streda 24. apríla 2019

Mini orchidea


Tento rok som si vyskúšala výrobu ďalšej miniatúry do svetu bábik v mierke 1:6.
Vlani som na Youtube narazila na jednu youtuberku z Brazílie, ktorá rovnako ako Froggy, vyrába doplnky pre bábiky.
Má zopár vecí robené aj po My Froggy Stuff, ale 98% sú jej vlastné nápady.


Pani sa volá Super Toy Kids a má aj iné skvelé nápady na rôzne miniatúry pre bábiky. Určite si od nej chcem ešte vyskúšať aj nejaké iné. Ako napríklad výrobu topánok - balerínok.
Ja keď na Youtube nájdem nejakú Youtuberku alebo kanál, ktorý ma s niečím zaujme, tak mám vo zvyku si pozrieť zhruba celý obsah kanálu.
A mne padlo pri prvom prezeraní do oka výroba krásnej kvetiny - orchidei.
S tým suvisiaci nápad, že je to skvelý darček pre Katku/zmrzlinku a jej bábiky, pretože ona pestuje a má ich rada.
Chcela som jej ju už urobiť k Vianociam, len nebol vôbec čas. Tak som to posunula na jej narodeniny, ale tiež som nestíhala a vyše týždňa som s gratuláciou meškala, lebo som jej vyrábala aj iné kreatívne doplnky pre bábiky.Usmívající se

V tomto článku som sa rozhodla detailne ukázať svoju prvú vyrobenú orchideu, lebo určite plánujem ešte vyrobiť nejaké aj pre seba.

Kvety sú vyrobené z hodvábneho papiera, konkrétne z takého, čo dávajú do topánok. Dá sa kúpiť aj v kreatívnych potrebách alebo som ho videla i v Kiku, ale tam bol balíček rôznych farieb a konkrétne bledoružová v ňom zahrnutá nebola. Preto som sa biely od topánok rozhodla namaľovať pastelkami na ružovo. Mami mi radila voskovky, čo však nebolo vhodné. Kvet sa skladá z troch častí, z dvoch bledoružových a z jednej tmavoružovej, ktorú som však nafarbila fixkou. Vnútrajšok - žlté časti sú rozstrihaná žltá gumička na veľmi mini časti.
Listy sú z tenkého papiera, ktorý som nafarbila na zeleno.
Stonku som našla v domácich zásobách zo zbytkov umelých kvetov.
Puky kvetu mám ešte z veľkého balíka kreatívneho materiálov od zberateľky Vlaďky. Troška som ich zafarbila fixkou na ružovo. Majú aj pôvodne slúžiť na tvorbu kvetov - ich stredov.
Zo začiatku som nemala šajnu do čoho orchideu zasadím. Pôvodným nápadom bol mini záhradný hnedý črepník, ale moja mami mi tvrdila, že tieto izbové orchidey sa pestujú v takých dekoračnejších črepníkoch. To ma trošku zaskočilo, nakoniec si mami spomenula, že sa mi vlani podarilo vo výpredaji v Kiku za 0,10 centov zohnať 6 kusov mini strieborných kýblikov, ktoré majú slúžiť na kreatívnu tvorbu. Polovicu si nechám, dva ešte asi darujem a ako vidíte, Katkinu orchideu som nakoniec do jedného z nich zasadila.Usmívající se
Ako zeminu som použila tentokrát zrolovaný obdĺžnik z hnedého filcu. Tento trik mám tiež od Froggy.
Komoda je z Pepca a mám ju v 3 variantách. Viem, že ju vyrobili ešte vo viacerých farebných a grafických prevedeniach.

Prejdime už na samotné fotky, kde Vám orchideu detailnejšie predvedie moja drahá Charlene.
Plánujem vyskúšať urobiť kvety orchidei z troška silnejšieho papiera, myslím taký, ktorý sa používa na obkreslovanie a je oc chlp hrubší od toho z topánkových krabíc.
Tak sa tešte, možno ešte aj iné izbové kvety vyrobím. Nie je to ťažké, je to hlavne piplačka hrať sa s takými maličkými kúskami.Smějící se












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára