sobota 27. októbra 2018

Y - Yellow


Ani sa mi nechce veriť, ale dostávame sa už do posledného mesiaca A-Z výzvy na Flickri. Tentokrát som súťažné témy urobila najrýchlejšie zo všetkých mesiacov. Opäť boli tri témy, ale z toho dve na posledné dve písmená abecedy a nakoniec sme dostali i bonusovú tretiu tému.
Prvou témou za mesiac október bola na písmeno Y - Yellow (Žltá).


Pravidlá pre túto súťažnú tému:
Žltá je spojená s pozitivizmom, sviežosťou, šťastím a energiou, takže nám ukážte ako Vaše bábiky pridávajú túto veselú farbu do svojich životov.
Je šatník Vašej bábiky plný s jasnými žltými šatami a ladiacimi doplnkami?
Možno kuchyňa Vašich bábik je dekorovaná so žltým ovocím ako sú ananásy alebo citróny.
Alebo možno Vaša bábika udržiava kvetinovú záhradu naplnenú so slnečnicami alebo narcismi.
Existujú nekonečné možnosti, aby sa táto farba stala hviezdou Vašej fotografie!

Myslím, že táto téma patrila medzi tie úplne najstručnejšie. Jednoducho žltá, krásna farba pozitivizmu a radosti.
Ako to už býva pri všetkých A-Z výzvach, dala sa i táto téma zobraziť rôznymi spôsobmi.
Určite najjednoduchším spôsosobom bolo vybrať nejaký žltý kúsok zo šatníka.
Druhou možnosťou, na ktorú sme mysleli bolo použiť v scéne nejakú žltú vec - miniatúru.
Žlté oblečenie moje bábiky takmer vôbec nemajú. Majú len nejaký žltý vzor, okraj a pod. na jednotlivých kúskoch. Jediný poriadne výrazný kúsok je žltý kabát s čiernym károm.
Dôležitým krokom ako pri všetkých témach bol na prvom mieste nápad. Ten sme s mami čerpali opäť z fotiek na Pinterese.
Mami mi vyprávala, čo videla cez svoj mobil. Veľa fotiek bolo umeleckých, ladených do žltého monochromatizmu.
Jednou z fotiek, ktorá nebola typická monochromatická bola taká, že na nej stálo dievča od chrbta, na chrbte mala žltý batoh a hádzala list do žltej schránky zavesenej na stene.Usmívající se
Mami však urobila jednu chybu, neuložila si tento obrázok do pamäte Pinteresu, ale ani mobilu.
Keď mi na druhý deň opisovala fotku, vravela, že ju určite nájdem podľa jej histórie hľadania.
Mami sa však mýlila, pretože napriek názvu pod čím vraj hľadala žltú inšpiráciu som ja nič nenašla. Videla som všetky iné krásne a najmä umelecké fotky, ale práve táto so schránkou sa mi úspešne vyhýbala.
Nakoniec som to vzdala. Bola som sa však presvedčená, že inú žltý nápad už nechcem vymýšľať.
Vedela som, že na to, aby som urobila jednu žltú schránku a jeden žltý batoh, nepotrebujem práve tú inšpirujúcu fotku. Mne to však nedalo a po iných slovných spojeniach ako boli žltý batoh a schránka, sa mi podarilo fotku na ďalší deň úspešne nájsť.
Dievča na chrbáte malo zložitejší a vymakanejší batoh ako som sa ja chystala robiť a mala na sebe pásavé trojštvrťové tričko.

Tak som jeden sobotňajší večer ušila v rukách jednoduchý batoh podľa My Froggy Stuff a z trvdého kartónu, z tvrdého žltého papiera a zo žltej kreatívnej "peny" ako ju ja nazývam som spravila vlastnú schránku.
Tá sa mi však nepozdávala, lebo sa na rôznych mietach odlepovala a zistila som, že som mala použiť tenší kartón, preto som spravila druhú schránku. Tú som si dotvorila podľa fotiek reálnych žltých schránok.

Bola som rada, že sa mi vo svojich látkových zásobách podarilo nájsť i žlté dve látky. Jednu tvrdšiu v bledej žltej farby a druhú tmavšiu tenšej látky, ktorá bola krajšia a textúrou vhodnejšia na výrobu tohto batohu.
Aby žltý batoh nebol taký smutný a jednofarebný, mami mi poradila nech ho s niečím oživím. V mojich galantérskych zásobách obrázkov, kvetinkách, mašličkách a pod. som našla žltého smajlíka Usmívající se, ktorý pochádza z jednej gumičky, ktorú som ako malé dievčatko nosila na prvom stupni základnej školy. Odvtedy čakal dlhé roky na svoje ďalšie využitie. Konečne sa dočkal. Aby nepôsobil úplne monochromaticky, oživila som ho pásavým žlto-bielym špagátom, ktorý má v rôznych farebných variantách. Podararilo sa mi ich opäť raz ukoristiť v mojom obľúbenom Kiku.

Ako modelku sme si vybrali Made to Move Neko, u mňa volajúcu sa Sayuri. V tejto súťaži zatiaľ nebola a k žltej farbe sa nám ako čiernovláske žltá farba najviac páčila. Taktiež celkovo s tým batohom pôsobí celý outfit mladistvým štýlom a Sayuri je presne tak pôsobiace mladé dievča.Usmívající se
Na sebe má kožák od jednej Barbie Style/Módnej ikony, tričko s hríbom od playline Barbie That´s so Raven, ktoré som aj s celým outfitom od tejto Barbie vlani vymenila so zberateľkou Monikou.
Šedé nohavice sú od Style/Módnej ikony Raquelle.
Nízke čierne čižmy od Barbie The Look Urban Jungle.
Náušnice sú dámske "puťky" do uší.

Mami sa rozhodla aplikovať svoje napozerané Youtube videá o výrobe rôznych umeleckých účesov a tak vznikol tento so žltými gumičkami.

V deň fotenia som si urobila ešte list, na ktorý som však nevedela akú adresu napísať. Z jednou variánt bolo napísať len vlnky, bodky a čiarky.Smějící se
Mami napadlo nech napíšem mená organizátoriek súťaže Leslie a Audry, ale mne sa to nepozdávalo a rozhodla som sa napísať názov súťaže s krátkym vysvetlením ako Sayuri píše list, aby sa poďakovala organizátorkám súťaže ako si cení, že mohla byť súčasťou tohto úžasného projektu.Usmívající se

Ako súťažnú fotku sme vybrali tretiu od hora, ktorá je zblízka, vidno jej zboku aj troška do tváre a hádže list do schránky, táto "akcia" bola na fotke najpodstatnejšia.
Scéna bola jedna z najjednoduchejší aké sme v tejto súťaži s mami robili. Jednoduchšia bola hádam tá na M - Minimalism (minimalizmus).
My sme sa však počas tejto súťaže poučili, že menej je niekedy viac a súťažiace s organizátorkami niekedy nepotrebujú vidieť celé scény a stačí im nejaký nápad s bábikou do tváre.

Zatiaľ Vám neviem povedať, či ma s nejakou fotkou za tento mesiac vyberú, lebo koniec mesiaca stále nie je. Akonáhle by sa tak stalo, tak Vám nejakým spôsobom dám aspoň cez Facebook určite vedieť.Usmívající se














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára