utorok 7. februára 2012

Vivienine zimné outfity


Pravidelní návštevníci blogu asi viete, že posledný polrok ma veľmi chytilo šitie. Väčšina modelov, ktoré som šila v súčastnosti a aj v minulosti bola hlavne pre bábiku Barbie. Stále sa Barbie šatník rozrastá, ale pre Barbie sestry ako sú Skipper, Stacie a Shelly veľa vecí na oblečnie u mňa nemajú. Preto v decembri vznikol prvý model pre Skipper, konkrétne pre Vivien.
Prvé fotky sú na snehu, vtedy som fotila aj dievčatá s nórskymi svetrami. Ostatné som dofotila cez teplejšie obdobie.


Model som šila ešte v decembri pred a medzi vianočnými sviatkami. Najprv som si vybrala farebnú kombináciu oblečenia. Voľba bola jednoduchá, vybrala som fialovú, pretože Vivien má bledofialové melíry a farba botasiek je tiež fialová.
Musela som vyriešiť aj problém s topánkami. Všetky topánky, ktoré mám sú tenisky vo farbách ružovej, bielej, jedny topánky v červenej a tieto jej vlastné fialové. Posledné menová vypadajú najteplejšie. Vyrobila som návleky na nohy. Návleky, čapica a šál sú zo šedých rukavíc, ktoré som dostala do daru, ale mne sa šedá farba nepáči, preto som si ich nechala na iné využitie.
Vesta je ušitá z detskej vetrovky pre 2 ročné deti, ktorú som si kúpila na šitie vo výpredaji asi pred rokom a konečne som ju aj využila. Funkčný zips je z dávnych domácich zásob.
Na tento outfit som sa nechala úplne inšpirovať so svojím štýlom obliekanie. Aj keď v zimnom období už nosím len vetrovku.Smějící se


Na snehu sa Vivien hrala spoločne s Monou Lisou.


Čiapka má byť podľa módneho trendu má dole visieť. Veľmi sa mi nepodaril pôvodný zámer, aj keď som detailne skúmala tú svoju. Štrikovanie je dosť hrubé, aby čiapka visela, musela som ju prišiť.





Šál je kratší a je na zapínanie.






Vesta je vypodšívkované, Vivien je v nej dosť široká.


Na mikinu som pyšná. Je zo starého maminho bavlneného trička. Má aj kapucu a funkčné vrecká. Zatvára sa na 3 patentky, ale našila som na ňu úzku striebornú stužku, ktorá dáva efekt zipsu.




Pod mikinu som ušila tričko s dlhým rukávom.


Náhrdelník ladí s celým oblečením.



Tričko je ušité z inehó starého trička.
Aby tričko nebolo fádne, oživila som ho našitými malými fialovými korálkami do tvaru mašle.Usmívající se





Detail na návleky.


Rifle bez návlekov.



Rifle sú šité z bavlnej sukni, ktorá vypadá ako rifle. Skvelá látka, ktorú som objavila pred dvoma rokmi v jenom čínskom obchode. Využila som aj pravé šité okraje. Ako gombík som použila jeden strieborný fliter.Usmívající se

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára