nedeľa 16. mája 2021

50´s Birthday Party 🍨

 

Po dvoch vianočných prírastkoch si dáme krátku pauzu a pozrieme sa na jedno z novších mojich fotení, ktoré som vytvorila vo februári tohto roka. 😊🍨👗
Na Instagrame trávim viac času ako na Flickri či Facebooku.
Z Flickra už odchádzajú zberatelia hlavne na Instagram a na Flickri akoby nikto už nebol.😌

Ešte sa tam niektorí stáli zberatelia držia, je tam i pár, ktorí bábiky uverejňujú výlučne na Flickri a pokračujú stále v zabehnutom štýle. 
Ja sa držím ešte všetkým platforiem, ale keďže Flickr sa rozhodol pred 3 rokmi urobiť tvrdé zmeny a nechal zdarma počet fotiek na limit 1000 fotiek, stále musím zmazávať staré či menej dôležité fotky, aby som mohla uverejniť nejaké nové.😒 Z tohto dôvodu sa zdržiavam na Flickri už len obmedzene. 
Nové inšpirácie, nápady, diorámy, módu a pod. hľadám najmä na Instagrame, kde je denná dávka (už aj prehnaná) nových kreatívnych fotiek od zberateľov z celého sveta.🌍

Veľmi som si obľúbila pár skvelých účtov, jedným z nich od mojej rovesníčky Sarah z rakúskeho mesta Linz, jej  IG účet nájde pod názvom @sassie_dolls.👩💗
Tá oslavovala vo februári svoje 29. narodeniny a rozhodla sa pri tejto príležitosti usporiadať v dolly instagramovom svete párty ako to býva vo zvyku. Tam skoro každý deň niekto usporiada nejakú párty v určitom štýle.
Témou párty, ktorú Sarah zvolila bola 50.roky.
Och, moja kreatívna duša sa veľmi potešila. Ja nie som ten typ, ktorý chodí na IG na každú párty, ale predsa len niekedy neodolám, čo bolo i v tomto prípade. Najmä rada chodím k tým zberateľom, ktorých obdivujem.😍

50.roky to je téma, ktorú som už raz pred pár rokmi fotila, mám na ňu rekvizity i oblečenie.
Troška som sa i so sebou samou nechala inšpirovať.😃 
Vtedy som fotila len jednu Barbie s kolou v ruke pri juke boxe a veľkým obrázkom Coca-Coly dámy.
Juke box je miniatúrne rádio na baterky, ktoré máme ako ozdobu v našej kuchyni už pár rokov, keďže i naša kuchyňa má šachovnicové kachličky, magnetky na chladničke a obrazy s motívom Coca-Coly obrázkov.

Zopakovala som rovnakú bábiku, juke box, obraz Coca-Coly a kolu v ruke.
Aby to nebola nuda, pridala som ešte druhú Barbie.
Na stenu som okrem obrazu nalepila dve moje platne, ktoré som vyrobila pre inú príležitosť.
Ružové pozadie som využila z fotenia, keď Barbie oslavovala 60.rokov, málo ho používam, lebo je krátke, vlastne sú to dve krátke pozadia, ktoré som spojila v tomto fotení do jedného.

Riešila som ouftity, vlastne len jeden, pretože šaty s bodkami a s ružovým svetríkom mám od jednej Fashion Fever Teresy. Je to ten outfit, ktorý som pred pár rokmi vymenila so zberateľkou Monikou/Iski.
Druhý outfit som chcela najskôr vyskladať v štýle Rockabilly, ktorý zobrazuje toto obdobie dokonale. Myslela som, že dám bábike nejaké trojštvrťové rifle, top a pod. Len som zabudla, že mami mi poradila využiť outfit od Barbie Dolls of the World Francúzsky, ktorý je presnou kópiou outfitu, ktorý mala herečka Brigitte Bardot v jednom jej francúzskom filme z konca 50.rokov.
Takže mi prišlo lepšie využiť ďalšie šaty (outfit od Francúzsky vyzerá síce ako 2-dielny, ale nie, čierne tričko je ku károvanej sukni žiaľbohu prišité, preto sa kúsky nedajú využiť jednotlivo), aby obe dievčatá spolu lepšie ladili.😎

Rozmýšľala som, ktoré aktérky sa ujmú tohto fotenie. V hlave sa mi stále premietali hlavné postavy z filmu Pomáda a následne i vyrobené zberateľské Barbie od Mattelu.😃
Voľba padla na moju obľúbenú Charlene (Barbie Basic 002 Model No.03) s tvárou Steffie a to kvôli jej účesu, tak si túto rolu znovu zopakovala, len si teraz zobrala outfit od Francúzsky.
Keď pred rokmi fotila tému Nifty 50´s do A-Z fotografickej výzvy s bábikami na Flickri, tak mala na sebe ten of Fashion Fever Teresy, komplet. Teraz si len zobrala tú istú šatku do vlasov.
Ako parťáčku som jej nakoniec po krátke úvahe zobrala Amandu (Barbie Basic 002 Teresu).

Chvíľku som sa pohrávala i s myšlienkou, že využijem Giselle - kmotríčku vílu od Popolušky, ktorá má veľmi vyhovojúci krátky účes vhodný do týchto rokov. I moja babka dlhé roky až do svojho odchodu na "druhú stranu", presne taký nosila.  Keďže však má u mňa najhoršie kĺbové telo, aké vôbec môže existovať, rozhodla som sa ju do tohto "akčného" a pohyblivého fotenia nezapojiť. Fake telo z Ali, ktoré má, nemé ani kotvičku krku a stále pozerá hlavou akoby "hore" do neba.

Amanda nakoniec dostala FF outfit, ručne vyrábané náušnice z dielne mojej mami, ktorá ich robila pred rokmi práve k tomuto outfitu, topánky ešte zo starej Mattel doplnkovej sady, ktorú mi raz priniesol Mikuláš, to je už aj 25 rokov a biele ponožky. Tie sú nové, tie staré, ktoré som vtedy tiež urobila k tomuto outfitu sa dávno zničili, takže som bola nútená urobiť nové. Nebola som nútená, ale viem, že bielych ponožiek by to nebolo ono.😀
Rozmýšľala som aký účes Amande spraviť, pretože rozpustené dlhé vlasy sa mi zdali menej vhodné.
Spomenula som si na hlavnú hrdinku Sandy z Pomády, ktorá nosila pri svojom "nerebelskom" štýle vlasy v cope, tak som takýto účes spravila i Amande.

Obom dievčatám som každej jednej dala fľašku Coly, jedná sa síce o miniatúry Pepsi-Coly, ale keďže plagát na stene je obraz dámy s Coca-Colou, jedná sa dobový reklamný plagát z 50.rokov, a na juke boxe je pridaný vrchnák z pravej fľašky od Coca-Coly, tak som proste nemohla dopustiť na fotkách konkurečný boj týchto dvoch firiem. Tak obe dievčatá si museli tieto fľašky na scéne otočiť chrbtom.😅

 Okrem ponožiek som ešte vyrobila novú podlahu. Šachovnicovú tapetu sme kupovali pre vytvorenie vlastných prestieraní do našej vlastnej kuchyni ako som už vyššie spomínala má prvky Coca-Coly dekorácií. Ostal nám kratší pás. Ten som mami nechcela minúť, čo keby chcela náhodou nejaké zo 4 prestieraní opraviť, ale keďže ako mi povedala, určite by musela vymeniť už všetky štyri, tak mi dovolila, aby som celý zbytok použila na novú podlahu.

Pri fotení v A-Z súťaži som vtedy nemala poriadnu šachovnicovú podlahu a nebolo to celkom dotiahnuté ako pri tomto fotení.

Viem, že keď som tieto fotky fotila bol teplý front počasia práve i počas februára.
Fotenie som si užila. Obe dievčatá som dokonale rozhýbala.
Pridávam i pesničku, ktorú som vtedy vybrala k fotkám do instagramového dňa.

Je ňou Everyday od amerického speváka, skladateľa a priekupníka rokenrolovej éry Buddyho Hollyho, ktorý umrel ako mladý (22 ročný) tragicky koncom 50.rokov pri leteckom nešťastí. Jeho kariéra trvala krátko, rok a pol.😌
Toto je moja obľúbená pieseň. Taká veselé a príjemná na počúvanie.😎














7 komentárov:

  1. Krásné fotky,nápad a krásné panenky.Kudrnatá panenka byla mou srdcovkou,když jsem jí měla ve sbírce ;-) .Hezké oblečení.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Perfektné fotky. Tieto bábiky aj oblečenia som ešte donedávna mala tiež :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné fotky a holky si oslavu pořádně užily. Opět moc pěkné doplňky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ta stylizace je super, padesátky jak vyšité 👍

    OdpovedaťOdstrániť