utorok 16. októbra 2018

T -Turban


Druhou témou pre mesiac august bola T - Turban (Turban). Pre mňa najzaujímavejšia téma z tohto mesiaca, lebo sa týkala fashion = módy.Usmívající se

Pravidlá pre toto súťažné kolo:
Turban je čelenka prevažne nosená v krajinách východného Stredomoria a Južnej Ázie z dôvodu kultúrnych názorov a/alebo náboženských presvedčení.
Turban sa však nachádza v mnohých kultúrach a krajinách po celom svete a často sa používa ako módny doplnok.
Pre túto tému je nutné ukázať nám Vašu bábika/i si obliekajú túto hlavovú m´dnu prikrývku.
Žije Vaša bábika v krajine ako je Auganistan, India alebo Nigéria, kde turban má silný kultúrny význam.
Možno Vaša bábika miluje vintange zauzlovaný turban vyzerajúci zo starého Hollywoodu alebo nosí turban ozdobený šperkami nosenýflappers z obdobia 1920.
Možno Vaša bábika uprednostňuje farebné hlavovo-šatkové zabalenie ako tie videné v kubánskej móde alebo tie, ktoré nosia Rockabilly dievčatá.
Alebo možno Vaša bábika má rada ľahký, bezstarostný vzhľad turbanu pri záhradníčení, robení domácej práce alebo trávení dňa na pláži.
Ako sa priblížite k tejto téme, je úplne na Vás.

V tejto téme sa dalo ísť rôznymi cestami. Najjednoduchšou bolo vystavať len módny outfit, v ktorý by neposkytoval priestoru na väčšiu kreativitu.
Keď sa povie slovo turban, mňa osobne mne napadne africká kultúra.
Niečo dosť podobné sme robili v prvej série tejto súťaže, pred 2 rokmi na tému Q - Queen of Africa (Kráľovná Afriky).
Pretože si pri tejto súťaže robím menšie "portfólio" fotiek, nechcela som robiť Afričanku s turbanom. Preto som tento smer hneď vylúčila. Aj keby tento smer bol pre nás s mami najľahší, lebo máme doma aj rôzne africké dekorácie a pod.
V tomto momente sa naskytla otázka typu: "Akým smerom ísť? Keď obyčajný out a Afričanku nechceme vytvoriť?"Úžasný

Opäť sme sa obrátili na Pinterest, kde posledné roky hľadáme vždy kreatívnu inšpiráciu a už aj nápady práve na túto súťaž.
Rozhodli sme sa pozrieť na staré hollywoodske herečky ako boli napr. herečky Grace Kelly a hlavne Elizabeth Taylor, pretože najmä Liz Taylor mala v obľúbenosti rôzne elegantné turbany.
Mne sa tento nápad veľmi zapáčil, ale naskytla sa otázka z čoho vyrobiť zaujímavý turban, aby pôsobil noblesne a elegantne. Páčili sa nám na turbanoch rôzne látkové ploché ružičky, ale v malom merítku by to bola poriadna piplačka niečo také vytvoriť. Taktiež sme nemali aj vhodnú látku na niečo také elegantné,,
Mami sa pritom zaprisahala, že nechce sa pri tejto súťaži namáhať a niečo vytvárať, lebo to nemá význam, anaša snaha nie je patrične ohodotená.
Tento hollywoodsky štýl sme z tohto dôvodu vylúčili, preto sme hľadali ďalej. Mami našla asi tri inšpiratívne fotky. Pri jednej to bola Afričanka do tváre a so zaujímavo skríženými rukami.
Na druhej bola modelka sediaca pod jednoduchým stánkom s plno ovociami.
A na treťom modelka ležiaca v loďke na vodea, vedľa nej druhá loďka a obe obsypané ovocím.
Práve táto inšpirácia nám utkvela najviac do pamäte.Usmívající se

Keďže sme si pri júnovej téme O - Out of the Grid (Mimo siete) využili dekoračnú loďku,
mami napadlo, že ju použijeme ešte raz a ukážeme aj druhú loďku.
S tým rozdielom, že na miesto jednej modelky, budeme mať dve, lebo vskoro všetky súťažie ofotili len jednu postavu, najmä dámy hrali prím viac ako páni.
Ušijeme dva turbany, ku ktorým potom prispôsobíme outfity.
Už ani neviem presne, kde nám prišiel nápad vytvoreniu týchto topov.
Bolo to asi pri výbere z čoho ušijeme turbany.
Mami nakoniec vybrala na miesto stužiek také farebné hrubšie gumičky, ktoré som dostala od zberateľky Vlaďky (ziza.blog.cz) vo veľkom balíku vlani v januári.
Mami turban najskôr nechcela z vrchnej strany zatvoriť, no mne sa táto uzatvorená varianta viac podobá na turban, keďže sme nehceli použiť nejakú látku, ktorú by sme motali okolo ich hláv.Smějící se
Ušila najskôr zelený turban pre azijatku a biely pre černošku.
Od Vlaďky se v balíku mali aj veľmi zaujímavé etno stužky a také strapcové stužky v rôznych farbách.
Tie nás inšpirovali natoľko, že sme sa k turbanom rozhodli vytvoriť z týchto dvoch druhov stužiek jednoduché topy, ktoré by ladili k turbanom.
K bielemu turbanu sme priradili top do červena a k zelenému turbanu top do červena.
Ďalší deň sme však zistili, že nám nejako tieto farebné varianty nesedia a tak mami ušil k oranžovému topu oranžový turban, ušila ešte aj červený turban, ktorý sa priradil k červenému topu, zelený a biely turban ostal na ocot. Mali sme len dva druhy podobných etno stužiek a už 4 turbany.
Rozhodli sme sa dorobiť k zvyšným dvom turbanom topy. Ušili sme top so čiernymi strapcami pre zelený turban a biele strapce pre biely turban. Ten zelený turban nám nesadol, pretože zelené strapce sme nemali, ale odrazu sme nevedeli poriadne ako sme mali 4 turbany so 4 topami.Smějící se
Turbany sme sa rozhodli oživiť ešte drobnými farebnými pierkami, ktoré sme farebne doladii každému turbanu.
Jedinou nevýhodou týchto gumičkových turbanov je, že najmä pri černoške, ktorá má väčšiu hlavu ako azijatka, turban je úzkejší a vyskakuje viac akoby mal.Nerozhodný

A aby sme sa stále držali v rovnakej tvorivej vlne, mami sa rozhodla k týmto etno outfitom vytvoriť i náušnice.
Samozrejme už tvorila 4 páry náušníc pre 4 topy.
Aby strapcové náušnice neboli otrepané, rozhodla sa vyskúšať tri menšie strapce, ktoré visia na zlatom kruhe. Je to rovnaký štýl ako robila pri mojich náušniciach, ale ťažší, pretože v takom malom merítku je aj táto kreatívna aktivita piplačka. Ja som strapce poslednej fáze ešte vyrovnávala a dotvarovala.
K topom sme od začiatku vedeli, že dáme už len jednoduché šortky.Usmívající se

Bábiky sme opäť vybrali tie s najohybnejšími telami, aby sa vedeli udržať v loďkách.
Los padol opäť na černošku Delilah (Barbie Holiday 2017 Blue dress) a azijatku Keiko (Barbie Basic 001 Model No.05), ktoré sú krásne protiklady.Usmívající se

Scéna bola v tomto prípade jednoduchšia. Musela som použiť opäť moje "vodu" a ako pozadie mi poslúžila drevená lata, ktorá bola pôvodne obrazom s nápismi.
V tomto prípade mali loďky zobrazovať, že sú zakotvené niekde prístave na plytčine.
Keďže nemám toľko exotického ovocia pre svoje bábiky, museli sa pri tomto fotení troška uskromniť.Smějící se
Ovocie som rozdelila do dvoch košíkov, ktoré som predchádzajúce roky urobila z jutového špagátu.
Mala som ešte dotvoriť sedáky do druhej loďky, lebo pri téme O - Off the Grid mi stačilo urobiť len jeden.
Ja som však zabudla, že som ho nevyrobila a keďže už takmer bola pripravená fotiť, som zistila, že mi chýbajú sedáky do druhej loďky. Rýchlo som ich začala robiť, nieže by boli náročné na výrobu, ale kreatívne ma neinšpiroval tento typ kreativity.
Medzičasom som už nezachytila kvalitné augustové slnko, ktorého bolo s každým prichádzajúcim dňom v našej obývačke kratšie na osvietenie potrebného priestoru na moje fotenie.
Nakoniec som fotky nedofotila, ale pozrela som si v PC ako celá scéna vyzerá a ktoré pózy sú najlepšie pre výber do súťaže.
S mami sme usúdili, že loďky pri drevenom pozadí sú troška divné, tak sme vymysleli, že pri krajoch pridáme dekoračné kamene. S tým sa scéna vylepšila a bola viac realistickejšia.
A my obe sme boli konečne spokojné.Usmívající se

Túto tému chcela moja mami najviac, aby nám za mesiac august vybrali,lebo s ňou bola absolútne spokojná, ja som bola viac zase náchylná na predchádzajúcu tému S - Spiral. Opäť sme sa odlíšili od väčšiny súťažiacich, ktoré poňali túto tému viac s africkými ženami.

Nabudúce si dáme niečo oveľa viac "akčnejšieho".Smějící se



Táto póza, kde ležia s celými telami sme nakoniec vybrali ako súťažnú fotku.Usmívající se














A zopár bonusových fotiek zo zákulisia s mačkami, ktoré dve som použili aj do hry na Flickri - Dolls and pets.Smějící se
Na prvých dvoch naša Emma a na druhých dvoch Louis. Obaja sa chceli vyhrievať na slnku a Louis sa dokonca chcel aj hrať s celou scénou a niektoré kamene nám lietali vďaka nemu po obývačke.

Napriek tomu, že nás s touto témou nevybrali, bola prelomová, pretože som sa s fotkami mačiek priblížili k jednej organizátorke súťaže - Audre, ktorá miluje mačky a raz cez víkend som si do neskorého rána s ňou vymienala komentáre na Flickri, u mňa síce bola noc, ale v USA bol iný čas.S vyplazeným jazykem
Audra mi prešla aj moje staré fotky s mačkami, ktoré mám na Flickri uverejnené a plno z nich mi okomentovala. Jej favoritom sa stal Louis, pretože tvrdí, že vraj hrdzavé mačky majú nejakú inú "charizmu".Usmívající se
A to som na ňu pri tejto téme aj zanadávala, lebo aj veľa súťažných fotiek mi vždy okomentovala len jedným či dvomi slovami ako sú "CUTE" a "SO CUTE" (ROZTOMILÝ) a (TAK ROZTOMILÝ).
Mňa to vždy vytáčalo, že mohla som sa aj pretrhnúť, čo vymyslieť, aby som zaujala a Audra mi napísala aj tak dookola tie isté slová.
Ale ako sa vraví, že nakoniec sa všetko sa raz na dobré obráti, stalo sa to aj v tomto prípade.
Ja vravím zase, že mačky zbližujú a zlepšujú vzťahy medzi ľuďmi na celom svete.Úžasný




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára