štvrtok 18. októbra 2018

U - Undercover


Pokračujeme ešte augustom a jeho treťou témou, ktorá bola na U - Undercover (Špionážny).
Táto úloha bola naozaj veľmi akčná a zaujímavá. Určite veľa z Vás napadne pri tejto téme jeden najznámejší knižný a filmový hrdina.Smějící se

Pravidlá pre túto tému boli:
"Moje meno je Bond...James Bond". Už ste neboli niekedy zvedaví, aké tajné životy môžu viesť Vaše bábiky, keď sa nepozeráte?
Vašou misiou, ak sa ju rozhodnete prijať, je ukázať nám Vašu bábiku (y), ktorá hrá špióna alebo informátora.
Je Vaša bábika agentom FBI, tajnej služby alebo agentom CIA, ktorý strategicky zhromažďuje informácie pre skrytú operáciu v podzemnom počítačovom laboratóriu.
Možno je Vaša bábika novinárka oblečená v maskovaní, aby prenikla do nejakej skupiny alebo situácie a rozbila otvorený príbeh.
Možno je Vaša bábika súkromný vyšetrovateľ, ktorý sleduje podozrivého jedinca, aby získala dôkazy pre prípad.
Alebo možno, že je Vaša bábika dvojitý agent, tajne pracujúci v mene nepriateľa.
Môžete nám ukázať očarujúcu, nebezpečnú, zrušujúcu alebo bádajúco-naplnenú časť tejto témy.

Mňa táto téma najprv veľmi nechytila, začala som sa sústrediť na zvyšné dve ako boli S - Spiral (Špirála) a T - Turban. Nevedela som si presne predstaviť ako taký akčný svet vytvoríme.
Hneď ako prvé ma napadlo, že to môžem použiť fotky, ktoré som robila môjmu Kenovi Raymondovi - Jamesovi Bondovi pri jeho predstavovaní. Lenže to by som nebola ja, keby som dala do tejto témy nejaké staré fotky.
Samozrejme, že som chcela úplne nové a najmä s nejakým novým a sviežim nápadom. Nechcela som zopakovať nič také podobné ako pri Raymondovi.

A tak sme si s mami začali lámať hlavičky akým smerom do tejto témy pôjde. Zároveň sa nám začala motať s témou Turban. Dôvodom bol fakt, ktorý neskôr vysvetlím.Usmívající se
Ako to už máme vo zvyku, začali sme hľadať inšpirácie na Pinterese. Vlastne, priznám sa, že hlavne moja mama, raz, keď ja som už spala, vyhľadala pár inšpirujúcich obrázkov, ktoré mi uložila do mojich albumov na Pinterese.
Jednou z fotiek bol nejaký tajný agent v plášti a mal takú starú aktovku, v ktorej vytŕčal dáždnik, ktorý bol vlastne tajná zbraň.
Tento nápad som zavrhla s tým, že ako vyrobíme ten dáždnik, ktorý je vlastne tajná zbraň a že taký plášť ako napr.nosil poručík Colombo tiež nemáme a asi ho nebudeme predsa šiť.
Druhou variantou bola fotka nejakého agenta, ktorý sa pretŕčal s nejakou sexi kočkou pri nejakom super aute/športiaku.
Ja mami vravím, predsa len naše auto typu minicooper nie je nič vhodné pre takého agenta ako je napr. James Bond.
Proste to auto by muselo byť omnoho štýlovejšie.
Nakoniec bolo zopár fotiek nejakej agentky, ktorá zviazala druhého agenta. Niečo v tomto duchu. Tak sme si povedali, že budeme mať dvojitú agentku, ktorá sa rozhodne zbaviť druhého agenta. Pekná predstava, nie?Smějící se
Lámali sme si trochu svoje hlavičky, že akým spôsobom?

Odstrelenie či iné krváky sme nechceli robiť. Medzi časom spolusúťažiace použili už osvedčenú metódu/vec, že mala bábika schovanú pištol v podväzkoch. Týmto smerom sme už nechceli ísť.
Mami odrazu nakoniec osvietilo v hlave a povedala, že naša agentka ho predsa otrávi!
Napadlo nás zároveň využiť náš klavír pre bábiky od bábiky Gloria, ktorý nie tak často fotíme.
Lenže rozmýšľali sme zároveň aj nad témou Turban, kde sme chvíľku mysleli, že urobíme turban v štýle
20.rokov 20.storočia, kde bábiku oblečieme do šiat od Barbie Dolls of the World Argentíny (charleston), kedy sa v takom štýle šaty nosili. A takto oblečenú Barbie by sme dali spievať pri klavír, kde by jej vyhrával do spevu klavirista a pri nej by na kožušine ležal nejaký väčší pes.
Zároveň sme však vedeli, že klavír by bolo zaujímavé použiť i pri tejto špionážnej téme.
Ako už viete z predchádzajúcej témy T - Turban. nakoniec sme ušili moderné turbany a outfity a predsa sme použili klavír pri scéne s agentami.Usmívající se Čo je momentálne z fotiek úplne viditeľné.

Hneď sme sa zhodli, že Sophie - Barbie Hervé Léger je presne vhodný typ do dvojitej tajnej agentky.
Taktiež nám pri tejto téme bolo od začiatku jasné, že nebude fotiť len jednu postavu a scéne musíme použiť muža - Kena.
V zbierke medzi našími pánami nemáme veľmi na výber, vybrali sme nášho Raymonda, ktorý v tejto série súťaže ešte nevystupoval a zároveň sa nikdy asi nezbaví svojej nálepky "Jamesa Bonda", ako bol u pána Mattela stvorený.Smějící se

Plán bol taký, že Raymond bude sedieť za klavírom a hrať na neho. Vedľa na klavíri bude mať položenú svoju zbraň.
K nemu príde jeho milenka a zároveň agentka Sophie s pohármi vína. Presne sme však stále nevedeli akým spôsobom a kde bude mať schovaný jed.
Bolo treba vyrobiť jed. Hľadali sme nejakú malú nádobu, našli sme ju nakoniec v podobe korenia, ktoré majú bábiky v kuchyni. V sklenej fľaštičke sa pôvodne nachádzali trblietky na nechty, ktoré som však ja už pred pár rokmi vymenila prerobila na koreničky.
Musela som vytvoriť obrázok lebky, ktorá sa nalepila na fľaštičku, aby všetci z fotiek chápali o čo sa jedná v tomto prípade.Smějící se
Malá lebka mi dala trošku zabrať, aby nebola úplne malá a zároveň ju bolo na fľaštičke aj vidno.
Striebornú zbraň mám zo spoločenskej a detektívnej hry Cluedo, ktorú veľmi milujem. Je možno o chlp menšia ako by mal byť pravý rozmer pre bábiky, čo však v tomto prípade vôbec nevadilo.

Sophie sme sa snažili vybrať elegantné kokteilové šaty, nakoniec dostala nové, ktoré som cez leto vymenila za iné so zberateľkou Monikou. Sú to šaty od Barbie The Look z prvej série Red Carpet od Barbie s tvárou Aphrodité.
Také krásne a elegantné, ešte vyrobené z kvalitnejšieho materiálu..Usmívající se
Zlaté lodičky má od Barbie Goddessky Basic 2.5 a náušnice od našej dvornej klenotníčky Katky (zmrzlinka80.blog.cz).
Od nej mám aj dva vínové poháre s vínom, ktoré sú veľmi realistická miniatúra, takú krásnu som predtým nemala. Katka mi ju darovala k tohtoročným narodeninám.
Mám túto súpravu nafotenú i samostatne, ale o tom bude neskôr aj vlastný článok.Usmívající se
Raymond má už u nás otrepaný tmavomodrý oblek/súpravu, ktorú som už kupovala pred rokmi.
Zišli by sa nám. aj nejaké nové obleky pre pánov.Nerozhodný

Troška sme s mami mali výmenu názarov pri výbere pozadia. Ona chcela moje obľúbené pozadie s bielymi tehlami a ja som chcela ísť do väčšej elegancie. Nakoniec uznala, že to bol lepší nápad. Pozadie robila ona do tejto súťaž a to do témy E - Elizabethan era.
Zelená polovica je z našej starej tapety, ktorú sme mali na stenách dlhé roky v obývačke, keď sme bývali ešte v dome.
Podlahu som vyskúšala novú, ktorú som našla pred letom vyhodenú pred našimi kontajnermi.
Má takú krásnu farbu, celkovo pôsobí aj ona elegantne.

Pri mojom fotení sa celková situácia ako otrávi Sophie Raymonda, vyvinula sama.
Museli sme do scény ešte použiť príručný malý strieborný stolík z jedálne Modern Comfort, kde sme na striebornú tácku "slušne" položili víno s pohármi.

Ako môžete vidieť, vytvorila som opäť raz krátky príbeh bez slov, ktorý u spolusúťažiacich a aj organizátoriek celkom slušne zarezonoval. Brali ho dosť vtipne.S vyplazeným jazykem Štvrtá fotka zhora bola tá hlavná "súťažná".

Síce ma ani tento mesiac a ani s touto témou nevybrali, určite bol náš spôsob zobrazenia tejto špionážnej témy iný ako u druhých spolusúťažiacich. Tie mali tiež rozličné nápady, v ktorých priamo v súťažnej fotke nevraždili.Smějící se

Na budúce už prechádzame do predposledného súťažného mesiaca a s ním hneď príde jedna naša najťažšia výzva, ktorú sme si však na seba vymysleli sami.Usmívající se





















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára