utorok 13. septembra 2016

Summertime in Boho feeling


V tomto článku sa pozrieme na veľké exteriérové letné fotenie, ktoré sme s mami nečakane a spontánne zorganizovali.Usmívající se Fotenie bolo zamerané na môj najoľúbenejší módny štýl obliekania, ktorý je vo svete známy ako Boho chic, či u nás aj ako bohémsky štýl. Mami začiatkom augusta videla nejaké pekné exteriérové fotky u zberateľov na Flickri.


Povedala, že by bolo fajn, keby som aj ja nejakú väčšiu scénu nafotila vonku, kde by to vyzeralo realistickejšie ako pri mojich zvyčajných pozadiach na balkóne.
Len tak odrazu mi hovorí, čo keby sme si postavili stan/tipí pre naše bábiky a zobrali sme ho von ofotiť aj s rôznymi doplnkami a samozrejme s najdôležitejšími vecami - bábikami v Boho štýle.
Ja na ňu dosť zaskočená pozerám a premýšľam, či do toho mám chuť ísť. A prečo nie, zmena je život, opäť urobím niečo také, čo som predtým ešte nerobili.
A tak v priebehu pár dní sme tento nápad celý zorganizovali. Bola dosť rýchla akcia. Mami vraví, že nevie, čo ju vtedy tak "chytilo" a osvietilo, aby túto letnú akciu spravila.S vyplazeným jazykem
V jeden poobede sme postavili stan. Mami má už skúsenosti, stavala jeden na moju indiánsku oslavu menín, to už je pomaly aj 10 rokov. Ten stan sme po osťahovaní nakoniec rozobrali, takže nám z neho nič nezostalo. To nám ani tak neprekážalo, chceli sme si spraviť väčší a nie úplne tradične "indiánsky".
Konštrukcia tipí bola asi najzložitejšia. Zobrali sme 6 drevených paličiek, ktoré sme odstrihli z umelých veľkých špirál, ktoré nám ostali ako pozostatky z rodinného kvetinárstva.
Tie sme začali v hornom špici rôznymi smermi privezovať špagátom. Veľmi sa nám to nedarilo, drevené palice boli totiž niektoré aj krivé a proste nešiel urobiť ten správny tvar. Preto soms sa rozhodla pozrieť na nete ako postaviť tipí. To nám tiež veľmi nepomohlo, keďže pri ozajstnom tipí treba aj viac palíc ako je šesť a spôsob ukladania palíc má svoje presné postupy.
Nakoniec sme palice dokázali priviazať a postaviť do želaného vyýsledku.
Druhou etapou bol výber látok na stan. Pozerala som si niečo aj na nete ako takéto Boho dekoračné stany vyzerajú a nehcala som sa s nimi inšpirovať.Usmívající se
Doma sme prehľadali všetky zásoby látok až sme najprv vybrali krémovú elegantnú šatku, ktorú sme darom raz dostali a keďže tento štýl veľmi nepreferujeme, nikdy sme ju nepoužili. Až teraz nastala jej chvíľa. Druhá látka - hlavná je zo etno šatky, ktorú som ja dostala tiež do daru. Nikdy sa mi farebne do outfitov nehodila, vlastne ja vôbec nie som šatkový typ, tak som ju mala uloženú dlhé roky skrini. Pôvodne sme chceli vybrať inú látku, hnedú a ťažšiu, ale našťastie ma osvietilo a napadla ma táto červená veľká šatka. Tá išla ako základ a zakryla stan. Krémová slúži viac ako dekoračne na stan, rozstrihali sme ju na dve časti, ktoré sme zavesili po oboch stranách otvoru stanu. Mami vyrobila sedem väčších zelených, ružobých a žltých strapcov.
Zavesili sme malý lapač snov/kľúčenku, ktorú som dostsala ako darček od kamarátky Terky/LilyFashion pred dvoma rokmi. Doteraz bol zavesný ako suvenír v kanadskom obchode so suvenírmi pre bábiky. Konečne našiel uplatnenie aj inak.Usmívající se
Na stan sme zvonka zavesili okrem lapača snov a strapcov aj malý lampáš, ktorý mám od dekoračného Santa Clausa.


Stan a jeho okolie sme zariadili aj vo vnútri v bohémskom/kočovníckom štýle. Kvetinový koberec je z playsetu od Barbie postele/gauča, do vnútra sme ako nábtok na sedenie dali bordovo-zlaté dekoračné krabičky, vankúše z thajskej izby,, zobrali sme menší stolík z inej izby pre bábiky, ktorý sme ozdobili s tmavozeleným obrusom so strapcami. Ten ostal z jedného starého rozobratého nábytku pre bábiky. Na stole sa nachádza svietnik miniatúra, ktorá pochádza z miniatúr, ktoré som dostala ako darček na posledné Vianoce tiež od Terky/LilyFashion.
Na ňom sú ešte vyložené tarotové karty, ktoré mám tiež vytlačené z netu.Úžasný
Šedá malá truhlica je z provensálskej spálni pre bábiky, väčšiu hnedo-čiernu je naša vlastná dekorácia v obývačke. Mini petrolejová lampa je malá miniatúra, ktorú mama má od svojho detstva a bábiky ju majú vyloženú v námorníckej izbe. umelé vety slnečnice a pod. sú z domácich zásob a váza, kde sú osadené je vrchnák z voňavky.
Mini bubon je dekorácia, ktorú majú bábiky vyloženú vo svojej africkej obývačke.Usmívající se
Hnedá gitara je od bábiky Liv Alexis z kolekcie It´s My Nature.
Knižky som urobila ja podľa španielskej zberateľky Sandry, ktorá ich má zdarma na vytlačenie tu.


Vybrali sme sa fotiť na lúku/park, kde je aj malý amfiteáter. Park sa nachádza dosť blízko nášho paneláka. Začiatkom augusta na lúke svietilo až do večera slniečko.Usmívající se Vybrali sme si na fotenie priestor, kde bola tráva, ktorá už bola dosť vyrastená. My sme ju s rukami a s nožnicami odstránili v tej časti, kde sme položili stan. Začali sme si postupne rozkladať doplnky do interiéru stanu, ale stále padali práve kvôli tej trávovej ploche. Ani samotný stan vôbec nedržal svoj pôvodný tvar. Taktiež sme zistili, že sme najskôr doma stratili hippisácky zelený neónvý znak (krorý mám už dávnejšie kúpený z korálkovej sady z Kiku). Preto sa mami rozhodla ísť ho pozrieť domov alebo zobrať druhý. Trošku jej to trvalo, taktiež sme nakoniec dospeli k záveru, že to bolo aj zbytočné, pretože sme hippie znak zavesili naopak, dole hlavou, ale to až pri spracovaní fotiek v počítači. Našťastie je ho vidno len na úvodnej fotke, potom sa radšej sám otočil, asi zistil, že je zle zavesený.S vyplazeným jazykem Zistili sme, že nemá význam sa hrať na trávnej ploche s doplnkami, ktoré padajú a ani sme neskúšali postaviť samotné modelky. Preto sme sa vybrali na časť, kde už tráva dávno nerástla. Našla som tam aj priklincové zbytky (malé kúsky) nejakého koberca.
Plocha bola už konečne rovná, okolo rástla aj nejaká slabá tráva, všetko sme si postavili, rozložili aj s modelkami. Išlo sa konečne fotiť. No, hneď po prvej fotke som zistila jeden problém. Za stanom, jeho pozadím bolo vidieť paneláky. Hrôza, veď civilizáciu sme nepotrebovali na fotkách vidieť. Tak opäť, tentokrát sme všetko pootáčali na opačnú stranu smerom ku stromom s nejakým jarkom. Bolo to dobré rozhodnutie aj z toho dôvodu, že som už nemala otočené chrbtom slnko, čo by spôsobilo zase tiene na fotkách. Aj keď mami si veľmi želala viac trávy v úplnej blízkosti pri bokoch stanu.
Ešte mami pridala 3 veľké kamene, ktoré vyhrabala v tej priekope za stanom, aby prostredie pôsobilo viac realistickejšie v mierke 1:6.
Konečne po týchto menších peripetiách som začala fotiť. Usmívající se


Nastala ďalšia zábava a sranda s ľuďmi okolo. Od mamičiek s kočíkami až po ľudí venčiacich svojich psov. Tým sme s mami spravili program, na ktorý asi tak skoro nezabudnú.Smějící se
Vo väčšine prípadov sledovali všetci zdiaľky, len pár jedincov nabralo odvahu a podišlo bližšie.S vyplazeným jazykem
Jedným z nich bolo malé dievčatko s oteckom a so sestrou. Vlastne len dievčatko, ktoré sa prišlo bližšie pozrieť na bábiky. Nič nepovedalo, len sa pozeralo, mami jej niečo na tému stan povedala a zakrátko odišla preč.
S ním to zábava neskončila, prišlo ďalšie dievčatko, konkrétne sa volala Ema, mala 7 rokov, druháčka na základke, ktorá sa začala s nami bez problémovo baviť. Jej mama kočíkovala blízkosti so starou mamou jej menšiu sestričku.
Z Emy sa zakrátko a nečakane stala moja asistentka pri tomto fotení.Usmívající se
Dovolila som jej chytiť si každú bábiku, povyprávala som jej z akých filmov sú bábiky a priučila som ju trošku o zberateľstve bábik. Taktiež s mami sme jej vysvetli, že z čoho sme vyrábali niektoré doplnky alebo odkiaľ sme ich nabrali.
Dozvedeli sme sa s mami, že Emka má Disneyho Elsu a Annu z Frozen, rada sa s nimi hrá a že vraj má aj klasické Barbie.
Mami jej zase vystvetlila ako jednoducho jej môže mamička, či otecko postaviť stan pre bábiky. Stačí šatka a tri - štyri konáre a je to!
Tipujem, že po našom stretnutí to aj nakoniec vyskúšala.Smějící se
Mami sa vzdialila písať dlhé smsky rodinnej známej na blízku lavičku, keďže ona už s fotením nemala žiadnu robotu a Emka mi zostala ešte chvíľku asistovať.
Radila mi a ukazovala ako mám bábiky aj napózovať. Aj som si niekde nechala s ňou poradiť.Usmívající se
Dievčatko muselo nakoniec odísť, pretože mama ju volala, že musia ísť okúpať sestričku. Emka ostala smutná, bolo vidno, že nechce odísť. Bavilo ju to. Mami napadlo, aby som jej dala darček na pamiatku. Tak som zobrala jednu vyrobenú knižku a darovala som ju pre jej bábiky.
Myslím, že na takýto nevšedný zážitok z letných prázdnin tak ľahko nezabudne.Usmívající se
Ďalej som už pokračovala vo fotení a pózovaní sama až skoro do 19:00 večernej hodiny.
Inak celý ten dlhý čas na tom mini amfiteátri bubnovala jedna skupina na bubny, čo mi k tejto tematike fotenia dosť sadlo. Asi tam nacvičovali svoj program. Obdivujem ich, bolo to len pár taktov, ktoré do nemoty opakovali búchaním.






A ideme ešte rozobrať outfity. Megan má na sebe čelenku, kabelku, opasok, náušnice a náramky z mojej dielne. Šaty mám úplne nové, sú od Barbie Style Teresy s kĺbovými členkami, ktoré sa vyskytovali u nás len v sieťach Tesco. Kupovala som bábiku v zľave, najmä kvôli topánkam (tie nie sú na tomto fotení) pre Poppy, práve kvôli tým plochým nohám. Šaty a nové kĺbové telo boli už len príjemným bonusom naviac.S vyplazeným jazykem Nízke kozačky sú od jednej Barbie Style z druhej vlny.



Charlottin outfit je môj najobľúbenejší a pre mňa najviac Boho vydarenejší. Na hlave má šatkovú čiapku od plavkovej Barbie Cali girl. Šortky sú od Barbie Stardoll Doll in Space hnedovlásky, vesta s blúzkou sú od jej kolegyne Penelópe (Piráti z Karibiku Angelica), vysoké strapcové čižmy sú od Teresy z Domu snov, strapcová čierna kabelka, náušnice, náhrdelník a náramok sú opäť z mojej dielne.Usmívající se



A poslednou menovanou je Penelópe, ktorá má pre mňa z tejto trojice najslabší Boho outfit. Blúzka je od Teresy z Domu snov, rozšírené nohavice s opaskom sú od bábiky Bratz, kabelka je od Barbie Teresy Style z prvej vlny, strapcové topánky sú zase z jednej sady doplnkov z kolekcie Domu snov. Náušnice, náramky a biely plstený klobúk je z mojej dielne. Ten som vyrábala podľa návodu od Peti/Valentiny pozri tu, niekedy v januári tohto roka. Veľmi dlho som sa na túto klobúkovú výrobu chystala, až sa konečne zadarilo.Usmívající se













A ešte nakoniec detailné i vnútornejšie pohľady na samotný stan s doplnkami.Usmívající se





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára