utorok 17. januára 2012

Swiss chalet


Dnes Vás poteším ďalším nábytkom od firmy "Matter". Konkrétne je to šviajčiarska chata. Tento interiér nebol pôvodne na pláne. V našej obľúbenej predajni Kik predávali tento rok zaujímavé, ale v našich končinách menej tradičné vianočné ozdoby s jeleňmi, švajčiarskymi vlajkami a alpskými plesnivcami. Myslím si, že asi aj v Kiku Česku mohol byť ten istý tovar.

Môj prvý dojem z týchto ozbôb nebol najlepší. Mama mi vyprávala, že celkom by si vedela z týchto dekorácií predstaviť interiér pre Barbie, ale mňa táto predstava veľmi nenadchla.
Ale môj názor sa za dva týždne dosť zmenil. Išla som okolo predajne Terranova a tá mala výklad v horskom štýle s jeleňou hlavou. Čím ďalej, tým viacej sa mi zapáčil nápad s chatou a jeleňmi zapáčil a tak sa išlo kupovať pár ozdôb do Kiku.Smějící se
Mama sa nápadu hneď chytila a cez Vianoce projekt zrealizovala. Je to z tých ľahších projektov, ale aj tak sa detaily postupne dotvárali a meniliUsmívající se.








Predná strana kozuba je rámik na fotky, zadná strana je šuplík z kozmetického stolíka, druhý šuplík sme už použili pri fotely v Beach room. Kozub je nafarbený na bielo, mozaika pochádza zo zásob z Lidl kreatívnej súpravy. Oheň kozuba je vytlačený z netu. Mramorovou tapetou sú obalené obaly z magnetofónových kaziet ako základ kozuba. Kvety dole pri kozube sú šišky v slamených košíčkoch nalepených na drevené dekoračné pníky.
Koš na drevo je kúpený košík, ktoré máme aj pri iných nábytkoch.


Detail na mozaiku.


Dekorácie sú urobené z rôznych drevených korálkov, umelých kvetov a tortovej sviečky.


Hodiny sú funkčné. Je to vlastne dekorácia na zavesenie, pôvodne boli dole pod hodinkami nalepený maják, hviezdice, sieť, ktoré sa využili pri Beach room.
Korálky ako nohy urobila mama, otapetovala časť dreva mramorovou tapetou. Korkove krabičky vyrábala tiež, sú z postrihaných korkových tácok.
Jeleň je dekoračná visiaca ozdoba kúpená v Kiku.


Gauč ako aj vánkuše sú urobené z troch utierok, ktoré boli v Kiku s motívom jeleňa. Tak isto aj záclony. Konštrukcia gauča je zo starej drevenej škatuľky na cigary, ktorú mal môj pradedko. Babkina teta v nich mala korálky, ktoré som ja neskôr dostala. Nožičky sú z rôznych krabíc od farieb na vlasy. Samozrejme boli použité aj vypchávky.


Okno je vlastne vrchnák na otváranie čajových drevených krabíc, ktoré sme využili aj ako poličky pri Christmas dream shop. Je prefarbené na bielo a motív Álp som vytlačila z netu.


Stôl, možno uhádnete. Áno je to náš obľúbený rámik na fotky. V strede je jedna časť ozdoby na girlande s motívom plesnivca. Noha stola sa skladá z vrchnáka od krému a dreveného dekoračného pníka.


Tácku vyrábala moja mama z korku, nalepila obrázok, ktorý jej ostal z utierok a Milku som vytlačila z netu.


Stolík z krabice od krému, z pníka, pretapetovaný z drevenou a mramorovou tapetou. Kryt na lampu vytlačený z netu, prelepený z látkou, korálky z domácich zásob.



Motívy z girlandy.
Všetko je len z jednej girlandy.


Pôvodne celý interiér mal byť bez jeleňa, lebo bol drahý. Jeleňa som sa rozhodla dokúpiť po Vianociah, keď bol v zľave. Myslím, že bez neho by to nebolo to pravé.Smějící se


A pár fotiek so Shaniou a Shade. Nesmiem zabudnúť aj na psíkov Noela a Dakotu.




Zabudla som bližšie odfotiť taburetku. Ale ešte ju odfotím a pridám fotku detailného záberu.






Kožušiny sú ešte z dávneho zámku pre Barbie, s ktorým som sa ako malá hrávala. Už som ho podarovala. Kožušinky boli na takých taburetkách, tie sa rozobrali a kožušiny ostali.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára