nedeľa 28. októbra 2018

The end


A teraz už je definitívny koniec tejto 10 mesiacov dlhej A-Z bábikovskej fotografickej výzvy na Flickri, ktorú organizovali zberateľky z USA - Audra (MARVELL_DOLLS) a Leslie (Bogostick).
26 písmen, 26 tém a v tejto sérii ešte jedna navyše s názvom - The End (Koniec).

Pravidlá pre poslednú súťažnú tému boli:
Konce sú často sladkohorké a koniec A-Z nie je výnimkou. Bola to neuveriteľná cesta plná s toľkými tvorivými a inšpirujúcimi fotografiami predložených v tejto bábikovskej skupine.
Aj keď táto téma nie je písmenom abecedy, je to príležitosť pre tých, ktorých sa prepojili k skupine neskoro a pre tých, ktorých koho jednoducho prajú, aby cyklus neskončil vytvorením jednej poslednej fotky.
Táto téma je o tom ukázať nám "koniec".
Má Vaša bábika práve končiaci sa pozerajúci film a titulky sa zobrazujú na obrazovke TV?
Možno Vaše bábiky sú členovia jadra Brodwayu a berú poklony po finálnom dejstve ich predstavenia.
Alebo možno vylievajú pohár vína na stole, pretože Vaša bábika končí pohárruže na intímnom obede.
Ako pristúpite k tejto téme je úplne na Vás.
Stačí sa ubezpečiť, že my máme pocit, že niečo končí alebo prichádza k zatvoreniu vo Vašej fotografii.

Po prvom prečítaní témy a následnom prvom rozmýšľaní nás obe s mami napadla hneď negatívna stránka konca a to smrť.
A to nebolo nič, čo by sme chceli s našimi bábikami organizovať. Pohreb alebo niečo podobné by sa možno k blížiacemu sa Halloweenu i hodil, ale Halloween je iná šálka kávy ako koniec tejto súťaže, aspoň pre nás dve.Usmívající se
Z tohto dôvodu sme sa rozhodli pozrieť na túto tému z inej stránky a to z pozitívnej.
Hľadali sme rôzne možnosti, aby to nebolo príliš zložité, lebo ak mám byť úprimná, vôbec ma nepotešila táto bonusová téma. Keďže nemám stále ešte vyriešený vlastný PC, posledné dva mesiace píšem články na požičanom notebooku z roboty, bola ďalšia téma pre mňa záťažou. Práve na tento úplne posledný mesiac som sa tešila, lebo som vedela, že už chýbajú "len" tie dve písmená.Smějící se
Nevadí, povedala som si, keď zvládem dve témy, musím zvládnuť aj tri. Aj sa tak stalo, podarilo sa mi všetky tri témy nafotiť v mojom prípade v rekordnom čase, preto sa mi podarilo dohnať tieto témy i tu na mojom blogu.

Mami napadlo, že ak neviem, čo vymyslieť, mohla by som zase ofotiť nejakú speváčku s kvetmi v rukách ako sa klania. Niečo podobné v štýle speváckej súťaže Eurovision song contest (Eurovízia) som fotila vlani cez leto.
tohto dôvodu som nechcela ísť touto cestou a aj mi táto forma prišla príliš triviálna.

Mňa napadlo s touto témou koniec typu sťahovanie sa z jedného miesta na druhé.
Predstavovala som si to nejako takto:
bábika drží v ruke jednu krabicu so svojimi vecami, stojí vo dverách a pozerá sa do prázdnej miestnosti.
Nechcelo sa mi vyrábať nejakú miestnosť aspoň s dvomi stenami a s oknom. Mohla som síce vyprázdniť nejakú svoju diorámu, ale aj to sa mi nechcelo.Smějící se

Tak sme hľadali ďalší nápad, niečo kde je vidieť výrazne, že niečo skončilo.
Mami mala nápad o dieťati, ktoré začína chodiť, prvé jeho kroky, na ktoré pozerá jeho mama. Niečo sa končí, v tomto prípade sa končí chodenie po štyroch a niečo nové sa začína, čo je v tomto prípade nový začiatok v živote každého dieťaťa.
Tento nápad sme zavrhli, ako vidíte z fotiek. Po prvé Shellinky mám rada, ale viem aj to, že v tejto súťaži ide hlavne o módu, módne bábiky a viac umeleckom poňatí fotografie. Po druhé, pre mňa tento nápad neukazoval na výrazný až definitívny koniec, ale zároveň aj na začiatok novej cesty.

Ďalším nápadom, ktorý by som zaradila do kategórie triviálnych bolo ukončenie školy, strednej alebo vysokej podľa amerického vzoru. Dalo by sa urobiť nejaký ten typický klobúk aj k tomu potrebný plášť, len mne sa ten nápad zdal proste príliš jednoduchý a myslela som si, že to iste niekto určite urobí. Aj urobila, ale len jedna osoba a to jedna z organizátoriek súťaže Leslie.

Už neviem pri akej príležitosti mami napadlo, ale určite sme pritom rozmýšľali o tejto súťažnej téme, že by sme mohli urobiť odovzdávanie medailí na konci súťaže. Samozrejme, že mňa tento nápad veľmi nadchol a chcela som ho určite zrealizovať. A aký šport máme s mami obe najradšej? Ak ste si tipli krasokorčuľovanie, tak ste si tipli správne.Usmívající se
Síce ja osobne neviem korčuľovať (dúfam, že jedného dňa sa to zmení), ale moja mama sa vie korčuľovať od svojich školských rokov, keď ju to naučil jej otec.
Preto nie je vôbec divné, že už od môjho útleho detstva sme spoločne každý rok pozerali v televízii majstrovstvá sveta a Európy v krasokorčulovaní. A v tomto duchu sme chopili i túto tému. Možno si spomínate, že pri téme R - Reflection (Odraz/zrkadlenie) sme tiež išli rovnakým nápadom - krasokorčuľovaním.

Nápad bolo spraviť tri stupne víťazov, medaile a tri kytice. Ďalej vybrať tri víťazky a obliecť ich krasokorčuliarsky.
Všetky tri kytice spravila moja mami, upravila ich zo starých kytíc, ktoré som mala na svojej oslave 15.narodenín - Holandsko, kde mi mami vytvorila mlyn, v ktorombolo kvetinárstvo.
Dievčatám sama spravila účesy a s mojou spoluprácou spravila tri outfity a všetkým trom spravila i účesy.

So stupňami víťazov som jej troška pomáhala. Nevedeli sme, čo na stupne víťazov použijeme. Tieto biele vrchy sú zo kvetinárskych stužiek - valcov. Rozhodovali sme aj medzi čiernymi vrchnákmi od kávy, len sme veľkosťou nám celkom nesadli všetky tri a nakoniec sme sa obe zhodli, že pôvodné biele vyzerajú viac ako podstavce.
Od lepiacich pások sme použili kotúče, ktoré tvoria základ stupňa víťazov. Našťastie sa nám podarilo nájsť tri odlišné veľkosti, tieto kotúče potom ešte otapetovala modrou samolepiacou tapetou. Čísla som už robila ja, vystrihla som ich z kreatívnej "peny" a napísala dané číslo.

Medaile mala na starosti mami, v rovnakom čase ako sa ona venovala tvorbe tejto témy, ja som zase pracovala na tvorbe vecí ako je batoh a schránka pre tému Y - Yellow.
Medaile sú pôvodne také zlaté dukáty, ktoré viseli na orientálnej látkovej čelenke, ktorú moja mami dostala do daru ako mladé dievča od svojej tety.Usmívající se
Mami tieto dukáty dala dávno dole a ako medaily pre bábiky slúžili i pre moju Barbie krasokorčuliarku z detstva Kelly.
Dukáty majú tú výhodu, že každý z nich má svoj vlastný háčik na zavesenie.
Aby sme vytvorili zlatú, striebornú a bronzovú, moja mami jeden zlatý dukát odfarbila odlakovačom, nebol však úplne strieborný, ale pre účely tejto témy to určite stačilo. S bronzovou to už bolo komplikovanejšie,snažila sa namiešať z hnedej a zlatej akrylovej farby bronzovú, veľmi jej to nechytilo, ale nakoniec ju aspoň troška prefarbila.Smějící se Zlatá ostala zlatou, dodala na záver len visenie v podobe saténovej stužky.

Scéna bola dosť jednoduchá, pred fotením som si našla "ľad" v podobe magnetickej tabuli, ktorú som prikryla červeným kobercom. Snažila som sa o vytvorenie slávnostnej atmosféry. Ako pozadie som použila drevené, keďže publikum so stoličkami by som nedala.S vyplazeným jazykem A drevo môže zobrazovať nejaké vedľajšie pódium a pod.
Ako súťažnú fotku som vybrala tú, kde vidno celé postavy z prednej strany ako kývajú davu fanúšikov.

Ak s nejakou fotkou z tohto posledného mesiaca postúpim, určite sa pochválim aspoň cez Facebook.Usmívající se

Tento článok rozhodne nie je ešte posledným, aj keď téma The End o tom vraví, čaká Vás jedno veľké záverečné zhrnutie, na ktorom budem musieť aj graficky troška popracovať a neviem, kedy sa mi podarí vytvoriť nový článok.









Prvé miesto dostala Sherry - Barbie Basic 003 No.08, ktorá sa v A-Z súťaži do jej konca vôbec neukázala.
Bledomodré šaty má od Barbie Cynthie Rowley, tieto šaty sme pôvodne zamýšľali použiť už pri našej krasokorčuliarke pri téme R - Reflection.Vtedy sa nám však do vonkajšieho prostredia nepáčili a outfit sme zmenili.
Pančuchy sú od Barbie Style/Módnej ikony Raquelle z druhej vlny. Korčuľe mám ešte z detstva z nejakej nepravej veľkej sady oblečenia a doplnkov pre bábiky, ktorú mi poslala známa na Vianoce zo Švajčiarska, od ktorej som mala svoje prvé Barbie od Mattela.
Šperky sú od dvornej klenotníčky Katky (zmrzlinka80.blog.cz).



Druhé miesto dostala Tris -Divergent Tris. Síce patrí medzi moje veľké obľúbenkyne, ale vôbec sa v tejto sérii súťaže neukázala. Keďže sa mi páčil nápad, aby sme využili tento tmavomodrý overal od Barbie The Look Red Carpet s tvárou Aphrodité, hľadali sme medzi blondínkami a na Tris padla voľba, aby zahrala rolu mladej krasokorčuliarky. Inak mi trošku pripomenula známu taliansku krasokorčuliarku Carolinu Kostner, ktorá je blondínka a rada nosí na svoje vystúpenia aj overaly.
Pančuchy sú od Barbie Style/Módnej ikony Raquelle z druhej vlny. Korčuľe má už od vyššie spomínanej Barbie z môjho detstva - Hot Skating Barbie.
Krížik na krku som v minulosti vyrábala ja, náušnice sú "puťky" do uší pre dámy a náramok je od jednej Barbie Style/Módnej ikony.



Tretie miesto získala Priscilla - Barbie Basic 003 No.02. Ani ona sa až do poslednej témy A-Z súťaže nezúčastnila. Chceli sme tri výzorovo odlišné bábiky a Priscilla sa nám do tejto trojice hodila.
Šaty má od Midge Life in the Dream House. Náušnice sú opäť "puťky" pre dámy do uší, pančuchy som šila do jedného jesenného outfitu a bordové korčuľe mám od Barbie Victorian Ice Skater.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára