pondelok 7. novembra 2016

R - Raingear


Pokračujeme v obľúbenou mesačnou výzvou na Flickri, aby ste si náhodou nemysleli, že som na Vás už zabudla.Smějící se Na mesiac október boli určené tri témy. Prvá z nich je na písmeno R -raingear (Oblečenie do dažďa). Veľmi pekná téma, to bolo prvé, čo som si pomyslela, keď som si prečítala všetky témy na nový mesiac.Usmívající se

Dievčatá Audra a Leslie vybrali tému hodiacu sa pre typické jesenné počasie. Lenže ja som mala hneď od začiatku jeden problém. Doma žiadny dáždnik, gumáky a pršiplášť moje bábiky nemajú, čo bolo pre mňa hneď sklamaním.Nerozhodný
Jeden dáždnik a bledomodré gumáky mali moje bábiky už dávno, keď som mala ešte v zbierke Teresu Rain or Sun, len tú som predala v originálnom oblečení už pred dvoma rokmi a nič som si od nej nenechala, pretože napr. jej dáždnik pôsobil viac detsky a málo realisticky. Takže týmto smerom som nemohla ísť.
Myslela som si, že asi budem musieť do tejto témy niečo ušiť alebo vyrobiť. Lenže, čo by bolo schopné a podobalo by sa na pršiplášť. Pozreli sme si s mami aj zopár videí ako vyrobiť dáždnik, či dva ako vytvoriť pršiplášť, lenže dáždniky na videách neboli pekné alebo išlo skôr o slnečníky a taktiež videá s pršiplašťami neboli o nič lepšie a schopnejšie.Zamračený
Na internete som ešte hľadala a aj som našla, že existuje krásny set oblečenia od bábiky Liv - priehľadný pršiplášť s priehľadným dáždnikom v tvare "hríba", ktorý sa dá aj otvárať. Bol nádherný, len samozrejme u nás nikdy nepredávaný a dokonca, keď som ho len tak zo srandy hľadala na E-bayi, vôbec som ho nenašla, iba napodobneninu od ČíňanovSmějící se. Okrem tohto od Liv som poznala ešte trojset oblečenia od Mattela, ktoré sa mi nikdy nepáčilo.
Preto som sa na začiatku októbra rohodla v jeden podvečer urobiť vychádzkový okruh po všetkých hračkárstvách v Nitre, od 3 Dráčikov po jeden Alltoys. Pôvodne sme s mami išli len na nákup potravín do Hypermarkertu Tesco, kde sa nachádza aj nákupné centrum Galéria a v ňom aj jeden z 3 Dráčikov. A tam sme objavili jednu bábiku Bratz Style Starz s výmennou parochňou, v čiernom overale, ktorá mala na sebe aj červený kožený až lesklý kabát s kapucňou a ten sa najviac podobal na nejaký pršiplášť. Lenže nebola som si istá, či je to ten typ Bratz bábiky, ktorá je vyššia a podobá sa výškou a telom na Barbie. Chvíľku som rozmýšľala, že ju kúpim (mami ma na ňu troška nahovárala), zoberiem jej kabát a predám ju, síce by to bolo na dlhšie, ale v tom by nebol celkom problém. Len sa mi celkový tento proces nechcel robiť a kožený kabát nebol natoľko krásny a zaujímavý, aby som si túto Bratz nakoniec kúpila.
Preto som tajne dúfala, ale asi dostatočne neverila, že v ostatných Dráčikoch by som našla oblečenie do dažďa, proste niečo schopné alebo podobné na pršiplášť. V tomto prvom Dráčiku som našla set 3 kúskov oblečenia do dažďa od Mattela, ktorý stál "len" 13€ a v živote by som ho nekúpila, lebo to by musel byť fakt tak dokonalý a krásny, aby som si ho bola schopná vôbec kúpiť. Set obsahuje zatvorený dáždnik, čo bol nepekný vyliaty plast, či priehľadné nepekné topánky, čo sa vôbec nepodobali na gumáky, plus jeden priehľadný ružový akože pršiplášť, ktorý sa okrem priehľadnosti na nič nepodobal.
Okrem tohto setu a červeného kabáta bábiky Bratz som v ostatných hračkárstvach nič podobné do dažďa nenašla. Keďže som pri tejto "akcii" prehnala mami po celom meste peši, ktorá mi vynadala (áno, aj my máme chvíle, keď sa nezhodneme a navzájom si povieme svoje), že niekedy som totálne hlavatá a mala som vedieť, že je to horšie ako hľadať ihlu kope sena. Taktiež mi bolo povedané, že sa nemám s týmto vždy toľko "paprať", že aj tak si organizátorky súťaž hodnotia podľa seba a nechcú mi vybrať fotku a že väčšina súťažiacich tam len niečo hodí a majú to bez problémov. Mami mala v niečom pravdu, určite som dosť precízny pedantér, ktorý sa snaží robiť všetko na 100%, čo je niekedy aj prehnané.Nerozhodný
Pôvodne po neúspešnom hľadaní oblečenia do dažďa som bola opäť v štádiu, že niečo ušijem. Lenže v domácich zásobách látok som vhodné nenašla, aj keď som v minulosti jednu vhodnú látku mala, ale som sa jej už dávno zbavila tým, že mi je zbytočná.

Síce v ten deň bola mami na mňa trochu naštvaná, ale už o pár dní na to sme nakoniec ako prvú fotili túto tému. Dosť rýchlo ma do nej dokopala. Mami mala opäť raz jeden zo svojich originálnych a jedinečných nápadov.
Vymyslela si, že použijeme dvoch väčších psov od Mattela, na ktorých vytvoríme pršiplášte. Doma sme akurát mali jeden aktuálny troška vyvrátený veľký dáždnik, ktorý bol z priehľadnej fólie, tak ten som ja rozstrihala a s mami z neho vytvorila na mieru dva psie pršiplašte. Dokonca im vytvorila také kapucne na hlavu, a diery na chvosty, všetko polepila lepiacou páskou.
Keďže sa začali objavovať súťažné fotky od iných zberateľov a videli sme, že nie všetci majú akurát plášte do dažďa a dáždniky, ale používajú aj klasické kabáty s kapucňami, či bez. Preto sme s mami poskladali dva outfity v tomto duchu. Najprv sme sa rozhodli použiť z bábikovského šatníka - jeden z najvypracovanejších kúskov oblečenia, ktorým je IT kabát od bábiky Poppy Parker, keďže má kapucňu prišiel nám preto maximálne vhodný.
Druhou voľnou pre druhú bábiku bol žltý kabát od bábik Liv, ktorý mám tiež veľmi rada a hlavne má tiež veľkú kapucňu.Smějící se
Bábiky/modelky sme vybrali veľmi ľahko, Charlotta (hrdzavovláska) sa v súťaži ešte neobjavila a parťáčku sme jej vybrali Penelópe, ktorá sa síce objavila už na začiatku v súťaže a už dokonca pri téme B - backless dress, len tam bola v hromadnom fotení, takže nestrhávala na seba pozornosť.
Tentokrát pre toto fotenie som išla fotiť von. Z jednégo dôvodu, aby som bola čo najviac realistická, chcela som nafotiť ozajstné kaluže. Outfity boli na bábikách oblečené, psy mali na sebe svoje pršiplášte a tak nezostávalo nič iné len zobrať foťák a dobre sa obliecť. Počasie bolo vyhovujúce, lebo v ten deň nepršalo, ale bolo mokro a napršané z predchádzajúcich dní. Lenže poslednou otázkou bolo, kde túto scénu ofotiť, aby najmä bábiky so svojimi psíčkami stáli? Otázka bola dosť rýchlo zodpovedaná, kríky, či pne vedľa nášho baraku na strane, kde je park nás prvotne napadli, ale neboli úplne vhodné, žiadne kaluže pri nich neboli, len mokrá pôda. Našťastie sme pár metrov od nášho vchodu zbadali schody, ktoré vedú aj na detské ihrisko a už sme vedeli, že to bude tá správna voľba. Okrem kaluží sme využili aj malé lístky z vedľajšieho stromu, ktoré sme vedľa bábik rozhádzali na zem pod nimi, mami, ktorá pri tomto fotení mala opäť za úlohu asistovať a aj držať veci, zobrala pár menších konárikov, ktoré do scény naaranžovala.Smějící se
Fotila som rýchlo, ale dvojako, raz s bleskom a raz bez, aby som si bola istá, že budú nejaké fotky isté. Nevedela som, či môj foťák takéto počasie zvládne.
Pri fotení a v zlom počasí sa našťastie prechádzalo vonku len pár ľudí, čo mne bolo úpne fuk. Najviac si nás všímala pani, ktorá chcela prejsť práve cez tieto schody a najprv chvíľu čumela a až potom prešla. Mami si pritom naschváľ vyprávala o tejto súťažnej téme a o zberateľstve, aby pani niečo nové pochopila. Určite zažila jedinečný zážitok toho dňa.S vyplazeným jazykem
A aj keď táto akcia trvala krátko, s mami sme dobre vymrzli. Pri fotení som mala aj čiapku, ale boli by sa mi zišli aj rukavice. Po príchode domov som musela urobiť rýchle akcie, pretože afgánsky chrt mal dlhšie chlpy a bol zdola zablátený, rovnako ako sa mi podarilo troška zablátiť nohavice i kabát u Charlotty. Najmenej sa zablátila Penelópe, tá mala len čižmy špinavé.
A nakoniec aj tak najviac som zablátila seba, keď som si pre dobrú fotku kľakla jedným kolenom do mokrej kaluže.Smějící se
Túto praciu akciu som zvládla a tak nás s mami čakal už čierny čajík v teplom prostredí nášho bytu.
V PC som zistila, že vydarenejšie fotky sú tie bez blesku a skúsila som opäť raz úpravy vo vynikajúcom programe na stránke picmonkey.com, ktorý ponúka neuveriteľné možnosti na vyhratie sa s fotkami. Nevedela som, či to vyjde a budete to pekné, tak som skúsila pár fotiek upraviť s "umelým" dažďom a vyšlo to. Takže je z toho aj taký trošička fotkový príbeh bez slov ako sa stretli pri venčení psov dve kamarátky.Úžasný

Tu si pozrite fotky na ukážku s reálnymi modelkami, čo sme dostali.
A tu sú požiadavky a príkazy na túto daždivú tému:
Myslím, pršíplášte, topánky do dažďa a dáždniky! Ukážte nám, ako sa Vaša bábika oblieka v daždivých dňoch. Akokoľvek už je roztomilá a zbalená alebo uhladená a sexy, ukáž nám ako Vaša bábika vyzerá báječne, aj keď je vonku pochmúrne.

Mám pre Vás opäť vynikajúcu správu, napriek tomu, že po minulomesačnom veľkom sklamaní, že mi nevybrali ani jednu fotku za minulý mesiac, najmä pre mňa zatiaľ najvydarenejšiu na tému Q - Queen of Africa, som ostala veľmi prekvapená, že po druhý raz už konečne ocenili konečne moju snahu i kreativitu a opäť ma vybrali! Stále sa z toho vytešujem, všetkým kto zatiaľ mal možnosť a hlasoval za mňa Ď A K U J E M a vážim si každý jeden hlas. Hlasovanie prebieha do konca mesiaca november. Takže kto mi chce pomôcť, podporiť ma a je registrovaný na Flickri, budem mu len a len z celého srdca vďačná!
O výsledkoch Vás budem určite informovať v novom mesiaci - december.
A tešte sa už na ďalšie dve témy za mesiac október.Usmívající se


Penelópe má na sebe kabát a čierne rukavice od bábik Liv, bordové šortky od Barbie Style Raquelle z druhej vlny, čierne legíny od aziatky Made to Move, náušnice a čiernu kabelku z mojej dielne a nakoniec vysoké hnedé čižmy od Barbie Style Terezy z prvej vlny.
Ruby je írsky seter.Usmívající se


Charlotta má na sebe kabát a nohavice od Poppy Parker Barefoot in the Park - Bratter Lovers set, bledohnedá kabelka je z moje dielne, nízke béžové čižmy zo starých Mattel Bonanza doplnkov.
Lacey je afgánsky chrt.Usmívající se








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára