudí z celého sveta.🌍

Mojím nápadom 💡 bolo použiť do halloweenskej scény ako hlavný prvok krb a naaranžovať ho v home - dekoratívnom štýle. 
Neskôr ma napadlo, že by som mohla po dlhom čase i niečo ušiť.✂ Už skoro 5 rokov mám doma halloweenskú látku s motívom duchov, ktorú som dostala do daru v obrovskom balíku od kamarátky Vlaďky💓, ktorá v minulosti dosť intenzívne i zbierala bábiky a mohli ste ju poznať pod menom žíža/ziza.blog.cz.
Teraz sa k tomuto hobby už aktívne nevenuje.😌😌

Mňa využitie látky už veľmi dlho lákalo, bála som sa, že vzorka bude trocha pre bábiky veľká, ale nakoniec som s ňou veľmi spokojná.
Nevedela som, či tento nápad s ušitím šiat stihnem, preto som ako alternatívu halloweenského fotenia nafotila svoj úplne prerobený halloweenský obchodík Happy Halloween pre bábiky.
Ten už bol 2x od jeho vytvorenia (čo je už 10 rokov tento rok), bol prerobený a totálnu tretiu premenu som uskutočnila vlani vo februári.
Lenže vlani na Halloween som sa k foteniu nedostala, vôbec neprialo počasie a nebol čas, tak som urobila náhradu v podobe dvoch čarodejníc, ktoré si vyvárali svoje lektváriky na cintoríne.😅

Tento rok som tiež nemala extra náladu a motiváciu fotiť halloweenský obchodík, ale mami ma nahovorila, že nikto taký obchodík nemá a nech zbytočne nevymýšľam a že nech ho konečne nafotím.
Nakoniec som ho pekne-krásne nafotila, lebo i počasie nesmierne prialo. Taký slnečný a teplý október si vôbec nepamätám.🌞

Lenže v mojej hlavičke bol stále ten prvý nápad s krbom, ktorý som nutne potrebovala vytvoriť.
Krby majú bábiky u nás až 4. Dva sme vylúčili, jeden kvôli farbe, druhý kvôli veľkosti.
Vyberali sme medzi týmto menším ručne vyrábaným a medzi známym plastovým od Glorie.
Ten je viac "staromódnom" duchu.
Nakoniec sme sa s mami zhodli na ručne vyrábanom, ktorý na účely nášho valentínskeho fotenia v roku 2018 mami vytvorila. Ten druhý určite raz pri inom Halloweene využijeme.
Mami som nakázala, že nech mi celý tento biely krb ozdobí. V tomto mám v nej veľkú dôveru, lebo aranžovanie scén a interiérov má proste v malíčku od svojho útleho detstva. Jednoducho to dokonale ovláda vo všetkých smeroch.😊
Ja som jej len dodala z domácich zásob čierny tyl a ona už len tvorila a tvorila.

Stojan s krbovým náradím a svietnik sú zo spomínaného krbového setu od bábiky Gloria.
Mini malé tekvičky sú kupované pred pár rokmi v záhradkárskom obchode. Veľká je ešte staršia, z čias rodinného kvetinárstva.

V halloweenských trendoch v posledných zhruba 3 rokoch prevládajú visiace klobúky a poschodové tekvice ako veže.
Tieto dve veci sme nakoniec úplne splnili.
Na visiace klobúky ma nahovorila pred samotným fotením mami.
Keďže za posledných 10 rokov som si spravila 3 kompletné halloweenské outfity v štýle bosorka/čarodejnica, preto mám i tri klobúky, ktoré som spustila po bielych nitiach na šnúrach na prádlo.
Ešteže fotenie na lódžii má i svoje výhody.😀

Pred dvoma rokmi som si kúpila v jednom čínskom obchodíku LED mini plastový lampášik s halloweenským motívom. Myslela som, že ho využijem už pred dvoma rokmi, ale nakoniec sa mi zmenili plány. Keďže sme do krbu nestihli vyrobiť čierne sviečky a červené sviečky z valentískeho fotenia sa nám do scény nehodili. Napadlo ma použiť tento lampášik, ktorý veľkostne úplne do otvoru krbu zapadol akoby bol podľa toho i robený. 
Pôvodne som ho plánovala využiť už pred 2 rokmi, ale vtedy som tiež svoje halloweenské plány menila na poslednú chvíľku. Teraz konečne nastala jeho hodina "H".

Na krbe je okrem svietnika, ktorého mami ozdobila ešte čiernym tylom, dve dekorácie s motívom mini netopierov (pôvodne to boli náušnice, ktoré som urobila k halloweenskému kostýmu pre bábiky, ale sa háčiky zlomili), ďalej veštiaca guľa (tú som vyrábala na Halloween 2017), rovnako i lebku na podstavci, mami ju ešte vyvýšila o jednu nohu/kosť z halloweenskej kostry, aby aj ľavá strana dekorácie krbu bola v podobnej výške ako pravá.😁
Biele stĺpy slúžia pôvodne ako tortové stojany.
Papierový nápis s vlajkami Happy Halloween slúžil pôvodne ako nápis na dioráme/obchodíku Happy Halloween. Našla som ho pred 10 rokmi na stránkach zberateľov, ktorí robia miniatúry. Možno tá stránka už nemusí ani existovať.👀

Šaty majú retro strih, ktorý majú i šaty od Barbie Top Model Summer Resort. Za strih týmto pádom ďakujem Lenke (nenauli.blogspot.com), už druhýkrát mi dobre poslúžil.
V piatok večer som ušila šaty a v sobotu doobeda som ušila v rukách ešte klobúk.
Ten teraz robila My Froggy Stuff. Froggy ho však robila z čierneho filcu, ale ja som chcela tentokrát elegantnejší materiál. Keďže som objavila pri svojom veľkom septembrovom upratovaní látok, čiernu mäkkú umelú kožu zo starej kabelky, rozhodla som sa ju konečne i patrične využiť.
K celkovému looku outfitu som dorobila ešte čarodejnícku paličku tiež podľa Froggy, keď robila prútiky podľa Harryho Pottera.
Náhodou som doma odložila do materiálov len jeden kus špáratka do úst. Oproti tým bežným, čo máme doma na používanie, sa toto líši tým, že má taký "ozdobný" koniec.
Zjavne sa špáratko u nás objavilo práve kvôli tomuto účelu.
Prútik som troška opílnikovala a prefarbila hnedou akrylovou farbou.
Náhrdelník s krížom som vyrábala už pred pár rokmi tiež kvôli halloweenskému projektu.
Čierne vysoké čižmy sú od Barbie Raquelle Style/Módnej ikony.


 Ako modelku som si vybrala Priscillu (Barbie Basic 003 Model No.02).
Mala som ju už naplánovanú, pretože ako jediná hrdzavovláska v zbierke ešte nikdy nefotila Halloween.
A s mami sme sa zhodli, že väčšinou dávajú i zahraniční zberatelia za čarodejnice práve hrdzavovlásky.

Podarilo sa mi náhodou urobiť i moje prvé video typu "Behind the scene"/za scénou. Takéto videá sú vo veľkej obľube u zberateľov na Instagrame.😊
 Omylom mi mobil prepol počas fotenia na video a tak som sa tomu nebránila a pokladala som to za znamenie.
Trvá okolo 1 minúty, počuť na ňom silný vietor.💨
Prečo by som sa práve ja nerozhodla fotiť Halloween s visiacimi klobúkmi práve počas silného veterného počasia???🙈🙉🙊


A takto vzniklo fotenie trocha v štýle Harryho Pottera, ktorého veľmi milujem, neplánovala som to, zaklaplo to všetko náhodne.
Napriek silnému vetru sa toto extrémne fotenie vydarilo, aj keď som musela urobiť nesmierne množstvo fotiek, z ktorých 90% išla do koša.

Moja čarodejnica Priscilla Vám čaruje: Wingardium Leviosa!!!🎆
A opäť sa vidíme o rok!😎💜




















10 komentárov:

  1. Moc hezké fotky k halloweenu. My ho v rodině neslavíme, ale ráda se podívám, jak ho slaví právě panenky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka, ja ho vlastne oslávim vždy s bábikami, keď vytvorím a odprezentujem celý halloweenský nápad.😀🕷️🦇👻

      Odstrániť
  2. Teda holky, moc moc krásné. Zase tak pěkně udělané, do detailu vyfešákované. A ta látka, ta je boží.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Vierka. Áno, tá látka od Vlaďky tomu dodala tú správnu halloweenskú atmosféru.👻🦇🕷️🎃💀🕸️

      Odstrániť
  3. Opäť raz dokonalosť <3 Priscilla je úžasná a tá látka a tekvičky a všetko :-O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky😘. Áno, pri tomto projekte látka urobila svoje.😀

      Odstrániť
  4. Krásné tématické focení. Ty duchařské šatičky jsou super :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lenka, som rada, že aj Tebe sa moje tohtoročné halloweenské fotenie páči.🙂

      Odstrániť