streda 1. decembra 2021

1.adventný deň - Pár a vianočný veniec


Srdečne Vás vítam v prvom dni adventného kalendára s bábikami 2021. Týmto dňom ho oficiálne otváram. 🎉🎄 
Tentokrát sme sa s mami pohrali i s názvami jednotlivých dní, aby spolu ladili a vytvorili harmonický celok.
Prvý deň má názov - Pár a vianočný veniec.

Zabudla som Vám v úvodnom článku napísať, že mám nové adventné čísla so zlatými motívmi.
Vlani som čakala na ich zlavnenie v Kiku, ale dočkala som sa až zatvorenia obchodu a keď sa na jar opäť otvoril, vianočných vecí sa veľmi nezbavoval a čísla som viac nevidela.
Našťastie po terajšom dvojmesačnom pravidelnom pozeraní nového vianočného tovaru, sa mi podarili tieto čísla nakoniec v jednom z našich 3 Kikov zohnať (a to nám otvorili tento rok nový Kik). Bola som z čísel úplné zúfalá, o tom by Vám vedela mami povyprávať.😏
Jednoducho som mala v hlave už dávno jasnú predstavu, že práve do tohto "FASHION" kalendára sa len tento typ elegantných čísel hodí. Nie tie dve série, ktoré mám doma, tie už proste nie.
Chcelo to po 4 rokov konečne zmenu i v tomto.😊

Vešanie venca je vianočná aktivita, s ktorou sme sa už dvakrát v našich kalendároch hrali. Prvýkrát to bolo v roku 2018, keď sa veniec vešal na mnou urobené biele dvere z tvrdšieho papiera.
Vtedy som urobila "iba" dvere, ktoré som priložila k drevenému pozadiu.
Druhýkrát sa vešal veniec vo vlaňajšom kalendári, ale z vnútornej strany.
Prvom prípade ho vešala jedna Barbie, v druhom Barbie s malým Tommym a keďže sme chceli zmenu, tak veniec vešia párik. Tých romantických párov uvidíte cez kalendár celkovo šesť.

Táto dioráma patrí medzi tie tri, ktoré som si komplet do tohtoročného kalendára vyrobila.
Môj sen bol mať krásne červené dvere a na nich prekrásne nazdobený vianočný veniec.
A tak som sa rozhodla si tento sen konečne sama zrealizovať.  Pred necelými troma rokmi som sa dostala k svojmu vytúženému "foam boardu". Foam board je pre mňa neskutočne fantastický materiál na tvorbu diorám, nábytkov a všetkého, čo si do tohto malého sveta bábik zmyslíte. Youtuberka My Froggy Stuff ho už roky využíva a vymenila ho za kartón, ktorý sa vytáča, krivý a nemá z dlhodobého hľadiska žiadnu perspektívu. Mám s ním nie veľmi dobré skúsenosti.

Keďže o tomto materiály na tvorbu dlhodobo snívam, tak sa mi podarilo získať aspoň nejakú jeho náhradu.
Keď na jednej časti nášho sídliska zateplovali byty, vypýtala som si od pracovníkov na stavbe jednu zateplovaciu dosku v ružovej farby. Robotníci boli takí ochotní, že by mi dali tých dosiek aj viac, ale ja som sa už domov neotočila naspäť. Aj tak som dokázala len dve dlhé odniesť domov.
Prvý rok, čo som ich mala doma som s nimi nič nerobila.
Dlhšie som sa pohrávala s myšlienkou, že skúsim vytvoriť tehlovú stenu, ktorá mi v tomto prípade prišla veľmi vhod. Najskôr mi ju mami namaľovala farbou na stenu na bielo, potom som si ja do nej vyryla za pomoci nožníc tehly vo veľkosti 3 x 1,5 cm.
Urobila som veľkú dieru na dvere a okno nad dverami. Najskôr som si namiešala šedú farbu, ktorú som nanášala do medzier medzi tehly. Mami mi s tým tiež pomohla.
Potom som urobila rám a okolie dverí z 3 typov drevených paličiek ako sú lekárske, nanukové a kávové.😊
Vzniklo i okno, postupovala som podľa svojich kreslených vzorov dverí z Pinteresu.
Červené dvere sú tri vrstvy tvrdého kartónu pokrytého bielym papierom, na ktorý som vytvorila drevený obklad z lekárskych paličiek.
Po dokončení mi dvere mami namaľovala červenou farbou. Dvere sú funkčné, otvárajú sa smerom von.
Majú vlastné pánty z drevených čajových poličiek, ktoré som pred rokmi dosť veľkom počte nakúpila kvôli poličkám do obchodíkov so suvenírmi pre bábiky.
Z tej istej zateplovacej peny vznikli i schody, mami ich natrela na šedo.
Kľučka je odznak, ktorý roky vlastním, keď sme boli ako krpaté deti na prvom stupni základnej školy na výlete u vojakov v kasárňach, tak každý z nás jeden dostal.
Mami vymyslela zlaté "klepátko" na dvere, ktoré bolo jednoducho pre dokončenie dverí nutné.
Je zo zlatého malého gombíka a zo zlatej náušnice, ktorá mi ako jedna z vecí zostala po mojej bábike - Disneyho Esmeralde zo Zvonára Matky Božej, ktorú som ako dieťa dostala do daru.
Konečne aj tá dostala využitie. Síce zatiaľ druhá strana dverí nemá žiadnu kľučku, keďže dva také odznaky som nevlastnila.😅
A najväčším orieškom nakoniec bolo výroba svietidiel. Tie som najskôr nemala chuť ani vyrobiť.
Prvé prototypy, ktoré začala mami vyrábať z dvoch vrchnákov od laku na nechty sa nakoniec vôbec nevydarili. Mohli radšej ostať ako vázy pre bábiky.
Tak som sa do toho vrhla opäť raz ja, vytvorila som ich z gumovej kreatívnej peny, z priehľadnej fólie, drevených korálkov a paličiek. Plus žiarovky sú vyrobené z korálkov a zo zlatých vrchnákov od pokazených plastových vianočných gulí.
Mami sa smiala, že vyzerajú "cintorínsky"😂, ale ako sama videla na internete, takýto typ svietidiel sa bežne používa ako exteriérové lampy.
Síce by sa nám ešte viac páčili také svietidlá viac "starosvetský" ako nejaký kandeláber, žiaľ zatiaľ ma nič neinšpirovalo ako také vyrobiť. Tak máme moderné svietidlá.
A nakoniec mami prerobila veniec, ktorý sa vlani vešal v interiéri v 10.adventnom dni.
Pridala viac zlatých prvkov. Objavila, že zlaté špendlíky do kôrkovej tabuli sú super vyzerajúce vianočné gule, ktoré jej do aranžérskej práce venca úplne chýbali.

Pred dvere sme ešte naaranžovali malé červené sánky, ktoré sú pôvodne vianočná dekorácia z Kauflandu a my sme ju kupovali vlani do adventného kalendára, na sánkach sa vlani sánkovala malá Chelsea v 16.adventnom dni i so svojimi staršími sestrami.😁
Aby sa motív hviezdy, ktorá sa spája s každým dňom objavil, dali sme ju tu ako snehovú guľu s darčekmi. Pôvodne je to strúhadlo na ceruzky, kde už sa voda dávno odparila, keďže som ju ako menšia školáčka dostala od rodinnej známej zo Švajčiarska.
Dva zlaté darčeky pochádzajú z adventného kalendára pred 2 rokmi. Robila ich mami.
Zasnežené stromy sú vianočná dekorácia kupovaná pred pár rokmi po 1€ v Kauflande. Celkovo máme doma tých stromov 6.

V tomto kalendári uvidíte úplne nové oblečenia, ktoré sa mi minulý rok podarilo pre svoje bábiky zohnať. Pôvodne som chcela kúpiť len dva kabáty, nakoniec som kúpila omnoho viac, čo vôbec neľutujem. Pretože zimné oblečenie zaostáva v šatníku mojich bábik za letným a ja keďže sa venujem stavbe projektov ako je tento, už si hovorím, že som sa stala i modelárom, tak na samotné šitie som vedela, že nebudem mať čas. Pred rokom a pred minulým rokom som síce ušila po jednom kabáte, vždy to bol pri tvorbe tohto kalendára aj tak nedostatok.😕 
Jedným z nových kusov oblečenia je i tento jablkovo zelený kabát s bielou kožušinkou okolo rúk.
Sherrie (Barbie Basic 003, Model No.08) urobila mami ešte zimnú čelenku do vlasov z umelých konárikov.😀
Do uší si dala náušnice s motívom cezmíny. 
Hnedé vysoké čižmy mám ešte od mojich bábik z detstva.
 Sú zo sady Barbie Bonanza.
Bryan (Texas Universisty AA Ken) má tiež nový kúsok oblečenia - čierne tričko s bielym lemovaním okolo krku. Pôvodne je to pre Barbie, ale bolo širšie a tak ho budem využívať pre Kenov, ktorí majú slabší šatník. Na rukávov je trochu úzke, ale nakoniec som to dala.
Tmavošedé sako je zo setu od Chipa Barefoot on the Park Bratter Lovers od firmy Integrity Toys.
Nohavice pred 2 rokmi šila pre Kenov mami.
Topánky sú tiež ešte z môjho detstva pre bábiky, z nejakej Mattel fashion sady pre Kena.

Ako prvú vianočnú pesničku som si vybrala pieseň od nášho najmilšieho kanadského speváka Michaela Bublého, ktorého vianočný album tento rok oslavuje svoje 10.výročie od jeho vzniku. 
Z tohto dôvodu vytvoril Michael aj nejaké nové vianočné videoklipy ku starým jeho piesňam.
Jednou z nich je i pieseň  It´s Beginning to look a lot like Christmas (Začína sa to veľmi podobať na Vianoce). 🎅🎄
Videoklip je veľmi krásny, Michael sa v ňom postupne prechádza po rôznych miestnostiach, ktoré zobrazujú rôzne časové obdobia.
Táto pieseň je v súčasnosti asi najviac hrajúcou piesňou na Instagrame. Skoro každý jedinec si práve ju vyberá na svoje videá, či je to fashion blogerka alebo iný typ influencera.😄








14 komentárov:

  1. Mary, jsem moc ráda, že i letos jste s mamkou pro nás vytvořily adventní kalendář. Obdivuji všechno, nápad, zpracování i fotografie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Ruženka, to vieš, že my vieme o tom koľko fanúšikov má tento náš každoročný projekt, takže by nám to nedalo, aby sme sa do toho nepustili i tieto Vianoce.🥰

      Odstrániť
  2. To je krááásný. Článek jsem si celý přečetla, co jsi všechno s mamkou vyráběla, holky jste moooc šikovné. Dveře, věnec, stěna, lampy ...všechno se moc povedlo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Věrka, som rada, že tu mám určite jedného poctivého čitateľa, lebo mi to nedalo všetko neopísať, keď som sa s tým dosť natrápila.😁😊😘

      Odstrániť
  3. Je to úžasné, fešáka ti v dobrom veľmi veľmi veľmi veľmi závidím :-) Scéna aj pesnička sú krásne. Veľmi som sa na váš precízny kalendár tešila :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Nikky, myslím, že mi ho nemusíš závidieť, keďže ho máš skoro 98% doma v podobe Basic Kena.😃 Som rada, že sa tešíš🥰, áno, precízne, to je určite to slovo, ktoré nás vystihuje skoro vo všetkých veciach. Len je to časovo náročné a vyčerpávajúce.🙄

      Odstrániť
    2. Len, keď tie 2% hrajú ten najväčší rozdiel 🤣🤣🤣 ale po Jackovi stále môžem dúfať, že sa raz objaví aj u mňa 😇
      Verím, čo má byť dokonalé, vyžaduje veľa času

      Odstrániť
    3. Ja Ti ho z celého srdca prajem💙. Len som si myslela, že sú ešte dôležitejší Kenovia, ktorí by Ti mohli pribudnúť do zbierky ako je práve tento Texas AA chlapec.😀

      Odstrániť
    4. Úprimne, ani veľmi nie, moc Kenov, ktorých by som ozaj chcela, nie je. V podstate som chcela už len Jacka a tohto 🤣 a ešte možno toho z Tango setu.

      Odstrániť
    5. Jáj, tak ja mám plný zoznam. Topka je blond Harley, Tango Ken, ktorého spomínaš, potom by som brala trojku z Hunger Games, ďalej toho Kena z Wonder Woman, ďalej je úplne super Owen a nakoniec nový blond a černoch Look.😄😀🙃

      Odstrániť
  4. Krásný pár a krásné diorama. Oba mají pěkné kabátky, líbí se mi ta zelená barvička ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lenka, ja síce nie som fanúšička zelenej farby ani v reálnom živote, ale kabátik sa páči veľmi aj mne.💚 Príjemná zmena v šatníku mojich bábik.😊

      Odstrániť