piatok 12. apríla 2019

Troje pletených outfitov od babi Věrky


Z dôvodu, že Vás nechcem unudiť k smrti, som sa rozhodla po tých článkoch o darčekoch z minulého roka ukázať konečne nejaké fotenie. Výber bol jednoznačný. Konečne Vám chcem predstaviť prekrásne modely z dielne babi Věrky (babivera8.blogspot.com).
Mohli ste ich vidieť bez modeliek v tomto článku.
Mám ich už nafotenú celú večnosť. Takže som nesmierne šťastná, že ich konečne zverejňujem.😊
Fotila som ich začiatkom júna, tesne po mojich narodkách, keď som ich dostala. Môžem napísať, že sú to posledné fotky robené na našej "starej" a nezateplenej lódžii, lebo potom o dva dni po tomto fotení nám ju chlapci, ktorí zateplovali našu bytovku "zobrali" lódžiu na dva mesiace. Ostala bez prístupu, čo moje fotenie trocha obmedzilo, ale našťastie nezastavilo.😃 Najmä ma štvalo, že práve jún-júl, čo sú letné mesiace, kedy sa na balkóne fotí najlepšie.
Je to však minulosť, ktorou Vás zbytočne zaťažujem.
Stále som sa na zverejnenie chystala. Najskôr som v robote bola v júli vyťažená s tábormi, potom som prišla o starý PC a keď prišiel nový notebook, tak už bola v plnom prúde jeseň, kedy sa mi fotky nehodilo prezentovať a ja som mala aj tak hlavu na vianočnom fotení adventného kalendára s bábikami.
Z tohto dôvodu som si už nakoniec počkala na jar, kedy sa určite fotky hodia viacej.😊
Výber modeliek sme s mami robili podľa toho, že ktorej bábike sa typologicky hodí daná farba modelu najviac.
Ružová, modrá a hnedá, to sú farby, ktoré som Věrke vtedy napísala, že sa mi páčia. Ružovú farbu mám rada už od detstva, možno aj preto, že na základnej škole po mne niekedy kričali "Barbie".😃 Mala som blond vlasy a rada som až do vyšších ročníkov základnej školy nosila batoh a iné školské veci s motívom Barbie. Moje spolužiačky sa už neskôr hambili také "barbie veci" nosiť, ale ja som bola iná, mne to nevadilo.😛
Odtiene modrej mám vo všeobecnosti rada a posledné roky som si vďaka etno-boho móde obľúbila i zemité farby ako sú hnedá, mám ju radšej ako čiernu alebo bielu. Tie veľmi nemusím. Mám rada všetky "živé" či veselé farby. Nie tie tmavé, ktoré vyvolávajú vo mne pocity smútku a depresie.

Zberateľky, ktoré mali tú česť a dostali od Věrky tiež do daru takýto outfit/y, vedia najmä ako vyzerá v reáli tento strih šiat, ktorý Věrka obľubuje. Ja som ho dostala hneď trikrát, ale v inom farebnom prevedení.
Ružové a modré šaty sa na chrbte viažu na mašličku z vlny a len hnedé sú iné - zapínanie je na gombík.
Ku každému modelu patril klobúk/čiapka iného typu, rovnako aj náhrdelník, opasok a kabelka tiež typovo odlišného tvaru.

Dievčatá Amanda, Shania a Charlotta sa Vám rozhodli predviesť modely. Amande (Barbie Basic 002 Model No.11) ako blondínke sa ružová hodí, tyrkysovo modrá zase Shanii (Barbie Basic 2.5 Model No.04) ako tmavovláske a nakoniec hnedá pre Charlottu (Barbie Basic 002 Model No.04) ako hrdzavovlásku.
Ľubovi sa môj výber nemusí trikrát ľúbiť, pretože Shania a Charlotta majú obidve rovnakú tvár - Goddess, ale mne to nevadí, nejde predsa teraz o tváre. Amanda má tvár Teresa 1990.

Mala som menšiu dilemu, kde letné dievčatá ofotím. Moja mami ju opäť raz rýchlo vyriešila. Dám Vám jednu otázku, zdá sa Vám povedomí ten stánok v mentolovej farbe?
Pred necelými dvomi rokmi bol použitý ako budova na kvetinárstvo The Flower Lady shop pre bábiky, s ktorým som priala vtedy Deň matiek.
Kvety som však vymenila za záhradnú hojdačku, ktorú som vyrábala už v roku 2013.😊 Aby scéna nebola príliš nudná a jednoduchá, v takomto altánku by dievčatá mali i niečo pestovať, tak sme provizórne zobrali štyri malé kvetináče a do nich sme dali štyri fialové kvetinové gule.
Hojdačka má pôvodne vankúše v námorníckom štýle, tie mi však pri tomto fotení nesedeli, tak som sa troška rozpozerala po našej zberateľskej izbe a našla v spálni v shabby chic štýle dva vankúše s kvetinovým vzorom a jeden mentolový, ktoré boli vhodnejšie ako tie námornícke.😀

Dievčatám som myslela, že im pôvodne dám na nohy lodičky, ale nenašla som také, aby boli 3 tvarovo rovnaké a v troch odlišných farebných prevedeniach, ktoré by ladili i so šatami. Preto som nakoniec rada, že mi mami poradila správne a ja som vybrala trojicu letných na vysokej platforme, ktoré všetky pochádzajú z čias kolekcie Barbie Fashion Fever.😎










Amanda v ružovom outfite. Má klobúčik bez mašličky, čierny náhrdelník so "slzou" a obdĺžnikovú kabelku, ktorá sa dá aj otvárať vďaka čiernej korálke.





Shania má čiapku, kabelku typu viac "taškovo-nákupná"
s čiernymi troma flitrami, náhrdlník, ktorý je trošku dlhší ako predchádzajúci, ale má menšiu slzu. Kabelka je tiež funkčná - na otváranie.





Charlotta má klobúk, ktorý ma na zadnej strane oranžovú mašličku, na krku má oranžový náhrdelník a kabelka je vlastne taký zaťahovací "krčah". Taktiež plne funkčná.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára